Bir Honda CBR600f Modifiye Öyküsü...

Kambersiz düğün olmazmış , bende geldim :)))

Şaka maka güzel bir sonuç çıkacağa benziyor :) Göstergeyi değiştirmekle iyi etmişsin, gayet hoş duruyor şu anda.. Ama sana daha önceden de dediğim gibi umarım metalik gri motosikletine altın sarısı jantlar abest durmaz..

Bir de şu tank pad e bir el atsan diorum? Modifiye olsun :p

Ankara'ya böyle Janjanlı, böyle Kımıl Kımıl motorlar lazım... :queen:
Zevkli bi çalışma, Kolay gelsin... :cat:

Güzel bir işe girişmişsin önerim farlar için Far tasların yuvarlak olduğu için arkada da yeterli genişlik varsa bi-xenon mercek kullanmanı tavsiye ederim. Merceksiz xenon hem yeterli performans vermez hemde çevreye ciddi rahatsızlık verirsin.

mükemmelsin emir abi sabırsızlıkla bekliyoruz, farlar ve jantlar ortalığı yakacak :cat:

ençok jantları merak ediyorum. bnim yeşil ninja'ya da yaptırmak istiyorum ama yeşil - altın sarısı jantlar güzel durmaz heralde..

Abi demeyim demeyim diyorum ama :queen: bak sarı jant bilenem yapmıssın yani :bounce:

Güzel bi sonuç çıkacağa benziyor hakikaten umarım beklediğin gibi olur :)

motorunuz hayırlı olsun telerınız duz bassın..modifiyenız guzel olacagından emınım merakla beklıyorum..

Ooooo kimler varmış burda ..Emir hocam geçen hafta oturduğumuzda cadde de ilk tanıştığımzda Mot.net üyesiyiz demedik birbirimize :=) Buradan tekrar merhaba der motorunu hayırlarım.Kazasız belasız keyifli sürüşler olsun inş.Ayrıntıları bende takip ediyorum diğer ark.lar gibi , görüşmek üzere ..

on numara.. devamını bekliyorum. keşke benimde biraz yeteneğim olsa bu şekilde sök, parçala, monte et, düzelt, tamir et.... imreniyorum vallahi :salut::)

ama ben kafayı yerim şimdi ne oldu bitti sonuç nasıl olacak diye :) şu işlemleri yaptıktan sonra bir kerede açıklayın gitsin ne bu arkası yarın diziler gibi :) takipçiniz :)

Arkadaşlar iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Bir de şu tank pad e bir el atsan diorum? Modifiye olsun :p

:queen: Fulya iyi ki hatırlattı, aslında motora yaptığım ilk ekleme tank-pad idi onu unuttum. şimdi Fulya ve bazı arkadaşlar tarafından hedef haline getirilen tank-pad budur ::queen:

grnt0090.jpg

sizce nasıl ? ben gayet estetik bulduğum için çok beğenerek almıştım :mrgreen:

şimdi bugün epey yol katettik.
sabah seleyi ve döşeteceğim kumaşı döşeme ustasına götürüp bıraktım, akşamüstü almak üzere..
koltuk bu :

suc50654.jpg

kumaş bu : :p

suc50635.jpg

bu yılan derisi kumaşını yurt dışında modifiye için epey sık kullanıyorlar. evet genelde jantları ve şasisi krom kaplı ve de afro-amerikan :queen: vatandaşların tarzı ama ne bileyim yapıp göreyim dedim nasıl duracak diye. bakalım siz nasıl bulacaksınız ??
ben de halen tam karar vermiş değilim. beğenmediğime karar verirsem orjinal seleye ulaşmam sadece 5-6 zımba sökmeye bakar. orjinal döşeme kumaşı bunun altında hasarsız.

ve sonuç :

grnt0097.jpg

bu da motorun üzerindeki duruşu :

grnt0089.jpg

reca edicem sele döşemesi konusunda insaflı olunuz yorumlarınızda :queen:

en iddialı modifiye elemanlarından olan sele döşemesini hallettikten sonra elime farı ve led şeritleri aldım :

grnt0087l.jpg

şeritin kendi yapışkanı var. yapıştırmak zor değil ve de güçlü tutuyor ama ister istemez şeridin yaptığı kalınlaşmayı farın grenaja oturmasını engellememek adına kontrol etmek gerekiyor. beni biraz uğraştırdı ama sonunda oldu :

grnt0092w.jpg

farın sadece yanlarında ve altında led şerit var. çepeçevre farı sarmasını istemedim.
iki adet ledi farın altına ve yanlarına döşerken fark ettim ki bir tanesinin elektrik kablosu bağlı olan ucunun yer değiştirmesi gerekiyor yoksa kısa farın altındaki led şerit grenajın dışına ışık vermesi gerekirken içine verecek :)
hemmen işleme ara verdim ve en yakın tv tamircisini bulup kablounun lehimli olan ucunu değiştirtip işleme devam ettim.
garaj ve alet edevat olmayınca ufak tefek işleri bile yapmak imkansız oluyor.
ledleri fara takıp farı da grenaja oturttuktan sonra her iki ledin kablolarını birleştirdik ve far ampulünden akım aldık.
dün beyaz kadran taktığımız gösterge paneli ve kafa grenajı yerine takıldı ve sonuç :

grnt0094.jpg

umduğumdan güzel ve orjinal oldu. sanki far camının içindeymiş gibi bir aydınlatma oldu. dışarıdan görülmüyor şerit. (eğilip kurcalar gibi bakmazsanız tabi :queen: )

kapalı mekanda ve de cep ile çekildiği için ışık mavimsi çıkmış ama aslında beyaz. ve eminim xenonlar takıldıktan sonra çok daha şık duracak.

aslında bugün carbon kaplanacak parçaları da halletmeyi planlamıştım ama şaşmaza gidemedim yarına kaldı. umarım yarın jantları boyadan almaya gittiğimde onları da halledeceğim.

Ve en önemli değişikliği yaratacak parçam da bugün elime ulaştı :

grnt0096.jpg

Two Brothers Carbon Egzost tüpü.
ara borusu motoruma uygun değil onu 51mm krom borudan haftasonu hep beraber yaptıracağız inşallah :)

bugünlük işlemler bu kadar arkadaşlar. yorumlarınız ve tavsiyeleriniz çok önemli ve değerli. teşekkür ederim.

koltuk döşemesi biraz daha motorun rengine yakın olsa çok daha güzel olurmuş
önemli olan sizin beğenmeniz
ledlerde cidden güzel
benimde motor elime geçince ilk yapacağım işlerden biri
egzost yorumsuz :queen: ayıptır sorması ne kadar bayıldınız :cherry:

butun modifiye parcaların guzel ama koltuk ıcın ınsaflı bısey demıcem sana vallaha ben motoruma otururken altımda yılan varmıs hıssı verıcek bıseyden hoslanmam :D ama en guzel secımde eksozun. resımlerden tam bellı olmuyo uzun mu kısa tup mu o ? bıde kaca mal oldu sadece eksoz ogrene bılırmıyım ?

koltuk dosemesi biraz apacimsi durmus sanki , geriye kalan hersey harika olacak gibi gorunuyor takipcinizim .

arkadaşlar egzos tüpü yaklaşık 35 cm olması lazım.
türkiyeden satın almadım. bir tanıdığım yurt dışından getirmiş ondan aldım eş dost işi şeklinde.
sanırım türkiyede satış fiyatı 750 dolar civarı ama emin değilim.

koltuk döşemesi hakkında ise jantlar ve ufak tefek aksesuar(sinyal, cam ,manet elcik vs.) takılıp motor bitmeden kesin karar veremiyorum.

Elinize sağlık en kısa zamanda tamamlayıp motorunuza binmeniz dileğiyle . İşlemleri takipteyiz :D

sele fazla iddalı emir abi :mrgreen: özellikle xenon u bekliyorum ve egzoz sesini yakından duymak istiyorum :cherry:

Guzel guzel boyle calismalari yapmak kadar izlemesi de zevkli oluyor. Bir insanin kendi motorunu tasarlamasi kadar guzel bir zevk olamaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar