Arkadaşlar motosikletimle 1400 km yol yapma planım

arkadaşlar bende asya AS150t1 2005 model siyah motosiklet var bunla ben 1380 km yol yapmayı planlıyorum sizce ben nekadar sürede giderim 60-70-80 km degişik hızlarla şimdiden söleyeyim beni vazgeçtirmeyin çok istiyorum gitmeyi artvin e gidicem memleketime asker e gitmeden gideyim göreyim gezeyim hem diger ilçeleride gezecegim çok zevkli olacagını düşünüyorum 100 km de bir durup 10 dk mola versem güzel olur motor dinlenmiş olur bu planımı haziranın ilk haftası veya ikinci haftası yapmayı düşünüyorum desteklerinizi bekliyorum arkadaşlar biraz bilgi :cherry::rendeer:

senı vaz gecırmıcem bellıkı vaz gecmıceksın ama sendekı yaa gercekten bızde olmayan cesaret YADA DELİ CESARETİ... senı bu cesaretınden dolayı alkıslıyorum helal olsun...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
olmayacak bir düşünce değil istedikten sonra gayet güzel gidilir yeterli ekipman olduğu takdirde. güzel sürüşler dilerim şimdiden ve bolcada fotoğraf :)

senı vaz gecırmıcem bellıkı vaz gecmıceksın ama sendekı yaa gercekten bızde olmayan cesaret YADA DELİ CESARETİ... senı bu cesaretınden dolayı alkıslıyorum helal olsun...

eyw saolasın zaten mayıs ayının sonunda işi bırakacagım tatıl yapacagım asker e gidene kadar yollarda durup yeşillik alana çekip dinlenirim diyorum yolum üzerindeki illerdeki motisiklet.net üyesi arkadaşları görmek tanışmak isterim :rendeer:

::eek:lmayacak bir düşünce değil istedikten sonra gayet güzel gidilir yeterli ekipman olduğu takdirde. güzel sürüşler dilerim şimdiden ve bolcada fotoğraf
ewet fotograf çekecegim ekipman dedin bende yola çıkmadan 3 tane 1 er litrelik motor yagı alıp öyle çıkacagım yola

Son düzenleme:
Adana İl Temsilcisi
sakın vazgeçmeyin.100 km.de bir dediğiniz gibi durun,siz ve motor dinlensin.yolun-yolculuğun tadını çıkartın.keyifle,etrafı seyrederek,sakin sakin yol alın.ama yanınıza yolda gerekebilecek,alet vs.almayı ihmal etmeyin.yola çıkmadan önce ailenize rotanızı ve tahmini varış zamanınızı bildirin.mutlaka motorun yedek anahtarını yanınıza alın.bu yazdıklarım tecrübedendir.yolun açık olsun.:cat:

Geçtiğimiz bayram ben gidiş-dönüş 1400 km yol yaptım :)
Deli işi değil, tam tersi aklı başında adamların yapacağı bir yoldur bu, motorun ne olursa olsun.
Yola çıkmadan bakımlarını eksiksiz yaptır, kıyafetin tam olmalı, sık ama kısa molalar ver ve devam et.

Yok kardeşim sakın vazgeçme, hatta Ümmet abimizin maceralarından feyz al. Ama mutlaka yanında bolca acadanlık bulundur çünkü malum yol haliva ve uzunca bir yol planın var. Bu yolda başına gelebilecek herşeye hazırlıkl olarak çık. Ayrıca otobanlar yerine şehiri içi yolları tercih etmeni tavsiye ederimki otobanın kenarında arızalanmış bir motorla beklemek bazen çaresiz bırakabilir seni ama şehir içinde en kötü ihtimalle bir mahalle tamircisi bulursun.

Yolun açık olsun.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Forumdan Uzaklaştırıldı
Arada yoldaki benzinciden falan rica et nete gir birşeyler yaz neredesin nasıl gidiyor falan gibi merakta bırakma bukadar insanı,100 km de bir 10 dk ya takılma gerekiyorsa yarım saat mola ver,buradan osmanba abimiz var hemşehrin ona bu linki mailledim sana birşeyler yazacaktır bilgilendirecektir mutlaka bana hadi gidelim diyor bu yıl ben duruyorum,sen git kardeşim utandır beni helal olsun sana

Geçen hafta pazartesi ve salı günleri toplamında 1100 km yaptım motor üstünde. Bu hafta sonu da 400 yapacağım. Yeterki sen iste, dünya turu bile yaparsın. Çok yorulduğunu hissettiğinde inat etmeden ilk benzincide dur, tam boşalmamış olsa da deponu doldur, 20 dakika egzersiz yap, sonra tekrar devam. Gece yol yapmamaya çalış. sabah 04:30 gibi yola çık zaten 1 saat sonra hava aydınlanır. Hava kararınca konaklayacak ucuz biryerler bulursun.

Arada yoldaki benzinciden falan rica et nete gir birşeyler yaz neredesin nasıl gidiyor falan gibi merakta bırakma bukadar insanı,100 km de bir 10 dk ya takılma gerekiyorsa yarım saat mola ver,buradan osmanba abimiz var hemşehrin ona bu linki mailledim sana birşeyler yazacaktır bilgilendirecektir mutlaka bana hadi gidelim diyor bu yıl ben duruyorum,sen git kardeşim utandır beni helal olsun sana

eyw abi saol hepinize teşekkür ederim :rendeer::rendeer::rendeer:

süper olur 100 km ye takılı kalma güzel bir su başı buldun mu dur. motor ve sen dinlen
motoru fazla sıkştırma

süper olur 100 km ye takılı kalma güzel bir su başı buldun mu dur. motor ve sen dinlen
motoru fazla sıkştırma

tamam dedigin gibi yaparım benim belirledigim rota şöyle
adszlih.png

Shot at 2011-04-22

BENİM KGS KARTIM YOK KÖPRÜLERDEN VE PARALI YOLLARDA İŞLER NASIL OLUYOR PARALI YOLLARDA GÖREVLİ VARMI PARAMI VERİCEZ

Son düzenleme:
Artık paralı yollarda nakit devri bitti. KGS şart. Shell benzinliklerinden alabilyorsun diye duydum. Bende sıkıntı çektim istanbula gidip gelirken. Birde rotan uzun. KGS'siz olmaz. 20-30 lira yüklesen sana yeter de artar bile.

Yanına lastik için tamir seti almayı unutma. Motorun dursa bile sağlam lastikler üzerinde itmek kolay olur. Lastik inikse işin çok zorlaşır. Yanında yedek far ampülü, reflektör, yedek buji ve gerekli alet edevatları almanı öneririm.

Şimdiden hayırlı yolculuklar.

Kocaeli İl Temsilcisi
ilk önce motorunu analiz et , sen motorunu bizden daha iyi tanıyorsun, neresinde nesi var bilirsin ,yolda seni mağdur edebilecek küçük eksiklerini düşün ve gözden geçir ,lastik patlaması, far ampulu,pompa ,tamir takımı düz ağız anahtar takımı, bense, bir parça tel ,tornavide seti muhakkak yanında olsun , hiç tamirden anlamasan bile yollarda öyle şeylerden sebep yolda kalırsınki , tırnak makasını arar hale gelirsin, bu saydıklarım motosikletin scooter değilmi? bagajına rahatlıkla sığacak malzemeler..

ara dinlenmeleri ihmel etme ama saatte bir ama 2 saat muhakkak mola ver , ve bir an önce varacağım yada varayım düşünceni kafandan sil,yağış durumuna göre yağmurluğun muhakkak yanında olsun malum dağ başında bir yerde yağmura yakalanırsan barınacak bir durak olmayacaktır bunlar hep tedbir tabiki ihtimal, tedbiri alıp taktiri allaha bırakmak en doğrusu,

keşke işim olmasaydı bende sana eşlik etseydim yolun açık olsun şimdiden ...:)

bende scooterla benzer bi gezi yapmayı düşünüyorum yaza :)
bence yanına çadır ve ekipmanlarıda al yavaş yavaş beğendiğin yerlerde kalarak gezerek görerek dolaş ve eğer varsa imkan tek başına gitme başka bi motorlu arkadaş bul birlikte gidin.hayırlı yolculuklar:rendeer:

ilk önce motorunu analiz et , sen motorunu bizden daha iyi tanıyorsun, neresinde nesi var bilirsin ,yolda seni mağdur edebilecek küçük eksiklerini düşün ve gözden geçir ,lastik patlaması, far ampulu,pompa ,tamir takımı düz ağız anahtar takımı, bense, bir parça tel ,tornavide seti muhakkak yanında olsun , hiç tamirden anlamasan bile yollarda öyle şeylerden sebep yolda kalırsınki , tırnak makasını arar hale gelirsin, bu saydıklarım motosikletin scooter değilmi? bagajına rahatlıkla sığacak malzemeler..

ara dinlenmeleri ihmel etme ama saatte bir ama 2 saat muhakkak mola ver , ve bir an önce varacağım yada varayım düşünceni kafandan sil,yağış durumuna göre yağmurluğun muhakkak yanında olsun malum dağ başında bir yerde yağmura yakalanırsan barınacak bir durak olmayacaktır bunlar hep tedbir tabiki ihtimal, tedbiri alıp taktiri allaha bırakmak en doğrusu,

keşke işim olmasaydı bende sana eşlik etseydim yolun açık olsun şimdiden ...:)
saolasın ampul var 1 tane anahtar takımım var bide 3 şise 1 er litrelik motor yagı alıcam bizim motorlarda her 1000 km de yag degişimi yapılıyoya ondan dolayı :rendeer:

bende scooterla benzer bi gezi yapmayı düşünüyorum yaza :)
bence yanına çadır ve ekipmanlarıda al yavaş yavaş beğendiğin yerlerde kalarak gezerek görerek dolaş ve eğer varsa imkan tek başına gitme başka bi motorlu arkadaş bul birlikte gidin.hayırlı yolculuklar:rendeer:

saol felon :rendeer:bilmiyorum daha var gidecegim zamana haziranın ilk haftası veya ikinci haftası yola çıkıcam benimle gelmek isteyen arkadaş gelebilir şuan tekim benim motor anca beni götürür kasa büyük motor küçük 2 kişi tıkanır gitmez uzunyola iki kişi benim motor :rendeer::rendeer:

fırsatı olupta uzun yola gitmeyen delidir:)
sana tavsiyem uykusuz yola çıkmaman ve mümkün olduğu kadar çok dinlenmen. özellikle 5. saatten sonra belin ağırmaya başlayabilir, buna fırsat vermeden, "az daha gidip öyle dururum, motorda sorun yok devam ediyim vs" demeden düzenli aralıklarla mola vermelisin.
birde bu yol bir günde tamamlanacak gibi değil, en az iki günde biter, gece uyumalısın yani.
ayrıca o zamanlar hava sıcak olur, bir numara kalın yağ koymanda fayda var, ayrıca motorun çevresinde çıkarılabilen grenajlar varsa onlarıda çıkarırsan yararına olur. ben geçen sene bu şekilde uzun yol yaptım, 2 saatte bir mola verdim ve motorum hiç ısınmadı (hararet göstergesi vardı, dereceyi görebiliyodum)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Zaten gerekli şeylerin çoğu yazılmış ama deponda her zaman 100 km yol gidebilecek kadar benzin kalsın. Hiç bir zaman bu menzilin altına düşürme benzini. Ben nasıl olsa benzinci vardır diye düşünüp her zaman aldığım benzinci markasını ararken, en yakın medeniyete 10 km mesafede gecenin 4'ünde yolda kaldım :mrgreen: Meğer 50 km boyunca hiç benzinci yokmuş. Arkadaş olmasaydı yanımda vahşi hayvanlara yem olabilirdim :p Mümkünse yanına navigasyon al.

Bir 125 cc kullanıcısı olarak, bu motorla gidilir mi oraya dedikleri çoğu yere sorunsuz gittim geldim. sorun olur mu diye düşünme, olabilir. ama sen gene de yılma, yoluna devam et. sana tavsiyem motorunu dinle, şehir merkezlerinde ve tamircilerin olabileceği yerlerde motoru kontrol et, bi kusur yada arıza görürsen tamir ettirmen daha kolay olur. olur olmaz yerlerden benzin alma... ve korumasız çıkma yola...
ayrıca gezmek istiyosan rotanı değiştir. Bolu - Karabük - Kastamou - Sinop üzerinden git. daha keyifli olacağına garanti veririm.
Hadi bakalım, YOLUN AÇIK OLSUN.

abi şimdiden yolun açık olsun hiç durma çık yola devam et dinlene dinlene git Alklah ın izniyle bir sorun olmaz :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar