kardeşim rodaj motorun kendini tanımasıdır 50 km hız demek motorda 4. ve 5. vitesi kullanmamak demektir buda motorun o dişlilerinin rodaj sonuna kadar hiç kullanılmaması yani 4. ve 5. vites dişlilerinin rodajının aslında olmaması demektir. ustalarda nasılsa 5 bin devir geçilecektir diye piskolojik olarak binicileri uyarsın diye 7 bin devir sınırını 5 bine düşürürler ki 7 bin dediklerinde 8-9 yapılmasın ve sağlıklı bi rodaj olsun o yüzden 5 bin rakamını kırmamak için motoru bogmaktan kaçın ve 6 bin çok elzem durumlar dışında 7 bin sınırını geçme rodajda bir altın kulanda şudur ki kesinlikle yumuşak kalkışlarla motoru harekete geçir ve ne yaparsan yap özellikle bu aylarda motoru sabah erken yada serin saatlerde kullanmaya özen göster asla ve asla çeyrek gazdan fazla yüklenme çeyrek gazda yemiyosa vites küçült ama her vitesi motora göster ben apache mi bu şekilde roddaj yaptım ilk bakımda ustanın tek solediği şu oldu kardeşim üst düzey bi rodaj yapmışsın motor yağının ilk değişimini bukadar temiz (çapaksız ) yaptığımı hatırlamıyorum. çoğu zaman ilk bakım da motor yağının içinde ciddi boyutta metal parçaları çıktığını dile getirdi henüz yataklara alışmamış pistonları zorlama sonucu ( ani kalkış aşırı gaz verme hararet gibi sebepler) gerek pistonda gerek yatakta kopmalar oluyor ve bunlar ileride yaşanacak çabuk hararet , çekişten düşme, erkenden motor yeme , güç kaybı gibi sorunları doğuruyor geçmiş konuları okursan motorum hakkında yazdıklarımı görürsün ben bu şekilkde rodaj yaptım ve düzde 133 km hızı 90 kiloluk cüssemle gördüm kazasız sürüşler ...
İzmir'deki TVS kullanıcıları ne alemdesiniz? Özgül moto'dan memnun musunuz? Kafamı karıştıran tek nokta yetkili servisi... Konak'ta fuarın yanında bi bayi de yetkili bayiyiz demişti ama site yenilenmiş isimleri yazmıyor. Bakım-yedek parça temini herşeyi yapıyoruz demişti.
"Blade17xxx" Hayırlı olsun. İzmir'de özellikle fümesine bakmıştım motor toplanma aşamasındaydı beğenmemiştim ama seninkinin resimlerini çok beğendim. Geçen bahsettiğim artçıdaki demirler sende de var. Özgül motordakilerde bunlar yoktu ve Konak'taki onların orjinal olarak üstünde geldiğini söylemişti. Motor hakkında bir iki inceleme yazısı yazarsan iyi olur. Yakıt tüketimi ne alemde?
Bora abi nerdesin yaaa, merak ettim arayacaktım walla, bizimkisi laf kalabalığı abi çocukla çocuk olmayızgünaydın arkadaşlar,yeni alanlara hayırlı olsun diyorum.bu arada bazı tatsız konuşmalar olmuş,sakin olalım,yetişkin insanlarız.bizler hepimiz aynı rüzgara,2 tekere sevdalıyız.tabiiki konuşarak,paylaşarak anlaşacağız.bilenler bilmeyenlere anlatacak ki,bilmeyenler öğrensin.bize de motorcu abilerimiz böyle öğretmişti.
kitabına kuralına göre oynamak lazım aslındabirşey sormak ıstıyorum.motorumu dun aldım(resimler yukarıda) bana ne bayi ne servis rodajla ilgili birsey demedi. klavuzda 50km hız dyor 1000km boyunca ama cewremdekı motorcularında tavsiyesiyle ben 5000 dewiri gecirmiyorum bu konudaki düşüncelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum
uzun ugraslar sonunda ...
reis en güzeli en temizi hemen tvs yi ara detaylı bilgi al, ankaraya bile yeni açıldı, karadenize özellikle trabzona kesinlikle açılır benim görüşüm, biraz bekleyeceksin herhalde. siteye baktım karadeniz bölgesinde yok hayret bişey, tvs de iş yok bu konuda ağır kanlılar biraz izmir ve ank bile geç açtılar ist da bile yoktuMerhaba arkadaşlar.Uzun zamandır bu forumu, özellikle de bu topici takip ediyorum.Bu sebeple bir yığın apache bilgim oldu.Hepinize teşekkür ederim...İçimde bir apache aşkı doğdu ve durmak bilmiyor.Fakat büyük bir sorunum var.Şöyleki trabzondayım ve karadenizde bu motorun ne bayisi nede servisi var.Ama ben deli gibi bu motoru istiyorum.Kanuni rokko'm var satmak üzereyim.Nasıl yapsamda alsam 3000-3500 tl kadar bi param var.Bana tavsiyeleriniznelerdir?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
4 ve 5. vites kullanmamak mı?????? ilk defa duyuyorumkardeşim rodaj motorun kendini tanımasıdır 50 km hız demek motorda 4. ve 5. vitesi kullanmamak demektir buda motorun o dişlilerinin rodaj sonuna kadar hiç kullanılmaması yani 4. ve 5. vites dişlilerinin rodajının aslında olmaması demektir. ustalarda nasılsa 5 bin devir geçilecektir diye piskolojik olarak binicileri uyarsın diye 7 bin devir sınırını 5 bine düşürürler ki 7 bin dediklerinde 8-9 yapılmasın ve sağlıklı bi rodaj olsun o yüzden 5 bin rakamını kırmamak için motoru bogmaktan kaçın ve 6 bin çok elzem durumlar dışında 7 bin sınırını geçme rodajda bir altın kulanda şudur ki kesinlikle yumuşak kalkışlarla motoru harekete geçir ve ne yaparsan yap özellikle bu aylarda motoru sabah erken yada serin saatlerde kullanmaya özen göster asla ve asla çeyrek gazdan fazla yüklenme çeyrek gazda yemiyosa vites küçült ama her vitesi motora göster ben apache mi bu şekilde roddaj yaptım ilk bakımda ustanın tek solediği şu oldu kardeşim üst düzey bi rodaj yapmışsın motor yağının ilk değişimini bukadar temiz (çapaksız ) yaptığımı hatırlamıyorum. çoğu zaman ilk bakım da motor yağının içinde ciddi boyutta metal parçaları çıktığını dile getirdi henüz yataklara alışmamış pistonları zorlama sonucu ( ani kalkış aşırı gaz verme hararet gibi sebepler) gerek pistonda gerek yatakta kopmalar oluyor ve bunlar ileride yaşanacak çabuk hararet , çekişten düşme, erkenden motor yeme , güç kaybı gibi sorunları doğuruyor geçmiş konuları okursan motorum hakkında yazdıklarımı görürsün ben bu şekilkde rodaj yaptım ve düzde 133 km hızı 90 kiloluk cüssemle gördüm kazasız sürüşler ...
takas yapak mıİzmir'deki TVS kullanıcıları ne alemdesiniz? Özgül moto'dan memnun musunuz? Kafamı karıştıran tek nokta yetkili servisi... Konak'ta fuarın yanında bi bayi de yetkili bayiyiz demişti ama site yenilenmiş isimleri yazmıyor. Bakım-yedek parça temini herşeyi yapıyoruz demişti.
"Blade17xxx" Hayırlı olsun. İzmir'de özellikle fümesine bakmıştım motor toplanma aşamasındaydı beğenmemiştim ama seninkinin resimlerini çok beğendim. Geçen bahsettiğim artçıdaki demirler sende de var. Özgül motordakilerde bunlar yoktu ve Konak'taki onların orjinal olarak üstünde geldiğini söylemişti. Motor hakkında bir iki inceleme yazısı yazarsan iyi olur. Yakıt tüketimi ne alemde?
bekle birz hafta içi ara daha etkili olur belki yetkili birisini istersinaradım tvs'yi ama müşteri hizmetlerinde de iş yok.gebzede var dediler en yakın :mrgreen: Halbuki 1000km buraya.Daha yakında Malatya'da da var ama 700 kmçok uzak.Beklesemmi bilemedim... :thumright
senin alet 100km rede 1.3litre yakıyor o satılırmı be odama asarım ben onu ne satcam kalsın satma hem 20binden sonra 100km rede 1lt den aşada yakar o motor kalsın
sen bence bidahakine bi dağa ölç yakıtını ya daha fazla gitmesi lazım senin motorun :Sonun değil o motor denizliden başka motor
onun motor 10tl benzinle 140km gidiyor
benimkisi 20 tl benzinle 160km gidiyo
full enjeksiyonlu onunkisi
espiri biryana 190-200 km civarı gitti 2 kere artarda, dün 160km de bitti, bilader 20 tl aldı uzun yol yaptı yine 160km de bitmişsen bence bidahakine bi dağa ölç yakıtını ya daha fazla gitmesi lazım senin motorun :S