Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar gri renk modeli aldım çok güzel motor maşallah, fakat 110 kmdeyim titreme var ve 60 kmyi geçmiyorum rodaj için. Acaba nrde sorunu vardır ?

tutupta mondial marka yag koymadilar inşallah yada iphone bence en iyi yaglar castrol repsol ve motul dur

Mondial marka yağ PO tarafından üretiliyordu ve diğer beğendiğimiz yağlardan hiç farkı yoktu. Hala üretiliyor mu bilmiyorum.

Asıl dikkat edilmesi gereken şudur ki, 2 farklı serviste bu yağ kutularının ağzının açık olduğunu gördüm ve bundan sonra yağımı kesinlikle kendim değiştirmeye başladım.

Adamlar boş kutuları atmayıp içine açık yağ koyuyorlardı yani.
Açılmamış kutuda Mondial marka yağ bulursanız, alıp kullanın. Bunlar 15/50'dir ve bizim motorlar için gayet de uygundur.

Bu arada çok teşekkür ediyorum, amin Yüce Allah herkezi kazadan beladan korusun

arkadaşlar virajlarda motorun arka tarafında bir gezme hissediyormusunuz yoksabu banamı özel

arkadaşlar virajlarda motorun arka tarafında bir gezme hissediyormusunuz yoksabu banamı özel

dostum gaz kesince oluyor bazen motor kompresor deyken vırajlarda bırazz tedırgın oluyorum mumkun oldugunca orta devırlerde vıraj alıyorum enteresan durumlar oluyor debrıyaj gaz vıraj alıyorum lastık degısımı yapmadım ama baya yatırmama ragmen kayma olmuyor lastık kuru oldugu ve ısındıgı surece problem yok

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:59 ----------

2h57fo7.jpg

işte yeni sistem kaskım :)

Motor 730 km de yağı değiştirsem mi yoksa 1000km ye kadar kullansam bir zararı olur mu? hangi marka yağ daha iyidir? Teşekkürler...

Ustacım 500 km degiştirmen gerekiyordu daha sonra 1000 km de ve daha sonra imkan dahilinde her 1000 km de neden dersen bu aletlerde filtre yok ve o bir litre yag canı bu motorun

yaaa arkadaşlar neden ustanın dediğini yapmıyosunuz??
yada en kötü ihtimalle neden kitapçığı okumuyosunuz??
500 km de yağ değişecek diyo orda...

Kullanma klavuzunda 500-1000 km arasında yağ değişimi diyor. O yüzden sordum. Bir de km hemen doluyor. Bu gidişle sık sık yağ değiştirecez anlaşılan :(

motor soguk iken alttan yag tapasını açın pis yagı boşaltın tapayı geri takın fazla abanmayın yalama olur sonuçta alüminyum blok daha sonra motorsiklet için olan 15-40 bir litre yagı koyun sadece 15-20 tl bu sizi ilerideki daha buyuk masraflardan kurtaracak bu kadar basit bir hesap bunun için tamirci şart degil

motor soguk iken alttan yag tapasını açın pis yagı boşaltın tapayı geri takın fazla abanmayın yalama olur sonuçta alüminyum blok daha sonra motorsiklet için olan 15-40 bir litre yagı koyun sadece 15-20 tl bu sizi ilerideki daha buyuk masraflardan kurtaracak bu kadar basit bir hesap bunun için tamirci şart degil

:cat: sonuna kadar katılıyorum...

uygun fiyatlı gidona yada depo ustune monte edılecek pda- gps tutacağı lazım gören duyan bilen varmı ?

topic up
görmedim usta

selam uzun zamandır bu motoru kullanıyosun foruma bakdım balansör kısmından memnunmusun yani titreşim az dimi şim diye kadar motor kısmından arıza verdimi hiç çalışmasında sıkıntı oluyomu yani kısaca en olumsuz şey ne oldu şimdiye kadar teşekkürler

selam uzun zamandır bu motoru kullanıyosun foruma bakdım balansör kısmından memnunmusun yani titreşim az dimi şim diye kadar motor kısmından arıza verdimi hiç çalışmasında sıkıntı oluyomu yani kısaca en olumsuz şey ne oldu şimdiye kadar teşekkürler

Şuan benim motosiklet 300 küsürde, şehir içi kullanıyorum sürekli kasisler, bozuk yollar, yollardaki kanalizasyon çıkışları falan derken naneyi yedi titreşim azda olsa başladı ve furş takımından yukardan aşağı ikinci parça sürekli dönüyor sıkınca titreşim kesiliyor.

Resimdeki en sağ tarafta ve ortada olan 4 kesikli parça.

SA14.03X02.260.jpg

ben belki forumda motoru hiöç amayan direk basan tek kişiyim motorda hala titreşim yok furş takımı hakkında bir şey diyemem motordaki en önemli degişiklik olarak sadece lastik degiştirdim ve cidden hep gaza asılı kullanıyorum ve hatta gecen gun tvs apache ve bir tane 250cc cruiserle kapışma gibi bir muhabbette olacaktı pıtır motora danıştım ikiside bunu yiyemez dedi yani bu motor yeni nesiller arasında şimdilik en iyisi

Geçen bir tanıdığın ybrsine bindim, emin olun ybr bunun yanında hikaye. Ses ve rahatlık konusunda çok iyi, benim asıl merak ettiğim konu piston, motor, silindir ve ekzantirik parçaları japon mu ? Karbüratör japon fakat diğerleri nedir ? Bilen varsa cevaplarsa sevinirim

motorun benzin deposunun musluğunda sızıntı var. Serviste vidasını sıktılar sızıntı daha da arttı. Benimle aynı sorunu yaşayan var mı? fakrikasyon hata mı acaba?

garantiden degiştirecekler başka şansları yok montaj veya imalat hatasından başka bir şey olamaz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar