Bu hastalığa çare var mı ?

Merhaba arkadaşlar,
29 yaşındayım, yazılımcıyım ve
2007'den beri motosiklet kullanıyorum, daha doğrusu scooter diyelim.

Sırasıyla Honda Beat(100cc), Honda Dylan(150cc) ve Beverly(500cc) kullandım toplamda 80bin km yol tecrübesi edindim.
Fakat hayatımda hiç vitesli motosiklet kullanmadım. Bundan mıdır bilinmez ama haftada en az 1 kere rüyamda vitesli motosiklet kullanıyorum, debriyaj, vites, fren en ince detayına kadar rüyamda saatlerce sürüş keyfi yaşıyorum :)

Gerçek hayatta bir motosikletin üzerine çıkarsam süremeyecek gibi hissediyorum. Şuanda almak istediğim motosiklet Kawasaki er6N ( çift silindirli ve düşük beygirli olduğu için ) ama dediğim gibi aldığımda her ne kadar 80bin km motor kullanmış, motorla Türkiye'nin yarısını dolaşmış olsam da vitesli motorda ne hissedeceğimi hiç bilmiyor ve çok merak ediyorum.

Sizden bu konuda görüşlerinizi bildirmenizi vede motosiklet dostluğu adına Anadolu Yakası sahil kesimlerinde ikame eden çift silindirli, vitesli motosikleti olan arkadaşlardan beni motoruyla tanıştırmasını ve mümkünse 1km de olsa test etmem için şans vermesini çok rica ediyorum. ( Sonrasında Starbucks'ta kahveler benden :=) )

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
vitesli motor bambaşka ciddiyim xD ilk aldığında biraz kendi kendine küfredersin scooter gibisi yok dersin. fakat alıştıktan sonra varya iyiki almışım dersin süper bir zevk :)

Uyar hocam, şuan çok yakınım oraya :)

ben daha işteyim...

19:45 gibi orada olabilirim...

yelken klübün orada migrosun hizasında en dipte bankamatiklerin yanında motor parkı var oraya geçerim , siyah iri bir motür, başında değilsem madoda kahve içiyorumdur... :wiinkk:

O tecrübeyle 100 kilometre kullanarak çok rahat alışırsınız.1000 km kadar sonra herşey otomatiğe bağlar.Ben direkt vitesliyle başladım iyiki öyle yapmışım gayet keyifli kullanması.

ben daha işteyim...

yelken klübün orada migrosun hizasında en dipte bankamatiklerin yanında motor parkı var oraya geçerim , siyah iri bir motür, başında değilsem madoda kahve içiyorumdur... :wiinkk:

cbr 1100xx
ve ilk kez vitesli?
Nasıl olcak acaba:)

ben daha işteyim...

:) Tamam o saatte görüşmek üzere özelden detayları yazdım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:27 ----------

cbr 1100xx
ve ilk kez vitesli?
Nasıl olcak acaba:)

Muhtemelen motora bakacağım, arkadaş bana cengaverin egzos sesini dinletecek bende el sıkışıp oradan hızla ayrılacağım :queen:

insanlar 800 km tecrübeyle litrelik super spor makine kullanmaya teşebbüs ediyorken siz 80. bin km scooter tecrübesiyle istediğiniz motosikleti kullanırsınız. xx yüksek hacmi ve gücüne rağmen çok stabil güvenli ve de sürücüsünün istediğini yapan bi motordur.

Benim ilk test ettiğim 4 silindirli motosiklet 1100xx idi ve ondan sonra iflah olmadım :) sanırım siz de bu akşam o makineyle bir tur attıktan sonra hemen eldeki motoru satıp 4 silindirli bi makine aramaya başlarsınız :)

ben daha işteyim...

ya ben kahveyi pek sevmiyorum...orada oralet neyin varmıdır????:queen:

deryalı arkdaş şimdi heyecan ve korku içinde (3.5 hali) varmıştr acaba devirirmiym diye düşünüyor :))

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bu hastaligin tek çaresi ameliyat.::gozluk::

Takendy iyi cerrah diye duydum ama onun da nesteri büyük.:cherry:
Umarim masada kalmazsin.:p::sapka::

Bu hastaligin tek çaresi ameliyat.::gozluk::

Takendy iyi cerrah diye duydum ama onun da nesteri büyük.:cherry:
Umarim masada kalmazsin.:p::sapka::

abi bende gidecektim ama hangisiyle gideyim karar veremedim....:mrgreen:

biri pala tek seferde 2 ye böler...:cherry:

diğeri çakı...bazen çizer bazen çizmez...o da arkadaşı kesmez...ikilemdeyim...:queen:

şaka bi yana daha önceden haberim olsaydı ybr ile alıştırmaya gidebilirdim belki...:cat:
hem düşerse otomatikman satmış olurdum nasıl ama???:queen: (buda şaka tabi)

Du bakalım nolcak?

Ama ben söyleyeyim vitesli motor kullanmama rağmen o "hastalıktan" kurtulamadım, kurtulanını da görmedim.

VIA

Merhaba arkadaşlar,
29 yaşındayım, yazılımcıyım ve
2007'den beri motosiklet kullanıyorum, daha doğrusu scooter diyelim.

Sırasıyla Honda Beat(100cc), Honda Dylan(150cc) ve Beverly(500cc) kullandım toplamda 80bin km yol tecrübesi edindim.
Fakat hayatımda hiç vitesli motosiklet kullanmadım. Bundan mıdır bilinmez ama haftada en az 1 kere rüyamda vitesli motosiklet kullanıyorum, debriyaj, vites, fren en ince detayına kadar rüyamda saatlerce sürüş keyfi yaşıyorum :)

Gerçek hayatta bir motosikletin üzerine çıkarsam süremeyecek gibi hissediyorum. Şuanda almak istediğim motosiklet Kawasaki er6N ( çift silindirli ve düşük beygirli olduğu için ) ama dediğim gibi aldığımda her ne kadar 80bin km motor kullanmış, motorla Türkiye'nin yarısını dolaşmış olsam da vitesli motorda ne hissedeceğimi hiç bilmiyor ve çok merak ediyorum.

Sizden bu konuda görüşlerinizi bildirmenizi vede motosiklet dostluğu adına Anadolu Yakası sahil kesimlerinde ikame eden çift silindirli, vitesli motosikleti olan arkadaşlardan beni motoruyla tanıştırmasını ve mümkünse 1km de olsa test etmem için şans vermesini çok rica ediyorum. ( Sonrasında Starbucks'ta kahveler benden :=) )

Okadar içten yazmışsınızki yakın olsam hiç düşünmez buyrun deneyin derdim :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Almayı düşündüğünüz er6 motorun oturuş pozisyonu sizi oldukça rahatsız edecek.Gidon aşşağıda ve eğik oturuş pozisyonu yüzünden uzun süreli gezintilerde bel ve boyun ağrısı çekeceksiniz.Büyük motorun büyük ihtimal debriyaj sert olacak.Şehir içinde bilekler işkence çekecek.Scooterdan sonra hiçbir vitesli sizi memnun edemez.Geçen benim xcitingi fazerle takaslama niyetine girdim.Şöyle bir tur attım yok kalsın dedim.Lazım değil.Ki ben 2 yıl vitesli motor kullanmışım.Maxiscooter öyle bir bağlamış ki kopamıyorum.Belki enduro olsa fazla sıkıntı çekmem ama naked veya spor motorlar scootercıya tamamen zıt tarzlar.Bi deneme sürüşü yapın ne demek istediğimi anlıyacaksınız.Maxiscooterdan vazgeçtiğinize bin pişman olacaksınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar