dostum bendede beat var bende kapalı garaja koyuyuorum sabahları veya işte motoru ü gün ilk ne zaman çalıştırıcaksan konta ac cikleyi cek o şekil 1-2 dk bekle sonra el marşından denedinde bir iki kıy deme sonrası motor takır takır çalışıcaktır sonra cikelni hemen kapama o şekil biraz motor çalışsın yag motorda dolaşsın motorun gitmeye hazır oldunu hissettin zaman hafifce cikleyi kapat bi kac sn çalışsın sonra gazı ver yürü o dedin olay bende 10 15 gün motor yatarsa oluyor onn dışında hergün antalya içinde 200 300 km yol yapıyorum sana tavsiyem iridyum buji taktır
bazı arkadaşlar sorular sormuş genel olarak sayfalara baktımda yanıtlamak isterim
honda yazan sitickerleri arkadaşlar herhan gibi bir reklamcıda lewhacıda yaptıra bilirsiniz onlar istediniz şekil pc den ayarlayıp yapıştırıyor.
sinyallere stop boyası yerine şurup kullanmanızı tercih ederim sonuc olarak istediniz zaman sökebilirsiniz buda fenni muane öncesi olabilir bunuda sanayide tuningciler modifiyeciler filan yapıyor fiyatı 15 - 20 lira bişey
bazı arkadaşlarımız en fazla kac km yani aralıksız ne kadar yol yapabiliyor bu alet demişler arkadaşlar motorunuzun 3000 km de 5000 km de sürekli yagı bujisi degişiyor bakımları yapılıyorsa pek bi sıkıntı cıkmaz motorun boguldunu hissedene kadar gidin ondan sonrası sizin keyfiniz ister dinlendirin ister dewam edin devam edince pek bi sıkıntı cıkarmıyor ben kendimden örnek vereyim biz 3 beat antalyadan yola cıkıp eskişehire gittik dib gaz hızımız 90 ile 100 km arasındaydı motorları dinlendirme olarak afyonda bi sucuk ekmek yedik onun dışında petrole benzin almaya girdimiz zaman 10 -15 dk petrolde wc el yüz yıkama ne bileyim ihtiyacları karşılama dışında bi mola vermedik sucuk ekmek yarım saat ancadır
bazı arkadaşlar bu motor 100 cc demiş ruhsaatta 103 cc olarak geciyor yanlış olmasın bazıları ben tek kişi rampa aşşa meili yollarda 90 zor gürüyorum demiş motorun hızı birazda motorun cigerine kalmış yıpranma yorulmasına göre degişir bu işler ben arkamda sewgilim ve onun arkasında kuzeni antalyadan kemere 30 dk da girdik motor virajlar haricinde dib gaz gidiyor ve yolunu buldukca 95 km hıza ulaşıyor onun dışında 80 den 85 den aşşa düşmedik 3 kişi ben 95 kiloyum 1.94 boyundayım sevgilimde benimle aynı oranlarda kuzenide

lastik olayına gelince arkadaşlar size tavsiyem eger 80 85 lira bir tane lastiye verebilirim diyorsanız biritson pilot lastikler var onları taktırmanızı öneririm ha bu fiyatı duyunca

poff diyen arkadaşlar olabilir bende pilot lastik taktırıcaktım ama bazı olaylar yüzünden taktıramadım ve onun yerine tanesi 40 lira olan unillo geniş taban pilot lastik taktırdım tek farkı ise briston pilot lastik 3-5 dk da ısınıp yola yapışıyor bu 8-10 dk da ısınıp yola yapışıyor

sol yan ayaklı sürttürerek cok yerler döndüm yol tutuşundan bir gıram kayıp yok unutmayınki yeni arkadaşlar veya bilmeyenler arka lastiye 26 27 en fazla 28 hava verin ön tarafı 1-2 derece havası düşük olsun kücük teker nede olsa ön taraf ne kadar cok yapışırsa yola o kadar iyi .
ön kaputu uzatma desen yaptırmaları merak edenler varsa arkadaşlar onada deginmek isterim gene sanayiye gittiyimiz zaman babanıza sorun tamponculara veya sanayideki boyacılara gidin sorun ön farın orayı uzattırmak istiyorum diyince ya sizi bir tamponcuya yollucaktır yada bu işlerle uraşan tuningcilere

kask konusuna gelince gdr ile ls2 den şaşmayın bi kereline 100 lira verip güzel bir kask alın gecin beat iniz sizde oldu sürece o kask yeter

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:49 ----------
motorunuzun performansında biraz artışlar istiyorsanız motoru bir honda servisine soktunuz zaman motor kayışını degiştirtin orjinali ile yılların kayışı nede olsa

bunun dışında performans eksozları 5-10 km hız artışında motorun hızlanmasında etkiliyor + ses olayı var bide mesela yolda giderken motor 80 e filan geldi ama siz dib gazsınız motorun ibrede daha gıram 85 e dogru gitme yok ama siz dib gaz dewam etmeye dewam ediyorsunuz belli aralıklarla dib gazı komple salın tekrar verin neden diceksiniz beat in motoru döndüren altta kayış var ybr lerdeki gibi zincirli degil belli bi sewiyeye oturdukdan sonra kayış kendini salar ama siz gazı salıp verirseniz kayışı tekrardan sıkıcaktır buda sizin yararınıza olur

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:52 ----------
forumda bazı arkadaşlar bendede beat vardı şimdi cbf aldım miss filan yapmışlar rampada 2 kişi kaldık gibi demişler tek dicem dostum honda beati binmek var sürmek var 2 sinin arasında dünyalar kadar fark var düz yolda ibrede cok rahat 100 görüyor beatim dahada aşşasına sarkıyor ibre şimdi dersiniz yok la bişeylik vardır görmez yandan arkadaşım innova ile gelirken onun ibreye baktım bana baktım aynı sıkıntı yok

honda beatin activadan tek farkı eksoz cıkış delidir bide dış grenajlar . motorun cigerine baktıktan sonra honda beat tek kişi ile cok rahat 100 km hıza ulaşıyor.