6300 telefonum suya düştü. (denize)

Arkadaşlar denizde balık tutarken bir anlık dengesizlikle denize düştüm, telefonumda cebimdeydi. Neyse hemen çıktım batarya ve simi çıkardım bez kuraladım sonra 2 3 saat sonra eve gittim evdede saç kurutma makinesi ile kuruttum .

Şimdi ne yapayım arkadaşlar böyle bekliyeyim yoksa yapılacak brşey vamrı daha.

Vede çalışırmı ?

çalışmıyorsa birşey söyleyemem fakat hemen saf alkolle(telefon tamircileri yapıyor) temizlenip sudan tamamen kurtulmanız gerekiyor. oksitlenme olursa hiç şansı yok.

bataryayı taktıgımda yanındaki ışıklar yanıyor telefonun ama hala açılmadı. 1 gün güneşte bekletsem açılırmı acaba

En büyük hatayı yapmışsın, saç kurutma makinesiyle asla kurutmayacaktın.

Suya düşer düşmez pilini çıkarıp içme suyu ile yıkaman daha sonra silip kurumaya bırakman lazımdı. Varsa bir kompresör ile soğuk hava ile kurutabilirdin ama saç kurutma makinesi lehimleri eriterek telefonu açılmaz hale getiriyor. Geçmiş olsun.

En büyük hatayı yapmışsın, saç kurutma makinesiyle asla kurutmayacaktın.

Suya düşer düşmez pilini çıkarıp içme suyu ile yıkaman daha sonra silip kurumaya bırakman lazımdı. Varsa bir kompresör ile soğuk hava ile kurutabilirdin ama saç kurutma makinesi lehimleri eriterek telefonu açılmaz hale getiriyor. Geçmiş olsun.

kurutmayı ne kadar uyguladığı önemli ama. Lehimleri eritecek kadar sıcak uyguladıysa yapacak birşey yok. kurutacam diye klavyenin tuşunu erittiğimi bilirim:D

arkadaşım direk al telefon tamircisine götür tuzlu bordta oksitlenmeye yol açıcaktır kesinlikle bataryayı takıp açmayı deneme evde açabilecek tornavidan varsa açıp içindeki bordu diş fırçası yardımıyla tinerle temizleyip 2-3 dakika kuruttuktan sonra açabilirsin :)

nasıl bir katkı sağlarki ?

Pirinçin nem alma özelliği vardır, bazen tuzlukların içinde de görmüşsündür nemlenip birbirine yapışmasın diye, telefonunu pirinçlerin içine atarak içindeki nemin alınmasını sağlayabilirsin...

Uploaded with ImageShack.us
"Cep telefonlarımızın başına her gün farklı komik durumlar gelebiliyor. Bunlardan en kötüsü de suya, tuvalete ya da yemeğinizin içine düşmesi olsa gerek.

Islanan telefonunuzu, saç kurutma makinesiyle kurutmayı denemek en olası yol. Fakat, Washington Post yazarlarından Ernesto Londoño'nun aklına işe yarar başka bir yol daha gelmiş.

Londoño, tuvalete düşen BlackBerry cihazını çıkarıp yaklaşık yarım saat saç kurutma makinası ile kuruttuktan sonra, cihazı içi pirinç dolu kavanoza koyarak sabaha kadar burada tutmuş. Sabaha kadar bu şekilde tutulan telefon, sabah olduğunda yeniden çalışmaya başlamış.

Bisküvileri bayatlamaması için yanına kesme şeker tanesi koyarak, kapalı kaplarda saklamak gibi; tuzlukların içine, tuzun nemini alması için birkaç pirinç tanesi yerleştirmek de mutfakla ilgili püf noktalarındandır."
ALINTIDIR...

Son düzenleme:
Pirinçin nem alma özelliği vardır, bazen tuzlukların içinde de görmüşsündür nemlenip birbirine yapışmasın diye, telefonunu pirinçlerin içine atarak içindeki nemin alınmasını sağlayabilirsin...

Uploaded with ImageShack.us
"Cep telefonlarımızın başına her gün farklı komik durumlar gelebiliyor. Bunlardan en kötüsü de suya, tuvalete ya da yemeğinizin içine düşmesi olsa gerek.

Islanan telefonunuzu, saç kurutma makinesiyle kurutmayı denemek en olası yol. Fakat, Washington Post yazarlarından Ernesto Londoño'nun aklına işe yarar başka bir yol daha gelmiş.

Londoño, tuvalete düşen BlackBerry cihazını çıkarıp yaklaşık yarım saat saç kurutma makinası ile kuruttuktan sonra, cihazı içi pirinç dolu kavanoza koyarak sabaha kadar burada tutmuş. Sabaha kadar bu şekilde tutulan telefon, sabah olduğunda yeniden çalışmaya başlamış.

Bisküvileri bayatlamaması için yanına kesme şeker tanesi koyarak, kapalı kaplarda saklamak gibi; tuzlukların içine, tuzun nemini alması için birkaç pirinç tanesi yerleştirmek de mutfakla ilgili püf noktalarındandır."
ALINTIDIR...

Resimdeki gibi kavanoza pirinç koydum, Telefonu üstüne koydum, Daha içine gömiymmi

Motosikleti
BWS 100
hocam saç kurutma makinasınıda soğuk havada çalıştıralbiliyorsun öyle yapsan daha iyi olurdu;
dedikleri gibi batarya ve kapaklar çıkık halde açık havada beklet uzun süre faydası olaaktır..

Bu da başka bir yazıdan alıntı;

Şimdi telefon için geniş bir kap, kavanoz veya poşet alıp pirinçle doldurun ve telefonu içine koyup ağzını kapatın. Önemli olan seçtiğiniz kabın hava almayan cinsten olması ve cihazın havayla temasının kesilmesi.

Cihazı kabın ağzını hiç açmadan pirincin içinde birkaç gün bekletin. Bekletme süreniz, telefonun suyun içinde kaç dakika kaldığıyla da ilgili. Eğer 1 dakika veya daha kısa süre suda kaldıysa, 2-3 gün bekletmek yetebilir. Ancak süre daha uzunsa 1 hafta kadar bekletmeniz önerilir.

hocam saç kurutma makinasınıda soğuk havada çalıştıralbiliyorsun öyle yapsan daha iyi olurdu;
dedikleri gibi batarya ve kapaklar çıkık halde açık havada beklet uzun süre faydası olaaktır..

şuan pirinç kavanozun içine koydum 1 gün bekletip açıcam bakalım sonuç ne olacak.

dostum daha önce telefonunu denize düşüren biri olarak diyebilirimki yapılacak bir şey yok.ne yapaarsan yap bidaha açılmaz o telefon!!!geçmiş olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar