Araba sürücülerinin motorlara karşı psikolojisi

Ahahahaha... Bunlar olur birader :) İstanbul trafiğine alışkın olmak, okuyabilmek diye bir kavram var sonuçta. İzmir'de kullandığın gibi kullanırsan tabii başına gelmedik kalmaz :) Ona bakarsan trafikte kaç defa arkadan çarptıklarını ben unuttum. Kaşarlandık tabii biz, öyle ufak arkadan çarpmalara filan takılmıyoruz. Çoğu zaman motordan bile inmiyorum, el ediyorum "devam et" diye :queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:24 ----------

İstanbul'a gelmeden önce MotorKafa'ya uğra, sana bir hızlandırılmış İstanbul trafiği kursu versin :) Daha unutmamıştır buraları, İzmir'e yeni taşındı...

Çok güzel cevap vermissin dostum ama dikkat ettiysen 1 kaza hariç hepsinde duruyorum. :) ufak dokundurmaları yazmadım bile :) Ben her zaman senin gibi güvenli sürüşten yanayım ama İstanbul dakilerin bir kısmı araç kullanmıyor kendilerinin ve başkalarının hayatlarıyla oynuyorlar. Sen istediğin kadar trafiği oku bir mal yine seni bulur. Yoksa ben hem 5 sene ters trafikte araç kullandım( ingiltere- kıbrıs ) hemde Volkan Işık'tan ileri sürüş teknikleri dersi aldım. Bu doğrultuda motosiklet kullanmak ve öğrenmek adına kursa geliyorum.5 sene için de merdivenleri yavaş yavaş çıkıp hedefim olan California Superbike School dan ders almak.Yurdumun insanına hiç biri fayda etmiyor malesef ama ne kadar cok eğitim ve yol alırsam o kadar kendımı guvende hıssediyorum :)

Çok güzel cevap vermissin dostum ama dikkat ettiysen 1 kaza hariç hepsinde duruyorum. :) ufak dokundurmaları yazmadım bile :) Ben her zaman senin gibi güvenli sürüşten yanayım ama İstanbul dakilerin bir kısmı araç kullanmıyor kendilerinin ve başkalarının hayatlarıyla oynuyorlar. Sen istediğin kadar trafiği oku bir mal yine seni bulur. Yoksa ben hem 5 sene ters trafikte araç kullandım( ingiltere- kıbrıs ) hemde Volkan Işık'tan ileri sürüş teknikleri dersi aldım. Bu doğrultuda motosiklet kullanmak ve öğrenmek adına kursa geliyorum.5 sene için de merdivenleri yavaş yavaş çıkıp hedefim olan California Superbike School dan ders almak.Yurdumun insanına hiç biri fayda etmiyor malesef ama ne kadar cok eğitim ve yol alırsam o kadar kendımı guvende hıssediyorum :)

Tamamına katılıyorum dostum. Yukarıda yazdıklarım çoğunlukla şakaydı zaten, takılıyordum. İstanbul trafiğinde araç kullandığımız her dakika ölüm riski alıyoruz. Kelle koltuktayız anlayacağın. Buna hiçbir itirazım yok. İtirazım olan nokta şu, insanlar bu riski azaltmanın yöntemini sürat yapmak sanıyorlar. Eleman 200 yapıştırmış, gidiyor, "N'apıyorsun sen?" diye sorunca cevap hazır: Abi, İstanbul trafiğinde yavaş gitmek çok tehlikeli... Çocuk mu kandırıyorsun sen yahu? Moron muyuz biz?

Neyse kaptırdım yine :) Bir özet geçeyim: Trafikte aldığımız riskleri, özellikle de İstanbul gibi çivisi çıkmış bir şehirde, sıfırlayamıyoruz. Elimizden gelen tek şey bu riskleri en aza indirmek için çaba sarf etmek. Bunun yöntemi de gazlamak değil, trafikteki sürat sınırlamalarına uymaktır.

:cat:
herşeyin yeri ve zamanında yapıldığında ne kadar güzel olduğunu öğrendiğimizde sorun kalmıyacağına inanıyorum. tabiiki toplumca öğrenebilirsek :)

E, ver kamyona yol, ne olur ki? Süratini artırıp hala kamyonun önünde kalmaktan iyidir...

......

Sevgili belt, yol ver diyorsunda pardon ! Zaten sağdan gidiyorsun nasıl yol vereceksin ? Güvenlik şeridine geçip yol vermek normal mi ? Yada diyelim ki bulunduğun yerde güvenlik şeridi yoksa nereye çekileceksin ?

Şimdi senin teorinle şöyle olacak
-Sen diyorsunki hızımı artırmam sabit kalırım; bu durumda sağ taraftada şerit olmadığını varsayalım, şunu yapacaksın: Orta şeride geçip yol vermek isteyeceksin, tabi o anda arkandaki sana sinirlenip ayna anda orta şeritten seni geçmeye kalkışmazsa hala yaşıyor olacaksın.

-Ben diyorum ki; Gazı açarsın güvenli bölgeye ulaşınca geçersin orta şeride ve biraz yavaşladığında kamyon geçer sende tekrar sağ şeride geri dönersin.

Yasal hızlara uyacağım 90km hızı geçmeyeceğim diye kasarsan kusura bakma fazla şansın olmaz.

1-2 Saat önce taksinin tekiyle kavga etcektim. Trafikteyiz yolun ortasındayım arkamdan selektör yaptı bende yanıma gelmesi için yer verdim geldiginde bana motorun büyük mü geldi dedim. Bende ona nereye gitceksin görmüyon mu arabaları felan dedim. Bana haklıymış gibi yoluma gitcem diyor :pr:pr:pr:pr:

Tüm araçlar hız limitlerine uysa hiç problem yok esasında ancak temde bazen trafik hızı 130-140 ları bulduğunda yanınızdanda makas atan araçları görünce insan ister istemez 150 cc lik motoruyla emniyet şeridine giriyor.İleride bana makas atan aracı yakalarsam sağ aynasını kapatıp yoluma devam ediyom :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
istanbul trafiğindeki sıkıntıların ne denli büyük olduğundan dem vurulmuş. hatta altın elbiseli adam'ın bir bölümünde de kuryelerden birisi anadolu yakası ve avrupa yakasında da durumların farklı olduğundan bahsetmişti. anadolu yakası'nda durum sanki motorcular için daha iyiymiş. ankara'da motorcuların durumu nedir? görünmezlik zaten artık kitaplara girmiş durumda ama yukarıda arkadaşların anlattığı gibi taciz vesaire yaşanıyor mu ankara'da?

Sevgili belt, yol ver diyorsunda pardon ! Zaten sağdan gidiyorsun nasıl yol vereceksin ? Güvenlik şeridine geçip yol vermek normal mi ? Yada diyelim ki bulunduğun yerde güvenlik şeridi yoksa nereye çekileceksin ?

-Sen diyorsunki hızımı artırmam sabit kalırım; bu durumda sağ taraftada şerit olmadığını varsayalım, şunu yapacaksın: Orta şeride geçip yol vermek isteyeceksin, tabi o anda arkandaki sana sinirlenip ayna anda orta şeritten seni geçmeye kalkışmazsa hala yaşıyor olacaksın.

-Ben diyorum ki; Gazı açarsın güvenli bölgeye ulaşınca geçersin orta şeride ve biraz yavaşladığında kamyon geçer sende tekrar sağ şeride geri dönersin.

Yasal hızlara uyacağım 90km hızı geçmeyeceğim diye kasarsan kusura bakma fazla şansın olmaz.

Dostum geçenki bir olayında 180 km hızlara çıkıpta hala araçtan kaçamayan sen değilmiydin. Bence o olayı bir daha düşün... Hızlı gitmek bir sorun çıktığında daha çabuk ve kesin ölmenizden başka işe yaramaz.
O olayda dahi sırf motorunun hızına gücüne güvenip bir araçla inatlaşmaya girmişsin. Yaptığın resmen intihar. Ve hızlı giden motorunla yaptığın bu hataları başkalarına empoze etmeye çalışmanda bambaşka bir hata. Sonra bilinçten bahsediyoruz. Birilerini bilinçlendirme kaygımız varsa ilk önce kendimizden başlamalıyız.

Dostum geçenki bir olayında 180 km hızlara çıkıpta hala araçtan kaçamayan sen değilmiydin. Bence o olayı bir daha düşün... Hızlı gitmek bir sorun çıktığında daha çabuk ve kesin ölmenizden başka işe yaramaz.
O olayda dahi sırf motorunun hızına gücüne güvenip bir araçla inatlaşmaya girmişsin. Yaptığın resmen intihar. Ve hızlı giden motorunla yaptığın bu hataları başkalarına empoze etmeye çalışmanda bambaşka bir hata. Sonra bilinçten bahsediyoruz. Birilerini bilinçlendirme kaygımız varsa ilk önce kendimizden başlamalıyız.

Buna cevap yazmak durumundayım, Bahsettiğin olay şehirler arası otoyolda olmuş ve canıma kast etmiş gözü dönmüş bir araba sürücüsünden kurtulmak için yaptığım bir olaydı. Eğer o ıssıs otoyolda yavaşlasaydım beni düşürmeyeceklerini yada dursaydım arabadan inip bana zarar vermeyeceklerini kimse bilemezdi. Elbette gazı kökleyip giderecekte doğru birşey yaptığımı sanmıyorum.

Bizim burada tartığıştığımız olay ile benim yaşadığımın da alakası yok. Biz şehir içi trafiğinde en güvenli nasıl giderizi konuşuyoruz. Sonuçta herkes en doğru bildiği şekli ile deneyimlerini paylaşıyor.
Benim motorla yol tecrübem 100bin km nin üzerinde. Her gün 100km istanbul Anadolu-Avrupa arasında motor kullanıp kaza yapmamışsam demekki doğru yaptığım birşeyler var. Yinede herkesin kendi görüşüne saygı duyarım.

Böyle yol magandaları sadece arabanın içinden hareket yapar. durup dışarı çıkmaya hiçbirinin cesareti yoktur, çünkü suçlu olduklarını bilirler. Ben eşimle normal trafikle ilerlerken adamın biri aniden sağ yaptı kıl payı düşmekten kurtulduk. Arkada eşim olmasa düşmek sorun değil bir bayanın motordan düşmesi kadar kötü bir şey olamaz hela o bayan eşinizde gözünüz hiç bir şeyi görmez. Magandayı takip etmeye başladım durması için işaretler yapıyor ama adam bir türlü durmuyor. en sonununda bir kavşağı dönerken önünü kestim ve motordan indim. adama inmesi söylüyorum inmek ne kelime camı açmaya bile cesareti yok. Ona ruhsatımı gösterip benimde ruhsatım var benimde bu yolları kullanmaya hakkım var diyorum. trafik durunca çok daha fazla üstelemedim. Adam arabadan inseydi eve ambulansla gidecekti yemin ederim..

Yok biraderim, en sağ şeritteyken, yol vermek için ne emniyet şeridine girerim, ne de orta şeride. Makul süratteysem, yani 100km sürat sınırı olan bir yolda 90 - 100 gibi seyrediyorsam süratimi değiştirmem. Eğer önümde bir araç varsa takip mesafemi uzatırım çünkü genelde arkamdaki dibime kadar girdiğinden ani fren tehlike yaratacaktır. Merak etmeyiniz, eninde sonunda arkanızdaki bir küfür sallayıp, sollar geçer. Kimse, yavaş gittiğiniz için sizi öldürmez. Korkutmaya çalışır, ana avrat düz gider, durar inersen dövmeye çalışır ama bile bile öldürmez. Milyonda birdir öyleleri...

Bir de acayüp söylemişti geçenlerde, düşünüyorum da son derece yerinde bir tespit. Sen en sağ şeritte giderken sıkıştıran eleman içten içe biliyor haksız olduğunu. Ona göre davranıyor. Bağırıyor, küfür ediyor, korna, selektör yapıyor filan ama biliyor en sağ şeritteki adamı sıkıştırarak ayılık ettiğini...

Yok biraderim, en sağ şeritteyken, yol vermek için ne emniyet şeridine girerim, ne de orta şeride. Makul süratteysem, yani 100km sürat sınırı olan bir yolda 90 - 100 gibi seyrediyorsam süratimi değiştirmem. Eğer önümde bir araç varsa takip mesafemi uzatırım çünkü genelde arkamdaki dibime kadar girdiğinden ani fren tehlike yaratacaktır. Merak etmeyiniz, eninde sonunda arkanızdaki bir küfür sallayıp, sollar geçer. Kimse, yavaş gittiğiniz için sizi öldürmez. Korkutmaya çalışır, ana avrat düz gider, durar inersen dövmeye çalışır ama bile bile öldürmez. Milyonda birdir öyleleri...

Bir de acayüp söylemişti geçenlerde, düşünüyorum da son derece yerinde bir tespit. Sen en sağ şeritte giderken sıkıştıran eleman içten içe biliyor haksız olduğunu. Ona göre davranıyor. Bağırıyor, küfür ediyor, korna, selektör yapıyor filan ama biliyor en sağ şeritteki adamı sıkıştırarak ayılık ettiğini...

yalnız değilsin BBelt :) ,

şirketteki tüm araçlar 7/24 takip edilebiliyor. geçenlerde bana bağlı olan 100 kadar araçtan kimler ne durumda bir bakayım dedim. :)

%27 kaza oranıyla çalıştığımız ve yaklaşık 100 araçtan 5 tanesinin 1 yıl içerisinde kesinlikle 89 km/h (ticari) geçmediğini gördüm.

şimdi bu 5 adama bir güzellik yapmam gerekecek :)

Ustam, eminim İstanbul trafiğinin stresini en az hissedenler de yine o beş kişidir. Bence en önemli ödülleri bu olsa gerek :) Kazaları var mı?

Ustam, eminim İstanbul trafiğinin stresini en az hissedenler de yine o beş kişidir. Bence en önemli ödülleri bu olsa gerek :) Kazaları var mı?

yok abi sıfır kaza ile hayatlarına devam ediyorlar ...

acaba park sensörü hediye edip hayatlarını biraz daha kolaylaştırsam mı ?

Denizli İl Temsilcisi
kadının biri geçen gün sağ tekeriyle radyatörünün ortalarında beklerken ışık yanınca sinyalim yandığı halde sola dönerken füfür etmişti bana :D hala o hatunu arıyorum acil işim vardı dua etsin

yok abi sıfır kaza ile hayatlarına devam ediyorlar ...

acaba park sensörü hediye edip hayatlarını biraz daha kolaylaştırsam mı ?

Hocam yanlız seni motor sürerken görmesinler,
motoruna artçı olduğumda hayatım boyunca unutamayacağım dakikalar yaşadım. Ghost Rider'a artçı olmak ne demek o zaman anladım ben :=)
Zaten bak avatarım senin yüzünden bu halde :D

Saygılar.

Son düzenleme:
Hocam yanlız seni motor sürerken görmesinler,
motoruna artçı olduğumda hayatım boyunca unutamayacağım dakikalar yaşadım. Ghost Rider'a artçı olmak ne demek o zaman anladım ben :=)
Zaten bak avatarım senin yüzünden bu halde :D

Saygılar.

bunların tek sebebi xx ,

di-70CU.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar