HAKKARİDE 24 ŞEHİT.

Arkadaşlar kimse masum değil.
Bir akşam doğduğum büyüdüğüm ve 35 senedir toprağını çiğnediğim semtimde (sarıyer) sadece çamlıca gazosu içip cips yiyerek sahili seyrettiğimiz bir anda yanımıza gelen jandarmanın bize yaptığı kıllığı gıcıklığı küstahlığı hiçbir zaman unutamam.
O anda düşündümki bu adamlar doğuda güney doğuda kimbilir ne eziyetler ettiler millete yıllarca da (belkide hala ediyorlar ) bu koca halk bu hale geldi ve sonunda tamamı olmasa da bi kısmı pkk yı destekler duruma düştü. Belki ben de diyarbakırın ücra bir köşesinde doğmuş olsaydım şuanda dağda bile olabilirdim.
biraz olsun gerçekçi bakın .
Neyi asıp kesiyorsunuz. Kimi bitiriyorsunuz. Daha olmuş yada olmamış olduğu bile net olmayan ermeni soykırımı idaaları ile başa çıkamıyorken çıkıp eşkiyayı , kürtleri vs kılıçtan geçirelim diyen şuursuzlar var yaa. Hangi zamanda yaşıyorsunuz farkında değilsiniz.
Bırakın boş lafı. alın önünüzde 29 ekim. Çıkın da sesinizi duyun biraz.
Küfür ve bedduadan yada salyalar saçarak asarız keseriz haykırışlarından ne hayır gelmiş ne hayır bekliyorlar anlamak mümkün değil.

Benim bir iddiam var. Kişisel bir düşünce diyelim. Ancak bu düşüncemin doğruluğunda iddialıyım. Başbakan bugün operasyonları durduruyorum dese ve buna rağmen PKK ateşkes ilan etmese, bildiğini okumaya devam etse arkasındaki halk desteğini yarın yitirir... Kürtler sanıldığı gibi vahşi filan değiller. Şiddete meraklı da değiller. Kürtler de senin benim gibi insanlar.

Aynı fikirdeyim.

Ustam, PKK'yı ne sınıfına soktuğumuz bence önemsiz. İnsan öldürüyorlar mı? Evet. Durdurulmalılar. Bu kadar basit benim için. Ancak realistik olmak gerek. Türkiye'de bir Kürt sorunu vardır. Bu soruna mukabil, PKK arkasında ciddi bir halk desteği olan bir silahlı örgüttür. Son 30 yıl boyunca bu örgütü militer yöntemlerle durdurmak denenmiş ancak başarılı olunamamıştır. Bunlar benim tespitlerim, katılır ya da katılmazsın. Senin fikirlerin de benim için son derece değerlidir.

Benim bir iddiam var. Kişisel bir düşünce diyelim. Ancak bu düşüncemin doğruluğunda iddialıyım. Başbakan bugün operasyonları durduruyorum dese ve buna rağmen PKK ateşkes ilan etmese, bildiğini okumaya devam etse arkasındaki halk desteğini yarın yitirir... Kürtler sanıldığı gibi vahşi filan değiller. Şiddete meraklı da değiller. Kürtler de senin benim gibi insanlar.

Operasyonlar kesilse halk destegini pkk dan çekebilir çok doğrudur.Lakin halk orada fakir olduğu sürece pkk yasa dışı yollardan elde ettiği para ile yine destek toplamaya devam edecektir.Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde bi kürt devleti kurmak vaadleri devam edecek.Yeni devlet vaadi ve biraz kolay para bu işi çözer diye tahmin ediyorum.Bende düşüncemin doğruluğunda iddalıyım.Çözüm bölge halkını zenginleştirmektir.Fakir bir ülke olduğumuzu düşünürsek pek kolay bir iş değil bana göre.

Bir de cahil kesim çoğunlukta olarak pkkya destek veren kürt halkınıda pek yadırgayamıyorum.
Dünyanın herhangi bir yerinde sonuna kadar haksız olarak savaş veren bir azeri gurubu yada bir çeçen gurubu olsa bende içten içe kendilerine gönül desteği vereceğimdir mutlaka.
Bu sorunların bir sabah uayndığımızda çözüldüğünü görmeyi beklemek salaklığın dik alasıdır. (gönül isterki öyle olsun )

Olaylara tek taraflı bakarak herşeyin kendi istediğimiz gibi olmasını isteyerek çözebileceğimiz hangi sorun varki bu çözülsün..

Yavuz Sultan Selim'in 28 Ağustos 1516 da Ridaniye seferine giderken susuzluk çeken halkı görünce askere emir verir ve tam 12 musluklu büyük bir hayrat olarak Muş'ta bir çeşme yaptırır. Sultan Selim giderken yaptırdığı çeşmeyi dönüşte suyu kesilmiş ve harap vaziyette bulunca ; tekrar eskisi gibi inşaa eder ve üzerine de aşağıdaki mısraları,bizzat kendisi kaleme aldırarak yazdırır.

KÜRD'E FIRSAT veRME YARAB,
DEHRE SULTAN olMA'SIN,
AYAĞI'NI ÇARIK SIKSIN,
GÖNLÜ HUZUR buLMA'SIN.

VUR SOPA'YI AL HARACI,
KARNI BİLE DOYMA'SIN,
OL ÇEŞME'DEN GAVUR İÇSİN,
KÜRD'E NASİP OLMA'SIN
VASİYET'İM olduR KİM,
KÜRD BİN KERRE YALVAR'SIN,
İNAN'MA KAN'MA,
YAKANA BİT,KAPI'NA KÜRD DADANDIR'MA.

Kaynak: Evliya Çelebi, Seyehatname, Zuhuri Danışman derlemesi, C.3, s.80

Vergi vermezsin, yardım alırsın.Cahilim dersin, öğretmeni şehit edersin, hastayım dersin doktoru şehit edersin, yolumuz yok dersin, mühendisi şehit edersin. Resmi dilini bile öğrenmeye tenezzül etmediğin devletten iş beklersin, fakirim dersin ama inatla çoğalıp virüsleri bile kıskandırırsın, fakirim dersin aşiret düğününde görgüsüzlüğün dibine vurursun, sıkıntın varsa gel savaşalım deriz, pis faşist dersin! Arkamızı döndüğümüzde pusu kurarsın! Allah düşmanın bile namuslunu nasip etsin...!

---------- Post added at 19:43 ---------- Previous post was at 19:40 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=3O4Pm_BYBOw&feature=player_embedded
kardeş biraz tarih bilgisi ediniver lütfen...
böyle absürdeçe bir şiiri Ulu Hakan'nın yazmadığı kanaatine varabilirsin...
adı geçen padişah edebiyat ustası olduğunu unutma...
böyle kafyesiz hiçbir vezne uymayan bir şiiri nasıl yazacak Hakan?
lütfen yapmayın bunu....

Operasyonlar kesilse halk destegini pkk dan çekebilir çok doğrudur.Lakin halk orada fakir olduğu sürece pkk yasa dışı yollardan elde ettiği para ile yine destek toplamaya devam edecektir.Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde bi kürt devleti kurmak vaadleri devam edecek.Yeni devlet vaadi ve biraz kolay para bu işi çözer diye tahmin ediyorum.Bende düşüncemin doğruluğunda iddalıyım.Çözüm bölge halkını zenginleştirmektir.Fakir bir ülke olduğumuzu düşünürsek pek kolay bir iş değil bana göre.

Güneydoğunun ekonomik anlamda gelişmesinin gerekliliği konusunda katılıyorum. Bu da devletin (bence bilinçli olarak) ihmal ettiği ve artık önemsemesi gereken bir görevidir. Bunun en önemli ayağıda bu çağda hala feodal bir anlayışın hüküm sürdüğü bu topraklarda bir reforma gidilmesidir.

Öte yandan ben Kürtlerin yalnızca biraz kolay para uğruna herhangi bir silahlı örgüte geniş bir halk desteği vereceğine inanmıyorum. Bu tür örgütler bence ya marjinalleşecek ya da legalize olacaklardır. Birkaç silahlı ayrılıkçı ile uğraşmak ile arkasında geniş bir halk desteği olan bir örgüt ile uğraşmak arasında kabul edersiniz ki dağlar kadar fark vardır.

Bir de, Türkiye tahminlerinizden çok daha zengin bir ülkedir ustam. Emin olunuz...

26 Şehidimiz İçin !

Pkk nın hain saldırısında şehit düşen 26 şehitimiz için yarın Manavgat köprüsünde saat 12.30 da yürüyüş yapılacaktır. Manavgatta yaşayanların bilgisine sunar, katılmalarını arz ederim. Tekrardan şehitlerimizin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene !
İyi forumlar

Moderatör
Güneydoğunun ekonomik anlamda gelişmesinin gerekliliği konusunda katılıyorum. Bu da devletin (bence bilinçli olarak) ihmal ettiği ve artık önemsemesi gereken bir görevidir. Bunun en önemli ayağıda bu çağda hala feodal bir anlayışın hüküm sürdüğü bu topraklarda bir reforma gidilmesidir.
...

Reform'u acar misiniz biraz, ne demek istediginizi apacik söyleyin de bizde anlayalim cahil insanlar olarak. Özerklik demek bu kadar zor mu? Apo'yu ne yapalim istersiniz? Ev hapsi uygun mudur sizce?

Bir akşam doğduğum büyüdüğüm ve 35 senedir toprağını çiğnediğim semtimde (sarıyer) sadece çamlıca gazosu içip cips yiyerek sahili seyrettiğimiz bir anda yanımıza gelen jandarmanın bize yaptığı kıllığı gıcıklığı küstahlığı hiçbir zaman unutamam.
O anda düşündümki bu adamlar doğuda güney doğuda kimbilir ne eziyetler ettiler millete yıllarca da (belkide hala ediyorlar ) bu koca halk bu hale geldi ve sonunda tamamı olmasa da bi kısmı pkk yı destekler duruma düştü. Belki ben de diyarbakırın ücra bir köşesinde doğmuş olsaydım şuanda dağda bile olabilirdim.

Pek anarşist gördüm sizi bu akşam mirim...

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Reform'u acar misiniz biraz, ne demek istediginizi apacik söyleyin de bizde anlayalim cahil insanlar olarak. Özerklik demek bu kadar zor mu? Apo'yu ne yapalim istersiniz? Ev hapsi uygun mudur sizce?

Bir sistem, kurum ya da yapının, zor ve tehdit edici yöntemlere başvurulmadan uzlaşımcı yöntemlerle daha iyi ve arzulanır olanın getirilmesi eylemi.

Toprak reformunda anlaşalımayacak ne var üstad?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:51 ----------

Bir sistem, kurum ya da yapının, zor ve tehdit edici yöntemlere başvurulmadan uzlaşımcı yöntemlerle daha iyi ve arzulanır olanın getirilmesi eylemi.

Sağol ustam, sen daha iyi ifade etmişsin.

şimdi yazacaklarım yaşadıklarımdır .
cizre sabah geldık cizreye ilk izlenimim ilçeye zombiler gelmiş gibi bize bakıyorlardı.dışardaki esnaf elindeki işi bıraktı bizi gözlerıyle biz gözden kaybolana kadar izledı.bütün duvarlar delikler içindeydi .Pencereler yarıya kadar tuğla ile örülmüşü pencere olmaktan cıkmıştı.
nusaybındeyız tren yolunda on yaşlarında bır cocuk yaklaştı yanıma defolun gıdın burdan bız aponun askerlerıyız dedı . Baktım baktım ve yıne baktım o bır cocuktu benım düşmanım değildi zaten ben düşmanımı hiç tanımadım .
cudi dağındayız moladayız yemek yıyoruz acıkmışız sesler yükseldı yağmur gıbı mermi yağıyordu tam siper olmuştuk arkamızda bızım bırlıkler ağır silahlar önümüzde onlar biz iki ateş arasında paso tam siper yattık peki sonra her sey eskısı gıbı devam
silopideyız bir arkadaşım yanıma yaklaşıyor ayağı botundan dışarı cıkmış cok yol yürümekten o sıra ben şöförüm cıkardım botumu ona verdım onun botunu ben aldım .o akşam bır arkadaşım yaralandı bağırsakları dışardaydı.hastaneye yetiştirdik dedım ne oldu .kendını vurmuş dedıler 2 gün yanında kaldım iyileşti ben geri döndüm sonra gece bır yere geldık yağmur ve soğuk bana bir cukur düştü 8 saatım orda gecti ilk defa farelerle yan yana kaldım hiç bir düşman göremedım belli bır satten sonra aşağıya baktığınızda küçük ağaçlar ınsan gıbı gelıyor gözünüze yolla izli mermılerı
mardınde bır yere geldik yüksek bır dağ öğretilmiş bır cok sey var aklımızda bır cıktık daha öğretilerın hepsi boşaymış sıgara içme vurulursun dedıler boyumca ateş yakılmış pusuda ısınan askerler neyse o gecede bıttı ben yınede kımseyı görmedım .
buna benzer bır yığın durum var aklıma gelmıyor ist. geldık izindeyız arkadaşım unkapanında askerıye vardı oraya gıttı ızın kağıdını imzalamaya ben gıtmedım cağırdı beraber gıdelım dedı boş ver dedım ve akşam haberı geldı öğlen paydosuna denk gelmış bekle dmışler oda ağacın kenarında oturmuş beklıyormuş orayada bomba koymuşlar şehit oldu. şimdi edırnekapıda yatıyor .şimdi nıye yazdım bunları biz düşmanımızı tanımadığımız doğru Türk askerı on yaşında bır cocuğa sılah dorultacak kadar küçülemez esnafa zor kullanacak düşman görecek kadar alçalamaz biz hep karşımızda eli silahlı bıze ateş eden yarı üniformalı adamlar bekledık ama meğerse düşman sadece onlar değilmiş altımız üstümüz sağımız solumuz hep düşmanmış yazık bu ülkede hepımıze yer var rant için sıyası görüş için aklıma gelmıyor bunun NET BIR ADI OLMALI DÜŞMAN KIM
Ben sehıt olan kardeşlerıma ALLAH cc rahmet dılıyorum yaralılarada acil şifalar ailelerede sabır nasıp olsun bizlerede uyanmak amin

Eyvallah kardeş zaten birbirimizin fikirlerini önemsediğimiz için fikir alışverişi yapıyoruz.
Kürtler zaten vahşi felan değil, böyle görmek doğru değil. Ayrıca kim Kürt, neye göre Kürt, nasıl Kürt? Aynen kim Türk, neye göre Türk, nasıl Türk?
Eğer bu işi ırk boyutuna vurursanız işin içinden çıkamazsınız. Çünkü kabile hayatından çıktık çıkalı, kafatası ırkçılığı dönemi kapandı.
Kürtler senin benim gibi insan demeğe gerek yok zaten memleketim itibariyle bende de Kürt kanı olabilir. Olsa da utanmam bu benim zenginliğimdir.
Ayrıca bu benim Türk milliyetçisi de olmama engel değildir. (memleketimde çocuklar ilk kurmanç öğrenirmiş ama o çocuklar büyüdüğünde yine milliyetçiliğiyle gurur duyan, vatan aşkıyla dolup taşan insanlar.)

İnantla Kürt ya da Türk ırkçılığı yapan birisi Yusuf Halaçoğlunun Osmanlı kayıtlarından faydalanarak yaptığı araştırmaya bakmalı. Orada şu an kendini Kürt zanneden kimi aşiretleri (içlerinde terörü destekleyenler de dahil) geçmişte hangi Türk boyundan oldukları nasıl neden göç ettikleri, şu an kendini Türk gören aşiretlerin de aslında Kürt kökenli olduğunu gayet objektif bir bilim insanına yakışır bir biçimde göstermiş.

Kürt sorunu denilen şey çok dallı budaklı bir konu.
Bu konuyu en çok kendisine yontan BDP ve bu konuyu dillendiren AKP bile ne olduğu konusunda zaman zaman farklı açıklamalar yapıyor.
Evet sorun var ama bunun adı herhangi bir ırk ile ilgili bir sorun değil.

Şöyle söyleyeyim.
Kimisi eğitim diyor eğitim konusunda daha beter iç anadolu köyleri var.
Kimi yol diyor yok kardeşim daha kötü yol her yerde var.
Kimi sağlık diyor batıdaki pek çok hastene daha beter (üniversiteler bile...)
Kimi kendisi gibi olamıyorlar diyor, Ben Kürt ırkçıları gibi ırkçılık yapmadığım, siyasi görüşümle tüm milleti kapsadığım ve kapsamaya çalıştığım halde faşist diye yaftalanırken onlar özgürlükçü hümanist oluyor.
Bu olaylar saydığım sebeplerden dolayı malesef silah bırakarak çözülebilecek bir durum olarak görülmüyor. Çünkü genelde zaten asker durup dururken saldırmıyor, ya biri kaçırılıyor ya şehit veriliyor sorumluların yakalanması için operasyon yapılıyor, ya da başka bir suç işlenecekken alınan istihbarat üzerine operasyon yapılıyor. Zaten gayrinizami davranan terör örgütü biz değiliz.

Silahları indirme işi malesef çok ütopik bir görüntü...
Ama şu gerçek tek başına silahla çözemeyiz bu sorunu. Orada milli bilinci tekrar oluşturmak gerek bunu için önce adalet, ardından huzur, sonra milli eğitim gerek. Bu benim görüş açım.
Ayrıca şu bir gerçek PKK Kürtlere belki de daha çok zarar veriyor.

Aynen öyle zenginleştirilmeli. FAkir bir ülkeyiz ama Silaha topa tüfeğe akıtılan paralardan biraz da başka şeylere akıtılsa batmayız. Keza müdiyanetin bütçesi ile ile eğitime ayrılan bütçe oranlarını kıyaslasak ne halde olduğumuz daha da ortada ama o başka bir tartışma konusu..

Dillendirdiğim bir şey var, ulan diyorum ben cahil başıma, uzmanı olmadığım konu hakkında mesela diyorum ki devlet yatırımları özendirse teşvik etse nasıl? Misal oraya açılan bir işletmeden 10 yıl vergi almasa, çalışanlarının ssk'larını devlet ödese ya da indirim yapsa. E bu ülkede bu kadar ekonomist vs var, konunun uzmanları var, sosyologlar var var oğlu var.

Başka bir konuda vatana hizmetin sadece topla, tüfekle yapılacağına inanmak. Her Türk asker doğar saçmalığı. Ben bebek doğdum kardeşim, sıfır kamuflaj sizi bilmem...

5 sene tiyatro eğitimi aldım. Mezunum. Vatan hizmeti diye bana deseler askerlik yerine doğuda git halka, çocuklar bedava hizmet ver, eğitim ver. Seve seve giderim vatan hizmeti denilen şeyin de gerçekten bir işe yarayacağını düşünürüm.

Beyler 17 yılını TRABZONDA geçirmiş birisi olarak sizi temin ederimki vatan hainliğinin ekonomi ile yokluk ile alakası yok eğer olsaydı KARADENİZ komple vatan haini olurdu çünkü sanayii yok tarım dersen can çekişiyor yol dersen muamma okul dersen öğrtmenler yetersiz.

ama vatan haini yok çünkü yönlendirilemeyecek kadar vatanına düşkün çebni ,kıpcak ve lazlarlan dolu bir karadeniz

Moderatör
Şu an diyemiyorsunuz ama az kaldi, sizde biliyorsunuz ki yakinda rahat rahat özerklik diyebikeceksiniz. O günleri de görmek haktır bize. Simdi sizin yerinize BDP soyluyor siyasetci kimligine siginarak.

F54

allah türk'e silah doğrultan o köpeklerin belasını versin:pr:

Şu an diyemiyorsunuz ama az kaldi, sizde biliyorsunuz ki yakinda rahat rahat özerklik diyebikeceksiniz. O günleri de görmek haktır bize. Simdi sizin yerinize BDP soyluyor siyasetci kimligine siginarak.

Burada hiç kimsenin demediği bir şey, bir senaryoyu sen kendi kafanda yazıp çizip, burada her yazıda aynı görüşü yazdıkça değişen ne oluyor? Eline ne geçiyor?

Savaş olmasın barış olsun diyeceğine ölüler artsın demekle eline ne geçiyor? Bunca yıldır ne geçti?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar