ADSL, 3G, Uydunet, Fiber İnternet...Hangisi?

Merhaba arkadaşlar, birçok arkadaşımız yavaş internetten şikayetçidir.

Ben de kendimce tecrübelerimi sizlerle paylaşmak isterim.
2 sene öncesine kadar, adsl kullanmaktaydım ve bazen inanılmaz yavaş oluyordu. Yani sabit bir hız yoktu.
Kısacası ADSL sağlayıcılarının şu lafına dikkat etmek lazım..."8 Mbps'ye kadar..." Sağlayıcı size 8 Mbps'yi garanti etmiyor.
1,5 senedir de -bugüne kadar- 3G modemle internete bağlandım. Yaptığım taahhüte göre 4 GB kotalı 45 TL,
kota aşımında her 100 mb için 5 TL ücret ödüyordum ve yine aynı taahhütte yazıyor ki, eğer ücret 100 TL'ye vurursa,
o ay kullanım sınırsız. Buradan hareketle 1,1 GB kota aşımı demek, o ay için sınırsız internet demek...ancaaakkk "adil kullanım hakkı" denilen
anlaşmadan dolayı hızım 8 Mbps'ye kadar'dan 1 Mbps'ye kadara düşürülüyordu. İnternette 3G ile en fazla
yaklaşık 95 m/s ping ve 6,80 Mbps ile gezdim.
Bugün itibariyle 10 Mbps'ye kadar kullandığın kadar öde tarifesiyle Uydunet'e geçtik. Yine bu Mbps'ye kadar ifadesiyle çok fazla kaybedeceğimi düşünürken hızım aşağıdaki gibidir. Kesinlikle Uydunet'i tavsiye ediyorum.
1291114364.png

(değerler speedtest.net aracılığıyla alınmıştır.)

Eğer bulunduğunuz yerleşim biriminde Fiber İnternet hizmeti varsa, mutlaka ve mutlaka Fiber'e geçin. Bizim bulunduğumuz apartmanda
altyapı bulunmadığı için Uydunet'i tercih ettim.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

fiber usta tek kelimeyle, web sitelerine bak en iyisi süperonline fiber, 10 100 arası hız. oturduğun muhitte varsa al, bizim burada olsa alıcam.
ttnet almada

arkadaşlar bende Airties te çalışıyorum. telefonla arayıpta cihaz tabanlı çözemediğiniz sorunlar varsa yardımcı olurum. :cat:

Uydunet iyidir. Adsl gibi değildir. 10mbit e kadar diyorsa ekstrem bir durum olmazsa o 10mbit dir. Adsl gibi 8mbit e kadar dedikten sonra, aa santral e uzakmışsınız size en fazla 4mbit veriyoruz demez. Adil kullanım saçmalığı da yoktur. 15 seneye yakındır uydunet kullanıyorum çok memnunum. Fiber i de aynı adil kullanım saçmalığı yüzünden ben tavsiye etmiyorum

Ben ttnet kullanıyorum herkez şikayet ediyor ama çok memnunum.Tarifem 8 mbit ve sınırsız paket içinde tivibu ve bikaç farklı şeyde var 50 tl ödüyorum.Hızıda hiç düştüğünü veya kesildiğini görmedim.

1291386193.png

Ben ttnet kullanıyorum herkez şikayet ediyor ama çok memnunum.Tarifem 8 mbit ve sınırsız paket içinde tivibu ve bikaç farklı şeyde var 50 tl ödüyorum.Hızıda hiç düştüğünü veya kesildiğini görmedim.

1291386193.png

sen abi dunyanın en şanslı adamısın o zaman :queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Buda benim VDSL :

bizimkide bu şekilde arkadaşlar. ağzınızın suyunu silin :p

ulan farkında olmadanda iyi reklam yaptık haa :®)

Kapışırım sizinkiyle :p
1275222062.png

Allah Allah, mt hızımı çekemedi galiba silinmiş herşey :cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:10 ----------

haa şimdi gördüm. :) arkadaş iki dakkada havamızı indirdin sende haa :farao:

Allah Allah, mt hızımı çekemedi galiba silinmiş herşey :cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:10 ----------

haa şimdi gördüm. :) arkadaş iki dakkada havamızı indirdin sende haa :farao:

Yok canım estağfurullah :queen: Çok bi fark yok hem ikimiz de %99 dan hızlıyız :mrgreen:

İstanbul teknik üniverstesi..Maslakta.. Yurtlarda kullanıyoruz, ping değişiyo zaman zaman :)

ok itü oldugunu tahmine etmeliydim. çalışan adam olduğumuz için firma sandım neresi merak ettim :) altyapınızda sağlammış :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:30 ----------

aramızda vpn yapsak aynı evde gibide hızlı oluruz bu arada :D

ok itü oldugunu tahmine etmeliydim. çalışan adam olduğumuz için firma sandım neresi merak ettim :) altyapınızda sağlammış :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:30 ----------

aramızda vpn yapsak aynı evde gibide hızlı oluruz bu arada :D

Kendi internet ağımız olduğu için baya bi hızlıyız, uydumuz falan :mrgreen:

Evet, yan odalardaymış gibi.. Upload ve download işimizi hayli hayli görür :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar