cevap için tşkler motor gerçekten çok güzel 200lük crosstan sonra anca pakladı beni ama eksiler olarak bence arka koltuğa oturan çok şikayetçi oluyor ona çözüm bulmam lazım, çok düşük devirlerde debriyaja basmazsan tak tak ses yapıp daha hızlanmak istiyor buda dişlilerin oranlarıyla ilgili sanırım. şehir içi trafiğinde düşük hızlarda boşada zor geçtiğinden dolayı yarım debriyaj kullanmak zorunda kalıyorum çok buda debriyaj balatasının ömrünü çok kısaltacaktır, hiç değiştiren var mı deb. balatasını kaçta gider tahmini?
benim görüşüm 1. vites ile 2. vites oranları biraz kaçık. bu kimi zaman iyi, kimi zaman kötü oluyor.
benimkisi gt650 comet. sonuçta motor aynı. ama bende boşa geçme sorunu yok. boşa geçme sorunu benim tahminim daha çok debriyaj ayarı ile alakalı. çünkü motoru ilk aldığım zamanlar vardı bi boşa geçme sorunu. debriyajın vidaları ile biraz oynayıp hem yumuşak kavramayı ayarladım hem de boşa geçme sorununu çözdüm. daha önceki gt250r'da da debriyaj ayarlaması ile aynı sorunu gidermiştim....
arka sele, bir çok spor motora göre oldukça konforlu sayılır

... yine de özellikle sport / touring motorlara göre oldukça rahatsız. yani arkaya yeni bir kuyruk tasarımı yapmadan da bunun önüne geçmek zor...
1. viteste yarım debriyaj kullanmadan özellikle 10km ile gitmek oldukça zor... yarım debriyajda gaza abanmazsan debriyaj balatası çok yıpranmaz. yine de yapmamak daha iyi tabi

...
sürate göre doğru vites seçerseniz taktak sesini duymazsınız. 1. viteste taktak sesini duyuyorsanız ve bunun için yarım debriyaj yapıyorsanız biraz sürüşünüzü değiştirin.
mesela, dur kalk'lı trafikte veya çok yavaş akan trafikte 1. viteste motosiklet hareket ettikten sonra rampoa yukarı değilse rölanti civarında 10 km gibi bi hızla gidebiliyorsunuz. önemli olan, ilk kalkışta motorun yükünü alması. eğer 10 km den daha yavaş ilerlemeniz gerekiyorsa benim izlediğim genel yol önce gaz, sonra debriyaj + fren yapmak. böylece yarım debriyaj gitmeniz gerekmez.ama bu sefer de fren balatalarınız eskicek

yapcak bişey yok... bu işin en kolay çözümü yoğun trafiğin olduğu yerlerden yoğun saatlerde uzak durmak

... bu yüzden mesela ben her gün 2. köprüyü kullanan biri olarak akşam 5 de yola çıkamamışsam 7 den sonra çıkıyorum

...
tabi ikimizin motorları arasında küçük ama önemli bir fark var. benim motorun manevrası daha başarılı... özellikle 250r ve zx6r kullandığım zamanlardaki trafikte çektiğim çileyi düşününce spor motor + yoğun trafik = işkence diyorum...
elektrik sorunu dışında gt650 veya gv650 serisinin ciddi bir arıza yaptığını ben hiç duymadım. elektrik sorunu da dertli bir sorun

... eğer elektrik sorunu yaşarsan işinin erbabı ve daha önce motosiklet statoru sarmış bir bobinajcı bu dertten tamamen kurtulmanı sağlayacaktır normal şartlarda... piyasa tamircilerinden kesinlikle medet umma.
daha önceden aynı sorunu yaşayan bir gt650r kullanıcısı arkadaşımın basit anısını şöyle canlandırayım.
arkadaş tamirciye gider...
arkadaş : motor şarjı kesti usta.
ustamsı : ölçer biçer, konjektör gidik. değiştircez.
arkadaş : peki...
konjektör değiştirilir. herşey yolundadır... 300 km sonra marş basmaz. aynı tamirciye dönülür.
usta : konjektör gitmiş gene. değişcek...
arkadaş : iyi de değişmişti bu?
usta : yanmış. elektronik alet abi. yanar yanar yani... 100.000 km de dayanır. 10 km de... ben garantisini veremem ki...
arkadaş : haydaa nolcak?
usta : yenisini takcaz....
hiç kimse de sormaz

bu konjektör niye yanıyo arkadaş diye

o arkadaş öyle satmıştı motorunu. özellikle motor aşırı sıcakken yüksek devirlere çıkarsan stator zortluyor benim gördüğüm. orjinal statoru da kendi ellerimle söküp sardığım için şunu söyleyebilirim ki, motor güzel ama statorun sarımları çok dandik

...