Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Ya arkadaşlar Tabiki Kawasaki Ninja daha üstündür ama parası ve yedek parçasıda üstün eyer öyle olmasaydı aralarında 3.500 tl fiyat farkı olmazdı herkez kendi bütçe sine göre motosiklet alıyor ve kendine göre yorumlar yapıyor ama eleştiri yapmadan önce eleştireceğiniz makina hakkında biraz bilgi edinin üstün körü eleştiride bulunmayın he Honda CBR 250R iyi ama şuda bir gerçek ki iyinin de iyisi vardır

arkadaşlar takmayın kafanıza ön camı,depo kapağını...onlarda düzgün olsun derseniz honda'ya yaklaşık 12000TL daha vermeniz gerekecek...ben almamak için zor duruyorum...özellikle benzine zam geldikçe...

fanatik olmayın gerçekci olun
altın elbiseli adamın yorumları kawasaki için izlersen işte motor 250 cc de budur. diyor hangisi doğru.cbr 250 r ında titreyen camı ve benzinlik muhabbeti de güzeldi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:05 ----------

honda nın motorları zaten cbr 1000 rr dahil tüm modellerinde yağ yakma mevcut bunun aksini itta edemem bende zaten arada kontrol ediyorum daha 1500 km olduğu için şu an sorun yok ama sıkıştırınca biraz yağ yakar düşüncesindeyim

ben kesinlikle fanatik değilim bir arkadaş motor bakımların aksattı diye cbr yağ yakıyor demek doğru değildir bir kere bir motor hızlı gidiyor diye kaliteli o değildir bir amortisörü 1400 dolar olan ve bir parça için aylarca beklemek tabii siz bilirsiniz
BEN DİYORUM Kİİ HONDA CBR 250R BU SINFIN EEEEN KRAL MOTORU AKSİNİ KİMSE İDDAA ETMESİN

Aslında bu karşılaştırma muhabbeti bana komik geliyor ama yazmadan edemiycem
Altın elbiseli adam ninja için 250cc de motor budur derken cbr250r 2011'i daha test etmemişti :)

kendini kandırmışsın bu yazılarınla
ben ninja ile kıyas bile etmezken sen dayanıklıktan bahsediyorsun. 5000 km de motor yakan ninja degil cbr 250 r dır. yağ yakan motorunuz ilk bakımdan sonra yağı bitirip motoru yaktığını daha önceki sayfalarda inceleyebilirsin.

Geldi Yine Bizim Honda Düşmanı :thumleft:
Acun Nerelerdesin ya Hiç Karalamıyordun Honda'yı Son Zamanlarda :king:

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir şey sorabilirmiyim. Bizim motora xenon takmak istiyorum.
Bizim kafa lambası sanırım 55W'lık, o yüzden 55W'lık bir takım mı almak lazım?
Wolky arkadaşım sen taktın bilirsin..

Bu arada haftasonu Şile'ye giitim geldim Ümraniye'den. Motorun uzun yol performansını çok beğendim.
Rodajda olduğu için çok zorlamadım motoru, çok rahat çıkıyor 130'a. Yanlız bileklerim biraz ağrıdı.
Kollarım kısa geliyor sanırım. Gidon yükseltme aparatı araştırıcam onun için.

altın elbiseli adam en hızlısı belki ninja belki hyodur ama işçilik ve parça olarak en kalitelisi cbr250r da diyor acun :) hep işine geleni söliyon gerçi ninja motor aksamı olarak cbr250r dan üstün oda bi gerçek :)

Aslında AEA tüm motorları birlikte test edip 1 bölümü bu karşılaştırmaya ayırsaydı çok iyi olurdu. Yalnız ne yalan söyleyeyim cbr'ın depo kapağını görünce nedense hayal kırıklığına uğradım :) benim gözümde ninja göstergelerden yana kendi kalesine gol atarken cbr'da depo kapağından kendi kalesine gol atmış oldu :p

hangisinin motor aksamının üstün olduğunu söylemek için erken sonuçta cbr daha çok yeni bir model. ancak benzinle ilgili yapılan yorum çok ilginçti. 13lt'yi dolduruyorsun ömür boyu öyle gidiyor gibi bir şey söyledi yanlış hatırlamıyorsam AEA. :)

Bu arada cbr'ci arkadaşlar buluşma düzenliyorsa bi uğrayıp motoru yakında görmeyi isterim :) Fuarda incelemiştim ama çalışan bir motoru görmek daha farklı. :cat:

Son düzenleme:
fanatik olmayın gerçekci olun
altın elbiseli adamın yorumları kawasaki için izlersen işte motor 250 cc de budur. diyor hangisi doğru.cbr 250 r ında titreyen camı ve benzinlik muhabbeti de güzeldi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:05 ----------

honda nın motorları zaten cbr 1000 rr dahil tüm modellerinde yağ yakma mevcut bunun aksini itta edemem bende zaten arada kontrol ediyorum daha 1500 km olduğu için şu an sorun yok ama sıkıştırınca biraz yağ yakar düşüncesindeyim

CBR 125 kullanıyorum, 4 ay sonra 4. senem dolacak. Bakımları düzenli yapıldı ve yağı asla eksik çıkmadı. Fanatiklik yapmayın diyorsun ama asıl fanatikliği yapan sensin. Daha önce uyarıldın mantık dışı şeyler yazmaman konusunda. Kimden para alıyorsun Honda aleyhine yazmak için, veya Honda'ya ne garezin varsa artık bilemiyorum. Adam akıllı dayanağı olan şeyler yazacaksan, düzgün eleştiri getireceksen buyur. Trollük yapmak istiyorsan başka yere git.

honda kullanan arkadaslar niye celalleniyonuz bu kadar , ölü taklidi yapın gider .

CBR 125 kullanıyorum, 4 ay sonra 4. senem dolacak. Bakımları düzenli yapıldı ve yağı asla eksik çıkmadı. Fanatiklik yapmayın diyorsun ama asıl fanatikliği yapan sensin. Daha önce uyarıldın mantık dışı şeyler yazmaman konusunda. Kimden para alıyorsun Honda aleyhine yazmak için, veya Honda'ya ne garezin varsa artık bilemiyorum. Adam akıllı dayanağı olan şeyler yazacaksan, düzgün eleştiri getireceksen buyur. Trollük yapmak istiyorsan başka yere git.

4 yıldır kullanıyorsan iyi sabır varmış sende helal olsun valla :) şu an kaç km'de motor, hiç üzdüğü oldu mu seni?

Benim düldülü satarken 15bin km'deydi baya memnundum ama beni sıkıştıran otomobillerden kaçamadığım için 250'lik bu modeli tercih ettim :)

bir ninja kullanıcısı olarak objektif olmak istiyorum,karşılaştırmalar herzaman oluyo ama en doğru karşılaştırma bence şöyle olmalı :

servis ağı : cbr 250 veya ninja 250
Performans : ...
frenler : ...
yakıt : ...
Lastikler: ...
Motor durmu : ...
vs...

bu tartışılan iki motorada bindim. ninja 250ye ise 2 tane sahip oldum. birkere hep hızlı gitmekten değil yavaş yavaş şöyle motorun sesini dinleye dinleye sakin sakin giderken zevk veren bir ses olmalı cbr 250 bu zevki veremiyor. bir honda cbf 150 bu zevki çok daha güzel sağlıyor. ninja da sağladı. yağ yakma konusunda 5000 km sonra bakıma gelin denmiş ama motor bu zamana kadar yağı bitirmiş ve ses gelince ancak yağın bittiğin, anlamışlar siz dikkat edin. kontrol edin. cbr 250 r daha torklu alt devirlerde kısa ataklarda bulunmakta üstün. ama şu zarıldama olamasaydı. çünkü tek silindir. görüntü olarak şahsi görüşüm ninja daha spor . teker olarak cbr nin arka tekeri daha kalın ama granajlar parçalı ninjanın tek parça
unutmayın ben burda tartışırken bu motorların ikisinede bindim. ninjanın ön fireni abs li er 6 n de dahi yok bunları bire bir denedim. cbr 130 dan sonra çok yavaş ilerliyor. ninja daha seri direk 160 ve sonrası size kalmış.
cbr 250 ile ninja ayrı sınıflarda gördüğüm için kıyaslamıyorum. biri spor iken biri turink görünümlü ve öyle davranıyor. ninjada 8 bin devirden sonra motor dahada sesini inceltip uzarken cbr bu devirde gücünü bitirmiş oluyor.
parça fiyatları bakımından ninjanın bir sinyali 75 tl acaba hondanın kaç para hondanın parça fiyatları karşısında kim dirayetli durabilir. sizi bir ayı bekliyor ne yapacağı belli olmaz yorumu tamamen gerçektir.
allah kimseye kaza göstermesin bu ayı ile güreşmeyelim. bir cg 125 in bile kırank 1050 tl

Şimdi Acun0 Nickli Adamı Kimse Takmasın Bu dam Bir Şekilde Hondaya Karşı Garezlenmiş Nette Böyle Nefretle Hondadan Bahseden Kimseyi Görmedim.
@__sArSıLmAz__ Sen Mantıklı Birine Benziyorsun Senle Muhattap Olmayı Tercih Ederim :)

250 CC Sınıfında Dört Dörtlük Motor Yok İlk Olarak bunda Anlaşalım.
Performans Açısından Ninja Daha İyi Buna Lafım yok Motoru Çift Silindir O Bile Yetiyor :)

Honda CBR 250 yi Üretirken Performansdan Ziyade Yakıt ve Sürüş Kolaylığı Sağlamayı Amaçlamış Yani Kısacası Geçiş Motoru Yapmış Adamlar.
Benim Gibi Apaçi Kardeşliği Üyelerinin Kafasında Ninja tabiki daha İyi Bir Yerde ama Aradaki Fiyat Farkıda Küçümsenecek Gibi Değil.
Hondanın İyi Yönleri Yokmu Tabiki Var Şahsen Ben Honda Tercih Edeceğim
Hondasın Geniş Yelpazeli Teknik Servisi Var,Emisyonlu Motoru Var,Dik Olan Oturuş Pozisyonu Var (Yeni Başlayan Motorcuların Çevresini Rahat Tarayabilmesini Sağlar),Şimdi Olmasada İlerki Dönemlerde Daha Uygun Fiyatlı Yedek Parçası var Akıma Gelen bunlar Şimdilik.
Bence Ninja O Parayı Hak Etmiyor Eğer bu Sene Yenilenirse ,(Pek Sanmıyorum) Bende Ninja Tercih Ederim O Ayrı Mesele..

şimdiye kadar sahip olduğum motorların 100 de 80 i honda idi sadece 1 kawasaki 1 suzuki ve 2 yamaham oldu. çoğu honda idi. niye hondaya garazlanayım ki. ilk defa honda almış yada hondadan başka motora binmeyen insanlar olaylara at gözlüğüyle bakıyor ben ise bakmıyorum. olay odur. yoksa zaten honda kullanıyorum. bence 4 japon içinde honda kalite bakımından 3. üçüncü sıraadadır.
suzuki , kawasaki , honda gibi

ninja ile cbr 250 yurtdışında hemen hemen aynı fiyat. burada aralarında uçurum var. dünyanın en pahalı benzininin satıldığı bir ülkede çok daha az yakan, 0-100km/s hızlanması daha iyi olan, kullanımı daha kolay, malzemesi daha kaliteli olan ve bence çok önemli olan top case takabilme imkanı ile bol bol gezecekler için cbr daha uygun bir alternatif.ben cbr almaya karar verdim. aynı fiyatta olsalar bile cbr benim beklentilerimi daha iyi karşılıyor. 175km/s hızla giderken video kaydı yapıp youtube'a atmaya meraklı olsaydım ninja alırdım diyecem ama o fiyata da 2. el 600ccler var.

ninja ile cbr 250 yurtdışında hemen hemen aynı fiyat. burada aralarında uçurum var. dünyanın en pahalı benzininin satıldığı bir ülkede çok daha az yakan, 0-100km/s hızlanması daha iyi olan, kullanımı daha kolay, malzemesi daha kaliteli olan ve bence çok önemli olan top case takabilme imkanı ile bol bol gezecekler için cbr daha uygun bir alternatif.ben cbr almaya karar verdim. aynı fiyatta olsalar bile cbr benim beklentilerimi daha iyi karşılıyor. 175km/s hızla giderken video kaydı yapıp youtube'a atmaya meraklı olsaydım ninja alırdım diyecem ama o fiyata da 2. el 600ccler var.

Size tamamen katılıyorm, bende bu sebeplerden CBR aldım ve çok çok memnunum. Ninja'yıda seviyorum ama ona verilen para çok fazla.
Ninjanın ikinci el fiyatına CBR'ın sıfırını almak daha mantıklı.

Kopcase demişken CBR forumunda şöyle bir uygulama yapmış arkadaşın teki, çokta güzel olmuş.

Givi Bracket Custom Made

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aradaki fiyat farkı yeni başlayacak arkadaşlar için koruma malzemelerini tamamlamaları açısından ii bir fırsat.honda gerek servis ağı gerekse cbr 250 r modelindeki bakım masraflarının azlığı nedeniyle 1 adım önde.
kazasıs sürüşler.

slm arkadaşlar yakıt konusunda çok değişik söylemler var acaba kullanan arkaşlarımızın yakıt oranları nasıldır?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar