Cruıser Kullandım Obsesif Kompulsif Bozukluk Yaşıyorum

olayı tamamen yanlış yorumladınız dostum. metehandro reyizin eğlenceli, nüktedan üslubundan ilham alarak biraz eğlenmiştim sadece.

honda şadowları cok severim. bu tarz motorların mühendislik ve performans babında pek bir numaraları olmamasına karşın, felsefeleri ciddi anlamda cok oturaklı ve saygıdeğerdir. ayrıca bu tarz motorların bilhassa gidon pozisyonlarını müthiş keyifli bulurum. fakat yine de;
ben bütün dertlerimi bitirmeden bir şadow edinmem. şadow dediğin makina bana göre asla bir ulaşım aracı olamaz. ben motosikleti bir keyif değil, efektif bir ulaşım aracı olarak kullanırım. ve bana göre motorcu damarı taşıyan bir adam da motosikleti bu amaçla kullanır. piyasada cok fazla bulunan, yılın 7 - 8 ayında garajda motor yatırıp yaz zamanı pazar günleri garajdan motor cıkartıp biraz estirip bırakan tiplerden değilim. 4 mevsim, her türlü hava şartında motora binerim. 7 cm kar kalınlığında 125 cc lik çinli skuterle ayda 2 kayış koparmışlığım, seyhanla karda hadımköyde yolda kalıp, metronun önünden beykente lapa lapa kar altında motor itmişliğim vardır. ayrıca araba kullanmasını da bilmem. hayatımda bir eldeki parmak sayısı kadar araba kullanmışlığım yoktur. motor üzerinde tecrübem ise 200 000 km ye yakındır.
bir gün tüm dertlerimi bitirip, ipimle kuşağım bir hayat standartına ulaşırsam, garajda mutlaka bir şadov tutar, haftada 6 gün parlatıp, 1 gün gezerim. fakat elimin altında mutlaka günlük kullanıma uygun bir motor da bulundururum. çünkü motorcu dediğin adam, kışta kıyamette dahi motoruyla estiren adamdır. şadow ise bu tarz kullanıma uygun bir makina değildir. parayı bastırıp bir şadow alıp haftada bir binen adama ben motorcu demem. diyene ise saygı duymakla yetinirim. ha sen diyorsan ki ben en fazla kamyon kadar kıvrak bir motorla şubat ortasında köprü geçer, mart başında uzun yola çıkarım, önünde saygıyla eğilmekten erinmem. pirimsin, üstadımsın derim...

ben shadow almaya gittiğimde cebimde kuruş para yoktu. banka kredisi ile aldım ve FinalCUT arkadaş gibi gece gündüz çalışarak fazlasıyla ödedim parasını.
kışları garajda yatıramadım motorumu çünkü kullanmak -eksilerine rağmen-o kadar zevkliydiki yağmur çamur demeden çıktım yola. işe gezmeye yazın kışın baharda hep kullandım. özel sebeplerden dolayı satmaya kalktığımda benim modeldekiler bi yana 3 5 yaş daha yaşlı olanların bile benim kadar km yapmamış olduğunu gördüm.

motosiklette tarz bi tutkudur. sen ss diğeri enduro öteki cruiser kullanır, saygı duymak lazım. tarzı farklı motoru pahalı diye burjuva yada ipimle kuşağım şeklinde sınıflandırmamak lazım imsanları.
bu arada shadowu sattım şimdi cbf 150 alacağım sanırım artık burjuva değil kurye diye adlandırılacağım. burjuva dan rahatsız oldum ama kurye beni mutlu eder.

ama şunu anladım böyle bir makinam olsa 2 adet de kulak tıkacım mutlak olurdu...:p

ama MEZİT içinde bir tane tıkaç alırdım...:queen:

Gün içinde ciddi km yapıyorsanız kulak tıkaçsız motosiklet kullanmak kalıcı duyma kaybına neden olur. Bu istisnasız tüm motosikletlerde böyledir. En sessiz dediğimiz kask Schubert S1 Pro dur. O bile 85Db sesi içeri alır. Bizim kullandığımız ortalama kaskların kaç Db sese maruz bıraktığını siz düşünün. O yüzden her gün düzenli motosiklet kullanıyorsanız. Ya da uzun yola çıkıyorsanız mutlaka kulak tıkacı kullanın. Kornaları ya da motorun sesini duyacaksınız endişe etmeyin. Ama kulaklarınızı koruyacaksınız

hangınıza yetişem hangınıza cevap yazam a yiğitler...ben kuyuya taşı atarım gayrısını siz düşünün...:queen:

Atılan taş dışında neler çıkıyor kuyudan ..
Bu gerçek motorcu kimdir meselesi ne kadar lüzumsuz bir şekilde uzadı..dallandı..konu başlığı nere bu nere..
Bırakalım kimisi motorunu itekleyerek gerçek motorcu olsun...kimisi 6 gün parlatıp 1 gün binerek...

Kimse kimsenin önünde eğilmesin gereksiz...

Bırakalım kimisi motorunu itekleyerek gerçek motorcu olsun...

Bu taş niye acaba şimdi :)
Sadece tercihimiz konusunda konuştuk... gerçek motorcu motorunu iten adamdır demedim. Gerçek motorcu konusunda herhangi bir yorum da yapmadım, çünkü o tarz saçma bir düşünceye sahip değilim ve "gerçek motorcu dediğin..." diye söze başlayan arkadaşları da hiç anlamam.

Gerçek Motorcu !!!!!!

Bu görüşü ortaya ben attım ve şahsi fikrimdir.Kimseyi bağlamaz.Zaten kimse darılmasın demiştim:)

Benim için gerçek motorcunun bir çok kriteri vardır ama ben size bir tanesini ve en önemlisini söyliyeyim.

Gerçek motorcu,çıktığı seyehatlerin sonunda motosikletinin kilometre saatindeki "binli" haneleri değiştirebilen kişidir:bounce:

Ha bu kilometreleri mobylette ile bile yapan geçek motorcudur,benim için.:thumleft::rendeer::rendeer:

Bu taş niye acaba şimdi :)
Sadece tercihimiz konusunda konuştuk... gerçek motorcu motorunu iten adamdır demedim. Gerçek motorcu konusunda herhangi bir yorum da yapmadım, çünkü o tarz saçma bir düşünceye sahip değilim ve "gerçek motorcu dediğin..." diye söze başlayan arkadaşları da hiç anlamam.

Evet hocam..
Sen bişi yapmadın..Yazmadında...
E neden bu alınganlık..:)
Ortadaki taşın seninle uzaktan yakından bi alakası yok...

Evet hocam..
Sen bişi yapmadın..Yazmadında...
E neden bu alınganlık..:)
Ortadaki taşın seninle uzaktan yakından bi alakası yok...

Hani elle itmekten bahseden sadece bendim de, ondan şeyttimdi :)
Aslında o mesajı yazmama gerek olmadığını sonradan düşündüm ama editleme süresi geçmişti :cherry:

Hani elle itmekten bahseden sadece bendim de, ondan şeyttimdi :)
Aslında o mesajı yazmama gerek olmadığını sonradan düşündüm ama editleme süresi geçmişti :cherry:

yok sırf sen bahsetmedin, ben de bahsettim. arkadaş kafasına göre beni iğnelemeye çalışmış orda, seni değil.

Kimseyi iğnelemek değildi niyetim..
Aksine bu saçma gerçek motorcu kimdir mevzuuna kendimce bi son vermeye çalışmıştım...
Ama görüyorum ki arkadaşlar ısrarla ya kilometre hesabından yada yaş hesabından , yada hava şartlarını baz alarak kendini motosiklet olayında bi yerlere koymaya çalışıyorlar..
bu meselede son lafın şudur ki; gerçek motorcu "ben oldum" demeyen motorcudur...

Selametle..
Allah bela kaza vermesin..

Katılıyorum.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150246453463509

Chooperlar cruiserlar dengesiz felan diyenler önce bu videoyu bi izlesin arkadaşlar. :)

Bi de Geçenlerde Yalova'da düzenlenen YMSK festivalinde yapılan yavaş gitme yarışında Kanuni Tiger'la Finale kadar çıktım. :)

PSİKOLOJİM BOZULDU !...

bu kardeş motor sürüyorsa eğer ben bisiklet sürüyor olmalıyım. ağzım acık bir şekilde izledim ve hayran oldum. bizde böle sürebilsek kaza yapmayız yaf :))
gerçi kazalarımızda 4 tekerlerin faktörü çok büyük ama ....

mete hadro acı hacım

sende crusier tozunu almışşsın kendine dikkat eyle :p

metehan abim alalh senden razı olsn ya senin konuları okuyunca moralim yerine geliyo hem motorada baktm dediğin gibi ya allah bunları kullananlara yardım etsin :)

metehan abim alalh senden razı olsn ya senin konuları okuyunca moralim yerine geliyo hem motorada baktm dediğin gibi ya allah bunları kullananlara yardım etsin :)

:king:

aslında konunun özünde bu makinayı kullanmak çok zor iş demek istedim...herkesin keyif aldığı şeyler farklı doğal olarak...bu hususta kimseyi kategorize etmemek daha mantıklı bence...

cevap yazamadım bir süre kusura bakmayın değerli arkadaşlarım...açtığım konular eğlencelik kategorisindedir kimsecikler birbirini üzmesin incitmesin...ben bu konuyu makara olsun diye açmıştım bu tarz atışmalar olursa konuyu kilitlettiririm...

Metehan; kullandığı motosikletin beğenisi, farklı ve espirili bir dille yansıtmış..

Makara olsun diye yazdığını da zaten ifade etmiş..

Aksi halde, yarın; şehr-i İstanbul trafiğinde '' ferrari '' kullansa, eminim ki benzer

değerlendirmelerini de aynı kıstasa bağlı olarak yapacaktır..

Şairin '' ben sevdiğimi, yerden yere vururum '' dediği gibi ..

Diğer taraftan konuyla ilgili olarak ,katılımcılar tarafından, hayli polemik olmuş..

Benim görüşüm ise şudur.

'' Gönlünde iki teker sevdası olan, kaskını ve korumasını takan,

mevcut bütçesiyle orantılı olarak , kısa ya da uzun yol yapan herkes motorcudur.. ''

Motosiklet kullanıcılarını kategorize etmenin yanlış olduğunu düşünmekteyim..

'' A '' şahsı'nın; şansı,mevki,parası,zamanı veya sponsoru vardır. Asya ve afrika ülkelerini gezer,

30.000 km yol yapar..

'' B '' şahsı hafta sonları, hobi olarak motosikletini kullanır.. Haftada 300 km yol yapar.

'' C '' şahsı, çile çeker ve ekmek parasını kazanır. Günde 300 km yol yapar.

'' D'' şahsı zevkine göre biner... Ayda 300 km yol yapar..

Önemli olan, o ruhu hissetmek ve motosikletle bütünleşmektir..

Motosiklet vazgeçilmez bir tutku ve sevdadır..

Marka, model, beygir ve bilmem kaç CC 2.nci plandadır..

Futbol veya diğer spor müsabakalarını hepimiz izlemekteyiz..

Süper ligde top koşturan takımdan birisi çıkıpta; Bank Asya, 2. nci , 3.ncü lig veya

amatör küme takımlarında mücadele eden sporculara

'' siz futbolcu/sporcu değilsiniz ! yorumunu yaparsa bu abesle iştigal etmektir.. ''

Bunun yazılı kuralı ve kıstası henüz yoktur..

Motorcu; özgür ve sevecen yapısıyla birlikte, aynı zamanda, alçak gönüllü

/ mütevazi olmalıdır..

bsd

Crusermis, comuttermis, motorcuymus falan geciniz. Esas olay bu forumu ve muhabbeti yataktan okuyabilmek icin AYFON veya benzeri telefon almaktir :). motorcu diye ben buna derim :)

Metehan; kullandığı motosikletin beğenisi, farklı ve espirili bir dille yansıtmış..

Makara olsun diye yazdığını da zaten ifade etmiş..

Aksi halde, yarın; şehr-i İstanbul trafiğinde '' ferrari '' kullansa, eminim ki benzer

değerlendirmelerini de aynı kıstasa bağlı olarak yapacaktır..

Şairin '' ben sevdiğimi, yerden yere vururum '' dediği gibi ..

Diğer taraftan konuyla ilgili olarak ,katılımcılar tarafından, hayli polemik olmuş..

Benim görüşüm ise şudur.

'' Gönlünde iki teker sevdası olan, kaskını ve korumasını takan,

mevcut bütçesiyle orantılı olarak , kısa ya da uzun yol yapan herkes motorcudur.. ''

Motosiklet kullanıcılarını kategorize etmenin yanlış olduğunu düşünmekteyim..

'' A '' şahsı'nın; şansı,mevki,parası,zamanı veya sponsoru vardır. Asya ve afrika ülkelerini gezer,

30.000 km yol yapar..

'' B '' şahsı hafta sonları, hobi olarak motosikletini kullanır.. Haftada 300 km yol yapar.

'' C '' şahsı, çile çeker ve ekmek parasını kazanır. Günde 300 km yol yapar.

'' D'' şahsı zevkine göre biner... Ayda 300 km yol yapar..

Önemli olan, o ruhu hissetmek ve motosikletle bütünleşmektir..

Motosiklet vazgeçilmez bir tutku ve sevdadır..

Marka, model, beygir ve bilmem kaç CC 2.nci plandadır..

Futbol veya diğer spor müsabakalarını hepimiz izlemekteyiz..

Süper ligde top koşturan takımdan birisi çıkıpta; Bank Asya, 2. nci , 3.ncü lig veya

amatör küme takımlarında mücadele eden sporculara

'' siz futbolcu/sporcu değilsiniz ! yorumunu yaparsa bu abesle iştigal etmektir.. ''

Bunun yazılı kuralı ve kıstası henüz yoktur..

/ mütevazi olmalıdır..

Sevgili Oğuz,yazında bana yine giydirmişsin:)Sağlık olsun :)

Benim şahsi fikrimi tartışma konusu haline getirdiniz :)

Tekrar tekrar söylüyorum, Bu benim şahsi fikrimdirrrrrrrr.Kimseyi bağlamaz.Ama bazı kişileri memnun etmek adınada,şahsi fikirlerimi değiştiremem.:bounce:

Ayrıca sende bu işin kriteri yoktur diyor ve arkasına şu cümleyi bağlıyorsun;

"Bunun yazılı kuralı ve kıstası henüz yoktur..

/ mütevazi olmalıdır.. "

Bu yukarıda söylediğin,genel olarak insanların olması gerekendir ve bu gibi kişilerede hayatınızda çok az rastlarsınız.Motorculukla hiç bir alakası yoktur.:cat:

Sevgili Oğuz,yazında bana yine giydirmişsin:)Sağlık olsun :)

Benim şahsi fikrimi tartışma konusu haline getirdiniz :)

Tekrar tekrar söylüyorum, Bu benim şahsi fikrimdirrrrrrrr.Kimseyi bağlamaz.Ama bazı kişileri memnun etmek adınada,şahsi fikirlerimi değiştiremem.:bounce:

Ayrıca sende bu işin kriteri yoktur diyor ve arkasına şu cümleyi bağlıyorsun;

"Bunun yazılı kuralı ve kıstası henüz yoktur..

/ mütevazi olmalıdır.. "

Bu yukarıda söylediğin,genel olarak insanların olması gerekendir ve bu gibi kişilerede hayatınızda çok az rastlarsınız.Motorculukla hiç bir alakası yoktur.:cat:

Sevgili Necati, yazında değindiğin üzere, senin gibi ben'de; şahsi görüşlerimi ifade ettim.

Benzer görüşte olduğumuz konular çoğunluktadır. :)

Kişiler mutlu olsun diye, benim fikirlerim de kolay kolay değişmez..

Konu içinde , direkt olarak seni veya başkasını hedef almadığımı da bilmeni isterim..

Yazdıklarım ortaya söylenmiş aperatiflerdir.. :wiinkk:

Necatik35 bey ortalığı karıştırdınız yani maşallahınız var...:p

hani bypass olmasanız bende sana ince ince kitliycem :pama kalbiniz var şimdi falan pc karşısında kalırsınız vicdan azabı çekmiyim...:pyahu kardeşim bir ayağın çukurda:p artık sevgi salgıla çevrene kalp kırma artık...:queen:

Hepsi ikiteker sonunda gerisini boşverin yav :) Metehan,güzel yazmışın hakikaten klavyene sağlık.

Bol köfteli günler :cat::rendeer: Bir ara köfte yiyelim bu arada :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar