Hyosung S&T Kanuni Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Herkese selamlar arkadaşlar,bir süredir foruma giremedim ve buluşmalara katılamadım.Ama önümüzdeki günlerde bunu telafi edeceğim ve voltranı oluşturacağım:)
Ramazan bayramından sonraki hafta inşallah bir aksilik çıkmaz ise 2.kez uzun yola çıkıyorum.Hedef yaklaşık 2000 km civarı olacak.Kısaca kuzey ege turu da denebilir.Dönüşte görüşmek üzere.!

Bu arada video çok güzel olmuş,çevirmeye bile girmişsiniz:) benim motorda kamera sabitleme aparatı var,bir dahaki gezide bende direk onboard camera kayıdı yapabilirim.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Herkese selamlar arkadaşlar,bir süredir foruma giremedim ve buluşmalara katılamadım.Ama önümüzdeki günlerde bunu telafi edeceğim ve voltranı oluşturacağım:)
Ramazan bayramından sonraki hafta inşallah bir aksilik çıkmaz ise 2.kez uzun yola çıkıyorum.Hedef yaklaşık 2000 km civarı olacak.Kısaca kuzey ege turu da denebilir.Dönüşte görüşmek üzere.!

Bu arada video çok güzel olmuş,çevirmeye bile girmişsiniz:) benim motorda kamera sabitleme aparatı var,bir dahaki gezide bende direk onboard camera kayıdı yapabilirim.

Bir daha ki buluşmalara bekleriz artık. Kamera aparatı benim motorda da var ama çekimler telefonla yapıldı. Tabi telefonda da tripod girişi yok. :mrgreen:

selamlar beyler nabersiniz :cherry: bu sıralar kuzenim askerden geldiği için (teskere aldı ) onunla ilgilendik biraz yorumları okudum ama fazla kalamadım forumda..

taksim olayı değişikliği iyi olmuş bence..bu arada bizim can a birşey mi oldu yada oluyordu merak ettim ? umarım birşey yoktur..

buralardayım merak etmeyin :mrgreen: bu hafta zaten kapanış olarak çalıştığımdan katılamadım piknik ve perşembe buluşmasına..

Forumdan Uzaklaştırıldı
taksim olayı değişikliği iyi olmuş bence..bu arada bizim can a birşey mi oldu yada oluyordu merak ettim ? umarım birşey yoktur..

buralardayım merak etmeyin :mrgreen: bu hafta zaten kapanış olarak çalıştığımdan katılamadım piknik ve perşembe buluşmasına..

Herkes sağlam kimseye bir şey olmadı. :) Görüşelim bir ara.

Forumdan Uzaklaştırıldı
gozum qydin motorumun kontak anahtari bozuldu... ufacik sarsintida butun elektrifi kesiyo giderken... once anlayamadim noldugunu, beyinine bisi oldu motorun diye yarim kilo kadar dona sctm ;oD sonunda sorunu bulunca basima gelen aksilige sevindim ne yalan soylim...

Forumdan Uzaklaştırıldı
009wf.jpg

008cku.jpg

007kze.jpg

006dfc.jpg

005rkl.jpg

004dgc.jpg

003bdug.jpg

002dui.jpg

001bug.jpg

Farı sökerek başladım kontak anahtarı tamirat yolculuğuma, sonrasında gösterge paneli altındaki kapağı çıkarma imkanım doğdu, ardından gösterge paneli bağlantılarını söktüm. ve sonunda kontak anahtarı ortaya çıktı tek başına. kontak anahtarının altındaki 2 küçük bağlantı vidasını sökünce kontak anahtarı düzeneği açıldı. içerisinde avcumun içinde gördüğünüz devre elemanı ve başka bi metal parça çıkıyor. avcumun içindeki devre elemanındaymış sorun tahminimce... çünkü kontak anahtarı içerisinde yoğun bi yağlama söz konusu gres tarzı bi yağ... ve bu yağ devre elemanında birikme yaparak devreyi bozuyor. wd40 ile yıkayarak bolca silerek ve biraz da tornavida gibi bi sert metal sürttüre sürttüre bu siyah tabakayı temizledim. parçaları geri taktım... eskisinden sağlam bi kontağım oldu ;oD

rıdvan gösterge paneli olayına girelim bayram dönüşü, bende photoshopta panel için bişiler çizicem ;oD baskı malzeme seçimi falan senin uzmanlığın ;oD

led ışıklandırma, led sisler şuan araştırmalarım arasında... bunlarla ilgili de gelişmeler olacak ;oD

Forumdan Uzaklaştırıldı
gozum qydin motorumun kontak anahtari bozuldu... ufacik sarsintida butun elektrifi kesiyo giderken... once anlayamadim noldugunu, beyinine bisi oldu motorun diye yarim kilo kadar dona sctm ;oD sonunda sorunu bulunca basima gelen aksilige sevindim ne yalan soylim...
Sen uğraşacak iş arıyormuşsun kendine herhalde ama, forumdaki kilitci nickli arkadaş nicki gibi oto kilit vs. işi ile uğraşıyor. Ona götürsen de hallederdi.

rıdvan gösterge paneli olayına girelim bayram dönüşü, bende photoshopta panel için bişiler çizicem ;oD baskı malzeme seçimi falan senin uzmanlığın ;oD

led ışıklandırma, led sisler şuan araştırmalarım arasında... bunlarla ilgili de gelişmeler olacak ;oD

Önce gösterge panelinin içinin değişip değişemeyeceğine bakmak lazım. Bir ara bakacam.

Forumdan Uzaklaştırıldı
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-istanbul-motor-gv-250-orjinal-arka-disli-50-indirim-57494469/detay/?

ellerinde 2 tane vardı, henüz ihtiyacım olmadığı halde birini ben aldım... son dişli 55tl fiyatı ile... ihtiyaç sahibi varsa uygun gibi geldi bana fiyatı.

Hani buluşmada o fiyata nasıl olur çakmadır falan demiştim ya, bu düşüncemden vazgeçtim. Çünkü satıcı İstanbul Motor, Hyosung'un bayi ve servisi. Ama artık Hyosung olmadığı için elinde kalan parçaları ucuza satıyor olabilir. İhtiyacı olanlar kaçırmasın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
parça elimde şuan bildiğin orjinal hyosung genuine part yazıyo... cillop :queen:

batuzm in yapmış olduğu resimli ve anlatımlı paylaşımlar bu forumun en sevdiğim yönlerinden biri Eline sağlık batuzm..
bazen motorun kurcalamaya cesaret edemediğim bölümlerininde kurcalanabilir olduğuna inancım artıyor yani..
Vesselam..

Forumdan Uzaklaştırıldı
batuzm in yapmış olduğu resimli ve anlatımlı paylaşımlar bu forumun en sevdiğim yönlerinden biri Eline sağlık batuzm..
bazen motorun kurcalamaya cesaret edemediğim bölümlerininde kurcalanabilir olduğuna inancım artıyor yani..
Vesselam..

Motorun kurcalanamayacak bir yeri yok. Biz Uğur'la egzantrik kapağını bile açtık. Sübap ayarını kontrol etmek için.

Ahmet dokturmusun maşallah elektirik konusunda iyi bir calisma olmuş :)) ben tel den giriyorum tatilde nette uzağım son buluşmanın fotolarını tatil sonrası yüklerim büyük ihtimal ;) bu arada dişli iyi almıssin bu motoru uzun kullanacağımı düşündüğüm için ilk bellimi doğrultugum da bende parça yedeklemwye başlamak istiyorum mantıklı bir is ileride cok rahat edersin birde sana lazım olmasa bile ihtiyacı olan birine satabilirsin :))

Forumdan Uzaklaştırıldı
dimi :cherry:

bu arada bayramdan sonra buluşma , gezi vb birşey olacakmı :cherry: haftaya pazar izinliyimde :queen:

Olur mu olmaz mı bilmiyorum ama sen bir etkinlik düşün foruma yaz. Eğer kimse müsait değilse de beraber gezeriz :)

Eğer gösterge panelini sadece ışıklandırması için değiştirmeyi düşünüyorsanız,benim panele bir göz atın,içinde serit ledlerden var,daha önce maviydi,şimdi beyaz led var.Görüntüsü bence fena değil.En yakın buluşmada görebilirsiniz.Tek yapmamız gereken; gösterleri sökmek,lamba soketlerini sökmek,içeriye şerit ledleri itmek,ucuna 400ohm direnç bağlamak( eğer direnç olmazsa ışık şiddetli oluyor ve göz alıyor) ve en son kabloları bağlamak.Teoride basit ama sök tak işleri 2-2.5 saat alır.Ama uygun mekan ve zamanda halledilir.
2143.jpg

Resimdeki göstergelerin eski hali mavi led varken şimdi beyaz led var.Benzin göstergesinde de yeşil led,boş ışığında da yeşil led var.

slm arkadaslar .masallah form su gbı akıp gıdıyor uzun zamn girmemıstım.en son okudugum sayfa ıle arada suan bayagı bı mesafe var :). bol bol gezılmıs fotolar cekılmıs.tabı zahmet etsem bende yuklıcem ama kısmet keyıf yok bu aralar yuklemek ıcın .

Gv250 yı soran arkadaslara artık sorunsuz alır dıyorum 7-8 gunluk tatılımde 2250km KAHRAMNMARAS_FEtHİYE ÖLÜ DENİZ arası yolculuk oldu ummadıgım performansı aldım .gidis sahilden donus konya uzerınden tek basına cok guzel bır tatıl oldu hayallerımı gerceklestrebıldım....... saygılarla kalın saglıcakla

herkese selamlar..

ahmet anlatımın için teşekkürler..bu iyi oldu valla..

bektaş46 dostum çok iyi bir gezi olduğundan şüphem yok..resimleri biran önce bekliyoruz yalnız ona göre..tembellik yapma..

ben memlekete antalya'ya geldim arkadaşlarım.bayram süresince buradayım sonra tekrar iskenderuna döneceğim..
herkese şimdiden iyi bayramlar..:king:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar