Bir Honda CBR600f Modifiye Öyküsü...

Usta, sen seleyi imzandaki yaşlı kızılderili büyücüsüne bile sorsan sanırım aynı cevabı alacaksın... Daha iyisi olabilirdi... :cherry:

.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç afro-apache supersport gördün mü.....:queen:

apaçimisin arkadaşım güzelim motoru ne hale getirmiş yok yılan derisi yok altın sarısı.Sen modifiye gör memeişsin bekle biraz dah acıyorum topigi Barış'ın F800s vs Emir'in cbr600f diye referandum yapıcam motosiklet.net halkına çok çılgın projelerim var (= o diilde jantlar güzel olmus ama egzos biraz cakma gibi twobro amblemi cıkartma mı ne? (=

yürü beee!! :cherry:

Gaccalım Yunus'um bi takım dış mihrakların olumsuz yorumlarını benimsemeyelim lütfen :queen:

len herşeye laf söyle egzosa söyleme :p two-bro'nun orjinal stickerlarından versene abi diye peşimde dolaşırsan hatırlatırım sana bu postu :queen:

demek ki sen de aslan burcusun :mrgreen: araştırdım aslan burcu erkeği renkli gösterişli cafcaflı şeyleri severmiş altın ve gümüş rengi onu çok çekermiş :)

:) haklısın aslında custom motosikletler hep ilgimi çekti. ama o türe dönmekten korkuyorum çünkü kendimi biliyorum. custom bi harley alsam kafama nazi kaskı geçirir üzerimde deli yelek ve kot pantalonla binerim ben o motora. sonra mazallah :)

aman amannn oyle bısey demedım :D sen yıne bınıcegın motora bın ama nazı kaskı falan derı yelekler :D aman abıcım bız senı boylede cok sevıyoruz :rendeer::cherry::cherry::cherry:

aman amannn oyle bısey demedım :D sen yıne bınıcegın motora bın ama nazı kaskı falan derı yelekler :D aman abıcım bız senı boylede cok sevıyoruz :rendeer::cherry::cherry::cherry:

teşekkürler kardeşim :rendeer: :)

arkadaşlar bugün sabah erkenden carbon kaplanan zincir muhafazamı teslim almaya gittim. sadece zincir muhafazası kaplanabildi o da ancak zımparalanıp sonra plastik boya astarı atıldıktan sonra mümkün oldu. piyasadaki ucuz folyolarla kaplamak mümkün ama 2 gün güneşe maruz kaldıktan sonra berbat bi görüntü alması çok olası. umarım bu öyle olmayacak çünkü çok para tuttu :mrgreen:
grnt0103p.jpg

suc50664.jpg

sonra motoru ilk kez yeni jantları takılıyken görebildim :

suc50661.jpg

suc50662.jpg

suc50663.jpg

sonrasında 6 saat sürecek maraton başladı :

uygulayacağımız parçaları sıraladım :

suc50665.jpg

600f'in en sevmediğim yeri sinyalleridir. sarı camlı ampul ve kaba bir tasarım :

suc50647.jpg

ön sinyal için gömme led sinyal aldım :

suc50628.jpg

montaj sonrası görüntü şöyle :

suc50668.jpg

arka sinyaller ise standartta şu şekilde :

suc50643.jpg

Genelde motosiklet modifiyesinde led sinyaller olabildiğince küçük seçilir ve uygulanır ama ben hem görünür olması açısından hem de motorun ince değil bilakis tombul görünmesinden hoşlandığım için kendi tasarımımda ise şu sinyalleri tercih ettim : 14 santim boyunda led sinyaller :

suc50630.jpg

bunların montaj sonrası görünümleri ise şöyle :

grnt0111.jpg

ama montajdan sonra beklenen sorun başgösterdi. led sinyaller fasılasız sayılacak kadar sık aralıklarla yanıp sönüyordu. bu sorun ledlerin normal ampullere göre daha az akım çekmesinden kaynaklanıyor. bunun olacağını öngördüğümüzden taş direnç getirmiştim yanımda. ama onları seri bağladığımızda bile sorun çözülmeyince direnç değerlerini yanlış hesapladığımızı anladım :p yapacak tek şey başka bir flaşör devresi denemekti. sağolsun ustam çin malı bi devre bulup taktı ve sorun çözüldü :cat: artık sinyallerimiz olması gereken fasıla da yanıp sönüyor.

daha sonra xenon montajına başladık.

grnt0114h.jpg

ama bu aşamada da sorun çıktı. xenon balastlarından biri çalışmadı. hemen en yakın aksesuarcının yolunu tuttum ve bi tane balast aldım. biraz kalın olduğundan panzotun altına sığması sorun olabilirdi ama ustamız onu da başarıyla halletti.
bu arada geçen gün yaptığım led şeridi değiştirdim artık sadece farın altında yanıyor, yanlarda yanınca sanki gülen surat gibi olduğuna karar verdim :mrgreen: ve böyle olmasını istedim.

artık uzun kısa xenonlu farımız ve led şeridimiz hazır :

grnt0119z.jpg

inanılmaz bi aydınlatma performansı oldu ama önümdeki araç sürücülerinin gözünü alacak gibi. gerçi benim önümde giden araç sürücüsü pek olası bişey değil :p çok sorun olmamalı :queen:
bu arada baktım park ampulü sarı sarı yanıyo xenonların ortasında hemen onu da beyaz ampulle değilştirdik :cat:

bence spor motosiklette olmazsa olmazlardan biri füme ve double bubble camdır. hem performans sürüşte çok avantaj sağlar hem de bi şekilde çok farklı ve şık gösterir makineyi.
camda python markayı tercih ettim :

suc50632.jpg

ve ebayden getirttiğim mızrak ucu formlu cam vidaları :

suc50629.jpg

montaj sonrası :

grnt0117.jpg

grnt0118l.jpg

grnt0116.jpg

vidalar fazla sivri :queen: herhalde en kısa zamanda uçlarını biraz törpüleyip kütleştireceğim. mazallah motorun başındayken biri dengesini kaybedip düşse ciddi şekilde yaralanabilir :farao:

gördüğünüz gibi tam bi zenci motosikleti olma yolunda hızla ilerliyoruz :p

hayırlı olsun, cam güzel ama keşke e-bay den alsaydın python yarı fiyatına aynı kalitede. jantların rengi güzel ama motorun rengine uymamış bence tabii zevk meselesi. vidalar hiç olmamış bence çok sırıtıyor :) xenon güzel olmuş. sele fena durmamış bence güzel fikir. zincir koruması karbon çok şık durmuş. eksozu takınca güzel duracaktır eminim...

Ya o jantlar normal boya ile boyanılmıyor değilmi? Kendi jantlarımızı evde boyama yapabilirmiyiz? Çok hoşuma gitti o jantlar.

Bana göre Koltuk çok garip duruyor koltuguda yılan deseni yerine karbon kaplatsan hiç fena olmazdı :)

demek ki sen de aslan burcusun :mrgreen: araştırdım aslan burcu erkeği renkli gösterişli cafcaflı şeyleri severmiş altın ve gümüş rengi onu çok çekermiş :)

:)

valla aga Kovayım...burcuma uygun kovanın tekiyim zaten...:pama sadeliği severim...makinanda gri...benim tercihimde griden yana...

hayırlı olsun, cam güzel ama keşke e-bay den alsaydın python yarı fiyatına aynı kalitede. jantların rengi güzel ama motorun rengine uymamış bence tabii zevk meselesi. vidalar hiç olmamış bence çok sırıtıyor :) xenon güzel olmuş. sele fena durmamış bence güzel fikir. zincir koruması karbon çok şık durmuş. eksozu takınca güzel duracaktır eminim...

camı yurtdıiından almak istemedim. bi türlü fümenin tonundan emin olamadım çünkü.

Ya o jantlar normal boya ile boyanılmıyor değilmi? Kendi jantlarımızı evde boyama yapabilirmiyiz? Çok hoşuma gitti o jantlar.
Bana göre Koltuk çok garip duruyor koltuguda yılan deseni yerine karbon kaplatsan hiç fena olmazdı :)

jantların sprey boya ile amatör olarak boyanabileceğini sanmıyorum. yani boyanır tabi ama sonuç hiç yapmamış olmayı diletir.

Arkadaşlar bu arada ben bu fotoğraf işini beceremiyorum. fotolardan ne jant rengi ne de sele döşemesi kendisini belli ediyor, üstüne üstük motor da leş gibi. İnşallah egzosu da ayarlayınca işi bilen arkadaşlardan rica edeceğim motorun doğru dürüst bi fotoğrafını çeksinler diye :)

sele konusunda dün ben de tereddütlüydüm ama bugün jantlar takıldıktan sonra gözüme hoş ve orjinal gelmeye başladı. sanırım bi müddet bu sele ile devam edeceğim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:21 ----------

abi şu motoru satsana bana :)

emin ol çok para isterim :p
sana başka motor bulalım. hatta bugün endoda gördüm bi tane kırmızı-siyah 2006 600f. bilmem sen baktın mı ona ???

Usta çok güzel olmuş motorun eline sağlık.
Selenin karbon olması fikrindeyim bende :cat:

sonrasında manetler monte edildi :

grnt0115.jpg

kısa manetler gayet rahatmış ben memnun kaldım.

devamında rizoma elcik ve gidon topuzları :
sanırım elcikler ve gidon topuzlarıyla manetlerin ve genel olarak jantların uyumu fena olmadı :

grnt0121.jpg

ve yine küçük ama bence önemli bir görsel eklenti. keiti sibop kapakları. elbette ki altın renginde :) :

grnt0112.jpg

grnt0113f.jpg

ve sıra aynalara geldi. yeni aynaları ebayden getirdim. formu gayet hoş ama malzeme kalitesi berbat.

suc50634.jpg

orjinal aynalarla bunun ayakları da orantısızdı.

grnt0107.jpg

çin malı aynamızın ayakları 48 numara çıkınca ben de aynaları ayaklarından ayırdım ve orjinal aynanın ayaklığına takmak istedim:

grnt0108.jpg

ama bu aşamada aynanın sapı biraz kalın gelip orjinal ayağa girmeyince ustamız azıcık traşladı ve montajı hallettik.

grnt0122u.jpg

aynalar şekil olarak güzel, görüşü de iyi ama şöyle bi sorun var ki gövde çok oynak eve gelirken sağ aynam dakikasında döndü :cyclopsan buna bi çözüm bulmam lazım. ya ideal pozsiyonu bulup ayna gövdesini sapa kaynaklatacağım ya da orjinal aynaya döneceğim..
ama şekil olarak güzeller Allah için :mrgreen:

grnt0123c.jpg

grnt0124v.jpg

geriye egzosun ara borusunun yaptırılıp montajı ve 1-2 küçük iş kaldı. eğer imkan bulabilirsem rizoma ön arka hidrolik kutularından da almak istiyorum. Bakalım kısmet.
egzos haricinde neredeyse herşey monte edilmiş iken bugün biraz turlama fırsatı buldum. ama hala motoru yıkatmaya fırsat bulamadım :queen: artık egzos işi de hallolduktan sonra çimeceğiz inşallah :p

Uploaded with ImageShack.us

Vidalarını değiştir bence füme vida tak :)
valla onlar taaaa amerikadan geldi şimdi başka renk için ancak boyatabilirim :)

abi değiştir şu seleyi ama bak :cherry:

seleyi ilk kez motora koyduğum gün ben de emin olamamıştım ama inanın canlı görmeniz gerekir. bugün güneşin altında selenin duruşu çok hoşuma gitti, içime sindi, fotoğraflardan beğenmeyen ama bugün gören arkadaşlar da aynı fikirdeler. sevdim ben bu zenci işi seleyi :queen:

Dostum ilgiyle takip ettiğim bir topi oldu bu, Her gün acaba bugün ne yenilik yapmış diye merakla açıyorum. Zevkler herkeze göre değişkenlik içerir ve istediğini yaptığın için gönlüne sinerek kullanmanı temenni ederim. Bende oldukça beğendim bu arada sele ve jantlardaki seçimlerini özellikle. İki husus var aklımda buradan paylaşayım.
Birincisi aynalarıda Carbon kaplama Yapabilirsin çok ta şık durur gibime geliyor hazır yeniyken ve üzeri deforme olmamışken bir denemeni tavsiye ederim.
Diğer konuda vidaların görüntüsü hoş ve güzel ama yüksek süratte ıslık çalabilir gibime geliyor, tam emin değilim ama deneme fırsatın olursa bir dinle bakalım :D

Sürüşün keyifli olsun

Emir yıka artık şu motoru, hiç benim gibi kıl bir adam değilsin vallahi, motordan her inip bindiğinde elinde bez, uğraşmak fln.. :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar