aprilia caponord etv 1000
valla arkadaşlar Capo gerçekten de
apayrı bir makinedir..
sanırım hantal diyen bir arkadaş vardı... kendisi hiç bir capo ile yanyana gazlamış mı? yani bazı şeyleri bilmeden konuşmamak lazım...
naçizane toplu gezilerimizde olsun ikili üçlü spontane gezilerimizde olsun gel kapışalım demediğim race makineler kaldı... onlarla zaten işim olmaz

capom rahatlıkla 210-220 km ulaşabilen bir makine... abartarak 240 a vurmadım henüz ama inş. onuda yolu, havası, zamanı ortamı olursa yaparız...
şunu belirteyim ki ara gazlama toparlamada eline vermediği motor kalmadı.. içlerinde gs ler (1100, 1150, 1200) vara lar (2004 ve 2009) ta lar, tenere ler, tdm ler, dl ler...
hepsine egzost dumanımı yutturdum... tork olarak inanılmaz bir makinedir... her viteste sana gereken gücü verir...
teknik verilerle konuşacak olursak;
ilk olarak torkunu sonra beygir yazacağım
capo - 95 nm - 98 ps
dl - 101 nm - 98 ps
1200gs - 115 nm - 105 ps
1200 tenere - 114 nm - 110 ps
görüldüğü gibi karşılaştırdığım her makineden düşük gibi gözüken capo hepsini öptü...
ha tabi nası öptü.... capo fabrikasyon çıkış 98 beygirdir.. benim motorumun üzerinde leo vince egzost kn filtreler ve iridyum bujiler var.. atmayayım ama yanılmıyorsam 115BG filan alıyor olmam lazım..
yani tabi bunlar işin artistik patinajları hava atmak gibi algılanmasın...
gelelim tecrübelerime;
ben 2 senedir capo kullanıyorum ve nazar değmesin bana hiç bir masraf çıkarmadı... yağı suyu benzini hariç

toplamda 15bin km de yol yapmışım...
kısmetse bir kaç büyük tur düşünüyorum biri doğru karadeniz turu biri de italya avrupa modeli bir tur olacak.. onlarıda inş. sorunsuz problemsiz aşıp geleceğim bir mani çıkmazda allah izin verirse..
şasi kırma olayı geleyim;
bir arkadaşım 4-5 tane demiş ama benim araştırdığım ve öğrenebildiğim karadı ile dünyada tektir capo şasi kırma ve o da türkiyededir. ve kıranda çok bildindik bir isimdir. Engin Balaban yani motorsiklet eğitmeni... o dönemde distribütör motomax tir tabi yanlış öğrenmediysem ve olayla ilgilenmeyip kapatmaya çalışmışlar.. ama olay aprilia uzanınca işler değişmiş ve durum düzeltilmiştir. (fabrikasyon hata... yani şasi içi damarlı çatlak diye biliyorum ben) tabi düzeltilene kadar engin abimiz sağolsun tüm türkiye ye bu durumu duyurmuş ve gerekli marka ezme işini layığı ile yerine getirmiştir. ha doğrumu yaptı evet sanırım kim olsa aynısını yapardı...
benzin sarfiyata gelince ;
evet 6-7 lt rahat yakıyor... 8-10 litre bile yaksaydı ben motorumu bir hobi aracı yani keyif aracı olarak gördüğüm için bugüne kadar bir kez bile az yakan bir motor alayım demedim.. dememde...
sürüş keyifine geleyim;
- virajları hiç bir motorda olmadığım kadar rahat alıyorum.. dengesi gerçekten çok iyi ha ama bmw kadar mı... neredeyse diyeyim..
- rüzgar alma konusunda ise benim motorum 2003 ve kafa grenajı sinyalleri içinde barındırdığı için inanılmaz korunaklı.. yani karnımda, göğsümde ve başımda (küçük tur camım var) rüzgarı almıyorum... en güzel yanı da bu.. mesela 2004 ve üzeri modellerde buna rally raid de dahil bu durum sıkıntılı... çünkü yeni kasada sinyaller dışarıda ve sağlı sollu çok rüzgar alıyorsun...
- bir kere inanılmaz bir kokpit var, mavi ışıklı olması zaten apayrı bir zevk... hele hele ben gps ve zıpçık kıpçık bir kaç aparatla kokpiti daha da şenlendirdim..
- orjinal yan çantalar motora 1200rt var bir hava katıyor kesinlikle tavsiye ederim hem kapasitesi gerçenten iyi hemde motor sağı solu çok genişlemiyor..
- orjinal aynaları kötü, pegaso aynası (karevari olanlardan) takarak geniş bir görüş kazanabilirsiniz.
- eksik bir kaç olayı var yok değil.. mesela ilki elcik ısıtma taktırmak size soğuk kış günlerinde müthiş bir konfor sağlıyor. dörtlü sinyali yok onu da yaptırarak bir adım daha atmış olursunuz.
ofis çıkış zamanı müsait olunca devam edeceğim...
herkese keyifli sürüşler...