Netwok Marketing Kandırmacası

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Bu konu hakkında uzun uzadıya yazılması gereken şeyler var, ama şu an vaktim yok :p

Hem başlığı açmayı unutmayayım diye şimdiden açıp kaçıyorum, hemde ben gelene kadar analtmak isteyenler varsa birşeyler analtsınlar.

Malum kalabalık bi oluşumuz, bir kişinin bile parasını kaptırmasına engel olursak bile yeter :cat:

Not : İsim vermemeye ve hedef göstermemeye özen gösterelim ki hukuki bir problem olmasın, burda amacımız bu tür sistemlerin saçmalığını ve adam kerizlemeye yönelik yöntemlerini anlatmak olsun.

Netwok marketing nedir? Network marketing yani ag sistemli pazarlama olmasin? Baslikta sanirim hata var , yada bu isin adi boyle ve ben hatali biliyorum. Emin olamadim.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Pardon, gerçekten network marketing işi yapanları karıştırmayalım, örnek avon kozmetik firması.

Benim anlatmak istediklerim bu ad altında titan saadet zinciri, yani piramit sistemi yani ponzi şeması yöntemiyle keklemecilik yapanlar :)

gerçekten yapıyor olsalarda mantık olarak hepsi aynı.piramidin altındasın
birçok bilindik firmayla çalışıp ömürlerini bu işe adayan insan biliyorum
ne yazıkki sonundada hep hüsran
birde genelleme yapacagım ; buyuk oranda bu işe kendini adıyanlar hep zeki , başarılı gözüken insanlar .matematik mühendisi,kimyager,fizikçi adamlar var
çokmu kafaları çalışıyorda bu işlere giriyorlar :)

gerçekten yapıyor olsalarda mantık olarak hepsi aynı.piramidin altındasın
birçok bilindik firmayla çalışıp ömürlerini bu işe adayan insan biliyorum
ne yazıkki sonundada hep hüsran
birde genelleme yapacagım ; buyuk oranda bu işe kendini adıyanlar hep zeki , başarılı gözüken insanlar .matematik mühendisi,kimyager,fizikçi adamlar var
çokmu kafaları çalışıyorda bu işlere giriyorlar :)

Beyin yıkayarak etkilemeye çalışıyorlar, mamway den çok peşimde koştular, her söylediklerinin tersini ispatladım, adamlar bir daha görüşmeye bile çağırmadı :)

Ortak yönleri bir katılım payı almaları ve en az 3 üye getirmeleri gerektiği...ortada üretim yok ama kandırılan kişi sayısı arttıkca tepedeki voliyi vuruyor...şimdi ki senaryo 30.000 üyeye ulaşma hedefi...anlaşmalı kuruluşlar ve bu kuruluşlardan yapılacak indirim bu işin mali anlamdaki örtüsü...maliye incelemeye geldiğinde biz indirim almak için bu grupları oluşturuyoruz diyorlar...kılıf bu...bu tarz oluşumlardan köşeyi döneni hayrını göreni görmek nasip olmadı...anlatan kişi ısrarla parayı geri her an alabileceğini söylüyor ama parası kimbilir hangi Adaların off shore hesabında yatıyor...:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu saadet zinciri ile ilk tanışmam elemanım vasıtasıyla oldu.Herşey abi bana para lazım demesiyle başladı.Ne yapcan lan parayı deyince saadet zincirine üye olacağını anlattı.Olay kısaca şöyle gerçekleşiyo.1-2 bin lira (tam hatırlamıyorum) para bayılıp üye oluyosun.10 kişiyi üye yapınca rütbe atlıyosun.Sonra her üye olandan alınan paranın bir kısmı sana geliyo.Tabi pastanın büyük kısmı tepedekilere gidiyo.Eğer üye yaptığın insanlar iyi çalışıp çok fazla üye kazandırırlarsa sen de büyük miktarlarda para kazanma imkanına sahip oluyosun(Sözde).

Bu saadet zincirinin ikinci kez karşıma çıkması ise şöyle gerçekleşti.Evimiz kiralıktı ve bir grup genç büro olarak kiralamak istediler.Ne iş yapacaklarını sorduğumda network marketing yapacakarını söylediler.Ben de detaylı bir araştırma yaptım.Gördüm ki bu saadet zincirinin kökeni yabancı sermaye.Yani benim saf gariban türk milletimin paraları dış ülkelere gidecek.Eskiden titancılar hiç olmazsa Türktü.Milletimin paralarıyla saadet kuruyolardı.En azından para ülkemizde kalıyodu.Daha önce titancıların zinciri kırılmıştı ama şimdi tekrar hortladı."Yabancı sermaye düşmanlığı yapmak sermaye faşistliğidir" diyen başbakanın döneminde yasalara uygun bir şekilde , yabancı sermaye parmağıyla kuruldu güzelim ülkemde.Araştırmamı derinleştirdiğimde bu şirketin tarikatları kullandığını gördüm.Yayılmak ve yaymak için böylesine devasa topluluklar kullanılmazdı da ne kullanılabilirdi.Tarikat müridi çocuklar milleti bu saadet zincirine üye yapmak için çalışır olmuşlar.Yabancı sermayeye teslimiyetçi politika izleyen bu hükümet saadet zincirlerini bile yasal hale getirmiş ve hiç müdahale edilmiyo.Gerçekleri gördükçe daha çok midem bulandı ve milliyetçi duygularım yükseldi.Evimi kiralamak isteyen gençlere yaptıklarının yanlış olduğunu izah ederek elimin tersiyle gönderdim.

Bu başlığı açandan Allah razı olsun.En azından bu forum sayesinde bir çok insanı uyandırabilir ve bu hataya düşmekten kurtarabiliriz.

bu mevzu yılmaz erdoğan'nın neşeli hayat filmindeki olay olmasın , yani üye oluyorsun ondan sonra her üye için para mı geliyor yoksa bu olaya üye olduktan sonra ürün falan mı satıyorlar ameleler ?

avon gibi gerçekten ürün satanların dışında hepsi hikaye gibi. avonu diğerleriyle karıştırmayın piramitin altındasın üstündesinin hikayesinin dışında sadece ürün satıp para kazanan bir sürü arkadaşım var. bu diğerlerine gelince ya arkadaş yalandan ürünlerle yok taiwanda tatilmiş (qnet) yok yaşlanmayı geciktiren ürünmüş (antiagelmiydi oyle malımtrak bişeydi) bunları kulp yapacagınıza ayda bir içkili bi parti marti verin hatun matun çıkartın millet üye bulamasada gelsin eğlensin yaw :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Satılan ürünler işi kılıfına uydurmak için.Mahkemeye verirlerse mal sattım para aldım demek için.

Yok efendim kurucu malezyalı,müslüman.....................Şu kadar kişi bu işle ugraşıyor.Emek harcamıyorsun çalışmıyorsun(ne zaman sorsanız home ofisteler,sigara çay ve muhabbetler.Tabi hafta sonları masraflar nakit olarak kıdemli üyelerden toplanıyor.Meğer ne kadar boş vakti varmış.Hayatı ofiste geçiyor sonra çalışmaya fırsat bulamıyor,uykusuzluk ve dikketsizlik. işten atılıyor.Mecbur kalıyor home ofise.Sonra altlarına baskı telefonları.Yatırdıgı parayı kurtarmak ve hayati idamesini devam ettirebilmek için.)Üretimi durmuş bir ülkede en iyi starateji:ÇALIŞMAK YOOOOK......................Dergilerden kesilip yapıştırılmış reklem klasörleri.Kiralık lüks arabalarla reklam.Vs vs vs :queen::queen::queen:..Malesef cahil çok ve azımsanmayacak kadar.D.r olması mühendis olması okumuş olması cahil olmadıkları anlamına gelmez.Kayinçonun zoruyla tanıtımına gitmiştim.Anlatanın ilk cümlesi şu.(ezberlemiş ya,unutur zaar.)Anlatırken sakın bölmeyin soru sormayın,anlatımın ilerki aşamalarında bütün sorularınızın cevaplandığını göreceksiniz............:queen::queen::queen:Ben sonra sordum.Peki sistem bu kadar mükemmel ve başarılı.Önümüzdeki 10 yılda ülke komple sisteme üye oldu.Ne yiyip ne içilecek,ekmeği pişirecek fırıncı olacak mı ? Zeki Müren'de bizi görecekmi?????????????????????????????????????

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:38 ----------

Yok efendim kurucu malezyalı,müslüman.....................Şu kadar kişi bu işle ugraşıyor.Emek harcamıyorsun çalışmıyorsun(ne zaman sorsanız home ofisteler,sigara çay ve muhabbetler.Tabi hafta sonları masraflar nakit olarak kıdemli üyelerden toplanıyor.Meğer ne kadar boş vakti varmış.Hayatı ofiste geçiyor sonra çalışmaya fırsat bulamıyor,uykusuzluk ve dikketsizlik. işten atılıyor.Mecbur kalıyor home ofise.Sonra altlarına baskı telefonları.Yatırdıgı parayı kurtarmak ve hayati idamesini devam ettirebilmek için.)Üretimi durmuş bir ülkede en iyi starateji:ÇALIŞMAK YOOOOK......................Dergilerden kesilip yapıştırılmış reklem klasörleri.Kiralık lüks arabalarla reklam.Vs vs vs :queen::queen::queen:..Malesef cahil çok ve azımsanmayacak kadar.D.r olması mühendis olması okumuş olması cahil olmadıkları anlamına gelmez.Kayinçonun zoruyla tanıtımına gitmiştim.Anlatanın ilk cümlesi şu.(ezberlemiş ya,unutur zaar.)Anlatırken sakın bölmeyin soru sormayın,anlatımın ilerki aşamalarında bütün sorularınızın cevaplandığını göreceksiniz............:queen::queen::queen:Ben sonra sordum.Peki sistem bu kadar mükemmel ve başarılı.Önümüzdeki 10 yılda ülke komple sisteme üye oldu.Ne yiyip ne içilecek,ekmeği pişirecek fırıncı olacak mı ? Zeki Müren'de bizi görecekmi?????????????????????????????????????Tabi onada cevap hazır ve çok mütevazi :Biz o kadar büyümek istemiyoruz..............:queen::queen::queen:

Utanarak itiraf ediyorum ki Mamway adlı madrabaz kuruluşun tuzağına ben de ve eşim de düşmüştük zamanınsa . İşin aslı 2 temel kavrama dayanıyor 1) beynini yıkat ve başkasınınkini de yıka 2) önce aileni ve arkadaşlarını kandır, paralarını "başlangıç paketi adı altında utanmadan çal . Sonra seni dostu bilen bu kişilere onlara yaptıklarını başkalarına da yapmalarını öğütle ve öğret.

Son düzenleme:
İşin en acı yanı ise bu oyuna kananların 18 yaşından büyük ve önümüzdeki seçimde oy kullanıp benim çocuklarımında geleceğini etkileyecek hakka sahip olması. Bunun adı demokrasi ise gerisini söylemek istemiyorum.

Kocaeli İl Temsilcisi
Utanarak itiraf ediyorum ki Mamway adlı madrabaz kuruluşun tuzağına ben de ve eşim de düşmüştük zamanınsa . İşin aslı 2 temel kavrama dayanıyor 1) beynini yıkat ve başkasınınkini de yıka 2) önce aileni ve arkadaşlarını kandır, paralarını "başlangıç paketi adı altında utanmadan çal . Sonra seni dostu bilen bu kişilere onlara yaptıklarını başkalarına da yapmalarını öğütle ve öğret.

ağzı yanmış bir vatandaş olarak aynen katılıyorum :) bir atkadaşın önerisi ve ısrarı ile bir zamanlar benide bu işin içine çekmişti mantığın söylediğinden hiç bir farkı yok tek farkı öyle yada böyle bir şekilde (SG) serbest girişimci olabilmek için kaç yıl önce 500 küsür lira para verdim göya sg olacağım tamam serbest girişimci oldum da o zamandan bu zamana aldığım ürünlerin ,
10 da birini bile satamadım hepsini kendim kullandım hala kullanıyorum :queen: (g......g.......ş......açılmaz ) bana gönderilen broşür, fatura, çanta evrak vs. nin bile parası kesildi , pirensip şu ürünü iyi tanıyacaksın, bunun için önce kendin kullanmak gerek , bilmediğin bir şeyi nasıl satacaksın mantığı ?

tamam kullandım daaaa ateş pahası kime satacağım piyasada aynı üründen kıyamet gibi çeşidi ve ucuzu,varken,?

sözüm ona gurubumdakilerinin satışları hepimizi etkiliyormuş benim gurubumun üst gurubunun ,gurubunun karı na ne oldu peki kaç yıldır hesabıma bir kuruş yatmamış ? her ay şaşalı dergiler geliyor, yok altın üyeler, yok pilatin üyeler, yok şaşalı gösterişli limuzin eşliğinde seyahatler yıkamalar yağlamalar, valla ben hiç birini görmedim bırakın kokusunu almadım :)

offff yaaa offf gene moralim bozuldu akılma gelince .....

valla adamlar sistemi profesyonel anlamda kurmuş kardeşim ne derseniz deyin, dükkan yok kira yok elektirik gideri yok ,inanan insanlarda birilerinin cebini doldursun sözüm, meclisten dışarı... lanet olsun ya ürünüde parfümüde ,su arıtmasıda :) lazım olursa gerektiği kadar gider alırım pöhhhhh....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:36 ----------

ağzı yanmış bir vatandaş olarak aynen katılıyorum :) bir atkadaşın önerisi ve ısrarı ile bir zamanlar benide bu işin içine çekmişti mantığın söylediğinden hiç bir farkı yok tek farkı öyle yada böyle bir şekilde (SG) serbest girişimci olabilmek için kaç yıl önce 500 küsür lira para verdim göya sg olacağım tamam serbest girişimci oldum da o zamandan bu zamana aldığım ürünlerin ,
10 da birini bile satamadım hepsini kendim kullandım hala kullanıyorum :queen: (g......g.......ş......açılmaz ) bana gönderilen broşür, fatura, çanta evrak vs. nin bile parası kesildi , pirensip şu ürünü iyi tanıyacaksın, bunun için önce kendin kullanmak gerek , bilmediğin bir şeyi nasıl satacaksın mantığı ?

tamam kullandım daaaa ateş pahası kime satacağım piyasada aynı üründen kıyamet gibi çeşidi ve ucuzu,varken,?

sözüm ona gurubumdakilerinin satışları hepimizi etkiliyormuş benim gurubumun üst gurubunun ,gurubunun karı na ne oldu peki kaç yıldır hesabıma bir kuruş yatmamış ? her ay şaşalı dergiler geliyor, yok altın üyeler, yok pilatin üyeler, yok şaşalı gösterişli limuzin eşliğinde seyahatler yıkamalar yağlamalar, valla ben hiç birini görmedim bırakın kokusunu almadım :)

offff yaaa offf gene moralim bozuldu akılma gelince .....

valla adamlar sistemi profesyonel anlamda kurmuş kardeşim ne derseniz deyin, dükkan yok kira yok elektirik gideri yok ,inanan insanlarda birilerinin cebini doldursun sözüm, meclisten dışarı... lanet olsun ya ürünüde parfümüde ,su arıtmasıda :) lazım olursa gerektiği kadar gider alırım pöhhhhh....

izmirde bir depo oradan tüm SG lere cargoooo ohhhhhh ne alaa memleket :)

Son düzenleme:
arkadaşlar network marketing vs. olayları bilmiyorum ama doğal ve bitkisel kökenli ürünler diye aldığınız maddelere çok dikkat edin.hemen hemen hepsi tarım bakanlığı kökenlidir ve sağlık bakanlığı niye onay vermez hapiniz tahmin ediyorsunuzdur. teknoloji geliştikçe ilaçlar küçülmeye küçücük kapsüllerin içine sığmaya başladı,bu işlem olurken gelişen teknolojiyle beraber ilaçların etkinlikleri de arttı.bizim çok eski sistemimizden(koca karı ilaçlarından) ileriye doğru kilometrelerce ilerledik.yani lütfen kenidinize dikkat edin ve para kazanmak adına sizleri geçmişin kör kuyularında biçare bırakacak insanların tuzağına düşmeyin. iyice araştırın,mutlaka okuyun bolca ve kesinlikle HEKİMLERE danışın...tıp fakültesinde 6 yıl magazin okutmuyorlar insanlara,pratisyen vs diye de hekimleri bilgisiz zannedip uzmanların kapılarında da yatmayın...

saygılarımla

dr_lunata

valla arkadaşlar benim başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum.
Arkadaşın biri böyle bir teklifle geldi ve 1000 $ ile işe girebileceğimi anlattı. İşin mantığını şu alttaki şemada detaylı olarak anlatmaya çalıştım; (Siz = X , getirdiğiniz 1. üye = X1, getirdiğiniz 2. üye = X2, getirdiğiniz 1. üyenin getirdiği 1. üye = X11 , 2. üye = 12, getirdiğiniz 2. üyenin getirdiği 1. üye = X21 , 2. üye = X22 olsun.)

X
/ \
X1 X2
/ \ / \
X11 X12 X21 X22​

bakınız sizin getirdiğiniz iki ayakta da her 3'e 3'lük ilk dengede 250 $ şirketten alıyorsunuz. Bunların arasında olan biri beni ikna etmek için çok uğraştı ancak verdiğim şu cevap onları benden vazgeçirmeye yetti. şirketin yukarıdaki şemada kazancı = 7000 $ sadece ilk kişiye 250 $ veriyor. Net kazancı 6750 $
ben de bu adamlara dedim ki "siz bana verin 1000$, sonra gidip 2 adam bulun, onlar da 2'şer adam bulsun, ben sana her denge için 250$ veririm" sonrasında benden vazgeçtiler :D

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
valla arkadaşlar benim başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum.
Arkadaşın biri böyle bir teklifle geldi ve 1000 $ ile işe girebileceğimi anlattı. İşin mantığını şu alttaki şemada detaylı olarak anlatmaya çalıştım; (Siz = X , getirdiğiniz 1. üye = X1, getirdiğiniz 2. üye = X2, getirdiğiniz 1. üyenin getirdiği 1. üye = X11 , 2. üye = 12, getirdiğiniz 2. üyenin getirdiği 1. üye = X21 , 2. üye = X22 olsun.)

X
/ \
X1 X2
/ \ / \
X11 X12 X21 X22​

bakınız sizin getirdiğiniz iki ayakta da her 3'e 3'lük ilk dengede 250 $ şirketten alıyorsunuz. Bunların arasında olan biri beni ikna etmek için çok uğraştı ancak verdiğim şu cevap onları benden vazgeçirmeye yetti. şirketin yukarıdaki şemada kazancı = 7000 $ sadece ilk kişiye 250 $ veriyor. Net kazancı 6750 $
ben de bu adamlara dedim ki "siz bana verin 1000$, sonra gidip 2 adam bulun, onlar da 2'şer adam bulsun, ben sana her denge için 250$ veririm" sonrasında benden vazgeçtiler :D

Adamlar napsın senin gibi adamı.Sen iki dakkada hesap yapıp çözmüşün olayı.Onların 7 bin dolar kazanıp sana sadece 250$ vereceklerini anlamışsın.Onlar yolunacak kaz arıyolar.Kurdukları bu basit denklemi çoğu insan çözemiyo ve hemen tav oluveriyolar.Sen onlara cevabını verince yüzlerindeki ifadeyi tahmin edebiliyorum.Ben de bi kaç pazarlamacıyı bozup postalamıştım.Hiç tartışmaya girmeden hemen kuyruklarını kıstırıp gidiyolar.

Bu arkadaşlar Vampir.. Hiç bir şey yapmadan, insanlardan besleniyorlar.
Ancak işin en acısı da, ister zigway, siter didan falan ne olursa olsun, buna giren yakın bir arkadaşınız, bir anda tuhaf bir adam oluyor. Her muhabbeti direk oraya çekiyor. Beyni olmayan Dronlar gibi sürekli bundan bahsetmeye sizi dahil etmeye çalışıyor. 2 tane çok yakın arkadaşımı kaptırdım ben bunlara, beni baydıklarından beri de görüşmüyorum artık. En son öğrendiğim, bir tanesinin gerçekten yükseldiği, ancak para kazanamadığı, ve tanıtımlarda vs'lerde yüksekte olduğu için iyi görünmesi gerektiğinden, şirket zoruyla, KREDİ ÇEKTİRİLİP partiler verdirtilip, spor arabalar kiralattırıldığı.

"Bir basamak kaldı çok para kazanmana.. hadi bakalım koy elini taşın altına, etkilensin insanlar"

Vampirler...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar