yaw hesap aynı uzayın dediği gibi depo doldurulup 238 km yol yaptım ve tekrar aynı seviyeye dolduruldu 49 tl lik benzin aldı hesabı siz yapın
Engin senin GV 650 de benimki gibi jet kit var..şehir içi kullanımda kısa mesafeli sürüşler sonucunda sık sık kontak kapa aç derken ,dur kalk trafiği falan bu rakam 7.5 lt bulabilir.Uzun yolda ise bu jet kit e rağmen rüzgar ağırlık ve yol durumuna göre 4-5 Lt arası.Jet Kit olduğu halde benim GV 650 ile 80-130 km arası değişken hızlarda ben 4.4 LT yaktım..aşırı rüzgarlı bir havada söke ovası tarafında ise düşük vites yüksek devir kullanımında ise 5.1 Lt yaktı.Jet Kit olmasa makul bir kullanımla 4 Lt mümkün olabiliyor çevremdeki beyanlara göre.En son Kerpe gezisinde 140-180 km arası hızlardaki kullanımda ise bu oran 4.8 Lt.ben 6.5 hatta 7 yi zorlarken bu iyiymiş be kaya abi :queen:
Haldun Abi şehir içinde 4,22 den alınan benzinle hesab ettigimizde 6,58 yakıyor depoyu fulledim 180 km yol yaptığında 50 tl lik benzin aldı. fakat uzun yola cıktığımda (Garaj'la maşukiyeye gittiğimizde) hız 80-120 arasında gittik aynı hesapla 4,73 lt ye düşebildi ki buda benim motorun yakabileceği minimum yakıttır diye düşünüyorum.
Benzinin litresini 4.22 TL aldığımda motosiklet 100 km'de 4.87 litre benzin tüketmiş :rendeer:
Ulaşırsın Mahmut kardeşim..ulaşırsın..:bounce:benı kesın kazıklıyo bu benzıncılerbu soyledıgınz rakamlara hıcbır zaman ulasamıcamı dusnuyorum...
ARKADAİLAR BİLGİYİ YANLIŞ GİRMİŞİM 338 KM DE 49 TL LİK YAKIT ALDI MAKİNE 238 YAZMIŞIM SEHVEN DÜZELTİLİR