Boğulma.. YARDIM!

Arkadaşlar Benim Motor Yolda Giderken Birden hızlanıyor geri düşüyor hızı felan yeni gaz az yiyor bazen sonra çoğalıyor sonra bidaha artıyor nedendir ve egzozdan patlama sesi ve kara duman atıyor neden dir bu? ve kara dumanı ara sıra bağırttığım zaman atıyor

motorun markası_? modeli_? bunları söyle daha iyi yardımcı olalım arkadaşım:silent:

siyah duman zengin benzin karışımından meydana gelir. büyük ihtimalle aldığın yakıtla ilgili olabilir.

siyah duman zengin benzin karışımından meydana gelir. büyük ihtimalle aldığın yakıtla ilgili olabilir.

patlama yapması neden olur egzozdan çok yüksek derecede patlama sesi geliyor arada sırada boğuluyor gibi yani

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:07 ----------

motorun markası_? modeli_? bunları söyle daha iyi yardımcı olalım arkadaşım:silent:

seyhan 250

jiklen açık gidiyor olmayasın? ikinci ihtimal karbüratörün zengin karışım yapıyordur.

Bi ustaya benzin ayarını yaptırman lazım. Hava benzin karışımında benzin fazla geliyor.

arkadaşların dediği gibi hava karışımı olabilir tabi ama bujidende kaynaklanabilir bujini en son kac km önce taktın yada en kolayı elinde varsa yada biyerden bi buji bulup tak ve dene .

egzost patlama sesi benzine su girdiğinden,
motorun kesmesi beyinden oluyor.
motorun ıslanmamalı; muhtemelen yağmur yağdığında beyne ve depoya su kaçıyor.
bendeki seyhan 150 de de aynı sorunlar vardı.

motosikletinin karbüratörü hangi model bilmiyorum ama vakumlu karbüratörlerin vakum plastiği yırtıldığında motorun kendi kendine gazlayıp gaz kestiğini biliyorum , eğer karbüratörün vakumluysa sorun muhtemelen budur ..

kardeşim bujiyi bi temizle önce.pistonda birçok segman vardır (komprasör,yağ,sıkıştırma vs).eğer segmanların takılma yerleri üst üste geldiyse veya aşındıysa(yağı eksik olursa meydana gelir) yağ yanma odasına girer,yanma odasında yanarak egzostan atılır ve siyah duman oluşur.siyah duman piston başlarına fazla benzin basılmasından da olabilir(subap ayarı yaptırmak gerekir).egzos patlaması da yanma odasında yanmayan benzinin egzostan atılırken patlamasıyla oluşur..umarım yardımcı olabilmişimdir...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:26 ----------

unutmadan bide birden hızlanması jikleden veya motora giriş yapan benzini kontrol eden bi parça vardır onu bi sök içinde parçacıklar(tortular) kalmıştır temiz mazotla bi güzel yıka onu bide ona gelen tel var(gaz teli) o teli elcikten bas bırak bas bırak ,elindeki parçadan kontrol et herhangi bir gevşeme vs varmı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar