Buda benim yılanım

Kocaeli İl Temsilcisi
bu muhabbetin sonu gene beni ilgilendirecek hamster konusuna kadar gelmeden ben açayım :) bir sözle başlayayım paragrafıma , (her canlıya allah layık olduğu hüneri verdi,tırtıl 2 diş olsa tüm ormanı yerdi, şayet kediler, haftada bir gün uçabilse , dünyadaki serçelerin nesli biterdi )

evet üstadım yılanın hayırlı olsun ........:) yavvv usta bakacak hayvan mı bulamadın başka ..... gibi bir cümle kurmak aklımın ucundan bile geçmedi inan bana , yılan tabiki soğuk kanlı ürkütücü bir hayvan olarak bilindiği için , yılan bakma konusu ile ilgili bir çok olumsuz yorum alabileceğin gerçekler arasında .

fakat tabiki bilmediğimiz ne yılan cinsleri vardır , şahsen fikrimi soracak olursan bende oldum olası ısınamadım şu yılanlara ,ki evimde akvaryumumda bir yılan bakmayı bu güne kadar hiç düşünmedim, fakat yılanda olsa genel olarak hayvanları seven biriyim ..

sohbeti başka bir konuya taşıyacağım ,kızım sana söylüyorum gelinim sen anla misali :cherry::wiinkk:

bir ara youtube de hamster videolarını izlerken videolar yavaş yavaş yılanlara doğru gitmeye başladı ve gözlerime inanamadım , canlı canlı hamsterları yılanların arasına salıp , sonrada zevkle izliyorlardı , hatta bayağı bir hevesle çekilmiş videolar,

yahu şu insanoğlunu anlayamıyorum , et ver, balık ver, başka bir gıda ver ,yumurta ver, haşla ,pişir vs...

canlı hamsterı yılanın önüne atıp , sonrada , zavallı hamsterın can acısıyla acı acı bağırmasını, can çekişe çekişe, yavaş yavaş ölümünü de videoya kaydedip internette paylaşmasını , hamster bakan ve tüm hayvanlarıda oldukça çok seven bir insan olarak, pek normal bir davranış olduğunu sanmıyorum, hatta oldukça da güzel yorumlar yazdım o videoların altına ki kendime hakim olamadım,....:farao:

1 yıl önce hamsterlara fare deyip ıyyyyyyy diye iğrenirken... ailecek şu an 120 hamster bakıyoruz ve eşimle kafesleri kömürlüğe indirdiğim için tartışma yaşayacak kadar çok sevdiler, eğer benim eşim hamsterı sevdiyse herkez hamsterları sever...

yılanını da merak ettim şimdi acaba hamster yutacak kadar büyükmü ? :p:cherry::rendeer:

Cok tatli bisey, soguk hayvanlari severim. buyuk bir arsa alacayim ileride hayvanat bahcesi yapmak istiyorum kendime ait Neverland gibi :wiinkk:

---------- Post added at 10:44 ---------- Previous post was at 10:41 ----------

Cok sevimli, bizim bahcede fareler var yakalamak icin ugrasiyorum ama olmuyor, kediler birakmiyor...esim korkuyor boyle seylerden besleyemiyorum :pale:

Efe tolga :Tamamen ego tatminidir çogu kişi ölmüş olarak atılmasını önerir.Bende yakında alıcam mecburum ama canlı olarak gelirse geri gönderirim.

Piyanist_irf:Öncelikle hayırlı dilekleriniz için teşekkür ederim.Evet olumsuz yorum olabilir ama bu beni asla etkilemez :) Hamster larınızı açtıgınız başlıkta görmüştüm maşallah herbiri ayrı güzel :) biara bakmaya heveslenmiştim eve kardeşimin arkadaşı getirdiğinde yuvasına el sokulmuyordu saldırıp duruyordu.Yinede severim içten içe :) Videolarda hamster atmalarına bende çok karşıyım.Çogu sizin gibi üretiyodur eminim.Başka yemde yemiyorlar o yüzden tek seçim yolum ölü olarak normal fare yavrusu almak.Zaten bu fareler hem tıptan hem yılan besleyenlerden birde piranha akvaryumu olanlardan çok çekiyor ne yazıkki.
Ve son olarakta hamsterın yeni doğmuş yavrusunu yiyebilir :) bugün detaylı resimlerini çekcem.

mtcrss: Dışarıdaki farelere dokunmanızı pek tavsiye etmem birçok hastalık taşıyabilirler.

---------- Post added at 12:59 ---------- Previous post was at 11:38 ----------

Bunlarda resimler :)
img0007csl.jpg

img0006up.jpg

img0008ry.jpg

Kum koymayı düşünüyordum ama içerisindeki bakteri ve ufak böcekler zarar verebilirmiş.
O yüzden böyle yaptım kısa süre sonra yine değişiklik yapıcam.
Yılanlar herkesin düşündüğü gibi pis hayvan değiller.Aksine çok çok temizler.

ben de niyetine girdim ama albino olmayanına, sonra iyice araştırdım beslenme işine içim ısınmadı midem kaldırmaz velhasıl kelam vazgeçtim

fare konusunda sıkıntı yok piyanistten bir dişi bir erkek alıyorsun ve üretime başlıyorsun bodrum katta :queen: :p

Düşünmedim değil ama MT de adımız çıkar :p
Ölü verdiğim sürece besleme benim için sorun değil :)

En son fotoya baktım da aslında o kadar da büyük değilmiş.Peki karanlıkta fosfor gibi parlayabiliyor mu?Bir de diğer yılanlar gibi deri değiştirme süreci var mı?:)Ha bir de ismi ne acaba:cherry:

mınçıka_35:Karanlıkta parlamıyor aksine hiç gözükmüyor bi şekilde saklanmasını biliyor :)
Deri değiştirme sürecini bilmiyorum sanırım kendi ayarlıyor ama yavruyken çok sık oldugunu biliyorum (1.5 ayda bir gibi.)tabi bu çok değişiklik gösterebilir tamamen yılana bağlı.
İsmine gelince düşünme fırsatım olmadı zaten yılanların hepsi sağır ismede gerek yok :p

by_moto :Tuhaf oldu ama oldu gibi :)

extrem_015 :Teşekkür ederim :)

köyde fındık zamanı beter ediyoruz bu yılanları..
hele makineyle ot biçmeye gireceksem offf...
birde kafa dikiyorlar ya..
kuyruğundan bir yakala hava bir çevir vur yere..
sonra tavukların oyuncağı olsun...
benim dedem gibi bir adam olsa o yılanı almayı bile düşünemezdin herhalde:)

Bence evde yilan beslemek en ideal ev hayvani besleme tercihlerinden biri. Cok ciddi bir bakim gerektirmiyor. Gunluk bakimlari minimal , ayrica sevmesi ilgilenmesi hayli zevkli. Evde yilan besliyorum dediginizde insanlarin surat ifadesi de hayli garip oluyor:) halbuki inanilmaz uysal hayvanlar.

köyde fındık zamanı beter ediyoruz bu yılanları..
hele makineyle ot biçmeye gireceksem offf...
birde kafa dikiyorlar ya..
kuyruğundan bir yakala hava bir çevir vur yere..
sonra tavukların oyuncağı olsun...
benim dedem gibi bir adam olsa o yılanı almayı bile düşünemezdin herhalde:)
Köy neresi acaba? Giresun? :)

zeda3000 : Harfi harfine katılıyorum. Tek sorun kaçmaya çalışmaları :)

Kocaeli İl Temsilcisi
Efe tolga :Tamamen ego tatminidir çogu kişi ölmüş olarak atılmasını önerir.Bende yakında alıcam mecburum ama canlı olarak gelirse geri gönderirim.

Piyanist_irf:Öncelikle hayırlı dilekleriniz için teşekkür ederim.Evet olumsuz yorum olabilir ama bu beni asla etkilemez :) Hamster larınızı açtıgınız başlıkta görmüştüm maşallah herbiri ayrı güzel :) biara bakmaya heveslenmiştim eve kardeşimin arkadaşı getirdiğinde yuvasına el sokulmuyordu saldırıp duruyordu.Yinede severim içten içe :) Videolarda hamster atmalarına bende çok karşıyım.Çogu sizin gibi üretiyodur eminim.Başka yemde yemiyorlar o yüzden tek seçim yolum ölü olarak normal fare yavrusu almak.Zaten bu fareler hem tıptan hem yılan besleyenlerden birde piranha akvaryumu olanlardan çok çekiyor ne yazıkki.
Ve son olarakta hamsterın yeni doğmuş yavrusunu yiyebilir :) bugün detaylı resimlerini çekcem.

mtcrss: Dışarıdaki farelere dokunmanızı pek tavsiye etmem birçok hastalık taşıyabilirler.

---------- Post added at 12:59 ---------- Previous post was at 11:38 ----------

Bunlarda resimler :)
img0007csl.jpg

img0006up.jpg

img0008ry.jpg

Kum koymayı düşünüyordum ama içerisindeki bakteri ve ufak böcekler zarar verebilirmiş.
O yüzden böyle yaptım kısa süre sonra yine değişiklik yapıcam.
Yılanlar herkesin düşündüğü gibi pis hayvan değiller.Aksine çok çok temizler.

üstadım cidden küçük bir şeymiş o yahu :) renkeleride gördüğüm yılanlar gibi değil , tabiki tercih ve zevk meselesi düşünüyorumda bir yılan kaldı bakmadığım , sanırım değişik bir tecrübe ve zevk olurdu , neden olmasın :p

ileride bir tane yavru isterim bak ona göre :) bir akvaryumda onun için yaparım heralde , ayrıca çok insanın beslemeyi düşünmediği bir hayvan olduğu için , bizlerden daha fazla gözlemleyip tecrübe sahibi olacaksın bu kısım işin en güzel tarafı olsa gerek , beslenme , yaşama tarzından davranış biçimlerine kadar, malesef bir yılan beslemeyen insan bunları öğrenemeyecek buda beslemeyenlerin kaybıdır ne diyelim...

not olarak hamsterların 1 yıldır bakıyor olmama rağmen yakınen bizat gözlemlediğim yavrularını yeme olayı şöyle gerçekleşiyor .. dediğin doğru hamster lar nadiren yavrularını yiyebiliyor buda beni tiksindiren bir konu ancak uzuuuunn uzuuuunnn gözlemlemelerim sonucu yaklaşık 150 hamsterda yaptığım araştırma sonucunda , yavru yapan anne hamsterın örneğin 8 yavrudan aralarından hasta bakımsız, kalıp ,diğerlerinden ayırdığını, ölenleri ,seçerek yemiş olduğunu gördüm , bunun yanında , davranışlarında bozukluk olmayan canlı teni olan ,kıpır kıpır hamsterların çoğu yaşadı ancak 8 yavrudan 3 yada 4 dü ya ennesinin sütünün yetmediğinden, yada başka sebeplerden kaynaklanan hastalıklardan öldüğünde yediği gerçeğini göz ardı etmek yanlış olur diye düşünüyorum..

eeeee her güzelin bir kusru vardır bu hayvanında bana göre kusru bu bence :)

bunun yanı sıra hamster hayvanının yavrularını benimseme sahiplenme duygusuna karşın kasıtlı olarak yavrularını yiyeceğini düşünmüyorum ama el kadar hayvan tabi daha çok gözlemlemem lazım çözmek için..

20 çift hamsterdan geçenlerde sadece bir tanesi 8 yavrudan 4 nü kaybetti ortadan 1 tanesini talaşların arasında karıştırarak buldum fakat diğer 2 tanesinin ne ölüsü ne dirisi 1 tanesini de ağzındaki keselerinde elimle seveyim derken hissettim ve ensesinden derisinden tutarak ağzını açtığımda yavrusunu bütün bir halde ağzında görmüş olmam söylediklerine gerçeklik kazandırdı ancak diğer 4 tanesine gül gibi bakıyor ve burada , hayvanın pisikolojisi nedir diye düşünüp duruyorum ,

artı olarak yeni doğan hamsterları gözleri açılıp yem yemeye başladığı ana kadar dokunmamanızda çok önemli bir etken , hamsterların koku alma duyuları görme duyuarından çok daha fazla olduğu için sizin kokunuz yavrulara sinerse hamster yavruları dışlayabilir eeeee burada da suçu hayvana atmamak lazım evdeki veletler seveceğim derken siz farkında olmadan el sürerlerse bu sebepten de yabancılayıp yavrularını öldürme olaslığı gerçekler arasında...

bir yandanda üzülüyoruz tabiki fakat doğanın kanunu ne yapacaksın elden bir şey gelmiyor küçücük yavrular zaten ...

anne banane ben bu yavrulara bakmıyorum dese kurtarma şansınız yok gözünüzün önünde hepsi ölüme mahkum açlıktan ... veya suzuzluktan vs...

işte 8 yavrudan 4 dü ölen diye bahsettiğim hamster videodaki hamsterdır çok tuhaf halbuki daha önce 3-4 kez dğum yaptı ilk defa bahsettiğiniz yeme olayını bu hamsterda gördüm , hayvanları açta bırakmıyorum , özelliklede hamile ve yavrulama döneminden sonra , haşlanmış yumurta , havuç, brokoli gibi protein değerleri hamsterlar için yüksek olan gıdaları destek beslenme listesine alıp veriyorum ama yinede çözemedim işi...

sağlıcakla ..

http://www.izlesene.com/video/bebek-hamsterlar/2818939

http://www.izlesene.com/video/bebek-hamsterlar-2/3072289

Son düzenleme:
İrfan Abi maalesef kedilerin yavurları da başka kediler tarafından yeniliyor.Bugün bizim bebek kedinin birisini diğer kedi yemiş,Halbuki 10 dk önce aşağıya insem kurtaracaktım hayvancığı:pr:Bir de aklıma direkt motoruna köpeğini bindirenler geldi.Sizde yılanınızı ve hamsterlarınızı bindirebilirsiniz kanımca:mrgreen:Gören 20 metre ötenizden geçer.Bu da trafikte araçlardan korunmak için sıradışı bir yöntem:cherry:

Kocaeli İl Temsilcisi
İrfan Abi maalesef kedilerin yavurları da başka kediler tarafından yeniliyor.Bugün bizim bebek kedinin birisini diğer kedi yemiş,Halbuki 10 dk önce aşağıya insem kurtaracaktım hayvancığı:pr:Bir de aklıma direkt motoruna köpeğini bindirenler geldi.Sizde yılanınızı ve hamsterlarınızı bindirebilirsiniz kanımca:mrgreen:Gören 20 metre ötenizden geçer.Bu da trafikte araçlardan korunmak için sıradışı bir yöntem:cherry:

yok yok ben kafesteki en ısırgan ve saldırgan olanlardan bir kaç tane seçip asi araç sürücülerinin açık camlarından araçlarının içine atmayı düşünüyorum :cherry::p

zaten aracın içinde kaybolup bir gün kalmaları yeterli sürücülere bir şey yapmazlar zaten ancak gün bitip sabah olduğunda araçlarını bir daha çalıştırabileceklerini sanmıyorum helede 2 tane atarsam olay garanti ve tamamdır :cherry:

:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar