Bu hastalığa çare var mı ?

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Almayı düşündüğünüz er6 motorun oturuş pozisyonu sizi oldukça rahatsız edecek.Gidon aşşağıda ve eğik oturuş pozisyonu yüzünden uzun süreli gezintilerde bel ve boyun ağrısı çekeceksiniz.Büyük motorun büyük ihtimal debriyaj sert olacak.Şehir içinde bilekler işkence çekecek.Scooterdan sonra hiçbir vitesli sizi memnun edemez.Geçen benim xcitingi fazerle takaslama niyetine girdim.Şöyle bir tur attım yok kalsın dedim.Lazım değil.Ki ben 2 yıl vitesli motor kullanmışım.Maxiscooter öyle bir bağlamış ki kopamıyorum.Belki enduro olsa fazla sıkıntı çekmem ama naked veya spor motorlar scootercıya tamamen zıt tarzlar.Bi deneme sürüşü yapın ne demek istediğimi anlıyacaksınız.Maxiscooterdan vazgeçtiğinize bin pişman olacaksınız.

Yapmayın yahu o kadarda kötü değil :bounce::bounce::bounce:

Tamam hiçbir viteslide maxiscooter daki konfor yoktur kabul ediyorum ama motosiklet sadece konfor demek değildirki. Konfor bu kadar önemli olsaydı hangimiz arabasından inip motora binerdiki.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yapmayın yahu o kadarda kötü değil :bounce::bounce::bounce:

Tamam hiçbir viteslide maxiscooter daki konfor yoktur kabul ediyorum ama motosiklet sadece konfor demek değildirki. Konfor bu kadar önemli olsaydı hangimiz arabasından inip motora binerdiki.

Bende araba da var ama her zaman motorumu tercih ederim(kış veya yağmurlu havalar hariç).Dizel araba çok yakmıyo ama motor her zaman daha cazip benim için.Touring tarzı hariç diğer naked ve spor motor tarzları gereksiz bence.Ama bi yandan da 200 km hızlara çıkan motorcular için o oturuş pozisyonu çok gerekli.Başka türlü o hızlara çıkılmaz zaten.Deponun üstüne yatıp kafayı ön rüzgarlığın arkasına gömmesi lazım.Ben hız meraklısı olmadığımdan ters geliyo.İnsan kullanım tarzını belirleyip ona göre alacak motorunu.Ben motora atladım mı basarım gaza , İstanbul'dan İzmir'e 4 satte giderim , 180'nin altına inmem , her saat başı benzinliğe uğrayıp belimi boynumu dinlendiririm diyosa spor veya naked motor alacak.Ama scooterla 80 bin km yapmış biri spor tarzla 8 bin km yapmadan o motoru satar gibi geliyo bana.İyi düşünmek lazım.

hafif hasarlı cbr 1100 xx 2. sahibinden satılıktır.

MT üyelerine ekstra indirim var , acil ihtiyaçtan...

1 bin , 10 bin verirsin...:p

ahaha arkadaş atladımı:queen::queen::queen::queen:

güzel bir insana balon muamelesi yapmaya utanmıyor musun ?:mrgreen:

bir anda ne ihtiyaciymis abi bu boyle , Deryali ye satsaydinya motoru ayakustu :p:p:p

tarz değişikliği nedeniyle satıyorum maxiscootere geçicem , bu bel ağrılarından dakka başı benzinciye girmekten rahatsız oturuş pozisyonundan kurtulup her mükemmel insan gibi scooteri tercih edeceğim artık...

neli olsun isterdiniz ?

[img=http://i1105.hizliresim.com/2011/5/9/11833.jpg]

adam şaka yapıyor yahu :mrgreen:
şaka dimi saka ? :queen::queen::queen:

bu ara balığa çıkma şansım olmuyor :queen:, samet abide çağırmıyor bende burdan idare ediyorum...

tamam ortak..ilk balığa gidişimizde senide çağırıyorum...bu haftasonu olabilir gibi mi ne??

yahu daha siftah yapamadık..havalar düzelmediki...:pr:

termosta oralet filanda götürürmüyüz????:queen::queen::queen:

telefonum varmı sende???

yahu ne çok soru sormuşum .......değilmi????:)

konu iyice sapıttı adam hastalığnıa çare arıyor..bence 500 cc sürüdkten sonra er 6 sorun olmaz..yavaş yavaş takılırsın başlrda.. scooterdan zihniyetinden kurtulduktan sonra bir naked edasıyla sürersin..ve yarış motoru sürmüyorsun biraz rahat olabilirsin..

bu hafta sonu olmaz maalesef abi , Istanbul Corporate Games de yarışmacıyım , bu hafta sonu yarışlarımız var

:)
Benim için tarihi bir gündü, her ne kadar motoru görür görmez kaçmayı düşündüysem de, bu deneyimi yaşadığım için kendimi çok şanslı sayıyorum.

Sabrederek olayın mantığını ve sırlarını paylaşan takendy'e sabrından, cesaretinden ve cömertliğinden ötürü binlerce kez teşekkür ediyorum.
Herşeyden evvel çok iyi iki insanla tanışmış oldum, Vitesli motor sürmenin keyfi bambaşka, cbr1100xx çok ama çok güçlü bir motor. Gazı en fazla 1 yada 2mm ya açabildim yada açamadım. Her an bağırmaya ve gitmeye hazır bir canavar.

Şuan er6N'i trafiğe kapalı alanda bir iki günlük testten sonra rahatlıkla kullanabileceğime kanaat getirdim.

ilkVitesli.jpg

valla ben vitesli motora 52 cc mobiletten gectim 2 gun acemilik cektim sonra koyver gitsin.. hic problem yasiyacagini sanmiyorum hayirli olsun simdiden

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Deryali o nasil foto öyle yahu?
Boynuzunuz çikmis gibi duruyor.:)

Deryali o nasil foto öyle yahu?
Boynuzunuz çikmis gibi duruyor.:)

haha, evet ışık oyunları ilginç bir tesadüf oluşturmuş. O halde bir tane daha ekleyeyim.

ilkvitesli2.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:53 ----------

Bu hastaligin tek çaresi ameliyat.::gozluk::

Takendy iyi cerrah diye duydum ama onun da nesteri büyük.:cherry:
Umarim masada kalmazsin.:p::sapka::

Hem kendimi, hemde Takendy'i cesaretinden ötürü tebrik ediyorum. Sorunsuz, tarihi bir andı. Ben gibi motosiklet aşığı birine ilk vitesli deneyimini 1100xx ile yaşattı. Ömür boyu unutulmaz artık.

insanlar 800 km tecrübeyle litrelik super spor makine kullanmaya teşebbüs ediyorken siz 80. bin km scooter tecrübesiyle istediğiniz motosikleti kullanırsınız. xx yüksek hacmi ve gücüne rağmen çok stabil güvenli ve de sürücüsünün istediğini yapan bi motordur.

Benim ilk test ettiğim 4 silindirli motosiklet 1100xx idi ve ondan sonra iflah olmadım :) sanırım siz de bu akşam o makineyle bir tur attıktan sonra hemen eldeki motoru satıp 4 silindirli bi makine aramaya başlarsınız :)

Şuan motorum yok zaten, araba var ve hemen satış ilanı açıyorum, ha aranızda motoru ile takas etmek isteyen olursa benimle iletişime geçsin ( ciddiyim )
Araba "97' Mondeo 2.0 Otomatik" :)

abi sen ne yaptın ya er 6 f falan rezil motor belin ağrır, omzun çıkar, boynun kırılabilir, bazı bazı ülser falan da yapabiliyormuş söylentiye göre. :queen: sen onu sat da bi MAKSİSIKUTIR al. en rahat motordur kendileri. marka farketmez hiç araştırmana da gerek yok :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar