Bu bilgiler altın niteliğinde, tekrar teşekkür ederim.
Sayenizde yeni birşeyler daha öğrenmiş olduk.
Sinyalleri ledlerle değiştirmemin toplam watt hesabına bir katkısı olurmu?
Mesela siyaller 10w çekiyor, ben bunları led olanlarıyla değiştirirsem daha düşük watt'la çalışan sinyale sahip olmuş olurmuyum?
Bunu niye soruyorum, ileride arka çantaya led döşemeyi düşünüyorum.
Sinyallerden artan watt'larla bu işi yapabilirmiyim?
Tesisata binen toplam yük miktarı değişmeden yani.
Saçma bir soru olmamıştır umarım :queen:
niye saçma olsun, aynı işi yapan malzeme daha az elektrik harcasa fena mı olur?
10w (5w+5w) sinyal lambalarının toplam güç. bir de sinyal rölesi var. kablo dirençleri vs vs. sadece lambaları led yaparak 9-10w arası "ani" olarak tasarruf edersin. ani dedim çünkü sinyal sürekli açık gitmiyoruz değil mi
eğer lambalarını değiştirerek motorunda elektrik tasarrufu yapmak istiyorsan sinyaller, park, stop ve gösterge lambalarını da değişmeni tavsiye ederim.
mesela benim motorda gösterge lambaları 12w+12w, ön ve arka parklarla 15w, stop lambasıyla 21w, sinyallerle 0+10w kazancım var. yani sürekli kullanılan yaklaşık 48w/saat, toplamda yaklaşık 70w/saat kazancım var. şerit ledlerin 1 metresi 1w çekmiyor çünkü.
bu sayede kimse tavsiye etmese de 5 ay boyunca 55/60w h4 lamba kullandım. ayrıca 12w power led sis farlarım var. akü ve ya besleme ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadım.
çantaya led yapma işine gelince, mutlaka yap. görünürlüğü acayip arttırıyor. ben sinyalli, parlı ve frenli bir çanta yaptım. bu sitenin "kendin yap-do it yourself" bölümünde paylaşmıştım.
bu işler biraz sabır ister. çantada kullanacağın kablolar dayanıklı kalın kablo olsun. metresi 50 kuruşluk kalınlığı 0,5lik falan. ethernet kablosu asla ama asla kullanma. çok kırılıyor.