aytacaksel biliyorsan sorun yok. Ama izlerken ben korktum

Motorda şehir içi trafiğinde en önemli kurallardan biri görünmez olduğunu kabul etmek çünkü ve trafikte iki araç arasındaki boşluklara çok dikkat etmelisin. Arabalar aniden direksiyon kırıp boşlukları doldurma eğilimindeler çünkü. Allah kazasız belasız sürüşler versin. Ben özellikle sinyal veren arabaların yanına hızla dalmandan endişe ettim. Bu kamerayı mıknatısla monte etme yöntemini bana da öğretmelisin. Hazırda kameram varken sırf motor için ayrı bir kamera almaktan kurtarmış olursun beni
HondaQ debriyajı kavrama noktasına kadar yavaş yavaş bırakarak kavrama noktasında motor hareket etmeye başladığında hiç gaz vermeden motorla birlikte yürürsen kesinlikle beş dakikada kaldırmaya alışırsın motoru. Bu kadar basit. Kasların hafızası diye bi olay var. Bütün olay el kaslarının kavrama noktasını hafızaya almasıyla ilgili. Senden bi ricam var. Kesinlikle motoru kaldırır kaldırmaz trafiğe dalma. Önce sakin bi yolda vites geçişlerine çalış. Motorun fren tepkisini iyice öğren. Bir iki püf noktası vereyim sana. Vitesli motorda gazı bırakınca otomatik olarak motor freni yapıyor. Buna alış sadece hız kesiceksen bütünüyle gazı bırakma. Vites yükseltmek büyük problem değil ama düşürürken kesinlikle bir miktar gaz vermeyi unutma motor aniden fren yapar yoksa hiç gaz vermeden vites düşürürsen. Bir de sadece ön freni kullan. Arka freni bütünüyle unut. Ön freni kullanırken de sadece orta parmağını kullan. Zaten fren o kadar hassas ki bir tık sesi duyacaksın. Eğer aniden sert fren yapman gerekirse orta parmak artı işaret parmağını kullanabilirsin ama sakın tün parmaklarınla frene asılma. Ön lastik kilitlenirse freni bir saniye içinde bırakıp tekrar basmalısın yoksa motor ön lastik üzerinde döner ve öne çakılırsın. Sakın ama sakın sadece arka fren kullanma çünkü arka lastik kaymaya çok meyillidir ve dengeni kolayca kaybedersin. Bir de sert frenlerde arkadan gelen arabaları kontrol et. Çünkü motor hafif olduğundan arabadan daha kısa mesafede duruyor ve arkadaki araba seni direkt önüne yapıştırabilir. Aklıma geldikçe yazarım daha sonra. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bunlara alışınca scooterlardan çok daha güvenli cbr250r.