İlginçtir ki benim motor gerçekten olması gerekenden az yakıyor. 80-90 sabit hızla çok rüzgarlı olmayan bir havada uzun yol yapsam 3 lt yakacak diye tahmin ediyorum. Zaten 3,1 lt ile pek fark yok. Benim motorda farklı olan bir şey olduğu ilk anda aklıma geldiyse de motoru ilk aldığımda çok seri kullandığım için 4 lt yakıyordu. Daha sonra yeni ve güçlü motor hevesi geçip 80-100 km hızlarda ve yumuşak devirlenmelerle bu tüketime düştü. Tüketim ilk düştüğü zamanlarda yanlış hesaplamış olabileceğim ya da km mesafe sayacının fazla gösterebileceği aklıma geldi. Ama aylardır 3,4 lt'nin üzerine çıkmadı, yani yanlış hesap olamaz. Km mesafe sayacını da defalarca kontrol ettim. Eğer navigasyonun ve google earth'ün ölçtüğü mesafede yanlış değilse km sayacım da kusursuz çalışıyor.
Sonuç olarak sert kullanılmadığı sürece 250cc 28 hp bir motor olmasına rağmen neredeyse 150cc kadar bir tüketimi var.
Öncelikle iyi niyetleri için tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Ben motosikletimin ön , arka dişli ve zincirini değiştirdikten sonra yakıt tüketimi oldukça düştü. Sürekli uzun yolda, 100-120 hızlarda kullandığımdan öyle 3 lt civarında yakmasa da 4,5 civarında olan tüketim 4 civarına düştü. Fakat Çorum rüzgarlı olduğundan yakıt tüketimi de oldukça artıyor.
Bu aralar denediğim ikinci mesele motor yağı. En son Castrol'un 10-40 ını denedim ipone dan daha iyi olduğunu gördüm. Ama bence zincir yağında da ipone daha iyi.
Çoktandır forumda yazamamanın aşkıyla yazdıkça yazıyorum yav. Üçüncü gözlem kask konusunda. Kız arkadaşıma LS2 ff386 kask aldım. Şimdi düğün zamanı kaska para vermeye ne gerek vardı derseniz, benim için yüzük almaktan daha önemliydi. Forumda birçok arkadaşın kullandığı LS2 Delta ile karşılaştırırsak içi daha dar (kastettiğim kafanızı sıkması değil, burnunuzla vizör arasındaki boşluk), mekanizma malzemeleri çok daha kötü. Kaskın havalandırması yetersiz alt tarafı da kapalı olduğundan buğu riski fazla (buğu önleyici gibi bişey var vizörde ama bakalım). Deltalarda vizörü azıcık aralayabiliyorsunuz, fakat ride da vizorün ilk aralama mesafesi çok fazla. Soğuk havalarda buğu yapmasın derken donma riski olabilir. İyi tarafları ise kışlık kullanımda çok daha sıcak tutar. Vizörleri biraz daha iyi. Vizör üzerinde plastik tıpa gibi şeyler var buğu önlesin diye galiba ama test etme fırsatım olmadı. Kafanız içerisinde çok çok rahat ediyor. Görüntü itibariyle daha vahşi ve yırtıcı. Kafanızı kazalardan koruması açısından diğer modele göre eksiği yok belki fazlası vardır. Bluetooth lu modelleri için galiba, içerisinde hoperlör yerleri var. Bunlar sürücü olarak benim deneyimlerim, kız arkadaşım içerisinde çok rahat etti ve bir sorundan bahsetmedi.
Görünen o ki uzun zaman foruma giremeyeceğim. Tekeriniz düz bassın.