hocam sizden ricam bu motoru performans olarak yzf r125 ile karşılaştırabilirmiyiz?
r125 128 kilo boş ağırlığı vardı sanırım 15 hp.arkadaşın dediğine göre 160 km/h yi görüyormuş(gerçi ben öyle bir bilgiye ulaşamadım hiç bir yerde).cbr 250 ye göre daha ekonomik olacak haliyle bu da önemli.zaten cbr da yok ortada yzf ye geçsem ne kaybederim diye sorayım en iyisi? 120 km/h seyir hızı çok mu r125 için?titreme sarsma yaparmı?deneme imkanımız olmadığı için insan karar veremiyor bi türlü.
Dostum cbr250 ile ilgili yorum yapamam ancak bir süre cbr125 (yzf125r ile hemen hemen aynı performansta) kullanmış ve defalarca uzun yol yapmış biri olarak söyleyebileceğim şey şunlardır:
125cc'lik bir motor ile zorlanmadan 120'e çıkarsın. Zorlanmadan dediğim aşağı yukarı 1.4motor hacimli bir otomobil ile aynı sürede bu sürate ulaşırsın ama bu sürati koruyamazsın.
Rampalarda 3. viteste motoru bağırta bağırta 90km hızda gidersin ve süratini korumak için sürakli dip gaz yapman gerekeceğinden tüketimin 250cc'lik bir motor ile hemen hemen aynı olur.
Uzun yolda rüzgarli havalarda yada kötü asfalt koşullarında son süratin değişken olur.
Otobüs, kamyon gibi büyük araçları sollarken çok zorlanırsın.
Sabredip cbr250r almanı öneririm yada beklemek istemiyorum dersen ikinci el bir cbr125 al, o kadar parayı 125'lik bir motora bağlama. Parana yazık.
Son düzenleme: