ya arkadaşlar, kafamda müthiş bir soru işareti belirdi bikaç gündür.. şimdi aracın motoru gt250r daki motor olduğu için devirli bi motor diyor herkes.. e zaten teknik verilerinde de maksimum torku 7500 devirde verdiği yazıyor.. ama bildiğim kadarıyla chopper/cruiser tarzı motorlar 2000-3000 devirler arası iyi tork üreten, ve dolayısıyla düşük devirin de vermiş olduğu (pat pat pat) tarzı egzoz sesi ile mest eden cihazlardır.. amma velakin bu cihazın düşük devirlerdeki performasının pek iyi olmadığı yazıyor.. bu motoru hiçbiryerde görmedim, sesini hiçbiryerde duymadım.. bildiğim herşey bu forumda sizlerin yazdıklarınızdan ibaret.. bu konuda beni biraz aydınlatırsanız çok sevinirim.. zira ben daha ziyade şehir içinde, fazla uzun yola çıkmadan, ekseriyetle düşük devirlerde kullanmayı planlıyordum.. açıkçası motosikletin 140km/h lik hızı çok rahat görmesi umurumda bile değil.. çünkü ben motosiklet üzerinde 100km/h hızı bile çok sık göreceğimi sanmıyorum.. çünkü bahsettiğim daha doğrusu bahsettiğiniz sürüş şekli bu tarz motosikletlere pek uymayan bi tarz.. sonuçta düşünsenize, 9000 devir ile çalışan bir motor istediği kadar chopper olsun, nasıl bir ses çıkarır.. harleylerin seslerine hayran olmamızın sebebi çok düşük devirlerde gümbür gümbür çalışması değil mi.. açıkçası ben öyle düşünüyorum.. umarım yazdıklarımla kimse üzerine bişey alınmaz.. şimdiden teşekkür ederim..
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:50 ----------
gerçi şu anda bi araştırma yaptım da.. sanırım 2000-3000 devir arasında iyi tork veren bi makina da yok sanırım bu sınıfta, bu ayarda.. vl 250ye baktım, onda da 6000 devirde veriyomuş maksimum torku..
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:50 ----------
gerçi şu anda bi araştırma yaptım da.. sanırım 2000-3000 devir arasında iyi tork veren bi makina da yok sanırım bu sınıfta, bu ayarda.. vl 250ye baktım, onda da 6000 devirde veriyomuş maksimum torku..