basit bir zincir yağlama sistemi

Kocaeli İl Temsilcisi
şeytan küçük ayrıntıda gizlidir, akıl akıldan üstündür eline emeğine sağilık...:cat:

ayrıca zincir koruma aparatı olması giydiğin pantolon yada kıyafetin için artı avantaj sağlıyor , muhafazası olmayan zincirlerde acaba sıçratma yaparmı yeni yağlama yaptığında..?

Son düzenleme:
şeytan küçük ayrıntıda gizlidir, akıl akıldan üstündür eline emeğine sağilık...:cat:

ayrıca zincir koruma aparatı olması giydiğin pantolon yada kıyafetin için artı avantaj sağlıyor , muhafazası olmayan zincirlerde acaba sıçratma yaparmı yeni yağlama yaptığında..?

sıçrama kesin yapacaktır ama en güzeli zinciri akşam işimiz bittiğinde garajına çektiğimizde yağlamaktır...

bence süper bir icat desem yanlış olmaz herhalde. uzun yolculuk yapacakların anlık hemen tedarik edebileceği ucuz parçalardan oluşmuş. yalnız o SİNKOV beni askerlik anılarıma götürdü çantalarımızda mutlaka ekmek kumanya mühümmat ve sinkov olmazsa olmazımızdı ne çektik sivrisineklerden bi bilsen :):):) güzel çalışma emeğin için teşekkürler.

sistem güzel. ve pratik.
şimdi tek eksiğin sanırım ucuzundan bir su fiskiye motoru.
o da oldumu sistem tam otomatik olmuş olacak.
zincirin iç kısmına hortumun ucunu denk getirmen güzel içe damlayan yağ hareket halinde merkez kaz kuvetiyler dışa doğru kayacak. bolece yağlama sağlıklı bir şekilde amacına ulaşaçak.
teprik ederim güzel olmuş.

::biggrinn::biggrinn::biggrinn

çok zekice ve pratik bir çözüm eline sağlık :cat:

teşekkürler hepinize arkadaşlar

güzel biraz eksik vakkumlu musluk koyarsan motor çalışlırken yaglar stop edince durur

sağol abide biraz açıklarmısın ben nasıl birşey bu vakumlu anahtar ve nasıl bağlanır :D

zaten abi zincir muhafazayı kendim yaptım orjinalde yoktu yağlarken sıçratıyor diye :D

güzel.... fatih 10 üzerinden 8 ....

sıçrama kesin yapacaktır ama en güzeli zinciri akşam işimiz bittiğinde garajına çektiğimizde yağlamaktır...

sağol ramazan abi ama arkadaşlar artık bu sistem yok motorumda sebep http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/90830-kuzey-ege-gezisi-1200-km.html adlı geziye çıkmıştım yolun yarısına kadar bir sorun yoktu sonra bir yemek yerken bir baktık motorun arkasında bir yağ izi yerdede baya bir birikinti olmuş meğer benim sistemin vanası çatlaşım yani kırılmış oradan olan yağın hepsi boşalmış ve sistem çöktü bende söktüm ancak zincirin işi bitti gibi birşey yeni zincir dişli takımı aldığım zaman geri takacam :D

F54

güzel fikir türkler motor yapamaz ama olanları daha da geliştirir olduğu gibi binmez yani:cat:

Ne dicemi bilemedim valla on numara olmuş. Ben de zincirimi yağlamalıyım ama o kadar üşeniyorum ki. Çünkü yan ayaklıktan başka ayaklık yok ve birisi yağlarken birisinin de motoru itmesi gerekiyor. Çok da zor geliyor. Ne yapıcam bilmiyorum.

Ne dicemi bilemedim valla on numara olmuş. Ben de zincirimi yağlamalıyım ama o kadar üşeniyorum ki. Çünkü yan ayaklıktan başka ayaklık yok ve birisi yağlarken birisinin de motoru itmesi gerekiyor. Çok da zor geliyor. Ne yapıcam bilmiyorum.

teşekkürler kardeş sana da zor geliyorsa benim gibi bir şey yapabilirsin motoruna basitinden :D

sağol abide biraz açıklarmısın ben nasıl birşey bu vakumlu anahtar ve nasıl bağlanır :D

vakummlu benzin muslugu alacaksın yag hortumunun arasına baglıyacaksın vakumm yerinede hortumla karburatör manifoltuna baglıyacan bu kadar motor çalışırken muslıgu açacak o vanadanda ayar yaparsın veya vanayı kaldırıp 1mm çapında delikli bir meme koyarsın olur biter

güzel çalışma ellerine sağlık
bir şey üretmek her zaman güzeldir,önemli olan üretileni geliştirmek ,örnek olmak,İnsanlara fikir vermek :cat:

yakında bir otomatik yaglama bende yapmayı düşünüyorum ama şu an için vakit yok gezmeye devam :p

vakummlu benzin muslugu alacaksın yag hortumunun arasına baglıyacaksın vakumm yerinede hortumla karburatör manifoltuna baglıyacan bu kadar motor çalışırken muslıgu açacak o vanadanda ayar yaparsın veya vanayı kaldırıp 1mm çapında delikli bir meme koyarsın olur biter

anladım abi teşekkürler :cat:

güzel çalışma ellerine sağlık
bir şey üretmek her zaman güzeldir,önemli olan üretileni geliştirmek ,örnek olmak,İnsanlara fikir vermek :cat:

yakında bir otomatik yaglama bende yapmayı düşünüyorum ama şu an için vakit yok gezmeye devam :p

teşekkürler abi sende yaparsın inş. en kısa zamanda vakit bulup

İki gün önce GARAJ'da gördüm Kaya abinin sistemi. Oldukça profesyonel olmuş. Özetle ; Emme manifoldundaki vakumdan faydalanıp, vakumlu benzin musluğunu açıyor. Bu sayede motor çalışmıyorken yağlama yapmıyor. Delik çapını ufak tutarsanız (veya kısıp açabileceğiniz bir düzenek kurarsanız) gayet sağlıklı işliyor. Yalnız Kaya Abi bırak o yanmış motor yağlarını :) Şöyle güzel zincir yağı alalım sana :)

Bende yıllardır böyle birşey kullanıyorum. Ama dikkat et o akvaryum vanaları fazla sıkıldıgı için alttan parçalanıyor hep, yanında yedegi hep bulunsun. Bide biliyorsundur ama sürekli açık tutmana gerek yok. Yağlama vakti gelince birza açık dursun sonra kapat yeter.

Bende yıllardır böyle birşey kullanıyorum. Ama dikkat et o akvaryum vanaları fazla sıkıldıgı için alttan parçalanıyor hep, yanında yedegi hep bulunsun. Bide biliyorsundur ama sürekli açık tutmana gerek yok. Yağlama vakti gelince birza açık dursun sonra kapat yeter.

evet abi dediğin gibi çatladı o vana hemde uzun yolda bir yerde durmuştuk bir baktım heryer yağ olmuş geldiğimde söktüm bende şuan yok ama kısa zamanda takacam

ilginç olmuş eline sağlık

teşekkürler

F54

fatih acaba bu koruma yı hangi marka dan alıntı yaptın...bende yapmak istiyorum ve yaparken şaseye kaynak falanda yaptırmak istemiyorum bu mümkün mü en azından kışın koruma olsa zincir yağmur ve çamurdan etkilenmez ömrü uzun olur bence

çok güzel bi çalışma işte bir Türk aklılı buna denir tebrikler

sağol kardeş

fatih acaba bu koruma yı hangi marka dan alıntı yaptın...bende yapmak istiyorum ve yaparken şaseye kaynak falanda yaptırmak istemiyorum bu mümkün mü en azından kışın koruma olsa zincir yağmur ve çamurdan etkilenmez ömrü uzun olur bence

fatih abi benimkinde somun kaynağı var eski titan 125 lerin zincir kapağı o sen kaynak yapmak istemiyorsan iki tane ince uzun saç bulacan iki tarafından da mahtapla delecen ve bir tarafının arkasına somun kaynatacan o tarafa kapağı tutturacan o ince uzun sacın bir tarafınıda yukardan yandan biryerden tuturacan işte motora anlatamadım tam ama idare et

F54

sanırım sadece alt tarafa 2 tarafa ön arka ya yani punta atmak gerekecek mecburen heralde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar