internetten yedek parça satışı hakkında

arkadaşlar dükkanı kapattığım dönemden kalma epey motosiklet yedek parçası var elimde. özellikle de mz parçaları. bunları internetteki gittigidiyor sahibinden vs gibi sitelerde satsam devlet bana vergi cezası filan keser mi? son dönemlerde epey kişinin başına birşeylr gelmiş diye duydum. prosedürünü bilen var mı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sen bir işletme olarak satmayacağına göre sorun olmaz. Kendine aldığın (öyle diyelim) parçalardan lazım olmayanları satıyorsun sadece. Zaten bahsettiğin epey kişi değil İzmir'de bir kaç kişi bildiğim kadarıyla.

Sen bir işletme olarak satmayacağına göre sorun olmaz. Kendine aldığın (öyle diyelim) parçalardan lazım olmayanları satıyorsun sadece. Zaten bahsettiğin epey kişi değil İzmir'de bir kaç kişi bildiğim kadarıyla.

evet ama miktarlarının epey fazla olması ürkütüyor beni slayerim. bu arada Allah senden razı olsun ne zaman bir müşkile düşsem ilk sen yardımcı oluyorsun : )

Forumdan Uzaklaştırıldı
evet ama miktarlarının epey fazla olması ürkütüyor beni slayerim. bu arada Allah senden razı olsun ne zaman bir müşkile düşsem ilk sen yardımcı oluyorsun : )

Biraz araştırdım, satışlar süreklilik halinde ve çok adette değilse kesinlikle sorun olmuyor. Ama mesela 1 yıl boyunca yüzlerce ürün sattın, o zaman sorun olma ihtimali var. Ama dikkatimi çeken internette bundan dolayı sorun yaşadığını söyleyen bir kaç kişi var, hepsi gittigidiyor kullanıcısı ve İzmir'de yaşıyor. Hadi İzmir'i anlıyorum, başbakanımız gavur oldukları gerekçesiyle onları pek sevmiyor ama :mrgreen: sahibinden.com'dan satış yaptım böyle oldu diyen de hiç yok.

Bu arada gittigidiyor'un kurallarından bir alıntı;

"Eğer satışlarınızda belirli bir devamlılık (her ay belli bir tutarda veya sayıda satışınız)yoksa; belli aralıklarla, kendinize veya bir yakınınıza ait eşyaları satıyorsanız ve sattığınız ürünler ticari bir müessesenin (şirketin) envanteri içinde değilse, işlemleriniz zati eşya satışı sınıfında yer alacaktır. Bu tanıma uygun zati eşya satışları, mevcut vergi uygulamalarına göre vergiye tabi değildir ve sitede gerçekleşen satışların önemli bir çoğunluğu bu tanıma girmektedir. "

belki de o il pilot olarak seçilmiştir. bakalım olmazsa onları isteyen bir arkadaş var. toplu olarak ona satarım bari. nasılsa dükkanı kapattım depoda çürümesinler. şimdi böyle satış yaparsam anlaşılan düzenli satışa girer. e vergi levhası hakkında maliyeye bir bilgi edinme formu yazdım. eğer cevap gelirse bir e vergi levhası çıkarıp evden satışa başlarım. tabii bu olayı doğru anladıysam. çünkü şu an satsam fatura kesemediğim için beni sıkıntıya sokabilir. aldığım malın faturası var ama benim de satışta fatura kesmem gerekiyor. bu iş ne zaman patlayacak diye bakıyordum. Allah'tan ben internette ürün satmaya başlamadan çıktı. çok teşekkür ederim yardımın için kardeşim

Forumdan Uzaklaştırıldı
belki de o il pilot olarak seçilmiştir. bakalım olmazsa onları isteyen bir arkadaş var. toplu olarak ona satarım bari. nasılsa dükkanı kapattım depoda çürümesinler. şimdi böyle satış yaparsam anlaşılan düzenli satışa girer. e vergi levhası hakkında maliyeye bir bilgi edinme formu yazdım. eğer cevap gelirse bir e vergi levhası çıkarıp evden satışa başlarım. tabii bu olayı doğru anladıysam. çünkü şu an satsam fatura kesemediğim için beni sıkıntıya sokabilir. aldığım malın faturası var ama benim de satışta fatura kesmem gerekiyor. bu iş ne zaman patlayacak diye bakıyordum. Allah'tan ben internette ürün satmaya başlamadan çıktı. çok teşekkür ederim yardımın için kardeşim

Vergi levhası alıp faturalı satış işi biraz zor olur. Çünkü; şu anda vergi mükellefi değilsin. Yeni kayıt açtıracaksın. Mevcut faturalar sen açılış yapmadan önceki bir tarihe ait. Faturalar senin adına bile olsa ardadaki tarih farından dolayı, yani şirket açmadan önce mal almış gibi olmandan dolayı sorun olabilir. Eğer bu sorunu aşabilirsen, yani geçmiş tarihli faturalar yeni şirketine kesilmiş gibi yapılabiliyorsa, satıştan yaptığın kar üzerinden %18 KDV + %20 gelir verigisi olacak şekilde diğer vergiler hariç %38 vergi ödersin. Gelir vergisi oranından emin değilim ama öyle hatırlıyorum.

hımm. galiba mal elimde kaldı hadi hayırlısı : ) evet faturalar eski tarihli. bu sorun olacaktır haklısın. keşke dükkanı kapatırken hepsini satsaymışım diyorum şimdi. maliyeye bu durumu da yazmamıştım. yarın alo maliyeyi arayıp bir sorsam mı acaba?

Forumdan Uzaklaştırıldı
hımm. galiba mal elimde kaldı hadi hayırlısı : ) evet faturalar eski tarihli. bu sorun olacaktır haklısın. keşke dükkanı kapatırken hepsini satsaymışım diyorum şimdi. maliyeye bu durumu da yazmamıştım. yarın alo maliyeyi arayıp bir sorsam mı acaba?

Yarın maliyeyi arasan da kimseyi bulamazsın sanıyorum. :) Bayramdan sonra sorabilirsin ama en güzeli parça satan bir kaç yerle toplu satış pazarlığına girmek.

Yarın maliyeyi arasan da kimseyi bulamazsın sanıyorum. :) Bayramdan sonra sorabilirsin ama en güzeli parça satan bir kaç yerle toplu satış pazarlığına girmek.

haklısın yarın bayram. ama yine de bir denerim :) ikinci seçenek gözüküyor ufukta dediğin gibi. ya da depoda duracak. ölü fiyat biçecekler çünkü muhtemelen. ne yapalım nasip..

sahıbındende satabılırsın tabıkıde,
pek cok satanda var,
elındekıler neler mesela sıtede kullanıcılar alabılır veya tamırcıler almaya nıyetlenebılırler...

mz döneminden kalma birçok yeni ürün var. burada sayamacağım kadar çok. biraz scooter parçası da var. örneğin far, grenaj vs. maliyeye bilgi edinme notu yazdım onu bekliyorum.

hocam ozelıne bakarmısın senınle bır goruselım e maıl adresını gonder yada benımkını ekle

Sıkıntı olur diye biliyorum. Banka hesaplarından takip ediyorlar zaten, belirledikleri kotayı geçince direkt filtreye giriliyordu yanılmıyorsam.

bir kaç tane parça için ilan ver..
babadan kalma de.. vs de..
Sonra ilan açıklamalarına kocaman telefon numaranı yaz. Parça sormak için mutlaka arayın de..
mis gibi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar