Motor hiç kullanmadım (bi kaç kez scooter kullanmıştım onu saymazsak), A2 için kursa yazılıyorum bu hafta ve SuperSport motorlarla ilgileniyorum.
Başlangış için almayı düşündüğüm motorlar şunlar:
- Ninja 250R,
- CBR 250R,
- GT 250R,
- YZF R125 (eğer 250cc ciddi sıkıntı yaşatırsa).
2.) 125cc yerine bu motorlardan birisi ile başlamak çok büyük sıkıntı yaşatır mı? İlk aşamada nasıl olsa trafiğe çıkmayacağım.
Daha önce deneyiminizin olmaması bu motorların size büyük gelmesi demektir. 125cc. bence motor kullanmaya başlamanız için ideal.S.S. geçişinize daha sonra 250cc. ile devam edersiniz.
3.) Bu motorlardan hangisini önerirsiniz? Hem acemiliği atmak için hem de en az sorun çıkarması bakımından? (yukarda yazdığım kriterler altında düşünün lütfen)
Kesinlikle YZF R125
4.) Bu motorlar için ikinci elde max kaç km'de almam gerekir? Motor ömürleri yaklaşık olarak nedir?
2. elde max. 30.000 de alın ama motor markasına ve daha önce nasıl kullanıldığına bağlı bir kriterdir. Yani ya iyi bir usta bakacak motora yada şans..
5.) Kaç km.'de bir bakıma götürmek gerekir? Yukardaki markalardan hangisini bakım masraf/servis şartları açılarından Ankara için önerirsiniz?
Genelde motorlar 3000 km.de gitmeli ama model ve marka işi değiştirir. Sizinde 300-400 kmde bir yapacağınız bakımlar olacak
6.) Ehliyet için 4'ünde kurslar başlıyormuş. Ağustos'ta sınava girecekmişim sadece 2 zamanlı motor bölümünden ardından da sürüş sınavı varmış. Ehliyeti Eylül'de alabileceğim söylendi

Sanırım daha öne çekme şansı yok

Ehliyeti alana kadar motor almam önerilir mi pratik için? Ya da bu süre zarfını nasıl değerlendirmem gerekir?
Ehliyet almadan ve sağlam bir eğitim almadan motora binmeyin derim..
Saygılar,
......................