Kendinize seçeceğiniz dost Okyanus gibi olmalı...buyrun okuyun!!!

SU, kendine SIRDAŞ arıyordu. Önce BULUTA verdi sırrını.
Ağır geldi sır buluta. Sa...ğanak sağanak döktü suyun tüm sırlarını.

Sonra GÖLE gitti su. Ona anlattı derdini. Bu arada bulut suyun sırrını yağmur yapıp, dolu yapıp, kar yapıp savurduğu için, zaman zaman taşıyordu göl ve çıkıyordu suyun sırrı iyice açığa.

Sonra NEHRE verdi su sırrını. Nehir de aldı suyun sırrını çekti gitti.

DEREYE verdi. Dere biraz daha yavaş olsa da nehirden, o da götürdü suyun sırrını bir başka bilinmeze...

ÇAĞLAYANLAR, ŞELALELER, AKARSULAR... Hepsi kayboluyordu bir anda.

Sonra bir gün su takip etti dereyi. Dere okyanusa kavuşunca farketti su: bütün sırlarının akarsularla, çağlayanlarla, ırmaklarla... OKYANUSA taşındığını.

Karar verdi su. Sırrını okyanusa verecekti. Öyle de yaptı zaten.

Tüm sırlarını okyanusa verdi. Artık suyun sırrını okyanustan başkası bilmiyordu. Ne taştı okyanus, ne bir başkasına taşıdı suyun sırrını, ne de kurudu....

Geçenlerde karşılaştık suyla. Bir bardaktaydı. Suskundu.
Çok uğraştım konuşturamadım.
Ben tam giderken ''Dur !'' dedi su. Durdum!

''Okyanus yürekli dostlar bulmadan sakın konuşma!
Taşıyamazlar, kaldıramazlar senin yükünü, canını yakarlar, utandırırlar....'' dedi.

Çevrenizde hep "okyanus yürekli" dostlarınızın olması dileğiyle ...

alıntıdır...

Bir paylaşım bu kadar mı güzel olur.Çok teşekkürler.Hayatta birçok arkadaşım var;ama çoğu bulut,nehir,dere,çağlayan,şelale,akarsu...Sadece 2 tane okyanusum var.Yazıyı okuduktan hemen sonra kendilerini aradım,hallerini hatırlarını sordum.Buna vesile olduğun için çok teşekkür ederim:)Hayatta herkesin en az 1-2 tane okyanus yürekli arkadaşları olması dileğimle...

İyi herşey buraya kadar çok iyi de. Okyanusta japonya benzeri bir tusinamı olursa..:pale:

Okyanus gibi arkadaşa sahip olmak istiyorsan okyanus gibi yüreğin uzay boşluğu gibi vicdanın olmalı...

Super Moderator
Yazı güzel de, öncelikle şu soruyu getirmesi lazım akıllara; kaçımız o okyanus olmayı becerebiliyoruz, kaçımız okyanusluğun altında ezilmeden, "su sızdırmadan" durabiliyoruz?

Yazı güzel de, öncelikle şu soruyu getirmesi lazım akıllara; kaçımız o okyanus olmayı becerebiliyoruz, kaçımız okyanusluğun altında ezilmeden, "su sızdırmadan" durabiliyoruz?

Aslında işin felsefesi işte burada başlıyor bence.Okyanus yürekli arkadaşlarla olan ilişkilerde insan kendisine,bir bakıma sızıntılara karşı ruhuna izolasyon yapabiliyor.Ama dediğiniz gibi çaylara,şelalelere,nehirlere karşı da ufaktan su sızıntıları oluyor tabi:)Bu arada hayalet gibisiniz sayın moderatör.Offline görünüp aramızdasınız.İyi geceler "HAYALET SÜRÜCÜ"...:mrgreen:

Super Moderator
Benim demek istediğim, kendimiz ne kadar okyanus olabiliyoruz, karşımızdakinin sırlarına biz ne kadar sadık biz ne kadar duyarlı oluyoruz sorusuydu...
Biz okyanus arıyoruz ama, biz ne kadar okyanus olabiliyoruz? (Gerçi burada okyanus teşbihinin doğruluğunu da sorgulayacak çok sorum var ama, konu dağılmasın, hikayenin etkileyiciliği bozulmasın...:))

Bu arada teveccühünüz:bounce:...:p

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Aslinda isin daha vahim baska bir tarafi var.
Niçin sırlarımız var?
Neden hayati istedigimiz gibi net ve açık yasayamıyoruz?
Oraya kafa yorarsak,okyanus aramaya ihtiyacımız kalmaz bence.::sluu::

çok güzelmiş...:rendeer:

ayıdan post sametten dost olmaz..:queen:

ben konyada yaşıyorum değil okyanus katrem bile yok .çöl ortasındayım
yağmur yağmadan ıslanmak mümkün değil.
keşke okyanuslarım olsaydı benimde:pale:
.

hoş bir yazı herkes gereken dersi çıkarmakta zorlanmaz inş. paylaşım için sağol samet abi...

sağolasın Hasanım...:rendeer:

bu tür yazıları okurken teşbihi,mecazı düşünebilirsek,yazıdaki kelimeleri gerçek anlamlarıyla düşünmezsek daha güzel anlamlar çıkarabiliriz...

okyanus gibi olmak....keşke...:cat:

sağolasın Hasanım...:rendeer:

bu tür yazıları okurken teşbihi,mecazı düşünebilirsek,yazıdaki kelimeleri gerçek anlamlarıyla düşünmezsek daha güzel anlamlar çıkarabiliriz...

okyanus gibi olmak....keşke...:cat:

bana nie tşk etmiyon...:salut:

VIA

Gerçekte kimse kimsenin dostu değildir, aslında kendi kendimizin bile dostu değilizdir :queen: yinede dostça davranıp öyle yaşamayı denemek faydalı olabilir :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar