kaza yaptım motor pert önerinizi bekliyorum..

arkadaşlar kaza yaptım.genel durum iyi ..ancak vücutta ezikler hariç sol el parmak kırık..kıyafet full ve sağlamdı.sağ elde de ezik var..
elim 40 gün alçıda kalacak.resimdekinden sonra ne olduğu anlaşılmazsa motor ybr 125 di.
kaza oluş biçimi ise:
-ara sokak 4 yol kavşakta kavşağa girdiğim anda soldan gelen minibüs le çarpıştık..minübüs çok hızlıydı ama geçiş üstünlük tabelasından dolayı polis asli kusuru bana verdi..
ona da kavşağa hızlı ve dikkatsiz girme kusuru verdi.raporda herhangi bir oran yok..asli kusurlu olmam hariç.
yolda da hiç fren izi yoktu..

RAPORDA benim motor yolun tam ortasında sağdaki yol ver levhasına 4 metrede yatıyor; minübüs ise kavşakdan 34 metre sonra durmuş durumda..KAZA ORTA ŞERİT ÇİZGİSİNE DENK DURUMDA..
sonuç kaza raporunda ben asli kusurluyum..çektiğim acı;motorun pert olması park çektirme parasının karşılığı netice şu an yaşıyor olmama şükürediyorum..ha bir de kayıptan saymazsak artık motoru bırakacağımdan ötürü giden kıyafetler(kask dizlik vs vs vs)..
ustayla konuştuk hurda ve parça niyetyle motor elden çıkacak...
hele şükür yaşıyorum..belki de minübüscü dava etse tazminat öderim...AMA ALLAHTAN O KADAR HIZLIYDI Kİ 10 KM DAHA YAVAŞ OLSA ÇİĞNEYİP GÖTÜRÜRDÜ.. GÖRDÜĞÜNÜZ ÜZRE ŞASE EĞİK; AMORTİSÖRLER EĞİK VE HATTA SOL AMORTİSÖR ALT DEMİR BİLE 2 YE YARILMIŞ...
sizin öneriniz ve bildikleriniz nedir...sonuçta ben kavşak içindeyim eskiden yol kavşak içindekindeydi... ki tutanak tutulurken kaza yerinde olsam hastahane yerine belki kavşak içinden dolayı yırtacaktım.etrafda gören bir ton şahit var..aşırı hızlıydı ara sokakta bu olur mu yola çocuk fırlasa ezer öldürürdü diyordular.
ayrıca kaza anında etrafdakiler bana müdehale ettiler allah razı olsun sol eli tutan bir abim bilmeden kırık parmağı yerine yerleştirivermiş :) kaza anında allah kimseye acemi yardımı vermesin..ha bir de 112 ambulans sedyesinden düşüyordum hareket esnasında.iyiyim yavaş gitsin demesem kırık elle maceralı yolculuk olacaktı zor tutunurken sedyeye..
bence motordaki hasar ve minübüsün durma mesafesi af edilecek şey değil..hukuki anlamda bu işin çıkışı nedir..
hele şükür yaşıyorsun canın sağ olsun gelen mala gelsin mi diyorsunuz siz de ben gibi?
derdim bana oldu başkasına da olmasın...en azından ufak da olsa bir örnek olsun....

dsc08422o.jpg

dsc08421q.jpg

dsc08420n.jpg

dsc08419u.jpg

dsc08418m.jpg

dsc08417p.jpg

dsc08416i.jpg

Son düzenleme:
Kardeşim büyük geçmiş olsun .Allah korumuş bu konuda sigortacılarla görüşsen faydası olabilir benim bildiğim bazı kazlardaki masrafları bir fon var oradan karşılayabiliyorlar emniyet ilede görüşmende fayda var derim...

Cok gecmis olsuunnn! Bu konuda bilgim yok yardimci olmak isterdim...Turkiye'de yasamiyorum.
Cabucak iyilesmen dilegiyle...

arkadaş ölümden dönmüşsün büyük geçmiş olsun.kısa sürede iyileşmeni dilerim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok büyük geçmiş olsun...
Motorun aldığı hasara bakıldığında gerçekten ucuz atlatılmış bir kaza..Allah korumuş..

KAZA ANI (yazmayı unutmuşum)..
soldan minübüsü gördüm..şaka gibiydi.daha önce de benzer olduydu.öteki sefer kartal sürücü gene beni teğetleyip önümden geçip gittiydi...
minübüsü görünce kormnaya basıp ayağa kalktım;çarpışma kaçınılmaz oturur pozisyonda motordan aşırıp vursam boyun kırılır biliyorum ...frenlere asıldım.aha geçti galiba derken küttt.havadayım..kafamın kaputa çarpmasını duydum.
motorun tepesinden aşıp.parande attım..sonra yerdeyim.muhtemelen ilk çapışma anı el de kırık oldu....sonra kafayı kaldırıp motora baktım ve kaçıyor mu diye mnibüscü ye baktım.sonra baktım bayılcam yere uzandım..
etraftan gelip kaldırmak isteyenler;su içirin diyenler..konuşşmasam diye kendimi tutuyorum.o ara eldiveni çıkarttım.baktım kemik deri altından sırtıyor ama doku sağlam..o halde kaskı kafadan çıkartıp ambulansa kadar bekledim..neyse buna şükür evet ölümden döndük..
ama kavşak içindeyim ama düşünüyorum..tamamen dur bak kimse yok geç..iyi de görüş alan zaten 10 metre .devam et adam tam gaz 70 le gelsin(saniyede 20 metre)..kütt kavşak içinde beni ezsin..yani siz siz olun her kavşakda hak hukuk gözetmeden durun bakın öyle geçin...geçiş hakkı sağındır kavşaktakinin yol hakkı vardır hikaye...ölürsek başımız sağ sağ kalırsak canımız sağ oluyo..malesef.......

Son düzenleme:
geçmiş olsun abi ucuz atlatmışsın gene o motorun haline göre inş. en kısa zamanda iyileşirsin

Büyük geçmiş olsun. Hız sınırlamasına uyulmadığı için asli kusurlu minibüs olmalı kanısındayım

verilmiş sadakan varmış çok üzüldüm gelmiş geçmiş olsun kardeşim

geçmiş olsun olay yerine yakın işyerleri varsa, güvenlik kameralarına baktır. bilenlere yorumlattır. senin yoklugunda tutanak tutuldugu için zarar görme. kamera görüntülerinde ki olayı yorumlat eğer senin haklılığın varsa. asliye ceza mahkemesinde dava aç tazminat iste.

Büyük geçmilş olsun. Allah başka kaza vermesin.

Benzeri bir kazayı arabayla da yapsan hasar büyük olurdu gib anladım anlattıklarından. Hele minibüs sürücü kapsınına girseydi... çok daha kötü olabilirdi.

Allah korumuş. Çok geçmiş olsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
KAZA ANI (yazmayı unutmuşum)..
soldan minübüsü gördüm..şaka gibiydi.daha önce de benzer olduydu.öteki sefer kartal sürücü gene beni teğetleyip önümden geçip gittiydi...
minübüsü görünce kormnaya basıp ayağa kalktım;çarpışma kaçınılmaz oturur pozisyonda motordan aşırıp vursam boyun kırılır biliyorum ...frenlere asıldım.aha geçti galiba derken küttt.havadayım..kafamın kaputa çarpmasını duydum.
motorun tepesinden aşıp.parande attım..sonra yerdeyim.muhtemelen ilk çapışma anı el de kırık oldu....sonra kafayı kaldırıp motora baktım ve kaçıyor mu diye mnibüscü ye baktım.sonra baktım bayılcam yere uzandım..
etraftan gelip kaldırmak isteyenler;su içirin diyenler..konuşşmasam diye kendimi tutuyorum.o ara eldiveni çıkarttım.baktım kemik deri altından sırtıyor ama doku sağlam..o halde kaskı kafadan çıkartıp ambulansa kadar bekledim..neyse buna şükür evet ölümden döndük..
ama kavşak içindeyim ama düşünüyorum..tamamen dur bak kimse yok geç..iyi de görüş alan zaten 10 metre .devam et adam tam gaz 70 le gelsin(saniyede 20 metre)..kütt kavşak içinde beni ezsin..yani siz siz olun her kavşakda hak hukuk gözetmeden durun bakın öyle geçin...geçiş hakkı sağındır kavşaktakinin yol hakkı vardır hikaye...ölürsek başımız sağ sağ kalırsak canımız sağ oluyo..malesef.......

öncelikle büyük geçmiş olsun malesef 8 asli kusurlu hareketten 1 tanesidir geçiş üstünlüğü konusu. aşırı hız bunlardan birisi değildir. kavşakta görünürlülük konusu ayrıca tartışılmalı tabiki lakin burası canım türkiye. cok şükür ki sende önemli bir şey yok. geçirdiğin kaza çok ciddi bir kaza allah yardımcın olmuş.

geçmiş olsun arkadaşım. bende nisanda bir kaza yapmıştım. araç sahibi kaçtı. masraflarımı karşılamak bir yana 50 günlük raporumun parasını bile alamadım kazaya karışan araç olay yerinden kaçtığı için.

tekrardan geçmiş olsun .

çok geçmiş olsun allah beterinden saklasın kavşaklara hep temkinli girmekde fayda var

geçmiş olsun birader Allah acil şifa versin... Allah korumuş... bir avukata danışmanı öneririm

cok gecmiş olsun allah korumuş verilmiş sadakan varmış her kaza bir tecrübe dostum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar