Bugün motoru bayağı temizledim, fakat ayna fotolardan başka foto çekmeyi unuttum
Önceki hali, Fotoda pek gözükmuyor ama çok paslanmış, iğrenç duruyordu
Pasta cila + bez----> 10 dakika uğraş ve sonuç
Kaporta bir yerden çatladı ama zannedersem o da kendi kendinden değil zorlandı. Söktüm,yapıştırdım. Şimdi pek belirgin olmuyor.
Motoru yıkadıktan sonra,dedim ki kendi kendime;çalıştırayım motoru biraz ısınsın kalan damlaları buharlaştım. Elden denedim almıyor,ayaktan denedim yine aynı, toplam 3 defa vurdurmaya çalıştım olmadı resmen herkesin önünde rezil oldum en sonunda pes ettim 1.30 saat uğraştıktan sonra. Tüh dedim ilk defa yıkadım ve hemen içine su kaçmış. Büjiyi sokup temizledim,basınçlı hava tabancasıyla her tarafını kuruttum,karburatörun içindeki benzini boşalttım vs. vs. ama nafile. Kaldırdım motoru yarın sabaha kadar kurur diye,
en son bir baktım.... kill switch kapalı

r:

r:

r:
Var ya o anda kendime hem harakiri hem harekrişna'yı aynı anda yapacaktım. Neyse..açtık onu ikinci marştan aldı fakat bugün bir şey farkettim rolantideyken birden çok gaz versem istop ediyor fakat kalkışta normal gaz verdiğimde onu yapmıyor bir tek çok hızlı bir şekilde gaz kolunu çevirdiğimde, rolanti 1400-1500 arası ne öneriyorsunuz karburatörde gaz vidasını mı yükselteyim yoksa hava vidasını mı bu ara bujinin ucu siyah gri değil.
Ne öneriyorsunuz arkadaşlar?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:48 ----------
motorun titrşimi hakkındada bilgi verirsen iyi olur birde 7000 km eskiyen paslanan kırık parçaları falan varmı bende 2. el almayı planlıyorumda
Titreşim hakkında şimdilik bir şey söyleyemem, motoru toplam 100-200 metre sürdüm biraz süreyim sonra yazacağım buraya.
Paslanan ve kırılan parçalara gelince motorun ilk sahibi konuşmasından anladığım kadarıyla elinde tornavidayı bile tutmayı bilmeyen bir kişi, motoru bahçesinde tutuyordu,motorun her tarafında dut kalıntıları vardı, zaten motorla geldiğinde motor bayağı pisti yani anlaşılan estetik açıdan pek takıntıları yok arkadaşın

ama dürüst birisiydi bütün bakımları yetkili serviste yaptı ve kaşeletirdi.
Gelelim motorun duruma;motorda bozuk veya çalışmayan aksamı yok ama estetik eksiklikleri var mesela vidaların içi pas tuttu, aynalar paslandı(arkadaşın dediğine göre orjinal aynaların ayarı bozuldu sonra bunları taktı) kaporta sadece bir yerde ufacık kırıldı( 2 santim) fakat zannedersem kendi kendine değil birisi zorladı, yapıştırdım artık fena durmuyor. Egzoz paslı onu daha ellemedim. Yani anlayacağın ufak tefek eksiklikleri var fakat o motorun ilk sahibi ben olsaydım motor kesinikle daha iyi durumda olacaktı.
Şimdiki düşüncem 2.ci el olarak uygun fiyata alınır, kalitesi orta şekerli, tipi de fena değil, yani o paraya bundan başka sadece vietkongların bindikleri o 18yy. honda cg çakma tipleri var veya cub modelleri.
Başka sorular varsa cevaplarım...