Mondial Mondial 150 MC Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

isak, meraklandirma bizi :)

Bu arada tüm sorularina cevap vermemisim onu fark ettim. ilk zamanlara göre motorun daha tok calistigi dogrudur. Ama bu önemsenecek bisey degil diye düsünüyorum. Neticede yol yaptikca egzostta kurum birikiyor. Gayet normal bence. Titresim konusuna gelince. subapin birini yapistirdigimda bi titresim baslamisti fakat subapi saliverince düzeldi yine. Suan bi sorun yok. Bana sorarsaniz bazi önemsiz karekteristik sesleri kafaniza bu kadar cok takmayin.
Bende benim sinirimi bozan göstergeden gelen bi vizildama var. tespit edersemm sorucam ben ona :)))
evet sorularına hepsine cevap vermedim çünki o sorularınn cevabı birazz zaman alır bir depoda sakin bir depo da bir depoda sert ve hızlı denemek lazım ki tam bir şey deyim ve geçen denemem de hava filitresi takılı degildi ve normal bazen hızlı bazen yavaş kulandım yolun durumuna göre 1.90 küsür yakmıştı da sen de 1.2

dün bayiye gıtıım fiyatını anlaştık elınde sıyah rengı yokmuş getırteyım dedı tamam dedım ama adam demesınmı 100 tl kargosu var 50 sını sen verecen 50 sını ben dıye bende lanet olsun sızede motorunuzada dedım bıtmış pazarlıgı bozduk 50 tl ıcın şimdı dıyeceksınız o kadar parayı verdınde 50 yımı veremeyecen dıye ama gurur meselesı yaptım onun yuzunde n bıtmış pazarlıgı bozduk ne ınsanlar varya adamlarda esnaflık kalmamış

kardes, iyi yapmissin. Siyah renge kiran mi geldi. Baska bayiiden alirsin. Öyle sacma sey mi olur. Hic kargo parasi ödemeden alabilmen lazim. dedigin gibi esnaf insan az memlekette.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:17 ----------

Abi aliağada ne festivali var bu arada

http://www.facebook.com/event.php?eid=127009257375541

festivalin facebook duyuru linki yukaridadir.

ben karşıya geçecem ama kgs kartım yok arabalardaki kgs ile aynı mı yoksa farklı mı?

FARI YAKINCA PARK SÖNMEYECEK ŞEKİLDE TAKTIRDIM...
FARI EN AŞAĞIYA ŞEKİLDE AYARINI İNDİRDİM...
KISALARDA 10 MT ÖNÜMÜ ÇOK NET AYDINLATIYOR...BİRAZ YUKARI KALDIRSAM 20 MT DE AYDINLATICAK TA (ÇOK GÜÇLÜ IŞIK ) BEN YETERLİ GÖRDÜM...KARŞIDAN GELENİN GÖZÜNÜ ALMASIN (12000 K KOYU MAVİ HAVA KARARDIĞINDA DİĞER XENONLARDAN KOLAYCA AYRILIYOR FARK EDİLİYOR )
UZUNLARDA ÜNÜNÜ AYDINLATMIYOR ÇÜNKÜ AYDINLATMA ÇOK FAZLA OLDUĞU İÇİN.. IŞIK DAĞILIYOR ( MALUM MERCEKLİ FAR OLMADIĞI İÇİN ) ANCAK SELLEKTÖR YAPTIĞINIZDA GÜNDÜZ BİLE OLSA MUTLAKA FARK EDİLİYORSUNUZ YOL VEREN DE OLUYOR...

BELKİ ÇOK ELEKTRİK ÇEKER DİYE DAHA BÜYÜK BİR AKÜ ALMIŞTIM AMA GEREK KALMADI KISALARDA KORNAMIN SESİNDE BİR AZALMA YOK ...
YANLIZ HEM BU PARKLARIN HEM XENONUN DİBİNDEKİ DÜY LERİDE DEĞİŞMENİZ GEREKİCEK ORJİNAL FAR LAMBASI VE PARKI DİP DÜY LERİ İLE BİRLİKTE SAKLAYACAKSINIZ...
PARKLAR ÇİFTİ 8 TL XENON 130 TL (12000k UZUN KISA) www. hepsiburada.com dan aldım bir arkadaşınızla ortak alırsanız yarı yarıya ödersiniz...30 tl de taktırma parası verdim...
her motoruma taktığım gibi bunada yaptım ... SIKINTI YOK MEMNUNUM...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:48 ----------

bu arada ...dün 100 km kadar ..bir ist gezisi yaptım (iki kişiyle) ... 100 km de şehir içi gezmiştim tam 200 km olduğunda depoyu 2. kez fulledim 5.8 lt benzin aldım... önceki ilk 200 km de 6.5 litre almıştım ... motor şuan 450 km yi buldu ... 80 km/h hiç geçmedim....hem şehir içi hem otoyol uzun gezi yapmama rağmen çok fazla yormadı motor dengeli titreşimi hiç yok değil... ama rahatsız etmiyor işte... seyir halinde iken bile neredeyse her viteste atak yapabiliyor kolay kolay bayılmıyor...şimdiye kadar en memnun olduğum motor diyebilirim....

atillacım koyuyosun gezi resimlerini ..link lerini kıskandırıyosun bizleri ...ah sana ...:)

bnde bgn xenon taktım bnmkinin çok aparatı çıktı roleler amper güçlendiricisiler aküden bağlantı fardn bağlantı ws baya karışıktı fara zor sığdı anlayacağının ...bişe sorcam siz ampulü takrken farın üzerinde herhangibir oynama yaptınızmı?? benmki uymadığı için biraz oynamak zorunda kaldık..bde farın şapkası yukardamı olacak yoksa aşağıdamı bilgilendirirseniz çok sevinirim ii gnler

En sonunda lastiklerimi taktım ve yagmura yakalndım yani yeni lastikleri ıslattık
pıtır usta özgür sagolsun yardımcı oldu

19052011453.th.jpg

Sonradan aklıma geldi az evvel bi tur attım manyak konforlu frem mesafesi ve viraj kabiliyeti harika iyiki lastikleri degiştirmişim diyorum herkese tavsiye ederim şimdi sadece arka tarafa fren lambalarını led ile kuvvetlendirmek kaldı

Lastik rodajı tamamlanana kadar dikkat etmekte fayda var, tehlikeli olabilir.

bugrahan55 DOSTUM farın kafası en aşağıda olsun , evet farın dipi ile birlikte değişiyor ... orjin ampulleri dipleri ile birlikte sakladım ... biraz zahmetli gibi görünebilir ama elektrikçim uzman sayılır hepsini halletti...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:12 ----------

atilla dostum... 800 km yi geçtim artık motoru 7000 devirlerde kullanabiliyorum ....bu gün benzin aldım tam 200 km için tam 6 litre ..bilginize sunulur....

yedek depo 40 km gibi düşünebilirsin
500 kmde yag degiştir 1000 de bakımını yaptır ve muhakkat net üzerinden formu girsin
evet rodaj 2000 km ama ben hiç dikkat etmedim :):):) normal kullandım

Teşekkürler...:)Net üzerinden Form mu dolduruyorlar bilmiyordum söylerim Teşekkürler tekrar...

evet ben kendi formumu doldurdum ondan sonra arkadaş butun gelen motorların formlarını bana doldurtuyor :):):)

bugrahan55 DOSTUM farın kafası en aşağıda olsun , evet farın dipi ile birlikte değişiyor ... orjin ampulleri dipleri ile birlikte sakladım ... biraz zahmetli gibi görünebilir ama elektrikçim uzman sayılır hepsini halletti...

aldım abi orjinal diplerini sakladım bnde gayet memnunum hiç pişman değilkim bide bnmki motosiklet xenonu olduğu için ayrıyetten roleleri voltaj yükselticiler sigortalar felan bi sürü şey çıktı zor sığdırdık ama balastı çok kçük o hoşuma gitti tigerde ki böle değildi 12000 k taktım gece harika aydınlatıyo tawsiye ederim fotolarını atarım yakında:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:41 ----------

Ben bişe sorcam..şımdı bu rodajı yapan war yapmyn var..bazıları dırek tam gaz gttıklrını we mtrn ck gzl gttgnı soyluyo bazılarıda rodajın dzgn yaplncı mtrn daha guzl gdcegnı soyluyo..ben suan 430 km deyim ılk 150 km de 4500 dewırı daha snrada 5500-6000 dewırı gcmdm...sımdı ben ıyımı yapyrm ktu mu yapyrm karar weremdm.. Yrumlrnızı bklıyrm..

Bugrahan55, aynen şöyle düşün:

Sen nasıl Türkçe'nin içine ederek yazıyor ve zamanla daha da sefil hale geliyorsan, motorun da zamanla muadillerine göre sefil kalacak. İki tane MC yan yana giderken seninki daha yavaş gidecek, düzgün rodaj yapanların motoru 60-70.000 km sorunsuz giderken seninki 20-30.000 km'de harap olacak.

aldım abi orjinal diplerini sakladım bnde gayet memnunum hiç pişman değilkim bide bnmki motosiklet xenonu olduğu için ayrıyetten roleleri voltaj yükselticiler sigortalar felan bi sürü şey çıktı zor sığdırdık ama balastı çok kçük o hoşuma gitti tigerde ki böle değildi 12000 k taktım gece harika aydınlatıyo tawsiye ederim fotolarını atarım yakında:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:41 ----------

Ben bişe sorcam..şımdı bu rodajı yapan war yapmyn var..bazıları dırek tam gaz gttıklrını we mtrn ck gzl gttgnı soyluyo bazılarıda rodajın dzgn yaplncı mtrn daha guzl gdcegnı soyluyo..ben suan 430 km deyim ılk 150 km de 4500 dewırı daha snrada 5500-6000 dewırı gcmdm...sımdı ben ıyımı yapyrm ktu mu yapyrm karar weremdm.. Yrumlrnızı bklıyrm..

dostum ne kadara maal oldu xenon taktırması dahil 12000 kelvin ? birde ön cam ısınıyormu ne kadar ısınıyor gercı bı yandan ısınırken bır yandan yol yapıyoruz ruzgarı yedıkce bı yandan da soğuyor bende mh modeline taktırmak istiyorum...

rodaj meselesıne gelınce benım ustam da motoru zorla ama sureklı değil herzaman motora yuklenme motoru acacam dıye dedı birde önemli konu olarak vites geçişleri ara gaz vererek yap dedi aynı şekilde vites düşerken de dahil..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:03 ----------

Sen nasıl Türkçe'nin içine ederek yazıyor ve zamanla daha da sefil hale geliyorsan, motorun da zamanla muadillerine göre sefil kalacak. İki tane MC yan yana giderken seninki daha yavaş gidecek, düzgün rodaj yapanların motoru 60-70.000 km sorunsuz giderken seninki 20-30.000 km'de harap olacak.

kardeşim haklı düşünüyorsun adamlar bu cihazı yapınca mekanik parçaların kaç devir de sürtünmeyle ne kadar alışacağını biliyorlar kullanım klavuzuna da o gore bu kadar km ye kadar bu devirde kullanın dıyorlar kimse keyfınden 5000 d/dk da 500 km ye kadar kullanın içindeki alaşım yağını 500 km de değiştirin demez tabiki en sağlıklısı bu şekilde olacaktır.. ama ben rodajı doldurmuş biri olarak 2000 bakımında önü 1 diş buyutmek istiyorum çünki vites aralıkları çok kısa bi bakıyorum 5. vites 120 ye gelmişim xD daha önceki tecrübemden dolayı bir zararını görmediğim için motoru da daha az yorduğu için 2k bakımında bu değişikliği yapacam..

a]

arkdaslar 150 kn nin kafa grenajina sizin mc nin kafa grenajini takabilirmiyim uyarmi acaba bilgisi olan varmidir

Motosikleti
Mondial Virago 50i

Ne güzel bir benzetme olmuş bu! :)

Evet Buğrahan, rodaja uy Türkçeyi koru.. :cat:

rodajı iyi yapmadım demkekki yaklaşık 5 sene sonra motor yaptıracagım tabiiki ozamana kalmaz motoru satmazsam işin şaka yanı 125 cc makinanın rtodajını kesinlikle önemsemiyorum nedeni ise silindirin sıfırı 90 tl ve yanlış anlamayın ama motorun o kadar masrafını önemsemiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar