Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaşlar ben aranızza yeni katıldım bu rödaj nasıl olmalı bu motorda ben fethiyede oturuyorum burası bildiniz gini sıcak bir yerdir hangi yağı önerirsiniz ben hondaya sordum 5800 lira dediler admın dedini aynen yazıyorum bu motoru soran çok kişi var ama icraat yok buda elelrinde olmadıklarını belirtiyor ben acaba innova 125 mi alsam diyorum ne önerirsiniz

rodajla ilgili olarak motoru aldıktan kitapçığa bakmanda fayda var. servisteki ustalar bu konuda biraz umursamaz olabiliyor sana eksik bilgi verebilirler o yüzden kitapçıkta rodajla ilgili belirtilen herşeye harfiyen uymanda fayda var.

henüz 0 km motor alıp roadajını kendim yapma imkanım olmadı ama bir çok kişi ilk 1000km boyunca 6bin deviri geçmeden vites değiştirmek gerektiğini belirtiyorlar. rodaj döneminde mekanik parçalar birbirine alıştığından dolayı motoru zorlamamakta fayda var.

motor yağınıda 10/40 yada 10/50 tam sentetik ipone (racing) yada motul kullanmanı öneririm. litresi 25 ila 30tl arasında değişir. zaten cbr125 1lt yağ alıyor o yüzden en kalitelisini koymakta fayda var. servisler genelde castrolun en ucuz yağını kullanıyor, ben cbr 125'imde castrol'den ipone'a geçiş yaptığımda vites değişimlerinde hissedlebilir bir fark görmüştüm. sanada ipone kullanmanı öneririm.

innova'ya ilgili pek bir bilgim yok ancak çok az yakıt tükettiğini kullanıcılardan duydum. bana sorarsan yeni kasa cbr125 al derim ama parçası pahalıdır haberin olsun.

Son düzenleme:
Yeni CBR (2011) ların benzin sarfiyatları yavaş yavaş oluşmaya başlamıştır artık.
Rodajını tamamlayan arkadaşlar, 100km de kaç litre yakıyorsunuz?

yeni cbr ların 100km de 3litreden daha az tüketeceğini düşünüyorum, bakalım kullananlar ne diyecek :)

ben bu pazar bayagı yol yaptım sahılde belkı goren olmustur turncu cbr cok fazla trafık vardı pek keyıf alamadım ama sıze sunu soylıyım benzın konusu cok ıyı olmus tam hesaplamadım fakat sunu soylıyım yakmıyo fazla sıkıstırmadım rodaj dan dolayı bıara ortakoyde on teker kıtledı allahhtan onumde arkadas vardı ona dokundum arkadan.motor guzel ama bıraz ufak kalıyo yınede tavsıye edılır

kürşat sen bana pm olarak fiyatını söylermisin ona göre hesap kitap yapıp bu işe kalkışayım. silindir piston değişimi dışında ekstra bişi gerekli mi ? krank dayanıklı mı yoksa bi süre sonra elimize almayalım motoru :)

unutmadan cdi uniteden bahsediyolar after market olarak satılan performans cdi üniteler varmı orada ?

ayrıca onumuzdeki günlerde lastik - yağ - buji - hava filtresi ve amartisör keçe değişimi yapıp resimli anlatım yapacağım takipte kalın derim :cat:

Cuma gunu bilgi veririm, 150cc kiti hondanin orjinal kiti, hondalar taylandda uretiliyor, buradaki uretim cbr150 olarak, 150cc kiti disinda 166-172-190-196 gibi degisik kitler var, buradaki cbr150 kullanicilari yukseltmek icin bunlari kullaniyor cunku, bunlar honda uretimi degil, avrupada cbr125 var, yabanci forumlarda veya youtube da video ve paylasimlara bakarsaniz goreceksiniz, avrupada orjinal 150cc kiti olmadigi icin buradan siparis ediyorlar, ebay tarzi sitelerde orjinal olmayan 170cc kit kargo dahil 600dolar, orjinal 150cc kiti daha pahaliya satiliyor, dun honda merkezi ile gorustum fiyat icin ama onlar satis yapmiyorlar, bayi anlasmalari oldugu icin bayilerden aliniyor, iki tane yakinimda var, biri ile gorustum 250 euro fiyat verdi, digeri ile arkadasim gorusecek taylandli, yabanci olunca fiyati biraz yuksek tutuyorlar cunku, toplu alimda %10-20 gibi indirim yapabilirler, orjinal olmayan yuksek cc kitler daha ucuz, ingilizce biliyorsaniz tavsiyem forumlarda bir arastirin, kargo icin 40-45euro istiyorlar ama ben alirsam kargoyu kayitli posta ile 20-25 euroya gonderebilirim, agirligina gore fiyat oldugu icin kesin fiyat bilmiyorum ama kar amacli satis degil. zaten fiyat seffaf olacak, urun fiyati ve kargo fiyati goreceksiniz, amacim cbrci arkadaslara yardim etmek, diger parcalarda da turkiye fiyati ile kiyaslayip degen parca varsa onlarin da gonderiminde yardimci olurum, tekrar belirtiyorum, honda tayland uretimi olup parcalar orjinal, cin mali klon degil :) aldiginizda servisine gosterin hatta montaji onlar yapar, motorla ilgili tum parcalar mevcut, burasi zaten motor cenneti, ama 100-150tllik parcalar icin degmeyebilir posta ucretinden dolayi

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HOND...79QQptZMotorcyclesQ5fPartsQ5fAccessories#shId

Yeni CBR (2011) ların benzin sarfiyatları yavaş yavaş oluşmaya başlamıştır artık.
Rodajını tamamlayan arkadaşlar, 100km de kaç litre yakıyorsunuz?

Depo Full ken benzin göstergesinde 6 çizgi bulunuyor. ben 250 km yol yaptım ve hala 3 cizgi yanıyor. rodajda düşük devirlerde kullanıldığı için 450 km yi rahat aşıcak gibi. Yakıt tüketiminde gayet iyi şimdilik ..Rodaj bitince sakin kullanımda ben 2.7 lt gibi bir değer bekliyorum. Türkiyeye 2010 ve 2011 de gelen enjeksiyonlu makinelerle arasında boş depo ile 9 kilo dolu depo ile 12 kilo var. lastiklerin kalınlaşması ve bu extra 10 kilo yakıt tüketiminde bence 0.1 litre fazlalık yaratabilir:)

2010-2011 enjeksiyonlu sahipleri ne kadar yaktıklarını belirttilerse bu sorunun cevabı kolay..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:55 ----------

Cuma gunu bilgi veririm, 150cc kiti hondanin orjinal kiti, hondalar taylandda uretiliyor, buradaki uretim cbr150 olarak, 150cc kiti disinda 166-172-190-196 gibi degisik kitler var, buradaki cbr150 kullanicilari yukseltmek icin bunlari kullaniyor cunku, bunlar honda uretimi degil, avrupada cbr125 var, yabanci forumlarda veya youtube da video ve paylasimlara bakarsaniz goreceksiniz, avrupada orjinal 150cc kiti olmadigi icin buradan siparis ediyorlar, ebay tarzi sitelerde orjinal olmayan 170cc kit kargo dahil 600dolar, orjinal 150cc kiti daha pahaliya satiliyor, dun honda merkezi ile gorustum fiyat icin ama onlar satis yapmiyorlar, bayi anlasmalari oldugu icin bayilerden aliniyor, iki tane yakinimda var, biri ile gorustum 250 euro fiyat verdi, digeri ile arkadasim gorusecek taylandli, yabanci olunca fiyati biraz yuksek tutuyorlar cunku, toplu alimda %10-20 gibi indirim yapabilirler, orjinal olmayan yuksek cc kitler daha ucuz, ingilizce biliyorsaniz tavsiyem forumlarda bir arastirin, kargo icin 40-45euro istiyorlar ama ben alirsam kargoyu kayitli posta ile 20-25 euroya gonderebilirim, agirligina gore fiyat oldugu icin kesin fiyat bilmiyorum ama kar amacli satis degil. zaten fiyat seffaf olacak, urun fiyati ve kargo fiyati goreceksiniz, amacim cbrci arkadaslara yardim etmek, diger parcalarda da turkiye fiyati ile kiyaslayip degen parca varsa onlarin da gonderiminde yardimci olurum, tekrar belirtiyorum, honda tayland uretimi olup parcalar orjinal, cin mali klon degil :) aldiginizda servisine gosterin hatta montaji onlar yapar, motorla ilgili tum parcalar mevcut, burasi zaten motor cenneti, ama 100-150tllik parcalar icin degmeyebilir posta ucretinden dolayi

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HOND...79QQptZMotorcyclesQ5fPartsQ5fAccessories#shId

@Kürşattekin Bilgiler ve araştırman çin teşekkürler. Türkiyde ehliyette cc ile ilgili bi sıkıntı olmadığından türkiyeye keşke 150cc olan versiyonu ithal etselerdi yeni kasada. Mesela Kymcoda Agility city'nin Avrupada 125-150-200 lük olanları var türkiyede 200 olanıda satılmaya başlandı. Ama türkiyede bir engel olmasada Honda markası Türkiyeye avrupaya dağıtımı yapılan 125 lik olanın ithal edilmesini istiyor demkki. Neyse.. Taytlant taki 150 cc lik olan nette 19 değil 17.6 hp benim araştırmalrımda. Ama 4.3 hp güç artışı bu kadar hafif bir motorda son sürat olmasada hızlanmada keyif verici bi fark yaratır. Seninde dediğin gibi motoru garantide olanlar için böyle bir maceraya gerek yok ama motor isteyen bir Cbr'ı olanlar veya kilometresi 50.000 ve üstü olanlar için orjinal 150 cc Honda parçalar hem ucuza gelir hemde ciddi performans artışı sağlar.

Bu konunun üstüne gitmekte fayda var:cat: Honda yedek parça fiyatları yüksekkeken ve bilerek böyle tutulup paralar kolay yoldan ceplere indirilirken böyle imkanları değerlendirmek gerekir ve fahiş fiyatlara bağımlı kalmamak gerekir diye düşünüyorum. Söylediğin gibi millet avrupada bu cc yükseltme işinin suyunu çıkarmış durumda:)

http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CBR150R buradan da bakabilirsin 19beygir olarak, sunu kesinlikle belirteyim cbr125 kullandim turkiyede iken, apache 150 kullandim, kymco ck125 kullandim, guc kiyaslamasi icin soyluyorum, 150cc civari motorlar icin az bir beygir farki hissedilir fark yaratiyor, 19beygir kesinlikle yeterli, zaten amacim cbr125 motorunu sevip gucu az geldigi icin degistirmek isteyen ama satmaya kiyamayanlara, ne yalan soyleyeyim motor asigi olmak kotu, aldigim motoru satmak uzuyor, su an 3 adet motorum var, inanin hala her motorda gozum var, en basta da dedigim gibi yeni 1-2 yasinda falan olanlara onermiyorum zaten, motoru bitik, yenilemek isteyen yada modeli dusuklere, grenaj falan her konuda yardimci olmak isterdim ama bangkok-turkiye posta cok pahali, ama degecek parcasi olursa elimden geldigince yardimci olurum, iki buyuk honda bayisine yakinim, zaten iki adet honda motorum var

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:39 ----------

Avrupadaki forumlarda gordugum bir hususu belirtmek istiyorum cbr125i bazi arkadaslar 190cc yapmislar ama verim alamadiklari icin tekrar 150cc orjinali kullaniyorlar, 150cc orjinal ama digerleri ( yuksek cc ) orjinal degil, malossi 166cc var, ama o da orjinal 150cc kadar verimli degil, youtube yorumlardan ve forumlardan gorebilirsiniz, malossi 400euro civari sanirim kargo dahil, 360 euro urun 45 euro kargo

Günler geçmiyor arkadaş. Haziran'a daha 44 gün var. İkinci el bir CBF150 mi alsaydım ..

Orjinal Honda 150 cc silindir piston takımı nekadar acaba orda?? bide neler değişmesi gerekir?

honda yedek parça pek ucuz olmaz pek..

http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CBR150R buradan da bakabilirsin 19beygir olarak, sunu kesinlikle belirteyim cbr125 kullandim turkiyede iken, apache 150 kullandim, kymco ck125 kullandim, guc kiyaslamasi icin soyluyorum, 150cc civari motorlar icin az bir beygir farki hissedilir fark yaratiyor, 19beygir kesinlikle yeterli, zaten amacim cbr125 motorunu sevip gucu az geldigi icin degistirmek isteyen ama satmaya kiyamayanlara, ne yalan soyleyeyim motor asigi olmak kotu, aldigim motoru satmak uzuyor, su an 3 adet motorum var, inanin hala her motorda gozum var, en basta da dedigim gibi yeni 1-2 yasinda falan olanlara onermiyorum zaten, motoru bitik, yenilemek isteyen yada modeli dusuklere, grenaj falan her konuda yardimci olmak isterdim ama bangkok-turkiye posta cok pahali, ama degecek parcasi olursa elimden geldigince yardimci olurum, iki buyuk honda bayisine yakinim, zaten iki adet honda motorum var

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:39 ----------

Avrupadaki forumlarda gordugum bir hususu belirtmek istiyorum cbr125i bazi arkadaslar 190cc yapmislar ama verim alamadiklari icin tekrar 150cc orjinali kullaniyorlar, 150cc orjinal ama digerleri ( yuksek cc ) orjinal degil, malossi 166cc var, ama o da orjinal 150cc kadar verimli degil, youtube yorumlardan ve forumlardan gorebilirsiniz, malossi 400euro civari sanirim kargo dahil, 360 euro urun 45 euro kargo

wikipedi deki motosiklet DOHC yani üstten çift ekzantrik 4 v türkiyedekiler ise SOHC yani üstten tek ekzantrik 2 v. cbr 150 r ondan 19 küsür hp bu kitin içinde komple ekzantrik var mı? parçayı getirdiğimiz ile kalmayalım sonra kürşat kardeş sen iyi bir araştırma yap bak sonra sakata gelmeyelim

Selamun Aleyküm Arkadaslar bızım motorlara araba xenon farı olur mu?adam akıllı bı far bulamadım ya 200 tl para harcadım yıne orjınalıne dondum kafaya taktım adam akıllı bı xenon taktırcam adana-hatay çevresınde bu ısı ıyı yapan bıldıgınız yer var mı??

şuana kadar 2 depo benzin aldım cbrıma. 100 liraya 840 km gitti burdan hesap yapcak arkadaşlara duyurulur :p

Kuşadasında Bir Motor Buldum Arkadaslar Tek Sorun olarak eksantirik kayışı Eskismis Fiyat Hakkında Bilgisi Olan Varmı Ve tehlikeli Bi Durummu ?

sadece eskimişse tehlikeli değil, tabiki eskiyecek normal, ama acilen değiştirmezsen tehlikeli :) bi koparsa sübap piston birbirine girer, döner dolaşır o da sana girer

Adam İlk Önce Degiştirsin 1-2 Gün Gezip Görelim Ondan Sonra Ruhsatı Elime Alicam :)

Cuma gunu detay ve fiyat bilgisi verecegim gorusup, burdaki gorustugum parcalarin uyumlu oldugunu herhangi ekstra isleme gerek olmadigini belirtti ama emin olmak icin tam bilgi alacagim, gerci nette buldugum bu sitede de http://www.motorcycle.in.th/article.php/Upgrading-a-Honda-CBR-125R-to-a-CBR-150R yeterli oldugu belirtilmis, avrupaya cok fazla kit verdiklerini belirttiler, cbr125 gencler arasinda ingilterede cok populer ama dikkat ceken bizde modifiye diye isik ses goruntu uygulamasi yapiliyor, motorda islem yapailmiyor, bu arada yeni bir site gordum http://translate.google.com/transla.../content/view.php?idcontent=27&langpair=th|en full parcalar, tam modifiye icin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar