Eyvallah abi herkes paylaşıyor bir tanede ben ekliyeyim dedim![]()
İyi yaptın
Eyvallah abi herkes paylaşıyor bir tanede ben ekliyeyim dedim![]()
Arkadaşlar bugün yine yaptııgm hız denememde normal düz yolda en fazla 80 alt geçitte en fazla 90 bastım.Sizde durumlar nedir?
O zaman benim yapmam gereken tek birşey kaldı.2500 bakımından sonra uzunca boş bir yolda bascam.Ancak öyle iyice açılır artık motor.
Arkadaşlar bugün saat 09:30 dan 13:30 a kadar servisteydim.Gerekli 2500 bakımı yağ ve buji degişimi yapıldı.Hava filtresi ve debriyaj balataları temizlendi.Yağ olarak shell yağ kullanıldı.Buji piyasada satılan 1-2 liralık bujilerdenmiş ve dayanıksız oldugu için bujiyide iyi kaliteli ısı dayanıklı bir buji ile degiştirdim.Bu arada bana süpriz oldu atillaboz ve explorerde servise geldi.Biraz motorlar hakkında bilgi sahibi olduk.Neyse sonrasında bakım işlemi bitti.Explorerin çantası görünüşte ve kullanım açısından hoşuma gittigi için birde aynısından ben taktırdım
.Bu arada galiba doğru anlatamadım.Motorun açılma süreci 5000 kmye kadarmış bunu söylemek istemiştim.Toplamda masrafım 40 servis ücreti 10 buji 15 yağ 10 temizleme spreyleri ve yıkama 45 te çanta 120 tl tuttu.Ama şu beni çok endişelendirdi.Kanuni racer 200 cc motoru olan bir kişi hafif şekilde kaza yapmış ve 700 tl tuttu buda açıkca çok dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.Firma süs olarak konulan bir cam için 100 tl fiyat vermiş.Sanki avrupadan ithal parça geliyormuş gibi.Kazasız belasız sürüşler dilerim...
herkese selam.
ronny birliğiiyi denk gelmişsiniz.
Benim ilk bakım 500 km.de oldu ikinci bakıma servis 1500'de çağırdı. Kitapçıkta 400-800-2000 diye gidiyor. Bir sıkıntı olmaz di mi? Siz ise 2500'de gidiyorsunuz?
@Madphantom bujinin markası vs. var mı? Ben de gittiğimde değiştirmek istiyorum, bir de motorlarınızdaki çantaların bir resmini görsek? Ben de bir tane düşünüyorum ama pizzacı motoruna çok da benzetmek istemiyorum, racinglerin depo üstündeki bez çanta gibi bir şey bulursam bu daha çok işimi görecek aslında veya en kötü sırf kaskı bağlamak için lastik file gibi bir şey alıcam.
Geçen gün de alt ve üst takım halinde bir yağmurluk ve eldiven aldım. LS2 kask önceden almıştım zaten, bir sonraki aşama jantların yanına siyah şerit çektiricem.
Akşam akşam yine sinir oldum arkadaş yaww egzoz yine belli bir devirde ses yapıyor.Servisle görüştüm yarın göstermeye gidicem.Adam gibi bir egzoz denk gelmedi.Daha 2 ay olmadan yine ses yapmaya başladı.Bilmiyorum inş yarın çözülür.
benim egzost ilk hafta değişti, bir daha da sorun yaşatmadı. İlerleyen günlere bakmak lazım. Lastikler benim de kalın, yol tutuşu oldukça iyi ama yağmurda biraz gaz vermeyle, arka taraf direk sağda solda.. Bir de şu varki bu motorun frenleri hiç de güven vermiyor. Bisikletten hallice. Onun dışında tam bir şehiriçi canavarı..![]()