Ben de 16 yaşıma kadar soba ile yaşadım.)) Yatak odalarında gaz sobası olurdu, yatmadan önce azıcık yakılır, odanın soğuğu kırılınca kapatılırdı. Ama başrol oturma odasında bulunan Tuğlalı Kömür Sobası idi elbette. Yıllar sonra geçici olarak sobalı bir evde yaşamıştım. En büyük zevkimiz, akşam yemeğinde tavukları mangal teline dizip sobanın içine sallandırmaktı. Tam masanın yanında bir ocak başı muhabbeti adeta.))) Çok iyi hatırladığım bir başka şey de, zamanında pek herkes bulamazdı, taş kömürü yakardık. O kömür yanıp bittikten sonra arka bahçede henüz sıcakken üzerine su dökülürdü. O kömür artıkları tekrar yakılırdı. Elbette ilk hali kadar ısı vermezdi ama tekrar yakılıyordu ve benim çocuk aklım hiç almazdı bu işi
)
Sobanın kurulacağı gün babaya yardım edilirdi. O zaman kendimizi ''büyümüş'' hissederdik. Hatta bir gün yaşlı komşu teyze sobasını bana rica etmiş ve kurdurmuştu. Sonunda, o kadar iyi yaptın ki kontrol ettirmeme gerek yok, hadi bir de yak bakalım demişti. İşte o gün ben koca adam oldum demiştim
))
Sobanın kurulacağı gün babaya yardım edilirdi. O zaman kendimizi ''büyümüş'' hissederdik. Hatta bir gün yaşlı komşu teyze sobasını bana rica etmiş ve kurdurmuştu. Sonunda, o kadar iyi yaptın ki kontrol ettirmeme gerek yok, hadi bir de yak bakalım demişti. İşte o gün ben koca adam oldum demiştim