Org Çalanlar yardım.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Eyvallah.
Benim sandigi bir açayim bakayim.
Cubase falan vardir kiyida kosede.:)
4-5 cd falandi yanlis hatirlamiyorsam.
Onu kurmak var simdi bir de...

Aklıma gelmişken, henüz org almadıysanız alırken midi girişlerinin olmasına dikkkat edin. Midi giriş ve çıkışlarınız varsa M adudio Uno gibi basit bir adaptörle orgunuzu bilgisayarınıza bağlayabilir porgramlarla orgunuzda olmayan ritm ve seslerinde yardımcı programlar vasıtasıyla çıkartabilirsiniz. Hatta maddi imkanlar yeterliyse ,olayı abartıp Breath controller bile takabilirsiniz.

Breath controller Nedir ? Org çalan 100 kişiye sorun bunun ne olduğunu 100 kişide bilmez.zaten benimde işimde pek bilineyeni bilmek. Breath controller orga bağlantı için bir ara ünite ile kafaya kulaklık gibi takılan ikinci bir parçadan oluşur. Güzel tarafı bir bilgisayara bağımlı olmamasıdır.( yanlzı biraz fiyatlıdır, 400 euro civarı ) yaptığı iş ise kafaya takılan aparata üfleyerek, orgunuzda nefesli çalgı çalarken en gerçekçi sesi alabilmek.Mesela org ile zurna sesi çıkartmak istiyorsunuz.Org tuşuna bastığınız vakit normalde bir zurna sesi çıkar ama gerçek zurnada olan güçlü üfleme ile çıkan tonu yakalayamaz. breath controller bunu yapabilmenizi sağlıyor.Ayrıca sırf nefeslilerde de değil yaylılardada nefesinizle enstrumanın sesiyle oynayabildiğiniz için Oldukça gerçekçi sesler çıkartabiliyorsunuz.

http://www.youtube.com/watch?v=pncyp2b55_E

Bu yunan eleman hakikaten hakkını vererek çalıyor.
http://www.youtube.com/watch?v=shnKqUONTXQ.

Son düzenleme:
Evet;
Roland E 16 TR Orgumu sattıktan sonra; yine dayanamadım ve yeni bir org arayısındayım...
Temiz bir Rolandı olan var ise anında alabilirim...
Ayrıca E70 Ler hakkında bilgisi olan var mıdır ?

Kocaeli İl Temsilcisi
Eyvallah.
Benim sandigi bir açayim bakayim.
Cubase falan vardir kiyida kosede.:)
4-5 cd falandi yanlis hatirlamiyorsam.
Onu kurmak var simdi bir de...

cubase yi kurmak bi dert kullanmak bi dert agam yauuu:) bir zaman sora işi çözmeye başlayınca sıkıyor adamı gerçiii gerçek bir orga alışan adama biraz anlamsız geliyor ,

bilgisayar mühendisi arkadaşımda o konuda olm ben işi çözdüm sana ihtiyacım kalmadı diye takılsada içindeki ateşi söndürecek bir org aldı en sonunda :)

tabiki faydalı bir olay fakat o proğramdı pc ydi filan diyene kadar orta yollu hem iyi olacak hemde bedave bir alet bulunabilirseki keyif üstü keyif olur başlayacak arkadaşa :)

kal sağlıcakla...

---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:05 ----------

arkadaşlar org çalmayı öğrenmek istiyorum.kendime 200 tl bütçe ayırdım ve casıo marka org lar buldum.casıo org iyi midir bir de org da render olmazsa bir sorun olur mu ?

casıo marka orglar bir zaman sonra seni sıkacaktır yani pratik ve repertuarını geliştirdikçe şu parçayı çalamıyorum bu parçayı çalamıyorum diye canın sıkılacak sonra yine org aryışına gireceksin :)

insanı geliştiren alettir alet çalışır el övünür derler :) çok iyi süper bir müzisyenim diyemem fakat 20 yıldan fazladır bu aletlerle haşir neşirim , o yüzden senin hangi yolları takip edeceğini görüyorum şimdiden :)

casıo ya takılıp kalma 2 el mümkün olduğu kadar bütçene uygun aletler , ganimet gibi en azından senin işini uzun bir müddet görecek orglar , olmadı nerden bulurum dersen o konuda da yardımcı olurum bu işin bayiliğini, 2 el ve sıfır pro aletler satan samimi arkadaşım var bütçene uygun bi tane muhakkak buluruz , ayrıca mt kardeşliği adına manevi anlamda bildiğimide paylaşırım yardımcı olmaya çalışırım ,

tabiki her şey senin istemenle azminle ve çalışmanla olacak şu anda en karal orgu koysalar önüne (org çalmak istiyorum ) diyen bir insan o aletin ne kıymetini anlayabilir nede kullanırken haz alabilir :)

yorum yazan arkadaşlarım bir kaç piyasada bilinen marka vermişler detaylara inmiyorum rolannd markasının sesleri çok parlak olsada artık devri kapanmış bir markadır pahalı sütüdyo aletleri bulunsada piyasaya korg markası hakimdir ve bir çok ara modelleri varki , eski olmasına karşın halen daha günümüzde, bilgisayara usb bağlantısıyla ritim yükleme ve sesleriyle oynayabilmen mümkündür ve bildiğim bu alet en az 10 yılllıktır ,

ayrıca saundları ,ritim ve sesleri daha baskın doyurucu ve güzel çıkmaktadır tercihin , olacaksa korg markasından olsun farkı zamanla öğrendikçe zevk aldıkça anlayacaksın..

roland yaklaşık 20 yıl evvel benimde başlama aletimdi ... roland e 35 ile başladım ve E 96 serisine kadar kullandım ve yamahası,soltonu,kullanmadığım marka model kalmadı, fakat devir değişti artık roland korgun gerisinde kaldı , üst klavye olarak, ekstra kullanılabilir , ve zamanla korg atak yaparak kendini yeniledi şu an yaptığı aletlerde ,

hondanın cbf 150 si gibi 2. eli sağlam olan satışı kolay ve türkiyede 1 numara desem abartı olmaz sanırım tabiki kullanım amacına göre :)

sanırım yardımcı olabildim , özellikle alacağın alette türk ritimlerinin olmasına dikkat et ve sonra seslerin gerçekliğine ritimlerin güzelliğine desem anlarmısın onuda bilmiyorum her şeyi kullandıkça öğrendikçe anlarsın çünki :)

haydi bakalım aramıza bir piyanist daha geliyor hayırlısı olsun selametle görüşmek üzere iyi çalışmalar...:)

Zamanında Kısa bir zaman daha orgu cözemeden akullanıp sattığım E70 ler hakkında bilgi istiyorum...
Cok amatör olduğum için o zamanlar benim için oldukca tatminkardı :)
300 TL'ye tamir görmemiş; dısında hafif zedeler bulunan bir E70 buldum...
aLMalı mıyım?

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
Buna OrG Calmak diyemiyorum :thumleft:
resmen orgu ağlatıyor.... yiyor...
bir tane de artvin-hemşin horonu var, 45 sn felan... youtubedan indirmiştim şimdi bulamadım...
bilgisayarımda var da...buraya nasıl ekleyecem bilemiyorum.... dediğim hemşin horonu benim telefonda gelen arama sesi....:)

Baya org çalan varmış yaa :cherry: bizdede yamaha psr or 700 var ben az çok çalıyorum asıl çalgım gitar :cherry: ama bateri ve bağlamada çalabilirim :)

Kocaeli İl Temsilcisi
Zamanýnda Kýsa bir zaman daha orgu cözemeden akullanýp sattýðým E70 ler hakkýnda bilgi istiyorum...
Cok amatör olduðum için o zamanlar benim için oldukca tatminkardý :)
300 TL'ye tamir görmemiþ; dýsýnda hafif zedeler bulunan bir E70 buldum...
aLMalý mýyým?

300 tl ye tamir görmemiş bir aletse bayağı uygun bir fiyat e 70 ler ben. korg i3 kullandıktan sonra 70 kullanmistim. kartlı olması. pek hoşuma gitmiyordu bazen düğünleri gormuyordu vs. fakat hakkaten temizi. bulunsa alınacak bir alet. her şeyi çalmak mümkün en azından 7-8 tane varyasyonlarla türk ritmleri. mevcut casio lara vs.o paralar verilmez.
hatta çok uzun zaman oldu aleti unuttum. fakat bir düğmesi vardı tüm özelliklerini sırayla kendi kendine calisip calismadigini test ediyordu ben satarken öğrenmiştim

300 tl ye tamir görmemiş bir aletse bayağı uygun bir fiyat e 70 ler ben. korg i3 kullandıktan sonra 70 kullanmistim. kartlı olması. pek hoşuma gitmiyordu bazen düğünleri gormuyordu vs. fakat hakkaten temizi. bulunsa alınacak bir alet. her şeyi çalmak mümkün en azından 7-8 tane varyasyonlarla türk ritmleri. mevcut casio lara vs.o paralar verilmez.
hatta çok uzun zaman oldu aleti unuttum. fakat bir düğmesi vardı tüm özelliklerini sırayla kendi kendine calisip calismadigini test ediyordu ben satarken öğrenmiştim

ulen millet neler çalıyor ne yetenekler var ben daha bi flüt bile çalamadım...:) kıng kobra irfan hani benim senden istediğlm siparişlere noldu...:(

Kocaeli İl Temsilcisi
Bir ara 6. oktavi aradi resmen.:mrgreen:
Aklima benim araba geldi.
Ben de bazen 6. vitesi ariyorum.:cherry:

Eller guzel çalisiyor ama ya akorlar ne olacak?

arkadaş her mesleğin ucaklarindan olduğu gibi bu meslektede. biraz fazlaca ucmus:) zaman zaman bende izlerim kendisini :) kendini adamış bu ise ben klavye calarim. diyen herkesin harci değil emin olun :) bu arada bir çok videosu. var nette. hani ole akorlari. pas geçecek bi adam değil bukemedigin. bilegi opeceksin :)

Ben kendi adima yerim o parmakları opmek ne demek:)

---------- Post added at 05:48 ---------- Previous post was at 05:45 ----------

Baya org çalan varmýþ yaa :cherry: bizdede yamaha psr or 700 var ben az çok çalýyorum asýl çalgým gitar :cherry: ama bateri ve baðlamada çalabilirim :)

or 700 az çok çalınacak bi alet değil üstad. kiymissin. paraya :)

---------- Post added at 05:52 ---------- Previous post was at 05:48 ----------

ulen millet neler çalýyor ne yetenekler var ben daha bi flüt bile çalamadým...:) kýng kobra irfan hani benim senden istediðlm sipariþlere noldu...:(

sana özel serenat. verecem. kanka doğru zamanda ve doğru yerde söylediğin istekleri unutmadım fakat kendimi bi sakinlestiremiyorum islerden aga

sözünü yiyen totos. olsun :)

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
Bir ara 6. oktavi aradi resmen.:mrgreen:
Aklima benim araba geldi.
Ben de bazen 6. vitesi ariyorum.:cherry:

Eller guzel çalisiyor ama ya akorlar ne olacak?
bazen ben de 6. yı aramıyor değilim....:queen:

diğer dediğim hemşin horonunu çalan herif cok güzel çalıyor...dur bakam bi eklemeye çalışayım....

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------

bakalım olmuş mu
http://imageshack.us/clip/my-videos/824/wda.mp4/

olmuş olmuş izleyin :flower:

23. sn den sonrası telefonda gelen arama sesi....:cat:

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Irfan sana soruyorum,baska bilen varsa sen anla.
Biri korg I30 satiyor.
Ikinci el,temiz.
250€ istiyor ama fiyati biraz daha düsûrebilirim sanirim.
Iyimidir?
Benim isimi görürmü?
Tabi benim isim ne?:)
Sazin arkasina, gitar akor,keman,ney ve benzeri üflemeli çalgilar,kabak kemani ve kemençe gibi beni benden alan enstrümanlar,
ud,kanun,klarnet gibi sazlar ekleyerek kafama göre takilmak istiyorum.
Dügünlere gitmeyecem,zaten burdaki dügünlerde org hep ayni mûzigi çaliyor.:cherry:
Kendime eglence olsun anlayacaginiz.

Yani kendi ritim ve notalarimi yazabilecegim, üst üste bindirebilecegim,kaliteli ses alabilecegim ve bilgisayara baglayabilecegim bir klavye ariyorum.
Org konusunda iyi degilim ama notalarini verdiginiz,ya da islikla çalabildiginiz her eseri klavyede çalabilirim.
Anlasilmistir umarim.:)

Kocaeli İl Temsilcisi
Irfan sana soruyorum,baska bilen varsa sen anla.
Biri korg I30 satiyor.
Ikinci el,temiz.
250€ istiyor ama fiyati biraz daha düsûrebilirim sanirim.
Iyimidir?
Benim isimi görürmü?
Tabi benim isim ne?:)
Sazin arkasina, gitar akor,keman,ney ve benzeri üflemeli çalgilar,kabak kemani ve kemençe gibi beni benden alan enstrümanlar,
ud,kanun,klarnet gibi sazlar ekleyerek kafama göre takilmak istiyorum.
Dügünlere gitmeyecem,zaten burdaki dügünlerde org hep ayni mûzigi çaliyor.:cherry:
Kendime eglence olsun anlayacaginiz.

Yani kendi ritim ve notalarimi yazabilecegim, üst üste bindirebilecegim,kaliteli ses alabilecegim ve bilgisayara baglayabilecegim bir klavye ariyorum.
Org konusunda iyi degilim ama notalarini verdiginiz,ya da islikla çalabildiginiz her eseri klavyede çalabilirim.
Anlasilmistir umarim.:)

Ne demek istediðini gayet iyi anladým :) i 3/i 4/x300/pa80 ve son olarak korg serisinden þu an 800 kullanýyorum i 30 seni kesmez dostum:)
Tamam sazýn arkasýndan her türlü eþlik mümkün fakat,bilgisayar senkronizasyonu ve türk enstrümanlarý dedimmiydi. orda soluklanýp bi. es. vermen. lazým :)
Bu konuda bahsettigin. alet senin canýný sýkar:)

Bulabilirsen temizini. ki sana yakisan alet pa serisinden sadece 2/3 isim verebilirim bunlardan en uygunu ilk sýrada pa 80 geliyor her þey var samplik. sesler sound güzel halen piyasasi olan güncel bir alet :)
Sonrasýnda paraya kiyarim. dersen en gunceli. pa 800 var herþey mevcut hatta baglamadan. soguyabilirsin aman diyeyim :)

Ardýndan pro derilerinden 2 x/3 x varki fiyatlarý ses kaliteleri ve özellikleriyle saðlam aletler:)

Þimdi sen diyeceksinki. yav irfan hem ucuz olsun hemde samplik. (Gerçek sesler) olsun ama öyle olsaydý yeminle önce ben alýrdým,

Ama i 30 da fena deðil ancak uzun zaman oldu aletin karakteristiði ni. unuttum ama korgsa. korkacan. arkadaþ:)

Ayrýca çok þahit olmuslugum. vardýr sadece kasap havasý ve çiftetelli ile düðünün bittiðine :)
Bazen bildigini.de unutuyor insan çiftetelli çalmaktan:)
Çalmaktan nefret ettiðim bu 2 parça:) kim bestelemiþ bilmem fakat olmasaymis. herhalde düðünlerde insanlar oynayacak bir þey bulamazmis :)

Sende beni anladýn umarým görüþürüz.:)

not:ah be agam kap gel sazi. ben sana gerçek enstrümanlarla yandaslik. yapayim kesin ortaya güzel şeyler çıkar hem dostluklar pekisir :)
Bağlamda nasıl senin vaziyetler ? :) barnaklar. nasıl akicimi :)

---------- Post added at 05:22 ---------- Previous post was at 05:10 ----------

bazen ben de 6. yý aramýyor deðilim....:queen:

diðer dediðim hemþin horonunu çalan herif cok güzel çalýyor...dur bakam bi eklemeye çalýþayým....

---------- Mesajlar birleþtirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamaný 21:15 ----------

bakalým olmuþ mu
http://imageshack.us/clip/my-videos/824/wda.mp4/

olmuþ olmuþ izleyin :flower:

23. sn den sonrasý telefonda gelen arama sesi....:cat:

olmuş olmuş fakat hemsinde. tulum kullansaymis. daha da hoş olurmus :)

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Eyvallah Irfan.
PA serilerine bakayim ben.
Insallah bir gün sazi kapip gelirim de birlikte çalariz.
Gurbette olunca biraz zor oluyor bu isler.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar