BMW k1200R ile k 1200 S arasında gidip geliyorum hangisini tercih etmeliyim

Katılım
3 Tem 2009
Mesajlar
6,398
@oocan

Demirkan arkadaşımız da bahsi geçen modelin sahibi olarak benzer bir sıkıntıyı dile getirince takılmadan edemedim. Acaba 1200 modellerinde olan bu sıkıntıyı giderip 1300 modellerini mi piyasaya sürdüler diye düşünüyordum ama daha önceden sorduğum ve senin de şimdi söylediğin gibi S modelinde olmayan bir durum R modelinde bukadar bariz olmaması gerekir diye de çürütüyorum kendimi...
 
Katılım
26 Kas 2005
Mesajlar
1,103
Bence ateşleme sistemindeki çatlaklardan değil de,

o motorların bloku çatlaktır. bmw gibi bir marka herşeye ragmen çalışacagı için titreşim bloktaki çatlaktan oluyordur. motorun bloguna bakın çatlak vardır BENCE. siz gormemişsinizdir.
 
Katılım
6 Ara 2010
Mesajlar
18
Sadece 5000-7000 araliginda yapiyor diger devirlerde normal,
Çatlak olsaydi daha yüksek devirlerdede yapardi diye dusunuyorum.
 
Katılım
6 Ara 2010
Mesajlar
18
Bu ara servise goturmek zor malum, birkac forumda test suruslerinde bu titresimden bahsedilmisti, bende onem vermedim.

Yinede insanin icine kurt dustu durup dururken :)
 
Katılım
17 May 2009
Mesajlar
4,162
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
İyi bir ustaya dinletin mutlaka motorunuzu , senkron veya ateşlemeden kaynaklanıyor olabilir. Çatlak bir buji piposu bile buna sebep olabilir ve tam sizinki gibi 5000-6000 devirlerde titreşime neden olup daha yüksek veya düşük devirlerde normal çalışır.
 
Katılım
6 Ara 2010
Mesajlar
18
Ok bu dediginizi en kisa surede yaparim, peki sadece belli bir aralikta titresim blok çatlaği anlamina gelirmi acaba?
 
Katılım
17 May 2009
Mesajlar
4,162
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Ok bu dediginizi en kisa surede yaparim, peki sadece belli bir aralikta titresim blok çatlaği anlamina gelirmi acaba?

Şaka yapıyor olmalısınız :cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan bloğu çatladıysa nasıl çalışsınki ????


Bloğu çatlatmaktan kastınız , bloğun şaseye bağlandığı kısımlardan çatlaması ise , evet buda bir ihtimal ama ciddi şekilde düşüp makinasına darbe almayan bir motorda bu tür bir çatlak oluşması çok küçük bir ihtimal.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
14 Eyl 2010
Mesajlar
776
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kesinlikle 1200R yahu s modelinde sürüş yaptınmı belin tutulur be :()
 
Katılım
5 Mar 2010
Mesajlar
2,035
ben k 1200 r kullandım, müthiş zevkli, dengeli ve güçlü mü güçlü bir motor. s modeli daha da atak olacaktır. çünkü tarzları farklı. ancak seçim olarak ne istediğinie karar vermeniz gerekir.
oturuş pzişsyonu, direksiyon tip, koltuk sertliği farklıdır.

zaten pek çok tip model hoşumuza gitse de sadece rahat ettiğimiz ve kullanırken tad aldığımız modeli tercihimiz bu sebeptendir...

ancak bana kalsa ben ikisini de değil, suzuki B-King alırdım...

abi b-king 50 milyar ya..r1 fln yanına yaklaşamaz..
 
Katılım
3 Tem 2009
Mesajlar
6,398
Bu ara servise goturmek zor malum, birkac forumda test suruslerinde bu titresimden bahsedilmisti, bende onem vermedim.

Yinede insanin icine kurt dustu durup dururken :)

Bende bir süredir bu modelleri(BMW nin birçok modelini aslında) araştırıyorum ve yabancı bir sitedeki incelemede K1200R için epey övgü arasında "...yanlız ~5.000 devirde bir titreşim hissediliyor. Eğer bu motoru sürüyorsanız buna alışmak zorundasınız" şeklinde bir yorum yapılmış. Yani birçok yerde bu sorundan bahsediliyor. (Kaynağı hatırlayınca vericem)

Benim düşüncem de motorda buna sebep olacak bazı parçaların orjinal hallerinin birz erken sorun çıkartması olabilir. Yani bozuluyor, kırılıyor veya arıza veriyor demiyorum ama bahsi geçen buji parçalarının(yada bu sıkıntıya sebep olabilecek diğer parçaların) yerine başka bir marka kullanılsa belki durum değişebilir. Tamamen tahmini bir yorum benimkisi, bahsettiğim durum otomotiv sektöründe özellikle yeni bir model üretildiğinde zaman zaman karşılaşılabilinen bir durum.
 
Katılım
17 May 2009
Mesajlar
4,162
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
K1200R Hakkındaki şehir efsanesine cevap

Bir süre önce bu forumda "Nemrut " kullanıcı isimli üye ile K1200R hakkında aşağıdaki polemiği yaşamıştık . Şimdi gelişen yeni durum bana bu konuyu yeniden açma hakkını doğurdu öncelikle daha önceki polemiği aşağıya çıkardım devamındaki mesajlarda olayın gerçek durumunu anlatmaya çalışacak ve K1200R hakkında şehir efsanesi haline gelen motor arızası hikayesine ışık tutacağım.

Saygılar

bmw motosikletler kötü degildir
fakat bu k1200 serilerinin 30.000 km civarında ya şanzımanı bozuluyor ya da motoru bozuluyor.
(sahibinden.com'daki ilanları 3-4 ay takip edersen bir çok kişinin motorunun değiştigini goreceksin)

motora az binen biriysen ve bu dünyaya bir kereden fazla gelemiyoruz diyorsan k1200 serisini tavsiye ederim.
motora çok binen biriyim uzun seyahatler yaparım diyorsan aldıgın zevk,tatmin,mutluluk zamanla (km arttıkça) burnundan gelir.

çok paranız varsa yazdıklarımı dikkate almanıza gerek yok. neticede ömür her konuda ince eleyip sık dokumaya vakit harcayacak kadar uzun değil.

karar sizin

Sevgili dostum,

30.000 km de bir K1200 kullanıcısı olarak bu söylediğinin tevatürden başka birşey olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. BMW kendini ispatlamış ve uzun ömürlü olmakla övünen bir markadır (örnek verdiğin sahibinden.com a girersen 1952 model olupta hala satışta müşteri bulabilen başka bir motosiklet markası göremezsin.

Amacına ve el kitapçığına uygun kullanılan her BMW en az 100.000 km ömre sahiptir. Maalesef ülkemizde sadece BMW için değil diğer japon markaları içinde bu tür şehir efsaneleri duyarız (30.000 km nedense hep sınır kabul edilir) çok fazla kulak asmamak lazım.

ben şehir efsanesinden felan bahsetmiyorum.
sahibinden.com'daki k1200s ve k1200r ilanlarını 3-4 ay takip edin lütfen. eger ilan sahipleri yanlış bilgi vererek insanları yanılıtıyorsa benim yapabilecegim bir şey yok.

k1200rs'in motoru,şanzımanı vs. k1200s ve k1200r ile aynı değil zannedersem (bilgim yok o yüzden zannediyorum).
çünkü sizin motorunuz olan k1200rs ile herhangi bir sıkıntı yaşayan duymadım.

ayrıca düzgün bakım yapıldıktan sonra elbette 30.000 km'de motor bitmez. (yoldaki motorlar için konuşuyorum. pistlerdeki (farsız,aynasız,sinyalsiz) motorlar için değil)

Sevgili Dostum,

Sizin hesabınıza göre sahibinden.com da satışa çıkan her BMW nin ya motoru yada şanzumanı arızalı olmalı. Bence bu mümkün değil.

Ama bir açıklama isterseniz yeni K1200 serisi 2006 yılında piyasaya sürülmüş olup şu anda kullanılanların ortalama kilometresi 30.000-40.000 km civarındadır. Buda satıştakilerin neden 30.000 km civarında olduğunu gösterir sanırım.

sevgili oocan,

ben hesap felan yapmıyorum. satışa çıkan herkesin motoru arızalı da demiyorum.

ayrıca üslübunuzda samimiyetsizlik goruyorum. bundan sonra benim de size karşı üslübum samimiyetsiz olacaktır.

eger 3-4 ay k1200r ve k1200s ilanlarını takip edersen kendi gözlerinizle görürsünüz gerçegi. ya da bir bmw servisine gidin oradakilere sorun. onların verdigi cevaplara da inanıp güvenmek size kalmış. kimse yogurdum ekşi demez.

ayrıca ben bmw motorlarının kötü olmadıgını da ilk mesajımda belirttim.

yani sizin yazdıklarımı anlamanız için ne yapmam lazım, nasıl yazmam lazım...

Sevgili Dostum,

İlanlardan bütün K serisi BMW lerin 30.000 de arıza yaptığını nasıl anladığınızı anlatırsanız belki anlarım.
Çevremde veya duyduğum arıza yapmış bir tek yeni model K1200 serisi yokki nasıl inanayım söylediklerinize bilemiyorumki.

Saygılar

ilk yazdıgım mesajda k serisi yazarak k1200s ve k1200r modellerinden bahsetmek istemiştim.
k1200rs, k1200lt vs diger k serilerini işin içine katmamıştım.

hata bende
k serisi diyerekten bütün k ile başlayan modelleri işin içine katmışım.

ben başlıkta belirtilen k1200s ve k1200r için yazdım sadece. bunda bir yanlışlık olmasın artık.

motoru değişmiş k1200s veya k1200r ilanlara düşünce buraya link atarım.
hala bu siteyi takip eder durumda olursanız attıgım linki gorursunuz.

Sanırım küçük bir çocukla tartışıyorum bu konuyu uzatmaya gerek yok ,bir motorun sağlamlığını internetteki satış sitelerinden takip eden tecrübeli bir motor sürücüsü olamaz.

ben kanıt olsun diye sahibinden.com'dan link verecem diyorum.

yoksa sagdan soldan ahmetten mehmetten duydum desem kendi dedigime ben de inanmam. (ki duymuşlugum da var ama elimde insanları inandırabilecek belgem yok)

linki de koyayım hazır bana küçük çocuk lafını sokmuşken,
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bmw-k-1200r-bol-aksesuarli-k1200r/detay
 
Katılım
17 May 2009
Mesajlar
4,162
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Yukarıdaki polemikte K1200R larda kronik fabrikasyon sorunu olduğuna örnek olarak verilen ve motoru değiştirilen K1200R ı test etme ve sahibi ile tanışma imkanı buldum.

Motorun asıl hikayesi şöyle,

Alper bey motorun ikinci sahibi hem motoruna karşı çok ilgili hemde çok bilinçli bir sürücü, motorun tüm bakımları düzenli olarak BMW servisinde yapılmış 2009 yılında motor 3 yaşında ve 35000 km de iken içerden gelen bir ses için servise müracaat edilmiş . Servis arızanın egzantrik zincir gergisinde olduğunu tespit ederek parçayı orijinal yedek parça ile değiştirmiş . Motorunu teslim alan Alper bey servisten çıktıktan 5 km sonra durduğu ışıklarda susan motoru bir daha çalıştıramamış. BMW servisi araç yollayarak müdehale etmiş , aküsü bittiği düşünülen motora takviye yapılarak müdehale edilmiş ama asıl problemin motorun kilitlenmesi olduğu çok geç farkedilmiş.
Servis incelemesi sonucunda sente atlayan motorun harab olduğunu , hatanın kendilerinden kaynaklandığını bildirerek tamirat teklifinde bulunmuş . Alper bey buna yanaşmayınca olay hukuki yollara yansıtmadan sandık motor ile değiştirmek şartı ile uzlaşmaya varmışlar. Yani motorda kronik bir problem sözkonusu değil , servisin yaptığı bir hata sonucu motor hasar görmüş (bu hepimizin her an başına gelebilecek bir durum. O gün o işi yapan usta iki tane civatayı sıkmayı unutmuş veya bir pimi yerine tam oturtamamış olabilir)
Ben servisin kestiği bedelsiz motor faturasının aslını gözlerim ile gördüm Alper bey ile oturup hikayesini birebir kendisinden dinledim. Sözkonusu K1200R ı hatrı sayılır bir süre binerek test etme imkanı buldum .

Sonuç olarak ;

Sadece sahibinden.com da görülen tek bir ilandaki ayrıntı ile bütün bir modeli karalamak doğru bir davranış değil. Bu işi bizler yerine yapan birçok motosiklet dergisi ve motosiklet otoritesi var. Mesela en son model ZX-10 un sübap yaylarındaki problem anında tespit edildi ve fabrika bu motorları geri çağırarak hatasını düzeltti.

Şehir efsaneleri yüzünden birçok güzel motora binmek fırsatını kaçırmaktasınız. Kendinizi sırf forumlarda çok adı geçiyor diye belli başlı birkaç modele mahkum etmeyin. Her motor güzeldir tadını çıkarın.

Son Söz:

K1200R ı denerken 4000-5000 devir bandında bolca dedikodusu üretilen titreşim problemini görmeye çalıştım ama makinada o devir bandında yüksek viteste gereksiz şekilde yüklenmediğiniz sürece herhangi bir titreşim yok , kesiciye 12000 d/d de giren bir makinanın olması gereken devir 6000 d/d nın üzeridir ve bu makina o devirlerde su gibi akıyor.

Benim kullandığım K1200RS ile karşılaştırmam gerekir ise geleneksel sıralı dik 4 silindirli K1200R bir parça daha titreşimli ancak benim motorumdaki makinanın yana yatık pozisyonda çalıştığını unutmamak lazım bu nedenle dikey titreşim üretmesi mümkün değil.

Saygılar
 
Katılım
24 Mar 2011
Mesajlar
2,334
BMW ayrı bir tür ....

Bence iki makinede güzel ama granajlı olarak s daha güzel görünüyor...Şaftlı makina kullanmak istiyorsanız tabiii.Şimdi k 1300 s yada r sadece hayabusaya yaklaşmak için yapıldığı bariz....:cat: zaten k 1200 s te 1100 xx in kopyası sanki , artıları mutlaka fazladır çünkü xx 2007 de durdu ama 2012 modeli geliyor ....:queen: Sağlıcakla kalın...:cat:
 
Katılım
5 May 2006
Mesajlar
1,946
bu sorunun cevabı sizde saklı ikisini de test edin kullanın ona göre alın. ilk çıkan seride motor değil kaset tip şanzımanda sorun vardı kronik birde start butonunda sıkıntı vardı ikinci el aldıktan sonra mutlaka servise baktırınız eğer yapılmadıysa ücretsiz olarak gerekli parçalar servis tarafından değiştirilcektir.
 

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Katılım
27 Ocak 2008
Mesajlar
11,727
Şimdi k 1300 s yada r sadece hayabusaya yaklaşmak için yapıldığı bariz....:cat:

Hocam o kisma pek katilmiyorum.
BMW kullanicisi degilim ve yakin zamanda da kullanicisi olmayi düsünmûyorum ama bu Almanlarin enteresan bir satis stratejisi var.
Eger bir segmenti hedef alirlarsa, o segmentte en iyi olmak için çalisiyorlar.
Hatta en iyi olmaktan ziyade en çok satan olmakta diyebiliriz.
Bunlari neye dayanarak yaziyorum?
Sundan dolayi.
Dakar'da KTM denilen markanin ezici ûstünlügü vardi.
Hala da öyleler.
Ama BMW GS serisini KTM'nin bütün havasina ragmen bu segmentte en çok tercih edilen model yapmayi basardi.
Hypersportta Italyan ve Japon üstünlügü vardi.
önceki sene S1000RR modelini çikarttilar ve daha simdiden rakipleri ürküttüler.
Bosuna da ûrkütmediler, çünkü o segmentteki en gûçlü motoru ûrettier.
Ileride meyvelerini toplayacaklar.
Yani demem o ki,
eger BMW Hayabusa'ya rakip bir motosiklet yapmak isteseydi saniyorum daha iyisini yapardi.
Bu tercih meselesi.
Tabi bu anlattiklarimi biraz daha detaylandirmak lazim ama simdilik özet geçiyorum.:)
 
Katılım
5 Nis 2007
Mesajlar
1,440
Yukarıdaki polemikte K1200R larda kronik fabrikasyon sorunu olduğuna örnek olarak verilen ve motoru değiştirilen K1200R ı test etme ve sahibi ile tanışma imkanı buldum.

Motorun asıl hikayesi şöyle,

Alper bey motorun ikinci sahibi hem motoruna karşı çok ilgili hemde çok bilinçli bir sürücü, motorun tüm bakımları düzenli olarak BMW servisinde yapılmış 2009 yılında motor 3 yaşında ve 35000 km de iken içerden gelen bir ses için servise müracaat edilmiş . Servis arızanın egzantrik zincir gergisinde olduğunu tespit ederek parçayı orijinal yedek parça ile değiştirmiş . Motorunu teslim alan Alper bey servisten çıktıktan 5 km sonra durduğu ışıklarda susan motoru bir daha çalıştıramamış. BMW servisi araç yollayarak müdehale etmiş , aküsü bittiği düşünülen motora takviye yapılarak müdehale edilmiş ama asıl problemin motorun kilitlenmesi olduğu çok geç farkedilmiş.
Servis incelemesi sonucunda sente atlayan motorun harab olduğunu , hatanın kendilerinden kaynaklandığını bildirerek tamirat teklifinde bulunmuş . Alper bey buna yanaşmayınca olay hukuki yollara yansıtmadan sandık motor ile değiştirmek şartı ile uzlaşmaya varmışlar. Yani motorda kronik bir problem sözkonusu değil , servisin yaptığı bir hata sonucu motor hasar görmüş (bu hepimizin her an başına gelebilecek bir durum. O gün o işi yapan usta iki tane civatayı sıkmayı unutmuş veya bir pimi yerine tam oturtamamış olabilir)
Ben servisin kestiği bedelsiz motor faturasının aslını gözlerim ile gördüm Alper bey ile oturup hikayesini birebir kendisinden dinledim. Sözkonusu K1200R ı hatrı sayılır bir süre binerek test etme imkanı buldum .

Sonuç olarak ;

Sadece sahibinden.com da görülen tek bir ilandaki ayrıntı ile bütün bir modeli karalamak doğru bir davranış değil. Bu işi bizler yerine yapan birçok motosiklet dergisi ve motosiklet otoritesi var. Mesela en son model ZX-10 un sübap yaylarındaki problem anında tespit edildi ve fabrika bu motorları geri çağırarak hatasını düzeltti.

Şehir efsaneleri yüzünden birçok güzel motora binmek fırsatını kaçırmaktasınız. Kendinizi sırf forumlarda çok adı geçiyor diye belli başlı birkaç modele mahkum etmeyin. Her motor güzeldir tadını çıkarın.

Son Söz:

K1200R ı denerken 4000-5000 devir bandında bolca dedikodusu üretilen titreşim problemini görmeye çalıştım ama makinada o devir bandında yüksek viteste gereksiz şekilde yüklenmediğiniz sürece herhangi bir titreşim yok , kesiciye 12000 d/d de giren bir makinanın olması gereken devir 6000 d/d nın üzeridir ve bu makina o devirlerde su gibi akıyor.

Benim kullandığım K1200RS ile karşılaştırmam gerekir ise geleneksel sıralı dik 4 silindirli K1200R bir parça daha titreşimli ancak benim motorumdaki makinanın yana yatık pozisyonda çalıştığını unutmamak lazım bu nedenle dikey titreşim üretmesi mümkün değil.

Saygılar

konudaki tartışmaların hepsini okudum hemen hemen. birara ciddi ciddi k1200s alma niyetindeydim fakat benim baktığım ilanlardaki motorların %70 nin motoru arıza yapmıştı ve orjinali ile değiştirilmişti. sahipleri 2005 ve 2006 da üretilen k1200 serisi motorların problemli olduğunu söylediler bana, tabii bu bütün 2--5-2006 k1200 lerin arızalanacağı anlamına gelmiyor ama gözümü korkutmaya yetti açıkçası bu yüzden vazgeçtim. halen çok beğendiğim bir model ve birgün sahip olmayı çok isterim. Geçen ay k1200s alan bir arkadaşla konuştuğumda aldığı motosikletin motor arızası nedeniyle eski sahibi tarafından değiştirildiğini ve yeni motorun böyle bir sorunu olmadığını söyledi. Umarım k1300 serisinde bu sorun yoktur çünkü çok güzel makineler...
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst