Rölanti vidası sürekli gevşiyor

Merhaba arkadaşlar.
Malum motor çinli. Bir yılını doldurdu. Motorda öyle bir titreşim var ki. Rölantiyi ayarlıyorum 1500 rpm'e , 10 dk lık sürüş sonrası ışıklarda yahut başka biryerde durduğumda motor stop ediyor. Rölanti 1100 rpm lere düşmüş. Rölanti vidasını yine sıkıyorum ve sürüşten sonra yine gevşiyor. Daha önce böyle birşey başına gelen varmı ? Önerilerinizi bekliyorum.

Vidayı yerınden sök, içinden bir yay çıkıcak onu elinle çek biraz uzat sonra tekrar vidala

bize öneri kalmamışki....:queen:
vidayı sök..içinden bir yay çıkmazsa oraya bir yay uydur bari...vidayı kastırsınki gevşemesin....:queen::queen::cat::cat::rendeer:

bize öneri kalmamışki....:queen:
vidayı sök..içinden bir yay çıkmazsa oraya bir yay uydur bari...vidayı kastırsınki gevşemesin....:queen::queen::cat::cat::rendeer:

Yok abi yay var vidanın üstünde :mrgreen: Heralde bunun tek çözümü bu :)
Teşekkür ederim :rendeer:

göçmen bir usta moskoviç arabaların hava ayar vidasına cam macunu tıkıyordu gevşemesin diye (vidanın üstüne yeşil mercimek tanesi kadar koyup bastırıyor ayar yaparken tornavidayla temizleyip tekrar kapatıyor)

Vida tutucu denen vidanın dişli üzerine sürülen vida açılmasın diye vida tutucu var piyasada genel marka locktite'dır, yapışkan kuruyunca lastik gibi birşey olan kimyasal sıvı, bunun sökülebilir olanından birinde varsa biraz sürdür yay olmasada sürdükten sonraya kurutup takarsanız vida tekrar titremeden dolayı açılmaz.Tabiki siz yine yayı yerine takıpta sıkın vidayı :)

Vida tutucu denen vidanın dişli üzerine sürülen vida açılmasın diye vida tutucu var piyasada genel marka locktite'dır, yapışkan kuruyunca lastik gibi birşey olan kimyasal sıvı, bunun sökülebilir olanından birinde varsa biraz sürdür yay olmasada sürdükten sonraya kurutup takarsanız vida tekrar titremeden dolayı açılmaz.Tabiki siz yine yayı yerine takıpta sıkın vidayı :)

Yayı uzatıp deniyeceğim bugün, sorun düzelmezse bu yola başvururum galiba. Teşekkürler :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar