arkadaşlar öncelikle selamlar. geçen hafta honda cbr 125 r aldım. 2006 model ve 25000 km civarı bir makine. daha önce cbr 125 r lar hakkında bilgi sahibi değildim. almadan önce forumlarda yaptığım araştırmalarda bu motorların 120 ila 140 arası süratlere kadar çıkabildiğini öğrenmiştim. fakat aldığım motorla bugün uzun yola çıktığımda motorun 105 i geçmediğini gördüm. motordan herhangi bir ses gelmiyor, problemsiz gibi görünüyor, buna rağmen forumlarda okuduğum 120-140 arası süratlere çıkamaması tedirgin etti beni. acaba bir anormallik mi var diye düşünmeye başladım. sizce sebebi ne olabilir? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Hayırlı olsun motorun. Burda daha önce bi kac kere sert bi dille eleştirdim bi kac arkadaşı bu son hız konusundaki yanlış bilgilendirmeleri yüzünden ama suclu ben oldum bu seferde. Keşke youtube taki videoların hepsine baksaydın motor kacıncı viteste kac bin devirde kac yapıyo diye, o zaman beklentin bu kadar yüksek olmazdı. Ama icin rahat olsun son hız konusunda sende bi anormallik yok, hafif meyilli yolda rüzgarı arkana alıp motora kapaklanırsan, yüksek devirde de bi müdded bekletirsen 5-10 km daha kazanırsın belki az daha fazla.
Ama benim tavsiyem ne motorun ne de kendi sınırlaraını zorlama. Motorla 120 gördüğündede, 120 yi cok rahat yapan bi motordaki gibi olmıcak o, sana cok daha hızlı gidiyomuşsun gibi gelcek motor güven vermicek. Zaten 10-20 km hız sana hic bişey kazandırmazki 90 la git 100 le git daha ne uzun yola da cıksan E 5 e de cıksan 100 km hızda orta şeritten akışa uyarsın.
Arkadaşlar yanlış anlamayın motoru eleştirmiyorum, benim eleştirim yanlış kullanıcı yorumuna, aynı durum benim kendi motorum icinde gecerli (gt 250 r) Kac kere gördüm "motor 180 i 190 ı cok rahat ceviriyo" diyeni, 180i bi şekilde görürsün ama 180e kitleyip yarım saat-bi saat uzun yol gidebilen biri olduğuna inanmıyorum.
Eğer hız istiyosanda sen bu motorda tecrübe yap bence, sonra hem hondadan hem düşük cc racing sınıfından memnun kalırsan cbr 250 r a gecersin...