5. Geleneksel Motosiklet.NeT Yuvacık Gezisi - 29 Mayıs 2011 Pazar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu istanbul için devletin hava tahmini
http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=istanbul
bu kocaeli için devletin hava tahmini
http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=KOCAELI
bu benim takip ettiğim sitelerden birinin istanbul hava tahmini

http://www.wunderground.com/global/stations/17060.html
bu benim takip ettiğim sitelerden birinin kocaeli hava tahmini
http://www.wunderground.com/cgi-bin/findweather/getForecast?query=Kocaeli, Turkey

bakalım hangisi sallıyo hangisi gerçek veriler veriyor göreceğiz

devlet meteroloji işlerindeki istanbul hava tahminlerini böle bakmak yerine günlük tahmin diye girerseniz istanbulun bölge bölge hava durumunu belirtiyor bugun içinde saba 06-12 arasında yağmur yağarsa yağar gerisinde yağmaz diye göstermiş

yaw arkadaşlar vermiş olduğum linklerdeki hava durumu takibim sürüyor ve yağış olmadığı görülüyor
hatta bugün ist.da %20 yağış olasılığı vardı ve kısa süreli bi yağmur geçişi oldu
gezide bir erteleme düşünmedim açıkcası büyük bir çoğunluk katılacaktır geziye
gelmek istemeyen başka işleri olan arkadaşlarımızda okuyorum ve görüyorum ki yağmuru bahane edip ertelenme talepleri gelmiş merak etmesinler başka bir gezide aramızda olabilirler :)
bu arada işlerim dolayısıyla gündüzleri giremiyorum siteye şimdi yazabiliyorum
sonuç itibariyle pazar günü allahın izniyle yuvacık yolunda olacağım kimler peşimde bakalım
:cat::cat:haklısın birde şu yönden düşünmek gerek mesela ben bu pazarı ayarlayabilmek için tam 22 saat vardiya yaptım az kaldı perte çıkıyordum :queen: 2 gün kendime gelemedım ama pazar gunune izin ayarladım. şimdi ertelenirse bütün çabam mahvolacak ve haftaya da gelmem imkansızlaşacak. çünkü haftaya c.tesi izinlym .tabi inşallah yağmaz yağarsada denize gireriz :D

Arkadaşlar yarın yağmur olmayacak. Bugün en serin ve nemli gün, yarından sonra yükselmeye başlıyor :cat:

arkadaşlar bizde ani bi karar alıp gele biliriz tek motor 2 kişi :) biri ben biride sitemize üye olupta pek giremeyen :D abim sayılan dostum fakat hava yagıslı dıyo bu konu ıcın ne dıyosunuz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yarın için DMİ ve Wunderground Kocaeli'de yağmur var diyor. Ama öğleden sonra %20 ihtimale düşüyor.

yaw durun bide nineme sorayım bakayım dizleri ağrıyomu. ağırıyosa kesin yağar hava durumu falan tisss :D

arkadaşlar ben cenk mahonny alican byhazin unnamed yağmur çamur engelini dinlemeden orda olacagız...

Gidecek arkadaşlara iyi eğlenceler diliyorum.Ancak başlıkta nasıl bir sürüş yapılacağına dair herhangi bir bilgi göremedim.katılım listesinde 100 civarında isim var.Muhtemelen 20 şerli motor yada daha az bölerek sürüş planlıyorsunuz.Malum bu kadar insanı aynı anda otoyola çıkarırsanız sonuç pek iyi olmaz.Sürüş öncesinde bilgilendirme mutlaka yapılacaktır.Fakat o karmaşa içerisinde herkesin anlayabileceğini sanmıyorum.İlk sayfada şimdiden bu bilgilendirme yapılırsa çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Arkadaşlar pilot olarak yağmur konusuna bi ekleme yapayım bizim kullandığımız meteoroloji aşşağıdaki gibi ,
,short-TAF: LTBQ 280440Z 2806/2815 VRB02KT 8000 BKN025 BKN080 TEMPO 2806/2810 5000 -SHRA BR PROB30 TEMPO 2811/2815 -TSRA FEW020CB BKN025 BKN080

burda izmitin hava durumu var en başta yazan LTBQ izmitin tam olarak cengiz topel havalimanın kodudur. kısaca ayın 28 i öğleden sonra 1800 den sonra azalan yağmur veriyo. -SHRA yazan yer.

Genel olarak dünyanın heryerinde eğer Taf ve metarda yukardaki taf yanı o havaalanı için verinen saat aralığındaki meteorolojik beklenti, verilen oran yüzde 30 ise yağmur yağmaz eğer yüzde 40 olursa yani yukarda yazan PROB40 olsaydı kesinlikle yağmur olurdu.

Bi izmitli olarak da söylemem gerekirse yuvacık kartepe dağının eteklerinde olan bir yer olması açısından,muhtemelen kapalı bi hava, yol boyuda belki ara ara yağmur ihtimali var,

sağlıcaklı kalın ben ve eşim kısmet olursa orda olucaz.

Ben katılamıyorum arkadaşlar, inşallah diğer gezilerde birlikte olma dileğiyle...

Arkadaşlar yarın yağmur olmayacak. Bugün en serin ve nemli gün, yarından sonra yükselmeye başlıyor :cat:

Arkadaşlar pilot olarak yağmur konusuna bi ekleme yapayım bizim kullandığımız meteoroloji aşşağıdaki gibi ,
,short-TAF: LTBQ 280440Z 2806/2815 VRB02KT 8000 BKN025 BKN080 TEMPO 2806/2810 5000 -SHRA BR PROB30 TEMPO 2811/2815 -TSRA FEW020CB BKN025 BKN080

burda izmitin hava durumu var en başta yazan LTBQ izmitin tam olarak cengiz topel havalimanın kodudur. kısaca ayın 28 i öğleden sonra 1800 den sonra azalan yağmur veriyo. -SHRA yazan yer.

Genel olarak dünyanın heryerinde eğer Taf ve metarda yukardaki taf yanı o havaalanı için verinen saat aralığındaki meteorolojik beklenti, verilen oran yüzde 30 ise yağmur yağmaz eğer yüzde 40 olursa yani yukarda yazan PROB40 olsaydı kesinlikle yağmur olurdu.

Bi izmitli olarak da söylemem gerekirse yuvacık kartepe dağının eteklerinde olan bir yer olması açısından,muhtemelen kapalı bi hava, yol boyuda belki ara ara yağmur ihtimali var,

sağlıcaklı kalın ben ve eşim kısmet olursa orda olucaz.

Muzo abim denizcilik hususunda zaten akademisyen havayı yemiş yutmuş..:p diğer arkadaş da gökyüzüyle adeta sevişen biri...demek oluyor ki yağmur yağmayacak....:p

Ama ya yağarsa...:p ben eririm...motosiklet üzerinde ıslanmak ta aslında güzegah sonunda eve ulaşırsan problem değil...

Muzo abim denizcilik hususunda zaten akademisyen havayı yemiş yutmuş..:p diğer arkadaş da gökyüzüyle adeta sevişen biri...demek oluyor ki yağmur yağmayacak....:p

Ama ya yağarsa...:p ben eririm...motosiklet üzerinde ıslanmak ta aslında güzegah sonunda eve ulaşırsan problem değil...

Bişşşiy olmazzz sana :) Pardesünü giydinmi kar yağsa ne yazar .:rendeer:

ganga yuvacık çıkışı nereye gidelim...

Bişşşiy olmazzz sana :) Pardesünü giydinmi kar yağsa ne yazar .:rendeer:

pardesü yasak abi gençlere kötü örnek olmamak için...:p

ganga yuvacık çıkışı nereye gidelim...

aga aslında ben isim yazdırdım ama gelemiyorum ...başka rotalara akak dedim ismini yazdırdığım arkadaşlara bu seferde onlar heyecan yaptı Yuvacık diye...:pale: aga benim başım ağrıyor yav...müridlerimim yoğun ilgisi beni bunaltıyor dağlara çıkasım var...:queen:

pardesü yasak abi gençlere kötü örnek olmamak için...:p

aga aslında ben isim yazdırdım ama gelemiyorum ...başka rotalara akak dedim ismini yazdırdığım arkadaşlara bu seferde onlar heyecan yaptı Yuvacık diye...:pale: aga benim başım ağrıyor yav...müridlerimim yoğun ilgisi beni bunaltıyor dağlara çıkasım var...:queen:

ağa yuvacıktan dağlara doğru bir rota çizelim olmazmı.... :):):):)

pek tadım yok desem yeridir be abi...bi pazarım var onuda kızıma ayırmak istiyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar