ADSL, 3G, Uydunet, Fiber İnternet...Hangisi?

ok itü oldugunu tahmine etmeliydim. çalışan adam olduğumuz için firma sandım neresi merak ettim :) altyapınızda sağlammış :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:30 ----------

aramızda vpn yapsak aynı evde gibide hızlı oluruz bu arada :D

Bir zamanlar Kablonet aboneleri nerede olurlarsa olsun kendi aralarında dosya transferi yaptıklarında bağlantı hızı 100mbit lan ile eşitti biliyor musunuz?

Hızımız 128kpbs ya da 64Kpbs idi ama iki kablonet abonesi arası Lan dan dosya alışverişi yapıyor gibi açıktı. Kapadılar sonra. Ne güzel günlerdi :)

Kapışırım sizinkiyle :p
1275222062.png

Ooo, tabii kapışırsın :) ben de İTÜ Makine mühendisliğindeyim kardeş. eduroam'dan iyi görmüşsün :)

8Mbit bağlantı ama sonuç bu :)

Arazideyiz adsl den başka da bir alternatifimiz yok :farao:

Son düzenleme:
Bu da evdeki , o da 8mbir sözde :(

Dün evin önünü kazdılar fiber için kanal döşediler kışa inşallah fiberli olacağız :)

Uydunet in sevdiğim yanı bu işte. Ne diyorsa o 5 se 5 10 sa 10. Bizim 5mbit in durumu bu

1292338113.png

Bir zamanlar Kablonet aboneleri nerede olurlarsa olsun kendi aralarında dosya transferi yaptıklarında bağlantı hızı 100mbit lan ile eşitti biliyor musunuz?

Hızımız 128kpbs ya da 64Kpbs idi ama iki kablonet abonesi arası Lan dan dosya alışverişi yapıyor gibi açıktı. Kapadılar sonra. Ne güzel günlerdi :)

evet, bu kablonetin belli bi sokagı veya caddeyi switch gibi çalışan bi kutuyla birbirine bağlamasından kaynaklanıyordu. herkez aynı networkteydi yani. 64kb gibi o zamana göre yüksek birde internet hızı olmasıyla zamanın lamerlerinin artmasına neden olmuştur altyapı :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:41 ----------

bu nasıl, up hızım downumdan yüksek :)

Ooo, tabii kapışırsın :) ben de İTÜ Makine mühendisliğindeyim kardeş. eduroam'dan iyi görmüşsün :)

Yurtnet bu eduroam değil :p Sanırım sizinle tanısmıstık vadinin ordan arabanıza alıp kimyanın oraya bırakmıstınız bizi ring beklerken:mrgreen:

Yurtnet bu eduroam değil :p Sanırım sizinle tanısmıstık vadinin ordan arabanıza alıp kimyanın oraya bırakmıstınız bizi ring beklerken:mrgreen:

olabilir :) motosiklet kullanıcısı olduğunuzu bilmiyordum. E ne yapayım, orada ring bekleyenleri gördüğüm zaman dayanamıyorum. Mavi Megane'sa benimdir :) motoru alayım da bi ara gezi düzenleyelim İTÜ olarak :)

olabilir :) motosiklet kullanıcısı olduğunuzu bilmiyordum. E ne yapayım, orada ring bekleyenleri gördüğüm zaman dayanamıyorum. Mavi Megane'sa benimdir :) motoru alayım da bi ara gezi düzenleyelim İTÜ olarak :)

Megane idi ama rengini hatırlamıyorum , arkadasınızı bırakmıstınız ve bizi almıştınız 3 kişi :mrgreen: eşiniz gıdacıydı sanırım , hatta arkadaşlardan biri gıdacıydı bizim dersi sormuştunuz :mrgreen: ring beklemek zorlu oluyo teşekkürederiz:rendeer: Motorum maalesef burda değil benim :salut: gezilere o yuzden pek katılamam :/

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar