A2 ehliyet almanın bedeli merak edenler için

Eğitim belgesi vereceksin arkadaşım ama orjinalini hiç bir yere verme bir üst okula gitmeyeceksen tabiki...

kurs 210
trafik 62
maliye 80 küsürat
5 tl dosya parası
45 +45 sınav harçlari
toplam düz hesap=450 tl

ehliyet alış tarihi =08.2010

b ehliyetım vardı simdi a2 alıyorum :

kurs 150 tl
sınav 90 tl
trafık + maliye 140 tl
sabıka kaydı 5 tl
sağlık raporu ücretsiz

toplam 380 tl

kurs 125 tl
sınav parası 40
vergi çin 77 lira
kart parası içinde 62 lira

bundan başka bir şey ödemedim B ehliyetim vardı

İstanbul

Arkadaşlar benimde bir sorum olacak bu sağlam raporunu alırken kişinin miyop olması engel mi yada belli bir dereceye kadarmı veriyorlar

Arkadaşlar benimde bir sorum olacak bu sağlam raporunu alırken kişinin miyop olması engel mi yada belli bir dereceye kadarmı veriyorlar

özel hastaheneye veya kursa gitme arkadaşım git sağlık ocağına doktor zaten yüzüne bile bakmaz direk verir sana raporu ancak bu çok yanlış olur gözlerin bozuksa tedavi ol.Rapor almak kolay iş yani.

özel hastaheneye veya kursa gitme arkadaşım git sağlık ocağına doktor zaten yüzüne bile bakmaz direk verir sana raporu ancak bu çok yanlış olur gözlerin bozuksa tedavi ol.Rapor almak kolay iş yani.

Bilgilendirdiğin için çok teşekür ederim ameliyat kısmetse 18 yasında ben daha 17 yım yanı ehliyeti almak istiyorum hemen o yuzden sordum:rendeer:

kurs bedellerine zam geldi 150 iken 300 oldu yani toplam maliyet artık 500-600 arası bi tutara çıktı

ben baya araştırdım ankara merkezde bilmiyorum üç aşağı beş yukarı şöyle
kurs ücreti :300 TL
yazılı sınav ücreti :50 TL
direksiyon sınavı ücreti: 50 TL
ehliyetten alma ücreti : 150 TL
yani toplamda 550 TL civarı tutmakta.

bizim burada kurs ücreti 400 tl imiş arkadaşlar ve 600 650 tl civarı tutuyor malesef :s

Bazı değişiklikler var, maliyet çok artıyor.

Arkadaşlar merhaba. Ben de ehliyet alıyorum temmuz 2 de ilk sınav var. Geçenlerde istenilen belgeleri tamamlayıp sürücü kursuna bir uğradım. Bayağı bir dertliydiler. Bakanlık kursiyer kontenjanında sınırlamaya gitmiş. eskiden b ve a2 sınıfları farklı iken şimdi iki türü de aynı potada aynı kontenjanda eritme kararı almışlar. O yüzdendir ki artık a2 ya da diğer sınıflar farketmeksizin fiyat belirleniyor. Mesela bu dönemde bizim sürücü kursundan motor ehliyeti alan sadece 2 kişiyiz. Şimdi 300 lira olan kurs bedeli a2 için bundan sonra 500-600 lira arasında olacakmış. Sürücü kursu yetkililerinden bir kadın böyle anlattı durumu. Ve diğer masraflarla siz düşünün toplam maliyeti. Ben son döneme denk geldiğim için kendimi şanslı hissetmekle beraber, 20 yıldır motor kullanan birisi olarak ne kadar geç kaldığımı da anlatmadan geçmeyeceğim. Ama hayat budur, bazen hakkaten denk gelecek.

Arkadaşlar merhaba. Ben de ehliyet alıyorum temmuz 2 de ilk sınav var. Geçenlerde istenilen belgeleri tamamlayıp sürücü kursuna bir uğradım. Bayağı bir dertliydiler. Bakanlık kursiyer kontenjanında sınırlamaya gitmiş. eskiden b ve a2 sınıfları farklı iken şimdi iki türü de aynı potada aynı kontenjanda eritme kararı almışlar. O yüzdendir ki artık a2 ya da diğer sınıflar farketmeksizin fiyat belirleniyor. Mesela bu dönemde bizim sürücü kursundan motor ehliyeti alan sadece 2 kişiyiz. Şimdi 300 lira olan kurs bedeli a2 için bundan sonra 500-600 lira arasında olacakmış. Sürücü kursu yetkililerinden bir kadın böyle anlattı durumu. Ve diğer masraflarla siz düşünün toplam maliyeti. Ben son döneme denk geldiğim için kendimi şanslı hissetmekle beraber, 20 yıldır motor kullanan birisi olarak ne kadar geç kaldığımı da anlatmadan geçmeyeceğim. Ama hayat budur, bazen hakkaten denk gelecek.

ehliyeti alalı 2. ay oldu olacak LAkin Yeni bir Yönetmelik Gelecek Dediler . bunu biliyorum ama Fiyatların 500-600 olacağını sanmıyorum Benim ehliyet herşey dahil 270-280 gibi tuttu .

He size 500-600 fiyat veren yer varsada benim tavsiyem okadar parayı vermeyin kimse sokakta bulmuyor parayı sonuçta. ..

Biraz daha araştırma yapın gerekirse. İl İlçe Kurslara Bakın .

Benim bulunduğum Yer '' Tekirdağ ''
Ehliyeti Aldığım yer : Malkara

Tekirdağ Kurs ücretler Genel: 350 - 400

Malkara kurs ücretleri genel : 250- 300

Hesabı kolay :)

Bu paranın üzerine 84 tl de vergi dairesine yatıracaksınız. ben vergi dairesinde çalışıyorum.. her ehliyet için harç ücreti değişiyor. 84 tl A2 için..

Bu paranın üzerine 84 tl de vergi dairesine yatıracaksınız. ben vergi dairesinde çalışıyorum.. her ehliyet için harç ücreti değişiyor. 84 tl A2 için..

nasıl ya neden hiçbir sürücü kursu bunu hesaplamıyor. acaba kurs ücretine yada emniyete vericeğim ücrete mi dahil bu para. yoksa yeni mi çıktı hiçbir sürücü kursunun haberi yok. yoksa en olası ihtimal sürücü kurslarının haberi varda bizimi kazıklıyorlar ?:silent:

Hocam 550 lira Çok pahalı yaaa :silent::silent::silent:

Hocam 550 lira Çok pahalı yaaa :silent::silent::silent:

ya bana da öyle geldi ama baya araştırdım genelde bu civarlarda en ucuza 500 e falan geliyo ama kursuda pek gözüm tutmamıştı. eskiden bu kadar pahalı değilmiş ama bu dönem kontenjanlı sisteme geçilmiş yani b ehliyetiyle aşağı yukarı (emniyete verilcek ücret haricinde) aynı paraya geliyo kısacası. bu kontenjanlı sistemde mesela bi kursa bi dönemde en fazla 60 kişiye ders verebilirsiniz deniyormuş ee öyle oluncada ücretler artıyo malesef.:pale:

:( :( hocam sizin duruma üzüldüm yaa..

Benim gittiğim kurs Tanıdıktı . Allah razı olsun adam hem yardımcı oldu hem fiyat olarak güzel indirim yaptı . lakin bu yeni sistem . Anladığım kadarı ile . hem Ceplere hemde Bünye ye Zarar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar