Arkadaşlar PTT kargı görevlilerinin yaptıkları yasal mı?

Arkadaşlar herkese merhabalar.Bugün bir akrabama ptt kargo ile deniz şortu,tişört ve deniz paleti yolladım.Adres formunu doldurdum buraya kadar her şey normaldi.Görevli işlemleri yaparken cep telefonum çaldı ve açıp konuştum.Bu sırada görevlinin maket bıçağıyla paketimin bantını açtığı gördüm.Kan beynime sıçradı...Ani bir hışımla telefonu kapatım;Ne yapıyorsun sen dedim?Kutunun içine bakıyorum diye cevap verdi...O an şaşkınlıktan sanki kitlenip kaldım.Sinirden dilim tutuldu bir şey diyemedim.Lakin eve geldikten sonra sinirden duramıyorum.Bu konuları bilen arkadaşlar,acaba bu görevlinin yaptığı yasal mı?Eğer yasal değilse hemen yarın şikayette bulunacağım.Beni aydınlatırsanız memnun olurum.SAYGILARIMLA...

Tüm kargo şirketlerinde olduğu gibi PTT Kargo'nun da bir taşınması yasak maddeler listesi vardır ve PTT bu kurallara tüm diğerlerinden çok daha sıkı bağlıdır.
Normalde buraya paketi ağzı açık götürürsün ve görevli kontrol ettikten sonra kendi elleri ile güzelce bantlar :)

Yaptığı normal yani.

Bilginiz için teşekkür ederim.Mantıklı olarak düşünmeye çalışıyorum,evet bir yerde haklılar.Maalesef insanoğlu pis işlerini kargolar aracılığıyla yapıyorlar.Ne yazık ki birçok terör olayları,şarbon vs. kargo aracılığıyla yapılıyor.Aslında çok uzun zamandır kargo göndermemiştim.Belki bu yüzden şaşırmış olabilirim.Tekrar teşekkür ederim.

Tüm kargo şirketlerinde olduğu gibi PTT Kargo'nun da bir taşınması yasak maddeler listesi vardır ve PTT bu kurallara tüm diğerlerinden çok daha sıkı bağlıdır.
Normalde buraya paketi ağzı açık götürürsün ve görevli kontrol ettikten sonra kendi elleri ile güzelce bantlar :)

Yaptığı normal yani.

Yaptığı yasal ama 'normal' değil. Normal olan kargo sahibine sorulması, gerekli bilgi alınması, verilmesi. Kargo sahibinin bilincinde prosedür uygulanmasıdır.

Arkadaş burada şort, t-shirt yerine önemli evrak, hassas parça da gönderebilirdi. Faraza atıyorum t shirt üstünde de diploma belgesini yolluyordu ve diploma maket bıçağıyla kesilirken zarar gördü. Çok uzak bir ihtimal değil, bunlar yaşanan şeyler.

Görevlinin yaptığı yanlış.

Yaptığı yasal ama 'normal' değil. Normal olan kargo sahibine sorulması, gerekli bilgi alınması, verilmesi. Kargo sahibinin bilincinde prosedür uygulanmasıdır.

Arkadaş burada şort, t-shirt yerine önemli evrak, hassas parça da gönderebilirdi. Faraza atıyorum t shirt üstünde de diploma belgesini yolluyordu ve diploma maket bıçağıyla kesilirken zarar gördü. Çok uzak bir ihtimal değil, bunlar yaşanan şeyler.

Görevlinin yaptığı yanlış.

Sakin bir kafayla araştırdım,evet görevlinin yaptığı yasalmış:)Söylediğiniz önemli bilgiler hiç aklıma gelmemişti.Gerçekten dediğiniz gibi,bir diploma,bir ev tapusu vs. önemli evraklar maket bıçağı darbesiyle zarar görse:silent:Kutuyu açmadan önce muhakkak içinde ne olduğu sorulmalı,kutu öyle açılıp kontol edilmeli.Maalesef mesaim dolsun biran önce evime gideyim zihniyeti...

Hayır Yasal Değil,
Bir PTT KARGO GAĞITIM PERSONELİ OLARAK ben tasvip etmiyorum,
evet kargo sahibine danışılmalıydı,
2 gün önce ptt kargo dağıtım ve toplama yeri olan AVPİM (aVRUPA yAKASI pOSTA iŞLEME mERKEZİ) 'DE şüpheli bi paket polısler tarafından denetlemede Sahibine teslimi esnasında el konuluyor ve paketten uyuşturucu çıkıyor,

Yani kimin kolıye paket'e ne koydugunu bilemezler,
mesela taşınmasi yasak maddelerden bir kısmı şunlardır,
Sıvı Yiyecek içecek ve kullanım tarıhlı ürün kolı veya pakete koyulamaz,
Değerli mücevher altın,elmas,para vs takılar felan kolı veya pakete koyulamaz,
fakat öğle şeyler çıkıyorki paketten şaşarsınız,

Konuya Dönelim,
Yani Kargo Sahibine danışmadan hiç bir işlem yapamaz,
kargo sahibi açmamakta ısrar eder ise o zaman kabulünü gerçekleştirmez ve dier bi müşteri ile ilgilenir...

enteresan bir olay peki özel eşya ise sütyen kilot takma ........ gibi şeylerse ne olacak

Hayır Yasal Değil,
Bir PTT KARGO GAĞITIM PERSONELİ OLARAK ben tasvip etmiyorum,
evet kargo sahibine danışılmalıydı,
2 gün önce ptt kargo dağıtım ve toplama yeri olan AVPİM (aVRUPA yAKASI pOSTA iŞLEME mERKEZİ) 'DE şüpheli bi paket polısler tarafından denetlemede Sahibine teslimi esnasında el konuluyor ve paketten uyuşturucu çıkıyor,

Yani kimin kolıye paket'e ne koydugunu bilemezler,
mesela taşınmasi yasak maddelerden bir kısmı şunlardır,
Sıvı Yiyecek içecek ve kullanım tarıhlı ürün kolı veya pakete koyulamaz,
Değerli mücevher altın,elmas,para vs takılar felan kolı veya pakete koyulamaz,
fakat öğle şeyler çıkıyorki paketten şaşarsınız,

Konuya Dönelim,
Yani Kargo Sahibine danışmadan hiç bir işlem yapamaz,
kargo sahibi açmamakta ısrar eder ise o zaman kabulünü gerçekleştirmez ve dier bi müşteri ile ilgilenir...

Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim...Arkadaşlar sonuç olarak görevlinin kutuyu açıp bakmasının yasal bir görevi olduğunu öğrenmiş oldum.Fakat şimdi kafama dank etti.Ben adres bilgi kağıdını doldurdup verdikten sonra telefonum çaldı ve açıp konuştum.Acaba görevli kutuya bakmadan önce dediğiniz gibi bana kutunun içinde ne olduğunu soracakken,telefonla konuştuğumu görüp sormamış olabilir mi?Eğer böyleyse görevlinin hakkını yemiş olurum.Benim sinirlendiğim nokta,kutuyu açmasıydı.Çok uzun zamandır kargo göndermediğim için kutuyu açıp bakmasın kafasına göre iş yapıyor olarak düşündüm.Ki bu normalmiş...Sonuç olarak bunun yasal olduğunu öğrenmiş oldum.Hepinize cevaplarınız ve bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim...İyi geceler dilerim...

---------- Post added at 01:26 ---------- Previous post was at 01:20 ----------

enteresan bir olay peki özel eşya ise sütyen kilot takma ........ gibi şeylerse ne olacak

Evet benim de aklıma gelmedi değil:mrgreen:Bu işlerin toptancılığını yapanlar var:thumleft:Hatta internetten yılan,ölü fare vs. satan var kargo aracılığıyla.Hani kutuyu kontrol ederken kazara içinden sevimli bir yılan çıksa:mrgreen:Adam emekliliğini göremez valla.Direkt kalp krizi:queen:

Banamı laf gelmiş burada :bounce:
Şuana kadar gönderdiğim ve gelen kargoların hiçbiri incelenmemişti :cat:

Banamı laf gelmiş burada :bounce:
Şuana kadar gönderdiğim ve gelen kargoların hiçbiri incelenmemişti :cat:

Direkt aklıma sen geldin:cherry:Yanlış anlamadın umarım.Ama böyle bir durumda insanın aklına muziplik gelince,tanıdığı sevdiği insanların yaşadığı maceralardan örnek veresi geliyor.Umarım alınmamışsındır:):rendeer:

Estağfurullah . :)

Şahsen bende öyle paketi merakla ne var diye açıp türlü türlü hayvanlarla karşılaşmak istemem.

Şahit oldugum gönderilen hayvanlar : Çogu zehirli zehirsiz yılan çeşitleri.İguana,bukalemun,gecko,canlı-ölü fare ,kurt ve böcek çeşitleri.
Bunların haricinde akvaryum için bütün bitki ve salyangozlar 'ı gönderiyorlar şuana kadar sorun yaşadım diyeni görmedim.

Estağfurullah . :)

Şahsen bende öyle paketi merakla ne var diye açıp türlü türlü hayvanlarla karşılaşmak istemem.

Şahit oldugum gönderilen hayvanlar : Çogu zehirli zehirsiz yılan çeşitleri.İguana,bukalemun,gecko,canlı-ölü fare ,kurt ve böcek çeşitleri.
Bunların haricinde akvaryum için bütün bitki ve salyangozlar 'ı gönderiyorlar şuana kadar sorun yaşadım diyeni görmedim.

Teşekkür ederim:):wiinkk:

O zaman sadece görevlinin uygulamasında bir yanlışlık olduğu ortaya çıkıyor, bunu da öğrenmiş olduk, iyi oldu.
Ama neticede o paket içeriği bir şekilde kontrol edilecek ve bu da doğrudur. Kimsenin bana paketi açtığımda patlayacak bir bombayı kargo ile göndermesini istemem :mrgreen:

O zaman sadece görevlinin uygulamasında bir yanlışlık olduğu ortaya çıkıyor, bunu da öğrenmiş olduk, iyi oldu.
Ama neticede o paket içeriği bir şekilde kontrol edilecek ve bu da doğrudur. Kimsenin bana paketi açtığımda patlayacak bir bombayı kargo ile göndermesini istemem :mrgreen:

:mrgreen::mrgreen::):)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
PTT'yi bilmem ama diğer kargo şirketlerinde için paketin içini açmak ya da sormak yerine paketi verdiğinizde size verilen faturanın üzerine ad, soyad, telefon, tck no, paketin içinde ne olduğu yazdırılıp imzalatılıyor. Yani pakette olmaması gereken bir şey çıkarsa tüm sorumluluğu üstlenmiş oluyorsunuz.

takma .... çıksaydı alır biraz oynar geri koyardı kutuya :D bu saate koptum yine ya :D zaten seks shopların anlaşması wardır sürekli gönderim yapan yerlere bakmazlar genelde =)

Eskiden kargo acentesi işletmeciliği ve şube müdürlüğü yapmış biri olarak söyleyebilirim ki evet yasaldır. Her ne kadar beyan edilmemiş malden veya kapalı koliden nakliyeci sorunlu olmasa da taşıyıcı taşıdığı malları kontrol etme hakkına sahiptir. kanunda açık olarak belli olmasa da taşıma sözleşmesinde belirtilmiştir. Ama izlediği yöntem yanlış, en başta durumu açıklayıp senden koliyi KENDİN açmanı istemesi lazımdı. Belki açmak istemeyecektin ve kolini alıp başka kargoya verecektin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar