hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesın eğer cevaplarsanız merak ettiğim bır sey öğrenmek isterım vfr den sonra cbf ama son nokta maxi scooter nıye bunu nla ilgili fıkırlerınızı merak edıyorum :rendeer:
Çok teşekkür ederim.
VFR'den sonra neden CBF tercih ettiğimi daha önceki konularımda da açıklamıştım :
VFR asla gözümden düşmedi ama benim rotalarıma uygun bi motor olmaktan uzaklaştı. Sık vites değiştirmek işkence, debriyaj çok sert, motor kıvrak değil, ağırlık ise CBF'in tam 2 katı... Bi yan yatsan kafadan 3000TL masraf...
Konu istanbul trafiği olunca hangisinin at, hangisinin eşek olduğu da tartışılır. CBF150 ile 1200cc bi BMW ile kapıştım ve çok gerimde kaldı... Bunun yanında 1200e göre gideceğim yere 3te bir benzin yakarak gidiyorum...
VFR ile büyük motor neymiş öğrendim. VFR alırken benim amacım zaten motor büyütmek değil hızlı ulaşım ihtiyacım ve bununla birlikte gelen güvenlik ihtiyacıydı. Her hafta 300km yol yapıp köprüden geçecek birine göre ideal bi motordu ve çok hoşuma da gitmişti.
Tarz vs. bunları her zaman 2. plandadır. Tam olarak işimi ne görecekse onu alırım diye düşünüyorum.
Fiyat - güvenlik - işletme giderleri - kullanım amacım arasında optimizasyon yaptım ve sonuç olarak en mantıklı motor şu an için CBF 150...
Bisiklet gibi rahat kullanıyorum, bu özelliğinden dolayı da VFR kadar eğlendirebiliyor beni... VFR'nin şehir içinde beni üzdiğünün yarısı kadar CBF150 beni şehir dışında üzmedi.
Kaynak:
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/77415-vfr-800-vs-cbf-150-a-2.html#ixzz1Jg6L8416
Şimdi sw400 ile CBF150'yi karşılaştırırsak da şunu söyleyebilirim :
sw400'ün eksileri : yakıt tüketimi, her sene 2. eldeki değer kaybının daha çok olması, lastiklerinin cbf'e göre daha ufak olmasından dolayı bozuk yolu daha çok hissettirmesi, parçalarının daha pahalı oluşu, koruma demiri olmadığından kaza durumunda daha çok masraf çıkarması, %35 daha fazla yakıt tüketimi
Artıları : selesinin rahatlığı ve bel desteği, ayak uzatma sayesinde artan sürüş konforu, frenlerin çok daha iyi olması, motorun ivmelenmesi ve son hızı, sele altı bagaj, ön torpido gözleri ve çakmak çıkışı, saat, devir saati, kullanırken vitesle debriyajla uğraşma derdinin olmaması, zincir yağlama olayının olmaması, farlarının daha iyi olması, immobilizer şeklinde sıralanabilir.