Allah bana sabır, iş verenlere akıl versin !!!
Arkadaşlar adamı aradım o sıcakta mecidiyeköy'e gittim.. Adama diyorum iş ilanı için aradım merhaba falan.. Zaten ilk önce telefonu açarken aloğğğ diye bağırmasından nasıl biriyle karşılaşacağım belliydi ! Herneyse adama mesaj atmıştım oda bana Gayrettepe'de Marmaris büfe şubesinde çalışabilir misin demişti... Sonra bugün aradım diyor sen kimsin, en sonunda hıyara kendimi tanıttım ve bana diyor Mecidiyeköy çevresini biliyor musun? Ben dedim Gayrettepe'de çalışacağımı söylemiştiniz, o çevreyi biliyorum. Salak başladı Gayrettepe, Mecidiyeköy ayrı yerler dedi. Ee biliyorum da konu bu değil, sizinle konuşmuştuk Gayrettepe diye.. Ondan sonra haaa ! dedi kendine geldi gerizekalı. Suratına kapattım telefonu konuşmasını görseniz, defalarca ''siz'' kelimesini kullanmama rağmen o bana ''sen'' diye hitap ediyor. Arada mesafe olması lazım diye düşünüyorum. :cat: Aslında konu bu değil.
Başıma 2. kez geldi bu olay. İlanda Beşiktaş yazıyorsa mesela ve paket servis elemanı yazıyorsa. Oraya bi gidiyorsunuz adam size diyor Fatih'te mutfak elemanı olarak çalışacaksın. Daha geçen böyle saçma bir şey yaşadım ya.

r:
Kardeşim benim kafana takma,maalesef bu işlerde(Bilhassa yemek sektöründe) bu tip adamlarla daha çokk...kkk karşılaşacaksın.Gül geç,mazinde komik bir anı olarak kalsın:mrgreen:Bir arkadaş çok güzel demiş,ünvan sahibi olmak istiyorsan güzel bir bölümü oku(Çıktığında rahatça iş bulacağın garanti)...Yoksa hayatın boyunca herkese "efendim" demek zorunda kalırsın(ki bağzısı af edersin kız arkadaşıyla oynaşa oynaşa yemek yer,utana sıkıla yanına gidip bir isteğiniz var mı efendim" diye sorarsın

...Maalesef memlekette parası olup süzülmemiş şahıs çok...Dediğim gibi takma kafana...İlk işimi okulumu okurken sana nasıl bulduğumu kısaca anlatayım

Gzetedeki ilan sahibini çekingen bir tonda aradım:
- Afedersiniz beyefendi,gazetedeki ilan için aramıştım.Garson arıyormuşsunuz...
- Heeee!
- Şartlarınız neydi acaba?Rica etsem bilgi verir misiniz?
- Heeee!Gazatada na yazıyörsa o ışşşta...
- efendim gazetede garson aranıyor yazıyor,biraz açar mısınız...
- Nayı açayam kardaşim,ne ayaksan san...
ve daha fazla dayanamayarak herifin yüzüne telefonu kapattım:mrgreen:
pes etmek yok tabi,çalışmayı kafama koymuşum bir kere,yazdan para biriktirip okul masraflarımı çıkaracağım ya
ve gazetedeki fiyakalı ilanı gördüm...Mado eleman arıyormuş
- İyi günler efendim ben gazetedeki ilan için aramıştım
-Buyurun isminiz nedir?
- Falan filan işte :mrgreen:
- Tabi falan filan bey yaşınız kaçtı?
- 18 :cherry:
- Tamam,yarın müsaitseniz gelin görüşelim.
- tabi ki müsaidim.
-Yerimizi biliyor musunuz?
- Evet...
vs. vs.
Sonrası mado da işe başladım
Ortam gayet nezih,çalışanlar birbirlerine "bey,hanım" diye hitap ediyor.Patron başında yok:mrgreen:
Diyeceğim o ki kardeşim,büyük zincir halinde kurumsallaşmış yerlere öncelikle başvur.Pat diye lüks bir yere gir(tabi kılık kıyafete görünüşe özen göster) kibar bir şekilde " Ben iş arıyorum,özelliklerim bu,elemana ihtiyacınız var mı" bir nefeste sor.Utanma sıkılma,ben çok yaptım:cherry: Eğer sen onlara sempatik gelmişsen elemana ihtiyaçları yoksa bile seni başka yerlere yönlendirirler.Ciddiyim bak benim çok başıma geldi
Her şeyden önce patronun işin başında olmadığı bir yer bul.İşe girince dediğimi çok iyi anlarsın:mrgreen:
Hadi kardeşim rast gelsin.Şöyle gönlünce bir yere girdiğinin haberini ver artık