Sobalı Evde Büyüyen Çocuk // Okumaya Değer!!!

Biraz Geçmişe gidelim :)

Sobalı Evde Büyüyen Çocuk...

-Yün coraplarini sobaya ...dayayarak ayaklarini isitmistir bu cocuk....

-Sobanın üzerine tükürüp o tükürüğün fokurdamasını izleyen çocuktur.

-Sobanın borusunda bulunan çamaşır kurutma tellerine asılı olan okul önlüğünün kurumasını beklemiş çocuktur...

-Yıllar sonra büyüdükten sonra kaloriferli veya kombili bir evde bile halen "oturma odası"nın kapısını kapatan çocuktur.

-Sobanın üzerinde kestane patlatmış çocuktur...

-Sobanın üzerine kolonya dökerek alev denemesi yapmış çocuktur...

-Elbiselerinin bir köşesi kuruturken yakmış çocuktur…

-Annesi evde yokken soba sönmesin diye sobaya tahta kömür taşımayı görev bilmiş çocuktur...

-Soba tütünce tırsmış çocuktur...

-Küçükken Sobanin onunde mavi leğen icinde banyo yapmis cocuktur...

-Önlük yakalığını kumaş mendilini bilumum ufak tefek malzemeyi soba borusuna yapıştırmak suretiyle ütülemiş olan çocuktur...

-Annesinin ördüğü kazağı o sıcaklıkta yinede giymeyi..

-Özelliklede hasta olmayı çok iyi bilen çocuktur...

bişeyler daha eklanabilir sanırım...
hadi bakalım ihtiyarlar....

F54

abi sobalı evde oturmak için yaşlı veya ihtiyar olmaya gerek yok bence ben 28 yaşındayım ve kendimi bildim bileli sobalı evde yaşıyorum ekmek kızartıyorum fırının da da kabak çekirdeği pişiriyorum amma güzel oluyor hele varya tereyağlı alabalık tadı bi başka oluyor kuzine de.. doğal gaz lı evde bi türlü ısınamıyorum bende bi gariplik var sanırım...

Üstüne naylon atıp tüm evi kokutarak kafasını güzelleştiren çocuktur...:thumleft:

herşey bi yana üstünde kızartılmış ve yağ sürülmüş ekmekle kahvaltı yapsam şimdi...
herhalde tüm gün 3 öğünde yediğim ekmekten daha fazlasını tek kahvaltıda yerim...

o kadar özledim yani.....

Biraz Geçmişe gidelim :)

Sobalı Evde Büyüyen Çocuk...

-Yün coraplarini sobaya ...dayayarak ayaklarini isitmistir bu cocuk....

-Sobanın üzerine tükürüp o tükürüğün fokurdamasını izleyen çocuktur.

-Sobanın borusunda bulunan çamaşır kurutma tellerine asılı olan okul önlüğünün kurumasını beklemiş çocuktur...

-Yıllar sonra büyüdükten sonra kaloriferli veya kombili bir evde bile halen "oturma odası"nın kapısını kapatan çocuktur.

-Sobanın üzerinde kestane patlatmış çocuktur...

-Sobanın üzerine kolonya dökerek alev denemesi yapmış çocuktur...

-Elbiselerinin bir köşesi kuruturken yakmış çocuktur…

-Annesi evde yokken soba sönmesin diye sobaya tahta kömür taşımayı görev bilmiş çocuktur...

-Soba tütünce tırsmış çocuktur...

-Küçükken Sobanin onunde mavi leğen icinde banyo yapmis cocuktur...

-Önlük yakalığını kumaş mendilini bilumum ufak tefek malzemeyi soba borusuna yapıştırmak suretiyle ütülemiş olan çocuktur...

-Annesinin ördüğü kazağı o sıcaklıkta yinede giymeyi..

-Özelliklede hasta olmayı çok iyi bilen çocuktur...

bişeyler daha eklanabilir sanırım...
hadi bakalım ihtiyarlar....

--Önü ısınırken arkası üşüyendir.
--sobanın alt tarafında sucuk vs. yapılan bilumum mideye inndirgeçleri götürürken tadına varandır.
--Gece yatma vakti geldiğinde sohbetten kopmamak için aniden acıkan ve sabırtaşını çatlatandır.

Ya samet ne yaptın sen abi ,yokmu idi başlatacak şey şimdi ben nasıl uyurum bu gece...

---------- Post added at 18:32 ---------- Previous post was at 18:28 ----------

abi sobalı evde oturmak için yaşlı veya ihtiyar olmaya gerek yok bence ben 28 yaşındayım ve kendimi bildim bileli sobalı evde yaşıyorum ekmek kızartıyorum fırının da da kabak çekirdeği pişiriyorum amma güzel oluyor hele varya tereyağlı alabalık tadı bi başka oluyor kuzine de.. doğal gaz lı evde bi türlü ısınamıyorum bende bi gariplik var sanırım...

Sende değil bizde birşey yok, yakındır senin damın altına gelmemiz geçen hafta irfanla o taraflara gelecektik ancak kısmet olmadı.

bence en güzeli sobalı bir ev bulup kedi misali yanına kıvrılıp uyumak....

sabahında olacak kahvaltıyı anlatmıyorum dikkat edersen...:wiinkk::cherry:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çoğumuzun soba ile fantezisi olmuştur, soba gibiside yok ki,hunharca para verip yaktığımız petekler bile onunyarısı kadar ısıtmıyor,benim en sevdiğim kızgın sobanın üzerine bardak ile su döküp pof diye çıkan buharları izlemekti :p

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Borulari silkeleme ve temizleme görevini söve söve yerine getirmek zorunda kalmis çocuktur.
Kömür geldiginde tasima isinin de üstune yikildigi çocuktur.
Borularin yeri uygunsa,salonda voleybol turnuvasi düzenleyen de yine ayni çocuktur.
Evet kendimden bahsediyorum.:cherry:
Ekleme: biri dirsek deyince aklina kendi dirsegi en son gelen de o çocuk olabilir.
Emin degilim.:p

katılıyorum İlkay abi...
ama kömür taşıma işinde bir şeye değinmeden edemeyeceğim..
evet kömür taşıma eziyet bişeydi...ama kendi evine taşıdığın kömür böyleydi...

komşuya gelen kömürü arkadaşlarınla kısa sürede taşıdığında bilirdin sonunda kola,bisküvi gofret v.b şeylerin ikram edileceğini...hatta komşusuna göre para-bahşiş verileceğini....

o zaman zevk olurdu o iş..

birde bizde hiç olmayan ama komşularda gördüğüm ,ama ne işe yaradığını da yıllarca bilmediğim bişey daha vardı...yatay giden boruların ek yerlerine telle bağlanmış yoğurt yada konserve kutuları asılırdı...anlamsızca gelir içine gizlice çekirdek kabuğu vs çöpleri atmaya çalışırdık...:p

Çaydanlıkta kaynayan suyun sesine bayılan çocuktur,sobayı yakmaya çalışmak için sıfırın altında 10 derecede terleyebilen çocuktur,en küçük kardeşi yanmasın diye o soğukta diğer odaya götürüp onunla oyun oynayıp üşümeyen çocuktur candır...

kamyonla gelen kömürü ve eve gitmesi gereken kömürü taşıyan ,
kül kovasını çöpe döken ,
yanarken arasıra altını kurcalayan ,
üstünde kestane pişiren ,
sobanın arkasında mayalanan yoğurdu ve üstünde kızartılan ekmeği yiyen ,
üstüne serilen portakal kabukları ile eve hoş koku salan ,
kışın karda ıslanan çorap ve eldivenlerini ustalıkla sobada kurutan ,
sabah sıcak yataktan kalkıp soğuk evde okul için hazırlanan ,
banyodan sonra saçlarını soba kenarında kurutan çocuklardı ;

şimdiki çocukların ana ve babaları....

Son düzenleme:

F54

şimdi koca forum da bi bende mi soba var? oo beyler siz yaşıyoruz diye gezmeyin ortalıkta:cherry: en güzeli de evde kullanılmayan eşyaları yakmaktır bence çöp niyetine ne varsa atarım sobaya :santa: kahvaltıya beklerim desem millet kuyruğa girermiş vay gözünü sevdiğim soba ya bak:queen:

---------- Post added at 19:04 ---------- Previous post was at 18:52 ----------

--Önü ısınırken arkası üşüyendir.
--sobanın alt tarafında sucuk vs. yapılan bilumum mideye inndirgeçleri götürürken tadına varandır.
--Gece yatma vakti geldiğinde sohbetten kopmamak için aniden acıkan ve sabırtaşını çatlatandır.

Ya samet ne yaptın sen abi ,yokmu idi başlatacak şey şimdi ben nasıl uyurum bu gece...

---------- Post added at 18:32 ---------- Previous post was at 18:28 ----------

Sende değil bizde birşey yok, yakındır senin damın altına gelmemiz geçen hafta irfanla o taraflara gelecektik ancak kısmet olmadı.
abi geçen hafta bi arkadaşın düğünü vardı o yüzden irfan abime geri dönemedim ama hafta arası telefon trafigi yaptık sıkıntı yok ama havalar soğuk ben sobaya bi odun atayım bari ev soğumasın:mrgreen:

en güzeli gece gümbür gübmbür yanan kızarmış sobayı izlemek :D
Ben de ne bulursam atardım küçükken. hatta bitmiş pilleri atıp patlamasını beklerdim.
sobanın hatırası da sol elımde :)
kim ne derse desin soba gibi hiç birşey ısıtmıyor. ama zahmetlı ve bıraz rısklı

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Annesini kızdırdığında sobanın maşasıyla muhattab olan çocuktur.

16-yaşındaydım sanırım....banyomuzda da bir soba vardı...klasik kovalı sobaya benzer ama kovalı değil tuğlalı,döküm kapaklı....

vakit kış...hava buz gibi..hafta sonu ve banyo yapılacak..

atladım hemen.. sobayı ben yakarım....:pl:

doldurdum güzelce odununu,kömürünü ama tutuşturamıyorum..kibrit bitti hala yanmadı....:pr:

senmisin yanmayan..benim adım Samet..ben yakarım edasıyla çıktım,motosikletten benzin çektim..üstten sobaya bi güzel döktüm..odunlar kömürler güzelce benzinle ıslandı...kibriti aldım ..o da ne..kibrit kalmamış....:silent:

tabi akıllıyız ya..benzin uçmasın diye sobanın altını üstünü güzelce kapattıktan sonra mutfağa gittim..kibrit bulamadım...bir gazete kağıdını uzun bir rulo yaptım...ocakta ucunu tutuşturdum ve koşarak banyoya girdim..kapıyı kapattım ve sobanın alt kapağını açıp elimdeki yanan gazeteyi içeri sokmamla kilitlenmem bir oldu...:flower:

bir gümleme sesi ile kafama düşen soba borularından kaçmayı bile düşünemiyorum..resmen çizgi film kahramanı gibi donuk vaziyetteyim...sol elim alt kapağın tutamağında,sağ elimde yanan gazete kağıdı...:sunny:

o basınçla sobanın ağır döküm olan üst kapağı bile açılmış durumda...:thumright

annemin can havliyle koşarak gelmesini ne yaptın sen diye telaşlı bağırmasını hatırlıyorum...:salut:

ama ister şoktan deyin,ister erkekliğe bişey sürmemekten deyin bende korkudan,panikten eser yoktu...

sadece sinirliydim...
sobayı yakamadım..ve bi sürü iş çıktı diye...:wiinkk::queen:

Aksamlari evde portakal yendimi o kabuklar folyo ya sarilir ve sobanin icine atilir di. Evin icinde mis gibi tutsu gibi portakal kokardi. Siyah beyaz kelebek mobilya dan cikmis gibi her yeri ahsap grunding Televizyonun o kucuk hasas kirmizi kanal arama cubugu ile kurcalar kanali tuturmaya calisir sobanin sicakligi ile Aksam Saat 10:00 da sona eren yayini heycan ile izlerdik. Ama yatma vakti geldimi hadi birak guzelim sobali oturma odasinida git gir bakalim buz gibi yataga :)

Birde soba sicakken ellenmez, bunu her cocuk bir yerini yakarak tecrube ile sabitlemistir:)

Hey gidi günler...
Sabah saat 7'de uyanıp kendi odasında soba olmadığı için gözlerini salonda açan çocuktur.
Sıcak ekmeği sobanın üstünden alıp çocuk olduğunu hisseden çocuktur.
Her sene soba kurulurken müthiş bir zevk alan çocuktur.
Evimiz 4. kattı.Babam bir ara anjio (böyle yazılmıyor sanırım ama anladınız) oldu.8.sınıfa gidiyorum.Doktor ağır kaldırmayacaksın demişti.Babam sordu yapabilirmisin diye.Yaparım dedim.Kovaları tek çıkarırken dengem bozuluyordu.Çift çıkarırdım.(Bu arada 40 kilo civarıydım) 2. kattan sonra bacaklarım titrerdi.Ama buna rağmen sobayı yakarken aldığım keyif...Herşeye değer.Sametagir kardeşim vallaha süper konu buldun.Şu anda yurttayım...Bulunduğum odada değil soba kalorifer peteği bile yok...Yerden ısıtmalı.Ekmekleri yere mi atsam. :queen:

Super Moderator
Mükemmel bir konu olmuş, hele kestane ayrıntısı ve televizyonun kırmızı kanal arama çubuğu (ki her zaman sobayla karşı karşıyadırlar) ayrı ayrı hem gülümsetip hem duygulandırdılar...

Odun kömür taşıma ayrıntısında evin büyük erkekleri tonları devirirken, 3-5 poşetle katkıda bulunmanın gururu, bir de üstüne kazanılan parası da vazgeçilmez hem :)

Bir de biraz gözlemleyip hava alması için ne yapıldığını, ne zaman alevlenip ne zaman sakinleştiğini, ne zaman eşelendiğini de öğrenince; başarınca bunları yapmayı kıvançla gerilmek, bir şeyler ters gidip de söndürünce, azaltınca ateşi utanıp sıkılmak unutulmaz...

Çok sonundan, çok kısa süre yetiştim soba devrine, ama unutulmayacak bir o kadar anım varmış sobayla ilgili... Teşekkürler katkıda bulunan herkese :)

16-yaşındaydım sanırım....banyomuzda da bir soba vardı...klasik kovalı sobaya benzer ama kovalı değil tuğlalı,döküm kapaklı....

vakit kış...hava buz gibi..hafta sonu ve banyo yapılacak..

atladım hemen.. sobayı ben yakarım....:pl:

doldurdum güzelce odununu,kömürünü ama tutuşturamıyorum..kibrit bitti hala yanmadı....:pr:

senmisin yanmayan..benim adım Samet..ben yakarım edasıyla çıktım,motosikletten benzin çektim..üstten sobaya bi güzel döktüm..odunlar kömürler güzelce benzinle ıslandı...kibriti aldım ..o da ne..kibrit kalmamış....:silent:

tabi akıllıyız ya..benzin uçmasın diye sobanın altını üstünü güzelce kapattıktan sonra mutfağa gittim..kibrit bulamadım...bir gazete kağıdını uzun bir rulo yaptım...ocakta ucunu tutuşturdum ve koşarak banyoya girdim..kapıyı kapattım ve sobanın alt kapağını açıp elimdeki yanan gazeteyi içeri sokmamla kilitlenmem bir oldu...:flower:

bir gümleme sesi ile kafama düşen soba borularından kaçmayı bile düşünemiyorum..resmen çizgi film kahramanı gibi donuk vaziyetteyim...sol elim alt kapağın tutamağında,sağ elimde yanan gazete kağıdı...:sunny:

o basınçla sobanın ağır döküm olan üst kapağı bile açılmış durumda...:thumright

annemin can havliyle koşarak gelmesini ne yaptın sen diye telaşlı bağırmasını hatırlıyorum...:salut:

ama ister şoktan deyin,ister erkekliğe bişey sürmemekten deyin bende korkudan,panikten eser yoktu...

sadece sinirliydim...
sobayı yakamadım..ve bi sürü iş çıktı diye...:wiinkk::queen:

Allah iyiliğini versin samet,ben aynısını gazyağı ile yapmıştım hemde sıcak ama sönmüş banyo sobasına, sonrasımı.... o zaman sıfırlanan ve o yüzden de çoğalan kaşlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar