Nerde o 1 subayi icin Menemen'i yakan...?
Benim bir iddiam var. Kişisel bir düşünce diyelim. Ancak bu düşüncemin doğruluğunda iddialıyım. Başbakan bugün operasyonları durduruyorum dese ve buna rağmen PKK ateşkes ilan etmese, bildiğini okumaya devam etse arkasındaki halk desteğini yarın yitirir... Kürtler sanıldığı gibi vahşi filan değiller. Şiddete meraklı da değiller. Kürtler de senin benim gibi insanlar.
Ustam, PKK'yı ne sınıfına soktuğumuz bence önemsiz. İnsan öldürüyorlar mı? Evet. Durdurulmalılar. Bu kadar basit benim için. Ancak realistik olmak gerek. Türkiye'de bir Kürt sorunu vardır. Bu soruna mukabil, PKK arkasında ciddi bir halk desteği olan bir silahlı örgüttür. Son 30 yıl boyunca bu örgütü militer yöntemlerle durdurmak denenmiş ancak başarılı olunamamıştır. Bunlar benim tespitlerim, katılır ya da katılmazsın. Senin fikirlerin de benim için son derece değerlidir.
Benim bir iddiam var. Kişisel bir düşünce diyelim. Ancak bu düşüncemin doğruluğunda iddialıyım. Başbakan bugün operasyonları durduruyorum dese ve buna rağmen PKK ateşkes ilan etmese, bildiğini okumaya devam etse arkasındaki halk desteğini yarın yitirir... Kürtler sanıldığı gibi vahşi filan değiller. Şiddete meraklı da değiller. Kürtler de senin benim gibi insanlar.
kardeş biraz tarih bilgisi ediniver lütfen...Yavuz Sultan Selim'in 28 Ağustos 1516 da Ridaniye seferine giderken susuzluk çeken halkı görünce askere emir verir ve tam 12 musluklu büyük bir hayrat olarak Muş'ta bir çeşme yaptırır. Sultan Selim giderken yaptırdığı çeşmeyi dönüşte suyu kesilmiş ve harap vaziyette bulunca ; tekrar eskisi gibi inşaa eder ve üzerine de aşağıdaki mısraları,bizzat kendisi kaleme aldırarak yazdırır.
KÜRD'E FIRSAT veRME YARAB,
DEHRE SULTAN olMA'SIN,
AYAĞI'NI ÇARIK SIKSIN,
GÖNLÜ HUZUR buLMA'SIN.
VUR SOPA'YI AL HARACI,
KARNI BİLE DOYMA'SIN,
OL ÇEŞME'DEN GAVUR İÇSİN,
KÜRD'E NASİP OLMA'SIN
VASİYET'İM olduR KİM,
KÜRD BİN KERRE YALVAR'SIN,
İNAN'MA KAN'MA,
YAKANA BİT,KAPI'NA KÜRD DADANDIR'MA.
Kaynak: Evliya Çelebi, Seyehatname, Zuhuri Danışman derlemesi, C.3, s.80
Vergi vermezsin, yardım alırsın.Cahilim dersin, öğretmeni şehit edersin, hastayım dersin doktoru şehit edersin, yolumuz yok dersin, mühendisi şehit edersin. Resmi dilini bile öğrenmeye tenezzül etmediğin devletten iş beklersin, fakirim dersin ama inatla çoğalıp virüsleri bile kıskandırırsın, fakirim dersin aşiret düğününde görgüsüzlüğün dibine vurursun, sıkıntın varsa gel savaşalım deriz, pis faşist dersin! Arkamızı döndüğümüzde pusu kurarsın! Allah düşmanın bile namuslunu nasip etsin...!
---------- Post added at 19:43 ---------- Previous post was at 19:40 ----------
http://www.youtube.com/watch?v=3O4Pm_BYBOw&feature=player_embedded
Operasyonlar kesilse halk destegini pkk dan çekebilir çok doğrudur.Lakin halk orada fakir olduğu sürece pkk yasa dışı yollardan elde ettiği para ile yine destek toplamaya devam edecektir.Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde bi kürt devleti kurmak vaadleri devam edecek.Yeni devlet vaadi ve biraz kolay para bu işi çözer diye tahmin ediyorum.Bende düşüncemin doğruluğunda iddalıyım.Çözüm bölge halkını zenginleştirmektir.Fakir bir ülke olduğumuzu düşünürsek pek kolay bir iş değil bana göre.
Güneydoğunun ekonomik anlamda gelişmesinin gerekliliği konusunda katılıyorum. Bu da devletin (bence bilinçli olarak) ihmal ettiği ve artık önemsemesi gereken bir görevidir. Bunun en önemli ayağıda bu çağda hala feodal bir anlayışın hüküm sürdüğü bu topraklarda bir reforma gidilmesidir.
...
Bir akşam doğduğum büyüdüğüm ve 35 senedir toprağını çiğnediğim semtimde (sarıyer) sadece çamlıca gazosu içip cips yiyerek sahili seyrettiğimiz bir anda yanımıza gelen jandarmanın bize yaptığı kıllığı gıcıklığı küstahlığı hiçbir zaman unutamam.
O anda düşündümki bu adamlar doğuda güney doğuda kimbilir ne eziyetler ettiler millete yıllarca da (belkide hala ediyorlar ) bu koca halk bu hale geldi ve sonunda tamamı olmasa da bi kısmı pkk yı destekler duruma düştü. Belki ben de diyarbakırın ücra bir köşesinde doğmuş olsaydım şuanda dağda bile olabilirdim.
Reform'u acar misiniz biraz, ne demek istediginizi apacik söyleyin de bizde anlayalim cahil insanlar olarak. Özerklik demek bu kadar zor mu? Apo'yu ne yapalim istersiniz? Ev hapsi uygun mudur sizce?
Reform'u acar misiniz biraz, ne demek istediginizi apacik söyleyin de bizde anlayalim cahil insanlar olarak. Özerklik demek bu kadar zor mu? Apo'yu ne yapalim istersiniz? Ev hapsi uygun mudur sizce?
Bir sistem, kurum ya da yapının, zor ve tehdit edici yöntemlere başvurulmadan uzlaşımcı yöntemlerle daha iyi ve arzulanır olanın getirilmesi eylemi.
Operasyonlar kesilse halk destegini pkk dan çekebilir çok doğrudur.Lakin halk orada fakir olduğu sürece pkk yasa dışı yollardan elde ettiği para ile yine destek toplamaya devam edecektir.Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde bi kürt devleti kurmak vaadleri devam edecek.Yeni devlet vaadi ve biraz kolay para bu işi çözer diye tahmin ediyorum.Bende düşüncemin doğruluğunda iddalıyım.Çözüm bölge halkını zenginleştirmektir.Fakir bir ülke olduğumuzu düşünürsek pek kolay bir iş değil bana göre.
Şu an diyemiyorsunuz ama az kaldi, sizde biliyorsunuz ki yakinda rahat rahat özerklik diyebikeceksiniz. O günleri de görmek haktır bize. Simdi sizin yerinize BDP soyluyor siyasetci kimligine siginarak.