TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

yeni alan apachi ci arkadaşlar hepinize hayırlı olsun motorlarınız kazasız sürüşler inşallah
bildiğim kadarı ile lastikleri bir çok kullanıcı arkadaş deyiştiriyor bende yaz mevsimindeyiz die deyiştirmeyi düşünmedim yalnız bu hafta sonu cumartesi günü istanbula az bir şey yağmur çiseledi hızım 20 km ve ufak bir dönüşte her iki tekerde kaymaya başladı anlıycanız yerler ıslak ise lütfen çok çok dikkat edin ufak bir dönüşte bile kaymaya çok elverişili bir lastiğimiz var kış mevsimi olsa en kısa zamanda tubles lastik ile deyiştiridim yoksa bu lastikler ile kışın motor kullanılmaz ıslak zeminde lütfen dikkat canımızı sokakta bulmadık zaten biz motorsiklet kullananları trafikte sayan hesaba alan yok iken herkese iyi sürüşler iyi haftalar

lastikler iyi gibi geldi bana ıslak zeminde fazla deneme şansım olmadı ama, sert frende yapmadım önü 30-40km hızda giderken önümdeki durunca sıktım lastik asfalta yapıştı kayma olmadı
zamanla belli olur
michelin olsa daha iyi olur tabi :cherry:

lastikler iyi gibi geldi bana ıslak zeminde fazla deneme şansım olmadı ama, sert frende yapmadım önü 30-40km hızda giderken önümdeki durunca sıktım lastik asfalta yapıştı kayma olmadı
zamanla belli olur
michelin olsa daha iyi olur tabi :cherry:

michelin tabiki başka ama ıslak zeminde çok dikkat etmekta yarar var

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:08 ----------

Siz bu yolu hangi viteste ve devirde gittiniz ? Hız biraz düşük geldi bana. Rodajda sadece hız değil devir de önemli. Devrin ne çok yüksek ne de çok düşük olmaması gerekiyor.

selam arkadaşım
hangi devirde gitmek lazım
ben 6000 deviri geçmiyorum

Bugün kesintisiz 60 km kadar yol gittim sabit 45-50 km hız ile. Motordan inince elimde uyuşma hissettim .Tabi bunun en büyük sebebi dediğim gibi sabit düşük hızda gitmem ve daha rodaj da olması. Yani vibrasyon yok değil az var.Ama kafan karışmasın rodajı aşıp bakımını yaptıranlar büyük ölçüde titreşimin yok oluğunu söylüyor. Ki bence bu motor için o kadarcık titreşim hiç sorun bile değil.

Alıntı:

teşekkürler yardımcı oldugun için...elının uyuşması bana kalırsa elciği fazla sıkmandan kaynaklanabilir elciği fazla sıkmadan dene:):) elinin daha rahat olduğunu göreceksin.

arkadaşlar başka yorum yokmu bu konuda yardımmmmmm:(:(

Fazla sıkmaktan değil titreşimden meydana gelen bir uyuşmaydı. Ama dediğim gibi sabit hızdan kaynaklı.Antalya merkeze geliyorsan detaylı yardımcı olmaya çalışırım.

Siz bu yolu hangi viteste ve devirde gittiniz ? Hız biraz düşük geldi bana. Rodajda sadece hız değil devir de önemli. Devrin ne çok yüksek ne de çok düşük olmaması gerekiyor.

Dediğin gibi devirde önemli. Özellikle yüksek devirden kaçınmak lazım. Ben 5000-5500 devirde vites atıyorum . İlk 500 km için 5000 devir uygun diye biliyorum.

Bu arada lastik konusu önemli . Şuan için kayma yaşamadım ama ıslak yolda kayma yapar değiştirmek en güzeli kışa doğru. Michelin yada metzeller en iyi lastik markalarıdır. Ben metzeller düşünüyorum .

Son düzenleme:
selam arkadaşım
hangi devirde gitmek lazım
ben 6000 deviri geçmiyorum

sadece devir değil tork da önemlidir rödajda, %50 gaz açıklığını pek geçmeyin, vites seçimini ona göre yapın. 5-6bin deviri geçmemek mantıklıdır, 500 km'yi tamamladıktan sonra Bora abi'nin yaptığı gibi ara ara gaz açıp kısa süreli zorlamak da gerekli.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla ne yalan söyleyim EKREM kardeş,senin mat füme rengide çok şık duruyor.:cat:güle güle kullan,kazasız,belasız.

sagolasın bora abi cümlemiz inş.

78 km oldu plaka olmadıgından fazla kullanamıyorum polıslerın cogu tanıdık ama aksılık yabancı denk gelır bosuna ceza yerım.

suana kadarkı ızlenımım motor gayet güzel benim ilk vitesli motorum oldugundan vibrasyon konusunda yorum yapamayacagım benı rahatsız eden herhangi bir durum yok
suan tek düşündüğüm konu haziran sonu gibi izmire gideceğim acaba bu orjinal lastikler beni yolda bırakır mı değiştirmekmi lazım:)?

Son düzenleme:
sadece devir değil tork da önemlidir rödajda, %50 gaz açıklığını pek geçmeyin, vites seçimini ona göre yapın. 5-6bin deviri geçmemek mantıklıdır, 500 km'yi tamamladıktan sonra Bora abi'nin yaptığı gibi ara ara gaz açıp kısa süreli zorlamak da gerekli.

teşekkürler yorum için
benim ilk vitesli motorum daha öncesi eskinin mobilet ve ondan sonra scoter vardı yani vitesli konusunda acemiyim burayı günlük takip edip bilgi alıyorum özellikle BORA ABİYE çok teşekkür ediyorum her konuda elinden geldiğince yardımcı oluyor.
Bilgi paylaşımı yapan tüm forumdaki arkadaşlara çok teşekkürler

teşekkürler yorum için
benim ilk vitesli motorum daha öncesi eskinin mobilet ve ondan sonra scoter vardı yani vitesli konusunda acemiyim burayı günlük takip edip bilgi alıyorum özellikle BORA ABİYE çok teşekkür ediyorum her konuda elinden geldiğince yardımcı oluyor.
Bilgi paylaşımı yapan tüm forumdaki arkadaşlara çok teşekkürler

acemiysen bir tavsiye daha veriyim, ayak frenine çok alıştırma kendini, ön-arka dengeli kullanmaya alıştır. ilk etapta ayak freni kolay geldiği için çok kullanılır, sağ elde hem gaz hem frene hükmetmek yerine kolay olan ayak frenini kullanmayı tercih eder beyin. yalnız sonralarda çok problem yaşarsın alışırsan sürekli ayak freni kullanmaya, özellikle kaygan zeminlerde (su-toprak-çakıl vs). ABS de olmadığı için lastik kızaklar, denge hangi tarafa meylederse arka o tarafa atar ve panik de yaptıysan genelde zeminde bulursun kendini.

arkadaşlar aklıma bir şey geldi
ben dahil motorumu almadana önce yamaha,cbf ve apache arasında kalmıştım birde ilk vitesli olucağı için kafam resmen çorba gibi karmakarışıktı
şimdi sormak istiyorum cevaplayan olursa tabiki apache alıpta keşke almasaydım dien pişman olan varmı acaba:silent::silent::silent:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:53 ----------

acemiysen bir tavsiye daha veriyim, ayak frenine çok alıştırma kendini, ön-arka dengeli kullanmaya alıştır. ilk etapta ayak freni kolay geldiği için çok kullanılır, sağ elde hem gaz hem frene hükmetmek yerine kolay olan ayak frenini kullanmayı tercih eder beyin. yalnız sonralarda çok problem yaşarsın alışırsan sürekli ayak freni kullanmaya, özellikle kaygan zeminlerde (su-toprak-çakıl vs). ABS de olmadığı için lastik kızaklar, denge hangi tarafa meylederse arka o tarafa atar ve panik de yaptıysan genelde zeminde bulursun kendini.

saolasın bilgin için
valla zaten rodaj zamanı 50 ile gittiğimizden birde vitesli acemisi olunca işe gittiğim yol ise trafiğin en yoğun olduğu ve kalabalık bir trafikte gittiğim için çoğu zaman korkununda verdiği etki ile 2. viteste 30 km bir hız ile gittm ve aynı anda her iki frenide sıktım kendimi o şekil alıştırdım

arkadaşlar aklıma bir şey geldi
ben dahil motorumu almadana önce yamaha,cbf ve apache arasında kalmıştım birde ilk vitesli olucağı için kafam resmen çorba gibi karmakarışıktı
şimdi sormak istiyorum cevaplayan olursa tabiki apache alıpta keşke almasaydım dien pişman olan varmı acaba:silent::silent::silent:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:53 ----------

saolasın bilgin için
valla zaten rodaj zamanı 50 ile gittiğimizden birde vitesli acemisi olunca işe gittiğim yol ise trafiğin en yoğun olduğu ve kalabalık bir trafikte gittiğim için çoğu zaman korkununda verdiği etki ile 2. viteste 30 km bir hız ile gittm ve aynı anda her iki frenide sıktım kendimi o şekil alıştırdım

motoru ilk aldığım gün yani ilk bindiğimde tuhaf gelmişti vibrasyon var öne eğik oturuş almasaydım mı acaba diye kafam karışmıştı, bende memnuniyetsizlik ve zor beğenme olduğu için tereddüt yaşamıştım.
ama sürdükçe zevk alıyo insan hoşuna gidiyo herkesinde bakması beğenmesi, iyiki almışım diyor insan.

motoru ilk aldığım gün yani ilk bindiğimde tuhaf gelmişti vibrasyon var öne eğik oturuş almasaydım mı acaba diye kafam karışmıştı, bende memnuniyetsizlik ve zor beğenme olduğu için tereddüt yaşamıştım.
ama sürdükçe zevk alıyo insan hoşuna gidiyo herkesinde bakması beğenmesi, iyiki almışım diyor insan.

evet motora bakıp olumlu güzel yorum yapmaları insanın tabiki hoşuna gidio
geçen pazar istanbulda bir alışveriş merkezinin motorsiklet için olan parkına bıraktım motoru 3 genç arkadaşın yanımdan geçerken apache güzel motor yapmış demesi şahsen hoşuma gidio bir motorda görüntüsüyle azda olsa söz ettirmeli:flower::flower::flower:

evet motora bakıp olumlu güzel yorum yapmaları insanın tabiki hoşuna gidio
geçen pazar istanbulda bir alışveriş merkezinin motorsiklet için olan parkına bıraktım motoru 3 genç arkadaşın yanımdan geçerken apache güzel motor yapmış demesi şahsen hoşuma gidio bir motorda görüntüsüyle azda olsa söz ettirmeli:flower::flower::flower:

herkesin gözü üstünde walla aman nazar değmesin ::gleam::::gleam::::gleam::
km kaç oldu senin

herkesin gözü üstünde walla aman nazar değmesin ::gleam::::gleam::::gleam::
km kaç oldu senin

iş için istanbul dışında idim yeni binmeye başladım şu an 397 oldu bu hafta 500 olur çarşamba gibi kısmtse ilk bakıma gidicem
senin kaç oldu
bu arada nazar boncuğu alalım nazar kötü göz deymesin:cherry:

iş için istanbul dışında idim yeni binmeye başladım şu an 397 oldu bu hafta 500 olur çarşamba gibi kısmtse ilk bakıma gidicem
senin kaç oldu
bu arada nazar boncuğu alalım nazar kötü göz deymesin:cherry:

bende 530 km deyim bu hafta gidicem
motor istiyo ver gazı diyo :mrgreen: 6000 devire 70km ye çıkıyorum yavaş yavaş.
babam nazar boncuğu satan yer gördü alayım bitane takarsın motoruna dedi, abes kaçar dedim büyük olmaz dedim 1tl büyüklüğünde almaya karar verdim.
farın altına sırıtmicak şekilde takıcam

babam nazar boncuğu satan yer gördü alayım bitane takarsın motoruna dedi, abes kaçar dedim büyük olmaz dedim 1tl büyüklüğünde almaya karar verdim.

valla ben doğrumu yaptım bilmiyorum ama 6000 devirde 70 bastım bir kaç kere
açılsın istedim neyse 500 az kaldı sonuçta kaba görünmiycek şekilde nazar boncuğu talılır sorun deil oda yalnız en ufak bir şeyi koymak için yer yok arkaya çanta takmak istemiyorum oda görüntüyü bozar die ara sıra çant alazım oluo onada arkaya heybe çanta almayı düşünüyorum en azından onu sök tak derdi olmaz

Dostum 500 km yi geçmişsin daha fazla geçirmeden servise götür bence kıllık yaparlar garanti dışı filan bırakırlar ne olur ne olmaz .

Nazar boncuğunu ben anahtarlık şeklinde düşünüyorum .

Bu arada çanta şart hakikaten bir su şişesini koymaya yer yok . Takmamakta baya ısrar ediyorum ama daha ne kadar dayanırım bilinmez :cherry:

Bugun 2011 gördüm bir tane scooterci olmama rağmen durup 5dk inceledim. Harika yapmışlar.

valla ben doğrumu yaptım bilmiyorum ama 6000 devirde 70 bastım bir kaç kere
açılsın istedim neyse 500 az kaldı sonuçta kaba görünmiycek şekilde nazar boncuğu talılır sorun deil oda yalnız en ufak bir şeyi koymak için yer yok arkaya çanta takmak istemiyorum oda görüntüyü bozar die ara sıra çant alazım oluo onada arkaya heybe çanta almayı düşünüyorum en azından onu sök tak derdi olmaz

ben 50 bir iki kere falan geçtim, 500km den sonra 70 e yaklaştım 6000 deviride geçmiyorum, bu iş sabırmış öğrendim, dikkat et bişey olmaz ama 50 yi geçme
koltuk altı bagaj olsaydı keşke, bagaj ihtiyaç ama uzun yol dışında kullanmam görüntüyü bozar beni bozar:bounce:
taksak bile arka aparat değişecek gibi, Bora abi nasıl yaptı sormak lazım
şöyle bişey yapayım kendim dedim olmadı sinyallerin üstüne geliyor

Uploaded with ImageShack.us

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:41 ----------

Dostum 500 km yi geçmişsin daha fazla geçirmeden servise götür bence kıllık yaparlar garanti dışı filan bırakırlar ne olur ne olmaz .

Nazar boncuğunu ben anahtarlık şeklinde düşünüyorum .

Bu arada çanta şart hakikaten bir su şişesini koymaya yer yok . Takmamakta baya ısrar ediyorum ama daha ne kadar dayanırım bilinmez :cherry:

kıllık yapmazlar herhalde kitapçıktada 500-750 yazıyo
bende anahtarlık olarak aldım ama boncuğu söküp bağlıicam, anahtarlık olarak takarsam gidona vurur syir halindeyken, sürtünerek çizer

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:34 ----------

Bugun 2011 gördüm bir tane scooterci olmama rağmen durup 5dk inceledim. Harika yapmışlar.

evet gören bakıyo inceliyo, markası ne bunun diyolar, bugün sabah ışıkta dayının birisi altında honda scooter 'bunu markası ne' dedi TVS amca dedim, bilmiyo demekki tekrar yineledi 'hondamı yamahamı markası ne' dedi TVS amca TVS dedim :mrgreen:
harika yapmışlar göz alıcı

evet gören bakıyo inceliyo, markası ne bunun diyolar, bugün sabah ışıkta dayının birisi altında honda scooter 'bunu markası ne' dedi TVS amca dedim, bilmiyo demekki tekrar yineledi 'hondamı yamahamı markası ne' dedi TVS amca TVS dedim :mrgreen:
harika yapmışlar göz alıcı[/QUOTE]

AMCA YA honda 2012 model deseydin yeni sezon yarış motoru::dalga::::dalga::

AMCA YA honda 2012 model deseydin yeni sezon yarış motoru::dalga::::dalga::[/QUOTE]

:queen::queen:

ben 50 bir iki kere falan geçtim, 500km den sonra 70 e yaklaştım 6000 deviride geçmiyorum, bu iş sabırmış öğrendim, dikkat et bişey olmaz ama 50 yi geçme
koltuk altı bagaj olsaydı keşke, bagaj ihtiyaç ama uzun yol dışında kullanmam görüntüyü bozar beni bozar:bounce:
taksak bile arka aparat değişecek gibi, Bora abi nasıl yaptı sormak lazım
şöyle bişey yapayım kendim dedim olmadı sinyallerin üstüne geliyor

Uploaded with ImageShack.us

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:41 ----------

kıllık yapmazlar herhalde kitapçıktada 500-750 yazıyo
bende anahtarlık olarak aldım ama boncuğu söküp bağlıicam, anahtarlık olarak takarsam gidona vurur syir halindeyken, sürtünerek çizer

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:34 ----------

bende bu şekil bir heybe çanta düşünüyorum herzaman takılı olmıycak işime yarıycağı lazım olucağı zaman kullanıcam fiyatıda 80 lira bizim burda alıyım diyorum sen aldınmı nasıl oldu aldın ise motorda kullanışlımı ben birebir görmedim çantayı nette gördüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar