Kol Saati tavsiyeniz...(CASIO)

Metal kordonlar bana da alerji yapıyordu ama sorun metal kordonda değilmiş, kordonun yapıldığı metalde, alttaki canavarı 1 senedir kullanıyorum ne tahriş, ne rahatsız etme, ne tüylerimi kıstırma hiç bir şey olmadı, denizde, banyoda, yatarken bile çıkarmıyorum. bir de neden yapılmışsa çok sağlam daha çiziği bile yok ne camda nede kordonda..

51LP-ayduML.jpg

Birader ben kol saati takmayı 16 sene önce bıraktım, hele ki şimdi yakın gözlük olmadan maillerime bakamıyorum, telefonda kocaman karekterleri seçtim. 3-5 vakte kadar seninde başına gelecek yaşlanacaksın kol saati senin neyine))))). Biriktir paranı 600 lük bir makina al, o olmazsa doğan görünümlü şahin alırsın ;) ppppppppp

bebişim tenimdeki tuzu bir tatmanı isterdim deyip daha iğrençde olabilirim....:queen: töbe töbe mübarek günde oldumu bu fantazi şimdi..:p

"Denizin soğuk sularından gelen ten" diyerek iğrençliğe farklı bir boyut katmak istiyorum ben de :)
bilen bilir tarihe geçmiş bir repliktir :)

Son düzenleme:
yaw İrfan ...
motorun üstündeki o şey ne???
karanlıkta kütleyi çözemedim....:queen:

ama anlarız birazdan.....:cat:

Aga. 1.90 boylarinda. meteor gibin. bisey :)
Zannederim gokten. dustu :)

Mezit. bana fazla. tonaj. aga. motor bi ara. apisti. kaldi :)
Ama. herkezin kulagini cinlattik. aksam

ordan. burdan. bolcada. mt. den konustuk :)

irfan ayağına sağlık güzel akşam oldu misilleme yapmam lazım bende oraya düşmeme gerek..
kimmişki o kütle....:mrgreen:

Bu pazartesi trendyol.com'da Casio butiği açılmış %60 indirimle ama şimdi gördüm önceden görsem yazardım.
Ama bu butikler 1 ay içinde tekrarlanıyor genelde. O zamana kadar almazsan aklında olsun iyi fiyata bulabilirsin.

kankam coşacak zamanım olmadı bu akşam af buyurun ama mt den ayrı kaldım ama yine mt dostuyla beraberdim mezitin yanına gittim bu akşam , kurtlandım ne yapayım kısa günün sıkıntısını atayım , seninde kulaklarını çınlattık nassııı çok çınladımı kulakların :)

sonra mzit aç karnımı doyurdu sağolsun ,,,
img190t.jpg[/IMG][/URL]

telefon konusunda söyleyeceklerimi söyledim kanka ........ vereceğim cevap şu olabilir ama :)

ucuz mala para verecek kadar çok zengin değilim ..... almışken iyisini al bidahada saat maat düşünme derim , kalkıpta 1000 liralık saat sana kol saaati gibi koyar :cherry:

ama senin bütçeni bildiğim için sana gidecek saati ben biliyorum gerisine de gerenk yok zati :) sen işini bilirsin .....:)

yalnız tamer abinin verdiği linkteki saatte güzel fiyatıda çok mantıklı valla sen al bakalım bende göreyim beğenirsem bende alırım :cherry::p

http://www.alisverissaati.com/urun.a...AE-2000W-1AVDF

Vayyy Kobra Bradırlar nettiniz...hemen kaynaştınız mı...aferin...onun motoru yok İrfan...sevgiye ihtiyacı var biraz...sev okşa onu...:p

agalar ben saatimi seçtim mağazamıda buldum kısmetse arefe günü kapıcam makinayı...benim çükyannis patronumdan fırsat bulabilirsem dabi...:p

yaw İrfan ...
motorun üstündeki o şey ne???
karanlıkta kütleyi çözemedim....:queen:

ama anlarız birazdan.....:cat:

Bir ayu gördüm sanki...:queen:

Aga. 1.90 boylarinda. meteor gibin. bisey :)
Zannederim gokten. dustu :)

Mezit. bana fazla. tonaj. aga. motor bi ara. apisti. kaldi :)
Ama. herkezin kulagini cinlattik. aksam

ordan. burdan. bolcada. mt. den konustuk :)

ulen kıllı meteor olmaz...bu bizim Amanos Ayısı...:queen:

Metal kordonlar bana da alerji yapıyordu ama sorun metal kordonda değilmiş, kordonun yapıldığı metalde, alttaki canavarı 1 senedir kullanıyorum ne tahriş, ne rahatsız etme, ne tüylerimi kıstırma hiç bir şey olmadı, denizde, banyoda, yatarken bile çıkarmıyorum. bir de neden yapılmışsa çok sağlam daha çiziği bile yok ne camda nede kordonda..

51LP-ayduML.jpg

aga bunlar çok seksi haşin kişilik sahabısı saatler...bana göre değil...:pben daha sportif bakıyorum aslında ve buldum gibi...kafalardaki saat algısı hem analog yönde nedense...DIESEL in bir saatleri var masa saati gibi yolda taksan karşıdan gelen saatin kaç olduğunu bile farkeder hoşuma gidiyor geniş kadranlı olanlar...

Başlığın açıldığı tarihten bu yana bi saat arayışıdır gidiyo bende. Önce düşük fiyatlı gündelik kullanım için spor bi saat almak için yola çıktım sonunda bunu aldım. Şimdi merakla kargonun gelmesini bekliyorum :)
http://www.suuntosaat.com/urun_detay.asp?id=1854&urun=Suunto X10 Black Copper

aga bu saat değil bildiğimiz F16 savaş teknolojisi mühendisliği...:queen:

SUUNTO X10
Yeni Suunto X10 her outdoor meraklısına hitap eden çok yönlü bir navigasyon aletidir. Suunto X10, elektronik bir pusula, barometre, termometre, altimetre ve tüm GPS işlevlerine sahiptir. Geçen yıl balık avlarken keşfettiğiniz yeri bulamıyorsanız endişe etmeyin, Suunto X10 bulur! PC arayüzü, bağlantı kablosu ve şarj aleti ile birlikte satılır.
Navigasyon özellikleri:
Rota takibi: bir sonraki noktaya kadar olan mesafe yön ve zaman.
Varış zamanı tahmini (ETA)
O anki yöneliminiz, bitişe kadar olan zaman ve yükselti, bir sonraki noktaya kadar olan yükseklik ve planlanan rotadan sapma oranı gibi verileri hesaplar.
Kaydedilen son noktaya giden yolu izler
Alarm çapları ile belirlenebilen noktalar
Aktivite:
Başlangıcından itibaren hız mesafe ve zamanı gösterir
25 noktayı logbooka kaydedebilir
Hafızaya kaydetme işlemi basit "Play", "Stop" ve "Pause" sembolleri ile kontrol edilir.
Tek tuşla hafıza verilerinin özetine ulaşılabilir. En yüksek ortalama hız, toplam tırmanış ve iniş, en düşük yükseklik ve etkinlik adedi (tur sayısı)
Pusula özellikleri:
üç eksenli elektronik pusula. Eğik durumda da çalışabilir.
Yön takibi
Otomatik ve manuel eğim takibi
Altimetre ve Barometre özellikleri:
Yükselti ve düşey hız
6 saatilik barometrik eğilim grafiği
7 günlük hava durumu hafızası (basınç ve sıcaklık)
Yükselti ve sıcaklık alarmı
Tırmanma sırasında da hava takibi
Zaman:
Saat, ikinci saat ve takvim
GPS zaman senkronizasyonu
Kronometre
3 adet günlük alarm
Birimler ve GPS koordinatı ayarı
Pil ömrü: 4,5 saat (1 saniyelik GPS veri alma aralığında) - 12 saat (1 dakikalık GPS veri alma aralığında) - 2 hafta (manuel GPS sabitleme ile <500 yer) - 2 ay (zaman ve altimetre barometre modlarında)

Birader ben kol saati takmayı 16 sene önce bıraktım, hele ki şimdi yakın gözlük olmadan maillerime bakamıyorum, telefonda kocaman karekterleri seçtim. 3-5 vakte kadar seninde başına gelecek yaşlanacaksın kol saati senin neyine))))). Biriktir paranı 600 lük bir makina al, o olmazsa doğan görünümlü şahin alırsın ;) ppppppppp

ee yaşlılık böyle bişey abi napalım...parayla değil sırayla...Allah kimseye muhtaç etmesin daha ilerleyen yaşlarda sadece bunu dilerim herkes için...elden ayaktan düşmeden ölmek en güzeli herhalde...

ağır abi saati valla...benim çapım yetmez buna...:p

"Denizin soğuk sularından gelen ten" diyerek iğrençliğe farklı bir boyut katmak istiyorum ben de :)
bilen bilir tarihe geçmiş bir repliktir :)

http://www.timsah.com/Denizin-buz-gibi-sularindan-gelen-Cuneyt-Arkin/pr00QOG1Za7

silah poşetten çıktı valla aga...:queen:

Bu pazartesi trendyol.com'da Casio butiği açılmış %60 indirimle ama şimdi gördüm önceden görsem yazardım.
Ama bu butikler 1 ay içinde tekrarlanıyor genelde. O zamana kadar almazsan aklında olsun iyi fiyata bulabilirsin.

sağol dostum...trendyola üye oldum ama ben galiba alacağım saati buldum...sizlerlede paylaşayım ...

işte bunu alacağım...neden bu...rakım ölçer ısı ölçer...altimetre barometre termemotre ..Allah ne verdiyse ölçüyor namussuz malumunuz bende zirvelere çıkmayı severim rakım merakımı gideririm zira...

artık motordayken saat kısmı çok net bir şekilde görülmekte...tam İHTİYAR abi için gözü görmeyenler için ideal...:p

135 lira...aradığım herşeyi onda buldum...yeni bebişim o olacak...tenime temas eden tek şey olacak...:queen:

Boyut : 49,2 × 50 × 14.1 mm
Ağırlık : 47g
Rakım Ölçümü
Barometrik Basınç Ölçümü
Isı Ölçümü
Dünya Saatleri
Geri Kronometre
5 Alarm
3 Yıl Pil Ömrü
Tam Otomatik Takvim
12/24 Saat Formatı
Düşük Derece Dayanıklılığı
Sessizlik Fonksiyonu
Ücretsiz Hediye Paketi
Ücretsiz Kargo

Altimetre, deniz seviyesine göre bir yerin yüksekliğini ölçebilen özel bir barometre. Barometreler basıncı mm civa olarak göstermelerine mukabil; altimetre, yüksekliği doğrudan doğruya metre cinsinden gösterir. Deniz seviyesinden itibaren yukarıya doğru ortalamada her 10,5 m çıkıldıkça barometre 1 mm civa basıncı kadar düşme gösterir.

Bir dağın eteğindeki basınç ile tepesindeki basınç bir değildir. Tepedeki basınç daha azdır. Altimetre 800 metreyi gösteriyorsa, o yerin yüksekliği deniz seviyesinden itibaren 800 metredir. Havanın nem ve sıcaklığına bağlı olarak atmosfer basıncı % 0.1'den az değiştiğine göre, altimetre ile yükseklik ölçerken yapılabilecek hatanın % 0.1'den az olması beklenir.

ALTİMETRE nin ALTI sınıda koymuşlar daha seksi olmuş bence...şık dimi...

ısıyı da ölçüyor ..süper...nazik popomun teriyle ölçüyordum ben bundan önce ısı durumunu...eğer totoşum terlerse 30 derecenin üstünde olduğunu hemen anlarım...:queen:

Son düzenleme:
bunlar çok güzel saatler fiyatıda uygun burda mağazalarda 300-400 tl gördüğüm iyi oldu..
http://www.alisverissaati.com/urun.asp?id=4277&urun=casio+ae-1000w-1avdf+erkek+kol+saati
ALABİLİRİM.HAYATIMDA HİÇBİ ZAMAN SAATLERİN HANGİ ÖZELLİKLERİNİN NASIL ÇALIŞTIĞINI ÖĞRENEMEDİM..ANCA UĞRAŞA UĞRAŞA BULACAKSIN
VİDEO FLN BİŞİ YOKMU..KİM BİLİR ONLARDA NE ÖZELLİKLER VAR..
BUDA GÜZEL ABİ BAK İSTERSEN
http://www.hizlisaat.com/SGW-400HD-1BVDR,PR-32670.html

---------- Post added at 02:06 ---------- Previous post was at 02:00 ----------

YUH 5.189 TL..MOTOR ALINIR BEA..
http://www.hizlisaat.com/Seiko-SNR021J,PR-19101.html

Son düzenleme:
bunlar çok güzel saatler fiyatıda uygun burda mağazalarda 300-400 tl gördüğüm iyi oldu..
http://www.alisverissaati.com/urun.asp?id=4277&urun=casio+ae-1000w-1avdf+erkek+kol+saati
ALABİLİRİM.HAYATIMDA HİÇBİ ZAMAN SAATLERİN HANGİ ÖZELLİKLERİNİN NASIL ÇALIŞTIĞINI ÖĞRENEMEDİM..ANCA UĞRAŞA UĞRAŞA BULACAKSIN
VİDEO FLN BİŞİ YOKMU..KİM BİLİR ONLARDA NE ÖZELLİKLER VAR..
BUDA GÜZEL ABİ BAK İSTERSEN
http://www.hizlisaat.com/SGW-400HD-1BVDR,PR-32670.html

---------- Post added at 02:06 ---------- Previous post was at 02:00 ----------

YUH 5.189 TL..MOTOR ALINIR BEA..
http://www.hizlisaat.com/Seiko-SNR021J,PR-19101.html

evet dostum o 50 liralık saati mesela hem kendine hem bir sevdiğine hediye edebilirsin...alan kişi bunun 50 lira olduğuna bile inanmaz...o kadar janjanlı ki hepsi..:p

bahsettiğin modeli beğenmiştim ama ASLİ görevi olan saati gösteren bölüm çok küçük...bak videosuda var burada...o kare kısım şu işe yarıyor...

http://www.youtube.com/watch?v=a3JalYByIVY

CASIO EDIFICE serisi oldukça şık spor ve göze hitap ediyor bence. Araştırmanı tavsiye ederim. :cat: Ben kullanıyorum :)

Kocaeli İl Temsilcisi
kankam aldıysan hayılı olsun inşallah saati bi çöz kulağımın biri sende haberin ola .... bende uzun zamandır düşünüyorum bitanede ben alacam inşallah ...

ben DB-E30-1AV serisinin metal kordonlusunu kullanıyordum. gayette memnundum fakat metal kordonunu bağlantı yeri silikon olduğundan 2 defa koptu ve kayışından bulamadığım için kutuların içinde bir yerde yatıyor kendileri. arada elim çarpıyor düşük pil uyarısı sadece görünüyor güneşin altına koy modu (=

url]
ben bunu öneririm senin gezici ruhunu yansıtır 4 senedir kullanıyorum hiç bir problem yaşamadım 3 günlük hava durumu,ve %80 doğru pusula,altimetre,düşük seviye ölçer,güneşle şarj olan pil ve bitmek bilmez daha bir sürü özellik bendeki titanyum ama kople silikon da var bu modelin.
http://www.konyalisaat.com.tr/product_info.asp?id=25712&product=Casio-PRG-90T-7V

dostum gezici ruhda parasıda çok öpücü...:p bişey dicem bu güneş enerjisi olayı biraz bana absürt geliyor ne dersin...ya düşünsene bir deprem oldu 10 katlı bloğun altında kaldın...o zaman 2.gün oldu enerji kalmadı saat yalan oldu...nası fantazi...:paga pahalı yav...

CASIO EDIFICE serisi oldukça şık spor ve göze hitap ediyor bence. Araştırmanı tavsiye ederim. :cat: Ben kullanıyorum :)

aga çok klasik modeller var...bana cıvcıvlı olsun...amcası hadi pipini amcalara göster tarzı bi numarası olcak...:queen:öyle mal mal yelkovan akrep birbirini takip etsin istemiyorum...kova burcuyum ya belki ondandır...illede radikal bi iş olcak beklenti olcak çizgi dışı olcam gibidir hep hissiyatım...

kankam aldıysan hayılı olsun inşallah saati bi çöz kulağımın biri sende haberin ola .... bende uzun zamandır düşünüyorum bitanede ben alacam inşallah ...

aga şimdi almaya gidiyorum saati...orada cıvıtmaz diğer çeşitlere gözüm kaymazsa bu SGW 300 ü alıcam...

ben DB-E30-1AV serisinin metal kordonlusunu kullanıyordum. gayette memnundum fakat metal kordonunu bağlantı yeri silikon olduğundan 2 defa koptu ve kayışından bulamadığım için kutuların içinde bir yerde yatıyor kendileri. arada elim çarpıyor düşük pil uyarısı sadece görünüyor güneşin altına koy modu (=

Aga inan senin bu kullandığına ilk gözüm kaydı...çok sade ve işlevsel...geniş kadran var...ama sonra dedim ki dağa taşa bayıra çıkıyorum motorla kaç rakımda olduğumu göreyim küçük bir sevinç yumağı olsun göynümde diye bu spor modele odaklandım...birazdan alır fotoğraflar sizlerle paylaşırım...

Değerli dostlar...

sabah Sirkeciye geçip Hak-al saatten 140 liraya saatimi peşin paraya aldım...

net üzerinde en ucuzu 125 liraydı kargo zart zurt derken aynı fiyata gelecekti aslında...birde kartlarım mail ordıra kapalı yani netten bişey almam ben...tarzım değil agalar...tam tahmin ettiğim gibi çok işlevsel ve rahatlıkla saat kısmı net bir şekilde görünmekte...tam göynüme göreymiş...

bu arada sizler için bir kaç manzara fotosu çektim...:p ulen var ya sabah erken kalkmak çok güzel he...patron ben seni ararım dedi çağırmadı henüz...ondan sabahın 7 sinde dikildim ayağa...

SANY1142-1.jpg

SANY1143-1.jpg

SANY1144-1.jpg

SANY1145-1.jpg

SANY1146-1.jpg

SANY1147.jpg

SANY1148.jpg

SANY1149.jpg

SANY1150.jpg

SANY1151.jpg

SANY1152.jpg

SANY1153.jpg

SANY1154.jpg

SANY1155.jpg

SANY1156.jpg

SANY1157.jpg

SANY1158.jpg

tarih yanlış diye uyarmayın düzelttim...:p

yalnız şimdi de yeni bir sorun var...saati takınca eldiven takamıyorum...eldiven takınca da saat olmuyor...:queen:

eldivensiz motor kullanma alışkanlığımda pek yok...buyur burdan yak...:p

SANY1159.jpg

Güle güle kullanın. Barometre ve Altimetreyi nerede kullanacaksınız:)

Dostum Barometreyi hava durumu fantazilerim için kullanıcam...:p

Barometre ne İşe yarar?

Barometre hava basıncını ölçmeye yarar. Bir çoklarımızın evinde termometre vardır da barometre yoktur.
Olanların da çoğu için pek mana ifade etmez. Halbuki barometre hava tahmininde en önemli araçtır.

Çok sağlıklı hava tahminleri meteoroloji balonları, şimdilerde ise uydular vasıtası ile yapılıyor ama evinizde barometrenin düşüş veya yükselişini takip ederek, bir de rüzgar yönünü gözlemleyerek hava tahminini rahatlıkla yapabilirsiniz.

Örneğin barometre 30'un üstünde gösteriyor ve yükselmeye devam ediyorsa hava açık olacak ve rüzgar
şiddeti azalacak demektir. Eğer 30'un altında ve düşmeye devam ediyorsa hava bulutlu ve rüzgarlı olacak,
hatta fırtına gelebilecektir.

Atmosferdeki hava başmandaki değişiklikler rüzgarları yaratırlar. Ancak hava basıncındaki değişiklik tek başına o günkü veya gelecek günlerde oluşacak hava durumları hakkında yeterli bilgi veremez. Eğer rüzgar yönünü de biliyorsanız o zaman kısa dönemler için pratik tahminler yapabilirsiniz. Şimdi rüzgar yönleri, barometrenin durumu ve bunlara göre oluşabilecek hava durumlarına bir bakalım:

Diyelim ki evinizde bir barometre yok. Problem değil. Hava basıncını ölçmenin diğer pratik yolları da var. Bir fincan kahve de aynı işi görebilir. Eğer kahve üzerindeki kabarcık ve köpükler fincanın ortasında
toplanıyorlarsa hava basıncı yüksek, kenarlara doğru yayılıyorlarsa basınç düşük demektir.

.....

Altimetre, deniz seviyesine göre bir yerin yüksekliğini ölçebilen özel bir barometredir. Barometreler basıncı mm civa olarak göstermelerine mukabil; altimetre, yüksekliği doğrudan doğruya metre cinsinden gösterir. Deniz seviyesinden itibaren yukarıya doğru ortalamada her 10,5 m çıkıldıkça barometre 1 mm civa basıncı kadar düşme gösterir.

Bir dağın eteğindeki basınç ile tepesindeki basınç bir değildir. Tepedeki basınç daha azdır. Altimetre 800 metreyi gösteriyorsa, o yerin yüksekliği deniz seviyesinden itibaren 800 metredir. Havanın nem ve sıcaklığına bağlı olarak atmosfer basıncı % 0.1'den az değiştiğine göre, altimetre ile yükseklik ölçerken yapılabilecek hatanın % 0.1'den az olması beklenir.

Altimetre, bir uçağın deniz yüzeyinden ne kadar yüksekte olduğunu tespit etmek ve göstermek için kullanılan bir alettir. Bu aletler hava basıncının deniz düzeyinden yükseldikçe azalacağı prensibine dayanarak çalışırlar. Ancak uçuş sırasında, değişen meteoroloji şartlarına göre (o yerin sıcaklığı, deniz yüzeyindeki hava basıncına göre) yeniden ayarlanması gerekir. Radar altimetreleri, uçaktan yayılan dalgaların toprağa çarpıp yeniden uçağa dönmesi prensibine göre çalışır. Kör uçuşlar için gerekli olan bu altimetreler her uçağa takılamayacak kadar pahalı bir alettir

Altimetrede zirvelere çıktığımda kaç RAKIM olduğumu öğrenme fantazim için...:p

....

dün 1600 rakımlı zirve çıkışı yaptık arkadaşla...bu saat olsaydı harika olurdu...büyüklere oyuncak işte ...

Kocaeli İl Temsilcisi
ulem hemende benden kopya çekmişsin köftehor .... kibirit kutusuyla saati boyutlandırmak benim aklıma geldi sen git çaydanlıkla saatini ölçülendir :cherry:
ama senin bilek ölçülerine göre normal duruyor,, benim bileğimde duvar saati gibin duracak gibin sanki aga :)

kankam hayırlı olsun güle güle kullan ....:rendeer:

ulem hemende benden kopya çekmişsin köftehor .... kibirit kutusuyla saati boyutlandırmak benim aklıma geldi sen git çaydanlıkla saatini ölçülendir :cherry:
ama senin bilek ölçülerine göre normal duruyor,, benim bileğimde duvar saati gibin duracak gibin sanki aga :)

kankam hayırlı olsun güle güle kullan ....:rendeer:

aga saat tam bana göre...sen takarsan kolu taşıyamazsın gibi... ama benim koluma göre iyimiş...hoşuma gitti...:p

eyvallah kardeşim...öpüldün...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar