Transalp & Caponord ETV 1000

Oncelikle herkese selam

Yeni bir motor almanın arifesindeyim. 3 yıldır kullandıgım Başlangıç motorumu satıp gerçek bir motor alacagim. iki seçenek var onumde Bir tanesi Honda XL 650 Transalpdigeri Aprilla Capanord ETV 1000. fiyat olarak birbirlerine cok yakınlar. bu makinalarla ilgili bilgi ve deneyimi olan varsa paylasmanız ricasıyla..

sevgiler..

Erman

"Motordan çok memnunum fakat parça sıkıntısı var ve parçaları epey pahalı.. o yüzden satmak istiyorum"

Yukarıda, 1000 lik Aprilla kullanıcısın seslenişidir....

Aprillayı bilmiyorum kullanıcılarının ne gibi dertleri var (ya da varmı) bilemiyorum ama çok yakışıklı bir motor bence :cat: Yolda görünce dönüp bir daha bakmadan edemiyorum kendimi. Ama Aprilla Türkiye'de pek yaygın değil diye biliyorum.

Transalp'e gelince zaten fazla söze gerek bırakmayan bir motor. Bende çok yeni bir Transalp kullanıcısıyım. Şimdiye kadar edindiğim tecrübeye göre gerçekten çok kaliteli ve sağlam bir motor olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca sanırım 20 yıldan fazladır üretim bandında olması da motorun kendini kanıtladığının göstergesi. Konfor, kalite ve enduro Transalp'de bir arada.

Başta da dediğim gibi bunlar benim sadece ilk izlenimlerim. Daha çok yeniyim Transalp'de. Gönlündeki motora kavuşman dileğiyle..

Slm.
Bende ermania gibi 2 motor arasında kaldım. Kullananlardan duymak daha doğru olacak.

Yakıtları nedir (100km/lt) ?
Transalpte kronik arıza varmıdır?
Caponord neden almamalıyım :p

TA saglamdir,parcasida ustasida boldur hesaplidir lakin cok yakar
yaktigi kadarda gitmez,birde cirkin suratlidir(bence)

Capo da yakisikli TR de az gorundugu icin havasi var,sezon acilirda bi parca lazim olursa uzulursun..ikinci elide pek hareketli degil gibi ama kullananlar capolarina asik ;)

TA isteyenler için bir arkadaşımda ,satılık ilanı olmayan 2007 model 7 yada 8000 km de siyah mükemmel durumda bir tane var..çok aşırı maddi sıkıntıya düştüğü için satmak istiyor...

düşünenlere yardımcı olmaya çalışırım..imkanım olsa kimseye yardımcı olmam ben alırdım..:cherry:

Capanord çok hantal makina napacaksınız..mis gibi transalp varken v-storm neden düşünmüyorsunuz..

biraz öle olcak..:))italyan aygırı derler ona da kendini isptalamış makina..diyeyimde rahatlasınlar birazcık:))

Benim aklıma takılan şey;

Birisi Aprilia, diğeri Honda...
Birisi 1000 lik, diğeri 650cc...

fakat konuyu açan arkadaş "fiyat olarak birbirlerine cok yakınlar" demiş...?!?

evet yakın..çünkü piyasası yok ondandır..abi CAPO yu yaparken hangi hayvan gözönüne alıp ypamışlar acaba..

Capo'yu görünce Bufalo geliyor aklıma. Ha böyle ensesi kalın cinsten ;)

Piyasası yok tamam ancak italyan hiç bir markanın piyasası yok ama muadili gösterilen japonlardan her daim hatrı sayılır derecede daha pahalılar. Nasıl oluyor da Capo'lar TA fiyatına gidiyor hiç anlamadım. Yalan demiyorum, araştırmadım piyasasını sadece şaşırdım...

Çünkü Capo hakkında çok fazla efsane var.
Siz hiç şasi kıran Capo duymadınız mı?
Parça desteği olmayan Aprilia servisi duymadınız mı?
Bütün olay bundan ibaret.

Motosikleti
Aprilia Caponord 1200 add
caponord dediğin zaman ben bmw nin endurolarını bile silerim, gözüm kesinlikle başka makina görmez. ama eğer iyi bir ingilizcen varsa dünyanın her yerinden parça getirtebilirsin. usta konusuna gelince herkes honda delisi olmuş ama yaşadığım şehirde hondanın bile ustası yok başka şehirlere gitmem gerekiyor o sebeple hayat hondada falan değil kardeşim hayat cebindeki parada :D paran varsa dünyanın heryerinden istediğini getirtir yine istadiğin ustaya yaptırabilirsin. sonuçta bu uzay gemisi değil yapan insan elbet bulunur. gördüğüm kadarı ile istanbulda yaşıyorsun ki usta gibi bir sıkıntın yok.

Çünkü Capo hakkında çok fazla efsane var.
Siz hiç şasi kıran Capo duymadınız mı?
Parça desteği olmayan Aprilia servisi duymadınız mı?
Bütün olay bundan ibaret.

3. cümlenize katılıyorum, fiyatı etkiliyor olabilir... (Henüz bir efsane duymadım)

Ozaman Ducati 1098 ler de 600RR fiyatına dönse piyasada da tam olsa, hatta bu mantıkta çok daha ucuz olmalılar... :mrgreen: :wiinkk:

---------- Post added at 18:06 ---------- Previous post was at 17:59 ----------

...sonuçta bu uzay gemisi değil yapan insan elbet bulunur.

:thumleft: +1

gördüğüm kadarı ile istanbulda yaşıyorsun ki usta gibi bir sıkıntın yok.

Katılıyorum...İstanbul da ne yok ki....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar